Wat kost het verbouwen of opknappen van je huis? Om u een goed inzicht te kunnen geven hebben wij de 5 meest voorkomende verbouwingen op een rijtje gezet. De prijzen kunt u als goede indicatie gebruiken voor het berekenen van de verbouw kosten.

Leest u op deze pagina alles over “Wat kost het verbouwen van mijn woning?” Hoe je de verbouwing het beste kunt berekenen, en welke aannemer het beste is de gehele verbouwing van je woning uit te laten voeren.

Wat kost een aanbouw?

Als u uw woonkamer wilt vergroten dan is een aanbouw laten plaatsen aan uw huis een goede optie. Door een aanbouw of het plaatsen van een dakopbouw zult u uw vloeroppervlakte vergroten en krijgt u veel meer woonruimte. Buiten dit is aanbouwen van een woonhuis waarde verhogend.

Wat een aanbouw kost is afhankelijk van de volgende keuzes die u kunt maken.

 • Soort aanbouw: Kiest u voor een houten aanbouw, een stenen aanbouw of een aanbouw van glas?
 • Plaats van de aanbouw: Wilt u aanbouwen aan de achterkant, zijkant of voorkant van uw woning?
 • Soort fundering: Moet de aan- of uitbouw onderheid worden?
 • Grootte aantal m2: Hoeveel meter wilt u aanbouwen en wat is de breedte?
 • Afwerking: Wilt u de aanbouw casco laten plaatsen zonder afwerking? Of kiest u voor een geheel kant en klare aanbouw?
 • Dakafwerking: Wilt u een aanbouw met een plat of schuin dak?
 • Soort kozijnen: Hoeveel deurkozijnen of raamkozijnen komen er in de aanbouw?
 • Wel of niet isoleren: Wilt u een goed geïsoleerde aanbouw of vind u dit overbodig?

Kosten voor een aanbouw

Het is uiteraard van groot belang dat u van te voren weet wat een aanbouw laten plaatsen kost. Leest u hier de gemiddelde kostprijs van verschillende maten aanbouwen:

Breedte x diepteOppervlakteHeipalenGemiddelde prijs M2 prijs
2 bij 3 meter6 m2Nee€13.500€2.250,-
2 bij 3 meter6 m2Ja€15.000€2.500,-
3 bij 3 meter9 m2Nee€16.000€1.777,-
3 bij 3 meter9 m2Ja€17.500€1.944,-
4 bij 3 meter12 m2Nee€18.000€1.500,-
4 bij 3 meter12 m2Ja€20.000€1.666,-
5 bij 3 meter15 m2Nee€18.000€1.200,-
5 bij 3 meter15 m2Ja€22.000€1.466,-

Wat kost een dakkapel plaatsen?

Net als nieuwe kozijnen laten plaatsen of het uitbouwen van je woonkamer geeft een dakkapel laten plaatsen een flinke meer waarden aan uw woonhuis.

Een dakkapel op uw dak geeft uw zolder meer beloopbare vloeroppervlakte en sta hoogte. Wat een dakkapel kost is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en breedte van het dakkapel. Lees hieronder de specifieke prijsfactoren: 

 • Type dakkapel: Het laten plaatsen van een prefab dakkapel is de goedkoopste optie.
 • Welk materiaal: Een houten dakkapel is goedkoper dan een dakkapel van kunststof. Kunststof heeft echter geen onderhoud nodig.
 • Welke dakafwerking: Een dakkapel met een plat dak is goedkoper dan het plaatsen van een dakkapel met een schuin dak.
 • Draagconstructie dak: Bij het plaatsen van een groot dakkapel zal de dakconstructie moeten worden aangepast.

Kosten van dakkapellen

Voordat u overgaat tot de keuze om een dakkapel op uw dak te laten aanbrengen zijn de kosten van het dakkapel erg belangrijk. Leest u hier de gemiddelde prijzen van dakkapellen met verschillende maten: 

Breedte Gemiddelde prijs houtGemiddelde prijs kunststof Aantal draaikiep ramen
1,5 meter€2.500,-€2.900,-1 tot 2
2 meter€2.900.-€3.200,-1 tot 2
3 meter€3.450,-€3.500,-1 tot 2
4 meter€4.500,-€4.700,-2 tot 3
4 meter€4.600,-€4.900,-3 tot 4
5 meter€4.950,-€5.000,-2 tot 3
5 meter€5.050,-€5.400,-3 tot 4
6 meter€6.000,-€6.400,-3 tot 4
7 meter€7.000,-€7.500,-3 tot 4
8 meter€8.000,-€9.000,-3 tot 4

Wat kost een badkamer verbouwing?

Het verbouwen of verplaatsen van een badkamer geeft u meer wooncomfort. Maar wat kost een badkamer verbouwen? En wat zijn de verbouwingsmogelijkheden? Leest u hieronder de belangrijkste prijsfactoren van een nieuwe badkamer:

 • Welke soort tegels kiest u? Badkamertegels hebben een grote invloed op de prijs. U kunt ook kiezen om uw badkamer te laten stucen.
 • Hoe groot wordt uw badkamer? Het vloeroppervlakte van de badkamer is belangrijk om de juiste prijs te berekenen.
 • Welk merk sanitair kiest u? Sanitair is duur! Echter kunt u overwegen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn door prijzen met elkaar te vergelijken.
 • Extra luxe badkamer: Kiest u voor een dure badkamer dan krijgt u extra opties zoals: Een stoomcabine, whirlpool en vloerverwarming. 
badkamer-stucen
Verbouwde badkamer Amsterdam

Kosten voor een badkamer

Als u een badkamerverbouwing wilt berekenen dan zijn de gemiddelde kosten van een badkamer belangrijk om te weten. Leest u hier wat een gemiddelde badkamer kost exclusief het slopen van de oude badkamer:

Wat voor badkamer?Hoe groot?Gemiddelde prijs
Simpele badkamer2 bij 3 meterVanaf €2.550,-
Normale badkamer2 bij 3 meter Vanaf €5.900,-
Luxe badkamer2 bij 3 meter Vanaf €14.000,-
Simpele badkamer3 bij 3 meter Vanaf €3.300,-
Normale badkamer 3 bij 3 meter Vanaf €6.000,-
Luxe badkamer3 bij 3 meter Vanaf €16.000,-

Wat kost een zolder verbouwen?

Een gehele woning laten verbouwen kan erg uit de hand lopen. Als u alleen meer woonruimte wilt of een extra slaapkamer met een beloopbaar vloeroppervlakte is een zolderverbouwing een goede mogelijkheid en een stuk goedkoper dan het verbouwen van uw gehele woonhuis. Leest u hier wat een gemiddelde zolder laten verbouwen kost:

Kosten verbouwen zolder

Wat het verbouwen van een zolder kost, hangt grotendeels af van de keuze die u maakt. De prijzen in onze kostentabel zijn de gemiddelde prijzen voor een zolderverbouwing. 

ZolderruimteGemiddelde prijs aanpassing
Open zolder€4.800 tot aan €7.500
Twee ruimtes op zolder€7.000 tot aan €12.000
Twee grootte slaapkamers op zolder €9.000 tot aan €13.000

Wat kost een hele woning verbouwen?

Wij als stukadoorsbedrijf krijgen veel vragen over het laten opknappen van een woning en wat de kosten van een aannemer zijn? Dit is uiteraard begrijpelijk als je gehele woning wilt laten opknappen.

Verbouwen kost een hoop geld en u kunt beter dan ook met de juiste aannemer in zee gaan zoals de Aannemer-Gigant. De meest voorkomende vragen over verbouwingen zijn:

 • Zijn de kosten van een verbouwing aftrekbaar?
 • Wat kost een verbouwing ongeveer?
 • Welke aannemer moet ik kiezen om mijn huis te laten verbouwen?
 • Hebben we een binnenhuisarchitect nodig?
 • Wat kost een badkamer laten verbouwen?

De gemiddelde kosten van een verbouwing kunnen erg verschillend wezen. Als u alleen een wc (toilet) wilt laten verbouwen dan zult u tussen de € 500,- en € 1500,- kwijt wezen. Maar wilt u de complete begaande grond van uw woonhuis opknappen met een nieuwe vloer en een nieuwe keuken dan zal de aanneemprijs stijgen.

U kunt dan rekening houden met prijzen vanaf € 12.000,- tot wel € 50.000,- Een aannemer of bouwbedrijf kan op meerdere manieren de kosten van de verbouwing berekenen. Namelijk een aangenomen vaste prijs, uurtarief of een gemiddeld uurloon tussen de € 25 – € 35 per uur.

We zullen voor u de gemiddelde verbouwingskosten per ruimte van een woning is onder elkaar zetten in een prijzentabel zodat u makkelijker een prijsberekening kunt maken:

wat kost een verbouwing
Woning verbouwen

Zelf de verbouwing coördineren

Als u verbouwoffertes heeft opgevraagd bij verschillende aannemersbedrijven en de prijzen heeft vergeleken dan ziet u dus vanzelf hoe duur het verbouwen van je woonhuis gaat kosten.

Vind u het verbouwen te duur en wilt u toch liever zelf de complete verbouwing gaan coördineren dan kunt u uit gaan van de onderstaande prijzen van de vakmannen die u moet inhuren. Wij laten het uurtarief maar ook de prijzen per vierkante meter aan u zien per beroep:

Vakman Gem. prijs M2 Prijs Bouwinformatie
Stukadoor inhuren € 35 & € 50 € 10 tot aan € 23 Inclusief stucwerk
Loodgieter € 25 & € 45   Exclusief materiaal
Tegelzetter € 30 & € 45 € 25 tot aan € 40 Exclusief tegels
Schilder inhuren € 30 & € 45 € 35 tot aan € 35 Inclusief verf en benodigdheden
Dakdekker € 25 & € 50   Exclusief dakbedekking en dakpannen
Glaszetter € 30 & € 45 € 45 – € 75 Exclusief glas (dubbel glas)
Elektricien € 30 & € 70   Exclusief materiaal

Kosten specificatie

Verbouwingen hoeven geen stress op te leveren. Als u duidelijk op papier een verbouwplan opstelt zoals voor een uitbouw voor u woning en zich daar aanhoudt voor zover dit kan is er niets aan de hand.

Neem een goede, betrouwbare aannemer in dienst en laat alle kosten op papier zetten. Vergeet niet om ook de onvoorziene uitgaven mee te nemen.

Eerst een plan in de toekomst, nu een plan in uitvoering in het heden. En u zult zien, als de verbouwing eenmaal af is de droom werkelijkheid geworden en heeft u de woning waar u altijd van gedroomd heeft.

Meer informatie over verbouwen van je woning?

Wilt u toch nog meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van een huis verbouwen of een dakkapel laten plaatsen of heeft u andere vragen over een algemene woning verbouwing.

Klik dan op de rode links, en u wordt doorverwezen naar een andere website die meer informatie geeft over bouw en verbouwen van oude en nieuwbouwwoningen. Bron van deze geschreven pagina is: De Aannemer-Gigant uit Amsterdam.

Vragen over de verbouwkosten

Hoeveel kost een grote verbouwing?

Als u wilt gaan verbouwen kan dit een grote klus worden. De gemiddelde prijzen van verbouwen zijn erg afhankelijk van wat u wilt laten verbouwen. Leest u op deze pagina de verschillende prijzen van verschillende soorten verbouwingen.

Wat kun je verbouwen voor 50.000 euro?

Voor 50.000 euro kunt u uw woning aardig opknappen. Denk hierbij aan een uitbouw laten plaatsen of het vergroten van een zolderruimte. Ook een dakopbouw kunt u voor dit bedrag gemakkelijk laten plaatsen. Lees snel meer informatie over de prijzen van verbouwingen op deze pagina.

Wat kost een klushuis opknappen?

Heeft u een oude renovatie woning gekocht en u bent van plan deze zelf op te knappen om de waarde te verhogen? Bereken dan van te voren de verbouwkosten uit. U wilt immers niet dat de verbouwing buiten uw budget loopt. Op deze pagina ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave van alle soort verbouwingen.

Klus plaatsen      ↓

Foto (optioneel)