Laatste update: 5 augustus 2016

Kosten verbouwing berekenen

offerteknop

Hoe kun je van te voren de gemiddelde kosten van uw aanstaande verbouwing berekenen zodat u voordat u begint met de renovatie van uw huis weet waar u aan toe bent?

Wellicht bent u al enige tijd van plan uw huis te verbouwen,  kozijnen te laten vervangen of uw badkamer op te knappen.

De plannen in uw hoofd zijn aanwezig, maar hoe moet u dit plan daadwerkelijk uit gaan voeren en wat zijn de kosten van het verbouwen van uw huis nu eigenlijk?

Gemiddelde kosten

Als we uitgaan van een gemiddelde inschatting van de kosten van verbouwingen liggen deze tussen de 5.000 en 75.000 euro.

Goedkopere verbouwingen dus de wat kleinere aanpassingen in een woning komen het meest voor. Denkt u hierbij aan:

Uiteraard is het uitbouwen van uw woning vele malen duurder dan het verbouwen van uw badkamer of keuken.

Maar ook kleine verbouwingen zullen uw woning meerwaarde geven.

Badkamer

Op de vraag “wat kost een verbouwing?” is dus niet zomaar een antwoord te geven en zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren.

Hoe kunt u besparen op een verbouwing? Allereerst kunt u bestaande dingen gaan hergebruiken en de muren en kozijnen te laten staan waar ze nu staan.

De nieuwe spullen die u nodig heeft kunt u goedkoper online kopen en vraag meerdere offertes aan om bijvoorbeeld een dakkapel te laten plaatsen of uw kozijnen te laten vervangen.

Vooral bij het verbouwen van uw badkamer kunt u flink besparen op de kosten door slim in te kopen.

Keuken

Hoeveel ruimte heeft u voor de verbouwing en wat zijn uw wensen? Dit zijn een aantal factoren die u mee kunt nemen in uw berekening.

Als de ruimte in uw huis of keuken groot is zullen de gemiddelde kosten per m2 ook oplopen dan wanneer de ruimte kleiner is.

De kosten om een kookeiland te laten plaatsen in plaats van een ander keukenblad verschillen natuurlijk nogal. U kunt ook kosten besparen door goedkopere materialen in te laten kopen of door alleen maar uw keukenkastjes of lades te laten vervangen.

Verbouwen

Een verbouwen van een huis is iets waar veel jongere mensen voor kiezen. Het renoveren van een huis in plaats van een nieuwe woning te kopen is vaak vele malen interessanter en op deze manier kunt u uw eigen droomhuis realiseren.

De meest voorkomende oorzaak om een huis te renoveren in plaats van een nieuwe woning aan te kopen is dat de banken steeds moeilijker doen om een lening te verstrekken. Dit gaat zeker op bij starters die voor het eerst een woning willen gaan kopen.

Kosten renovatie uitbesteding

Als u de verbouwing wilt uitbesteden aan een aannemer dan zijn er een aantal aspecten belangrijk waar u op moet letten:

  • Is de aannemer wel erkend?
  • Is hij duur of goedkoop?
  • Kijk naar zijn reverenties
  • Bespreek duidelijk uw wensen

Uiteraard zullen de kosten voor het inhuren van een aannemersbedrijf uw complete prijskaartje van de verbouwing verhogen. Het voordeel hiervan is dat u zelf geen vieze handen krijgt en de renovatie van uw woning een stuk sneller klaar zal zijn.

Wilt u graag eens weten wat het gaat kosten om uw huis te gaan verbouwen? En wilt u graag zo veel mogelijk
offerteknopbesparen?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk onze prijzen met die van andere aannemersbedrijven om zo goedkoop uit te kunnen wezen voor het verbouwen van uw droomhuis.

Kosten specificatie

Verbouwen hoeft geen stress op te leveren. Als u duidelijk op papier een plan opstelt zoals voor een uitbouw voor u woning en zich daar aanhoudt voor zover dit kan is er niets aan de hand.

Neem een goede, betrouwbare aannemer in dienst en laat alle kosten op papier zetten. Vergeet niet om ook de onvoorzienbare uitgaven mee te nemen.

Eerst een plan in de toekomst, nu een plan in uitvoering in het heden. En u zult zien, als de verbouwing eenmaal af is de droom werkelijkheid geworden.

Meer informatie over verbouwen?

Wilt u toch nog meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van een huis verbouwen of een dakkapel laten plaatsen of heeft u andere vragen over een algemene verbouwing, klik dan op de rode links, en u wordt doorverwezen naar een andere website die meer informatie geeft over bouw en verbouwen.

Bron van deze geschreven pagina is: De Aannemer-Gigant uit Amsterdam.

Kosten verbouwing
4.5 (90%) 8 votes