• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Bestrating prijzen

Wilt u uw tuin, oprit of terras voorzien van een nieuwe bestrating? Wat zijn dan de kosten van de aanleg van een bestrating en wat vraagt een stratenmaker voor m2 prijs?

Leest u hier alles over de verschillende prijzen van bestratingen inclusief het leggen en de goedkoopste weg om uw bestaande straatwerk te laten herstraten door een goedkope stratenmaker.

Wilt u een nieuwe bestrating laten aanleggen in uw voor- of achtertuin of uw oude bestrating opnieuw laten leggen omdat deze verzakt is? Een stratenmaker kan deze bestratingsklus compleet voor u klaren, en dat hoeft helemaal niet veel per m2 te gaan kosten.

Geniet binnenkort van uw strak betegelde oprit, voor- of achtertuin of terras en laat een stratenmaker het straatwerk voor u aanleggen of de oude bestrating herstraten.

Leest u op deze pagina alle informatie over de prijzen per vierkante meter ( m2 ) van het bestraten van uw tuin, terras of oprit van uw nieuwbouw of kluswoning.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost bestraten per m2?

De gemiddelde kosten van een voor of achtertuin bestraten liggen tussen de € 45 tot € 90 per m2 ( vierkante meter ), deze bedragen zijn inclusief de stratenmaker, de tuinbestrating en het voegzand.

Een stratenmaker kost gemiddeld per m2 € 15. De bestrating aanleggen kost gemiddeld € 14 per m2 voor koppelstones tot wel € 60 per m2 voor prachtig natuursteen.

Een tuin of terras bestraten is fysiek heel zwaar om te doen. De meeste mensen kiezen dan ook om een stratenmaker in te huren om de bestrating van hun voor of achtertuin mooi aan te laten leggen.

Natuurlijk raden wij u aan om u eerst goed te verdiepen in de prijzen van een tuin laten betegelen en de mogelijkheden van het opnieuw betegelen van uw tuin of oprit. Leest u hier een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten voor het bestraten van de tuin.

Tuin bestraten voor of achter Kosten incl. btw
Stratenmaker inhuren€ 25 - € 35 per uur - € 10 - € 20 per m2
Bestrating stenen ( tegels )€ 14 - € 60 per m2
Ophoog- en voegzand vullen€ 40 - € 60 per 1 m3
Opsluitbanden plaatsen€ 2 - € 4 per str meter

Als we de bovenstaande bedragen voor een totaalprijs berekenen van een tuin waar ongeveer 30 m2 ( vierkante meter ) moet worden bestraat met waaltjes dan zal de totaalprijs inclusief de plaatsing en de BTW rond de € 1400,- gaan kosten.

Zo heeft u even een goed idee van wat een oude tuin opnieuw laten bestraten kost.

Prijzen stratenmaker

Heeft u andere dingen te doen in plaats van het opnieuw ophogen of bestraten van u tuin? Dan is er een goede reden om deze klus uit te besteden aan betaalbare stratenmakers.

Een stratenmaker kan een vast uurtarief met u afspreken maar ook de gehele bestratingsklus aannemen met een vaste m2 prijs. Het uurtarief van de vakman ligt gemiddeld tussen de € 25 en € 30 per uur exclusief de gebruikte materialen.

Als de stratenmaker voor de nieuwe sierbestrating een vaste prijs gaat berekenen zal deze per m2 gaan. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 10 en de € 18 per m2 exclusief materiaal.

De vaste kosten zijn afhankelijk van het leg patroon en de soort tegels die u wilt laten aanleggen op uw terras uw voor of achtertuin.

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Bestraten van u voortuin of achtertuin en oprit is ons dagelijkse werk. Maar een stratenmaker kan u nog meer bieden dan alleen maar uw grond betegelen of het oude straatwerk ophogen. Hieronder geven wij u een opsomming van de meest voorkomende werkzaamheden die wij verrichten in het straatwerk.

 • Voortuin bestraten
 • Achtertuin bestraten
 • Oprit bestraten
 • Terras aanleggen
 • Erfbestrating
 • Ophogen oude bestrating

Als u graag uw tuinpad of een oprijlaan opnieuw in het straatwerk wilt laten leggen ( vernieuwen dus ) dan kunt u bedenken dit zelf te doen maar het inhuren van een professionele stratenmaker is misschien wel handiger.

Vraag is geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk de kosten van onze stratenmaker met een wederpartij. Zo kunnen wij u laten zien dat wij goedkoop uit de kast komen en u zal niet teveel betalen voor het aanleggen van uw nieuwe bestrating.

Bereken in 2 min uw prijs

Prijsvoorbeelden bestratingen

De prijs van een complete nieuwe bestrating leggen ligt gemiddeld genomen rond de € 12 per m2 en kan oplopen naar een bedrag van € 40 per m2. De kosten zijn grotendeels afhankelijk van de wensen die u heeft en de soort van bestrating stenen u wilt laten aanleggen.

Wij zullen u hier een tabel laten zien met de gemiddelde kosten van de meest voorkomende sierbestrating voor tuin en terras.

Soort bestrating Gemiddelde prijs per m2
Koppelstones€ 10 - € 18
Betonbestrating€ 11 - € 25
Klinkers€ 9 –   - €  12
Waaltjes€ 20 - € 30
Natuurstenen€ 22 - € 40

Zoals u hierboven heeft kunnen zien zit er een aardige variatie in de prijs per m2 en per type bestrating tegels. Mochten deze prijzen niet binnen uw budget passen denk er dan eens over na om grind te laten aanleggen.

De meest gebruikte maten van het aanleggen van sierbestrating of terrastegels willen aardig variëren. We zullen de maten eens voor u op een rijtje zetten zodat u een goede indruk krijgt van de meest gekozen terrastegels:

 • 20 x 30
 • 60 x 30
 • 60 x 60
 • 50 x 50

Grind laten plaatsen is veel goedkoper dan het betegelen van uw tuin of terras. De gemiddelde prijs voor een m2 grind kost € 9 per m2 een stuk voordeliger dus!

Voorbereiding nieuw straatwerk

Voordat de bestrating kan worden aangelegd zullen er voorbereidingen getroffen moeten worden. Denk hierbij aan:

 • Afgraven van de oude grondlaag
 • Egaliseren van de grond
 • Vulzand aanbrengen
 • Ophogen van de tuin

Omdat niet iedere grond geschikt is om een bestrating aan te laten leggen zal de oude grondlaag eerst verwijdert en afgevoerd moeten worden. Na het afvoeren zal de stratenmaker nieuw vulzand aanbrengen om zo de grond goed te kunnen egaliseren met een waterpas.

Na het egaliseren en ophogen van de grond kunnen de stenen in de zandlaag worden gelegd en naderhand worden afgetrilt. Door het trillen van de stenen zullen deze vast in de zandlaag blijven liggen en zult u geen tot nauwelijks kieren in de voegen krijgen.

Totaalprijs nieuwe bestrating aan laten leggen

Wilt u uw kleine of grote voor of achtertuin laten aanleggen met bestratingsstenen of tuintegels? Of wilt u een nieuw tuinpad en de totaalprijs weten van de bestrating?

Veel mensen kunnen zelf hun tuinpad niet aanleggen omdat hier specialistisch gereedschap voor nodig is. Een stratenmaker is in het bezit van al het materiaal en gereedschap en kan de klus snel en gemakkelijk voor u uitvoeren.

Heeft u andere dingen te doen in plaats van een bestrating aanleggen? Dan is er een goede reden om deze klus uit te besteden aan een goedkope stratenmaker. Maar wat zijn de kosten van een stratenmaker?

Een stratenmaker kan een vast uurtarief met u afspreken maar ook de gehele klus aannemen met een vaste vierkante meter prijs zodat u exact weet waar u aan toe bent en niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Bereken in 2 min uw prijs

Oude bestrating laten ophogen

Is uw oude bestrating op uw oprit of in de tuin in de loop van de jaren verzakt? Denk er dan eens over na om uw oude tegels te gaan hergebruiken en de oude bestrating te laten ophogen. Het ophogen van de grond is altijd een stuk voordeliger dan een gehele nieuwe bestrating laten aanleggen door een vakman.

U kunt in deze situatie uw oude terrastegels hergebruiken en u hoeft geen nieuwe aan te schaffen. Het ophogen van een oudere oprit voor of achtertuin kost gemiddeld € 6,- per vierkante meter en dit is dus een stuk goedkoper dan het geheel vernieuwen.

TIP: U kunt uw oude bestrating altijd reinigen met een hogedrukspuit zodat deze weer als nieuw lijken.

Bespaar op de prijs van uw straatwerk!

U kunt de prijzen voor het laten bestraten van uw grond onderzoeken door meerdere offerte’s aan te vragen.

Als u bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt zal de Stratenmakers-Gigant uit Amsterdam u een vrijblijvende prijsindicatie toesturen zodat u de prijzen kunt vergelijken met die van andere aanbieders. Op deze manier kan u zien hoe goedkoop het aanleggen van de bestrating voor uw huis is en zal u nooit teveel betalen!

Meest gestelde prijsvragen

Hoeveel kost een nieuwe bestrating leggen?

De gemiddelde prijzen van het laten bestraten van je voor- of achtertuin liggen tussen de € 25 en de € 80 per m2. De prijs van een tuinbestrating aanleggen kan flink uiteen lopen. Afhankelijk van uw tuinoppervlakte of het aantal vierkante meters kan een stratenmaker de exacte prijs voor u opstellen.

Wat kost straatwerk per m2

Het uurloon van stratenmakers liggen gemiddeld tussen de € 25 en € 305 euro per uur. Als de stratenmaker de bestratingsklus per m2 berekend dan kunt u rekening houden met prijzen tussen de € 9,- en € 14,- per m2.

Hoe meer vierkante meters u heeft te bestraten hoe goedkoper de prijs zal worden.

Wat zijn de kosten van een tuin betegelen?

De gemiddelde kostprijs van een tuinbestrating hangt grotendeels af van de soort tuintegels en het aantal m2 wat bestraat moet worden. U kunt rekening houden met prijzen die variëren tussen de € 40 tot € 80 per vierkante meter.

Wat kost een terras betegelen?

Het opnieuw laten aanleggen van een terras bestrating kost gemiddeld rond de € 650,-. We gaan er dan van uit dat u 10 tot aan 15 m2 oppervlakte heeft. De meeste invloed op de prijs van een stratenmaker zijn de soort terrastegels die u kiest.