offerte
Laatste update: 2 november 2015

Wanden en plafonds stucen

Al het wandwerk en plafonds worden met uiterste zorg door onze stucadoors behandeld. Wij smeren altijd eerst een primer laag en daarna een dikke laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond ook als wij gipsplaten stucen. Dit vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan.wanden en plafonds stucen

Hierdoor voorkomen we scheurvorming en u krijgt een prachtige afwerking onder de normen en de waarden van het stucadoren.

Het kan ook zo zijn dat we alleen een pleisterlaag aanbrengen van +/- 2mm dikte dit gebeurd dan ook vaak in de nieuwbouw deze wanden worden dan ook gepleisterd en glad afgewerkt tenzij uw een andere wandafwerking wilt zoals spachtelputz of een andere sierpleister.

Hier een voorbeeld van de prijzen die normaal gesproken gerekend worden voor diverse stukwerk.

Verschillende soorten stucwerk

Uw stucadoor kan verschillende soorten stucwerk voor u verzorgen van sierpleisterwerk tot aan glad stucwerk. Nu volgt een overzicht van stucadoor prijzen voor veelgevraagde soorten stucwerk. U kunt dan zelf inschatten of de prijzen op uw stucadoor offertes redelijk zijn.

Prijzen stucen van wanden en plafonds

  • Prijzen van spackspuiten Spackspuiten is een wat goedkopere vorm van stucen. Omdat spackwerk machinaal wordt aangebracht. Hierdoor kan de stukadoor sneller zijn werk verrichten en op deze manier blijven de prijzen vrij laag.   Prijzen 8 t/m 10 euro per m2
  • Prijzen van plafond stucenEen plafond stukadoren gebeurt met een dunne of dikke laag gips. Na het glad maken van u plafond is deze overschilderbaar. Prijzen variëren van 10 t/m 20 euro per m2
  • Prijzen van Spachtelputz (structuur)Spachtelputz is een sierpleister die u in steeds meer Nederlandse huizen terug zal zien. De stucadoor kan verschillende korrel groottes smeren in bespreking met de klant. De prijzen van Spachtelputz zijn in het algemeen niet echt heel goedkoop. Dit komt omdat de inkoop van het materiaal vrij duur is geworden.  Prijzen van Spachtelputz: 16 t/m 18 euro per m2
  • Prijzen van sausklaar stucwerk (stak pleisterwerk ook wel genoemd) Sausklaar stucwerk is een gladde afwerking voor wanden en plafonds. Na deze behandeling kunnen de wanden of plafonds geschilderd of gespoten worden met latex verf. Prijzen voor saus klaar stucwerk variëren van 9 t/m 22 euro per m2

Wat kost een stucadoor

Nu u een goed inzicht heeft van de gemiddelde prijzen voor het stucen van uw muren en plafonds wilt u uiteraard ook wel weten wat een stucadoor kost en de exacte prijzen voor het stucwerk ontvangen. Wij van de Stuc-Concurrent hebben hierop iets gevonden wat u snel een beter inzicht geeft in de kosten van een stucadoor. Geheel vrijblijvend een online offerte aanvragen!!

Als u dit formulier netjes en zo juist mogelijk invult zult u niet alleen maar besparen op de kosten voor uw muren te laten stucen, U heeft ook nog eens binnen 2 minuten de prijzen ontvangen in uw mailbox zodat u snel weet waar u aan toe bent.

Plafonds stucen

De meeste mensen kiezen tegenwoordig een glad gestukadoord plafond. De aangebrachte laag gladpleisterwerk is tussen de 2 mm en 1,5 cm dik. Het aanbrengen van het gips gebonden materiaal kan met de hand of machinaal. Na het bewerken van het plafond kan er een latexverf worden aangebracht gespoten of gerold.

Uw plafond met spack spuiten

Mocht u niet teveel willen besteden aan het stukadoren van u plafonds dan is spack spuiten een goedkope oplossing. De eerste laag spack die gespoten wordt word glad gemaakt en is dekkend wit. In de tweede laag word er een structuur aangebracht namelijk de korrel van 1 tot 2 mm dikte.

Schuurwerk ( vlammen halve maantjes )

Vroeger werd er vaak traditioneel schuurwerk aangebracht op het plafond. Dit omdat er na het plafond stucen geen verflaag meer nodig was. Echter is het nadeel van een schuurwerk plafond dat na een keer schilderen de schaduw effecten voor 60 % zijn verdwenen.

Wanden stucenwand en plafond afwerken

Ook voor wanden stucen gelden meerdere soorten van wand afwerkingen. Zo kan hier glad gepleisterd worden maar de wanden kunnen ook worden voorzien van een structuur zoals spackspuitwerk. Ook is er een mogelijkheid om voor duurdere afwerkingen te kiezen zoals een decoratieve afwerking lees hier meer over op deze pagina.

Wanden en plafonds stucen in een nieuwbouwwoning

Wanden stucen en  Plafonds stucen, alles wordt met uiterste zorg door onze st ucadoors behandeld. Het kan voorkomen (vooral bij stucen in de nieuwbouw) dat wij werken met een kunsthars gebonden mortel, deze mortel is zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bovendien is deze mortel sterker dan het traditionele gips.

Minder kans op scheuren in uw stucwerk

Deze kunsthars gebonden mortel scheurt 60% minder dan gips en de top laag is vele malen harder en zal minder snel beschadigen. De kunsthars afwerking wordt glad afgeleverd voor zowel wanden en plafonds. De Keuze is aan u om deze afwerking verder af te laten ronden door middel van de airless spuit techniek met latex verf.
Kant en klaar dus!

Wanden en plafonds
4.7 (93.95%) 43 votes