• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Beton Cirë over tegels kan dit?

Beton cire is een populaire keuze geworden voor het vernieuwen en verfraaien van vloeren en wanden, vooral als het gaat om het bedekken van bestaande tegels. Met beton cire kun je je tegelvloeren en wanden transformeren met een eigentijdse uitstraling en een duurzame afwerking.

Op deze pagina ontdek je waarom beton cire over tegels een geweldige optie is, hoe het wordt aangebracht en welke voordelen het biedt voor het creëren van een moderne en stijlvolle ruimte.

Beton cire over tegels gestuct
Beton cire over tegels gestuct

Bereken in 2 min uw prijs

Waarom beton cirë over tegels gebruiken?

Beton cirë is een waterdichte stucafwerking die erg lijkt op een betonlook afwerking. Het gebruik van beton cire over tegels biedt verschillende voordelen. Ten eerste elimineert het de noodzaak om bestaande tegels te verwijderen, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor het vernieuwen van vloeren en wanden.

Bovendien zorgt beton cire voor een naadloze en egale afwerking, waardoor je tegeloppervlakken worden getransformeerd in een moderne en strakke uitstraling. Beton cire is ook duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen slijtage, waardoor het een ideale keuze is voor drukbezochte ruimtes.

Hoe wordt beton cire aangebracht over tegels?

De toepassing van beton cire over tegels vereist een zorgvuldig proces. Eerst worden de tegels grondig gereinigd en ontvet. Vervolgens wordt er een hechtprimer aangebracht om een goede hechting tussen de tegels en het beton cire te garanderen. Daarna wordt het beton cire in meerdere dunne lagen aangebracht met behulp van een spaan of spatel.

Na het drogen wordt het oppervlak geschuurd en gladgemaakt voor een perfecte afwerking. Ten slotte wordt er een beschermende sealer aangebracht om de beton cire te beschermen tegen vlekken en slijtage.

Badkamer van beton cire
Badkamer van beton cire

Voordelen van beton cirë over tegels?

Het gebruik van beton cire over tegels biedt verschillende voordelen. Het creëert een moderne en eigentijdse uitstraling, waardoor je ruimtes een stijlvolle en unieke uitstraling krijgen. Beton cire is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je eindeloze ontwerpmogelijkheden hebt.

Bovendien is beton cire duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen slijtage, waardoor het ideaal is voor zowel vloeren als wanden in drukbezochte ruimtes. Er zijn een hoop voordelen als onze stukadoor Beton cirë direct op de tegels kan aanbrengen. Denkt u hierbij aan:

  • Geen sloop en breekwerk van de oude tegels
  • Naadloos resultaat zonder voegen en kitranden
  • Beton cirë heeft een laagdikte tussen de 1 tot 2 mm
  • Beton cirë is bijna verkrijgbaar in elke RAL kleur.
  • Beton cirë wordt met de hand aangebracht waardoor er veel mogelijkheden ontstaan in structuur.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost Beton Cirë per m2?

Na deze informatie te hebben gelezen begrijpen wij als geen ander dat u graag wilt weten wat Beton Cirë per m2 kost. Beton Cirë op een wand heb je al vanaf € 120 per m2. Echter als Beton Cirë over tegels moet worden aangebracht zal er een extra laag gesmeerd moeten worden om de oude tegels eerst uit te vlakken. Vervolgens zal de Beton Cirë met een waterdichte coating moeten worden afgewerkt.

Als deze stappen zal de prijs van Beton Cirë doen oplopen. U kunt in deze situatie denken aan een prijs van € 220 per m2. Leest u hier de gemiddelde prijzen van Beton Cirë:

Stucwerk soort Gemiddelde prijs per m2
Beton Cirë aanbrengenVanaf € 120 per m2