Laatste update: 6 augustus 2016

Wanden en plafonds stucen

Wilt u uw wanden of plafonds van een nieuwe laag stucwerk voorzien? Dan zijn wij de aangewezen partij om dit zo goedkoop mogelijk voor u te kunnen doen.

Leest u op deze pagina alles over wanden en plafonds stucen en de kosten per m2 van verschillende soorten afwerkingen.

stucwerk

Stucwerk aanbrengen

Al uw muren en plafonds worden met uiterste zorg door onze stucadoors behandeld.

Wij smeren altijd eerst een primer laag en daarna een dikke laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond ook als wij gipsplaten stucen.  Dit vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan.

Hierdoor kunnen wij scheuren in het stucwerk voorkomen en u krijgt een prachtige afwerking die onder de normen is aangebracht.

Stucwerk in een nieuwbouwwoning

Het kan ook voorkomen dat we alleen een dunne pleisterlaag aanbrengen van +/- 2mm dikte dit gebeurd dan ook vaak in een nieuwbouwhuis.

De wanden in een nieuwbouwwoning worden dan ook gepleisterd en glad afgewerkt tenzij uw een andere wandafwerking in uw nieuwbouwhuis wilt zoals spachtelputz of een andere sierpleister.

Hier een voorbeeld van de prijzen die normaal gesproken gerekend worden voor diverse stukwerk in een nieuwbouwwoning.

  • Gladde muren in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 8 euro
  • Gladde plafonds in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 12 euro
  • Spachtelputz op de muren in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 15 euro
  • Spackspuiten in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 8 euro

Verschillende soorten stucwerk

Uw stucadoor kan verschillende soorten stucwerk voor u verzorgen ook in een renovatiewoning, van sierpleisterwerk tot aan glad stucwerk.

Nu volgt een overzicht van de kosten die een stucadoor gemiddelt berekend voor veelgevraagde soorten stucwerk. U kunt dan zelf inschatten of de gemiddelde prijzen redelijk zijn.

stucen

Prijzen stucen van wanden en plafonds

  • Prijzen van spackspuiten :Spackspuiten is een wat goedkopere vorm van stucen. Omdat spackwerk machinaal wordt aangebracht. Hierdoor kan de stukadoor sneller zijn werk verrichten en op deze manier blijven de prijzen vrij laag.   Prijzen 8 t/m 10 euro per m2
  • Prijzen van plafond stucen: Een plafond stukadoren gebeurt met een dunne of dikke laag gips. Na het glad maken van u plafond is deze overschilderbaar. Prijzen variëren van 10 t/m 20 euro per m2
  • Prijzen van Spachtelputz (structuur): Spachtelputz is een sierpleister die u in steeds meer Nederlandse huizen terug zal zien. De stucadoor kan verschillende korrel groottes smeren in bespreking met de klant. De prijzen van Spachtelputz zijn in het algemeen niet echt heel goedkoop. Dit komt omdat de inkoop van het materiaal vrij duur is geworden.  Prijzen van Spachtelputz: 16 t/m 18 euro per m2
  • Prijzen van sausklaar stucwerk (stak pleisterwerk ook wel genoemd) : Sausklaar stucwerk is een gladde afwerking voor wanden en plafonds. Na deze behandeling kunnen de wanden of plafonds geschilderd of gespoten worden met latex verf. Prijzen voor saus klaar stucwerk variëren van 9 t/m 22 euro per m2

Wat kost een stucadoor

Nu u een goed inzicht heeft van de gemiddelde prijzen voor het stucen van uw muren en plafonds wilt u uiteraard ook wel weten wat een stucadoor kost en de exacte prijzen voor het stucwerk ontvangen.

Wij van de Stuc-Concurrent hebben hierop iets gevonden wat u snel een beter inzicht geeft in de kosten van een stucadoor. Geheel vrijblijvend een online offerte aanvragen!!

Als u dit formulier netjes en zo juist mogelijk invult zult u niet alleen maar besparen op de kosten voor uw muren te laten stucen.

U heeft ook nog eens binnen 2 minuten de prijzen ontvangen in uw mailbox zodat u snel weet waar u aan toe bent.

Plafonds stucen

De meeste mensen kiezen tegenwoordig een glad gestukadoord plafond. De aangebrachte laag gladpleisterwerk is tussen de 2 mm en 1,5 cm dik.

Het aanbrengen van het gips gebonden materiaal kan met de hand of machinaal. Na het bewerken van het plafond kan er een latexverf worden aangebracht gespoten of gerold.

Plafond met spackspuitwerk

Mocht u niet teveel willen besteden aan het stukadoren van u plafonds dan is spack spuiten een goedkope oplossing.

De eerste laag spack die gespoten wordt word glad gemaakt en is dekkend wit. In de tweede laag word er een structuur aangebracht namelijk de korrel van 1 tot 2 mm dikte.

Schuurwerk ( vlammen halve maantjes )

Vroeger werd er vaak traditioneel schuurwerk aangebracht op het plafond. Dit omdat er na het plafond stucen geen verflaag meer nodig was.

Echter is het nadeel van een schuurwerk plafond dat na een keer schilderen de schaduw effecten voor 60 % zijn verdwenen.

Wanden stucenwanden glad pleisteren

Ook voor wanden stucen gelden meerdere soorten van wand afwerkingen. Zo kan hier glad gepleisterd worden maar de wanden kunnen ook worden voorzien van een structuur zoals spackspuitwerk.

Ook is er een mogelijkheid om voor duurdere afwerkingen te kiezen zoals een decoratieve afwerking lees hier meer over op deze pagina.

Wanden en plafonds stucen nieuwbouwwoning

Wanden stucen en  plafonds stucen, alles wordt met uiterste zorg door onze stucadoors behandeld.

Het kan voorkomen (vooral bij stucen in de nieuwbouw) dat wij werken met een kunsthars gebonden mortel, deze mortel is zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bovendien is deze mortel sterker dan het traditionele gips.

Minder kans op scheuren in uw stucwerk

Deze kunsthars gebonden mortel scheurt 60% minder dan gips en de top laag is vele malen harder en zal minder snel beschadigen.

De kunsthars afwerking wordt glad afgeleverd voor zowel wanden en plafonds. De keuze is aan u om deze afwerking verder af te laten ronden met verfspuitwerk door middel van de airless spuit techniek met latex verf.

Bespaar op de kosten

Iedereen wilt uiteraard zo goedkoop mogelijk uitwezen voor het stucen van wanden en de plafonds. Maar hoe kunt u nu op de prijs besparen? Door offertes te vergelijken!

Als u bij de Stuc-Concurrent.nl vrijblijvend uw offerte aanvraagt kunt u onze prijzen per m2 vergelijken met die van andere stukadoorsbedrijven.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij goedkoop zijn en u kunt besparen op de kosten van het stucen van uw wanden en plafonds in uw nieuwe of bestaande woning.

Wanden en plafonds
4.59 (91.74%) 46 votes