Beton Ciré voor in de badkamer? Wat is de m2 prijs?

Beton ciré voor in de badkamer

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Beton Ciré is een uitermate geschikte moderne en unique wandafwerking voor in de badkamer, keuken, douche of rondom de open haard. Omdat de bestandsdelen van beton ciré compact zijn is dit materiaal geheel slijt- en watervast en kan zelfs als keukenblad of als keukenwand worden gebruikt.

Overweegt u om beton ciré te laten aanbrengen in uw badkamer over uw oude tegels heen? Op deze pagina leggen wij u uit wat de kosten zijn per m2 voor het laten aanbrengen van beton ciré op uw muur, vloer, douche of in de badkamer, en welke werkwijze een stukadoor hanteert om deze prachtige betonlook aan te brengen.

Vind hier alle inspiratie en alle informatie over de prijs per m2, de waterdichte coating laag en waar deze beton ciré look vaak wordt toegepast. We behandelen de volgende onderwerpen op deze pagina:

Beton Ciré badkamer
Achterwand keuken met Beton Ciré

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is Beton Ciré?

De meeste mensen vragen zich af wat Beton Ciré eigenlijk is en waar het van gemaakt wordt? Dit is niet zo een rare vraag natuurlijk omdat deze waterdichte betonlook niet overal zomaar wordt aangebracht in verband met de m2 prijs die hiervoor berekend wordt. 

Beton Ciré kan echt bijna overal worden gestuct zoals in de douche of op het keukenblad. Het is een stootvast materiaal soort dat niet spek glad word als deze nat wordt (bijvoorbeeld tijdens het douchen). Buiten dit zijn er veel materialen zoals microbeton en -cement of tadelakt, die hier erg op lijken. Maar er zijn verschillen:

 • Hardheid ( microbeton is het hardste stuc materiaal wat er is )
 • Microbeton kan zelfs buiten worden toegepast.
Beton Ciré in de douche ruimte
Beton Ciré in de douche ruimte

Wat kost Beton Ciré per m2?

Beton Ciré laten aanbrengen over tegels in uw douche ruimte of gehele badkamer heeft een kostprijs vanaf € 95,- per m2. Beton Ciré is in veel verschillende kleuren te stucen op uw wand. Zo kan dit soort stucwerk aan al uw wensen voldoen en heeft u jarenlang plezier van een waterdichte stucafwerking.

De hardheid van een Beton Ciré muur is enorm hoog. Hierdoor zijn de prijzen per m2 erg verschillend per stukadoor. Leest u hier de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van Beton Ciré per vierkante meter in verschillende kleuren:

Stucwerk afwerking Gemiddelde prijs incl materiaal en arbeid
Beton CiréVanaf € 95,- per m2

Exacte prijzen van Beton Ciré

Als u beton ciré wilt laten aanbrengen door onze stukadoor is het verstandig van te voren de exacte prijs te achterhalen. Echter is het niet heel makkelijk onze klanten een vaste prijs te geven. De kosten van beton ciré zijn namelijk flink afhankelijk van meerdere factoren dan alleen van het aantal vierkante meters. De gemiddelde beton ciré prijs ligt tussen de € 100,- en € 195,- per vierkante meter.

Deze kosten zijn voor een onbeschermde beton ciré op uw wanden. De exacte prijs van beton ciré kan dus nog flink variéren. Leest u hieronder in het prijzenoverzicht de gedetailleerde kosten van beton ciré .

Soort oppervlakteKosten per m2
Wanden€ 95 - € 145 per m²
Vloeren€ 100 - € 195 per m²
Trappen€ 2.700,- totaal
Keukenblad€ 850,- per strekkende meter

Beton ciré is een waterdicht materiaal wat zeer geschikt is voor een badkamer of douche. Het geeft u woning een stoere uitstraling en wordt met de dag populairder. Maar wilt u exact weten wat de kosten voor het stucen van beton ciré zijn? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en vergelijk onze prijs met andere stukadoorsbedrijven die zich richten op het aanbrengen van Beton Ciré soorten.

Showroom House of Heaven

Bent u benieuwd naar meerdere bijzondere wandafwerking soorten. Klikt u dan op de volgende link Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf, kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent een kijkje nemen in Europa's grootste showroom op het gebied van bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, Marmerlook en dergelijke.

Heeft u een keuze gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de email. Wij zullen het benodigde materiaal voor u inkopen en overeenkomstig uw wens afspraken maken wanneer wij bij u aan de slag mogen.

Soorten & kleuren beton ciré
Soorten & kleuren beton ciré

Cementgebonden stucwerk

Beton ciré is een cementgebonden stucsoort dat van oorsprong uit Frankrijk komt net als leemstuc. Een ander woord voor leemstuc is gewreven beton. Tegenwoordig is er veel vraag naar omdat het een zeer trendy en unique stuc product is. Vooral voor badkamers, douches, keukens, openhaarden en keukenbladen. Beton ciré heeft van zichzelf een zeer goede hechting en kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Zo kunnen niet alleen badkamers en keukens hiermee worden afgewerkt maar ook vloeren kunnen met Beton ciré worden aangebracht.

De eigenschappen van dit product zijn als volgt:

 • Waterdicht
 • Naadloos
 • Onderhoudsvrij
 • Slijtvast

Bereken in 2 min uw prijs

Waterdicht

Zoals wij hierboven al hebben vermeld heeft Beton Ciré unieke samenstellingen zodat het mariaal zeer sterk en watervast is. Door deze unieke samenstelling wordt deze beton stuc vaak in badkamers, inloopdouches en keukens toegepast. Door het aanbrengen van een 2 componenten coating zal de beton ciré extra bescherming krijgen en is deze nauwelijks te beschadigen.

Belangrijk is om te weten dat het water dat op deze stucsoort kan komen wel moet aflopen zoals op de muren. Er mag namelijk geen water continu op blijven staan of liggen zoals bij een vloer in de badkamer of de woonkamer na het dweilen hiervan. Hoe meer agressieve producten u gebruikt om de beton ciré schoon te maken hoe sneller de beschermlaag (coating) aangetast kan worden.

 Beton Ciré met structuur tekeningen
Beton Ciré met structuur tekeningen

Naadloos

Beton Ciré is waterdicht in tegenstelling tot badkamertegels met voegen. Omdat voegen in een badkamer meestal vochtig blijven is de kans op schimmelvorming vrij groot. Door een naadloze afwerking zijn de muren gemakkelijk schoon te maken en een stuk hygiënischer en maakt schimmel nauwelijks een kans.

Om van het zekere uit te kunnen gaan en te zorgen dat de Beton Ciré echt goed krasbestendig en waterdicht is, brengen wij een coating aan. Door het aanbrengen van deze twee componenten coating zorgt de beton Ciré ervoor dat deze zelfs geschikt is in de keuken als achterwand of als aanrechtblad. Een traditioneel keukenblad is vaak gevoeliger voor wijn, koffie of andere vlekken.

Slijtvast

Beton Ciré is een zeer sterk en slijtvast stuc product vanwege de juiste samenstelling van het cement en de kalk. Omdat het Beton Ciré vaak afgewerkt wordt met een coating is deze niet alleen krasbestendig maar ook nog eens vuil werend en waterafstotend. Omdat de coating die over de Beton Ciré wordt aangebracht zo hard is kan dit product zelfs op de vloer in uw woonkamer of slaapkamers worden aangebracht. Beton Ciré op de vloer kan makkelijk gereinigd worden met een dweil net zoals bij andere vloeren.

Bereken in 2 min uw prijs

Waterbestendig stucwerk

Niet alleen is Beton Ciré een waterbestendig stucsoort. Zo zijn er nog andere soorten stucwerk die om en nabij dezelfde soort eigenschappen hebben. Deze soorten kunnen zeer goed in natte ruimtes worden toegepast zoals de badkamer, toilet, douche of zelfs op een trap. Denk hierbij aan:

 Beton Ciré wastafel in de badkamer
Beton Ciré wastafel in de badkamer

Kleuren

Het mooiste van deze stucvariant is dat er kleurpigmenten kunnen worden toegepast. Dit betekent dat u de Beton Ciré in iedere gewenste kleur kunt laten stucen. Uiteraard zegt het woord het zelf al “Beton” dus zijn de meest voorkomende kleuren de grijs tinten om zo de traditionele kleur te behouden. Als u kiest voor een kleur dan moet u niet denken dat het stucwerk hetzelfde eruit komt te zien als u een muur schildert. Het zijn kleurpigmenten die altijd lichte en donkere effecten geven op uw muren. Uiteindelijk is dit natuurlijk ook de bedoeling.

Beton Ciré voor in de badkamer

Niets is natuurlijk mooier dan naadloze muren in de badkamer. Geen tegels meer met vieze voegen maar een strakke hygiënische afwerking. Met een Beton Ciré look kunt u bijvoorbeeld ook de inloopdouche of de rand van het bad laten stucen, niets is voor dit unique materiaal een probleem.

U kunt zelfs over uw oude tegels heen laten stucen zodat u niet eerst alle badkamertegels hoeft te verwijderen. Op tegels Beton Ciré laten aanbrengen vergt wel wat ervaring omdat er eerst een goede onderlaag moet worden aangebracht met een primer. Dit is niet goedkoop maar het scheelt u enorm veel werk.

Nadat de onderlaag is aangebracht over het tegelwerk kan het stucen van de Beton Ciré beginnen. Deze wordt in twee lagen aangebracht en uiteindelijk 2 maal in de waterdichte coating gerold met een lakroller. Ook de vloer in de badkamer zou u kunnen voorzien met Beton Ciré. Echter is het van groot belang dat het water in het douche gedeelte goed op afschot naar het douche putje loopt.

Beton Ciré voor in de keuken

Heeft u een oude keuken met een aanrechtblad dat niet echt meer van deze tijd is? Dan kunt u met beton ciré uw keukenblad een nieuwe robuuste en betonnen uitstraling geven.

Dit materiaal aan laten brengen op uw aanrechtblad is een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar van hout of beton. Aanrechtbladen zijn natuurlijk in verschillende materialen en vormen te verkrijgen maar zijn aardig prijzig. Met deze betonlook stucwerk krijgt u de unieke uitstraling die u verwacht!

 Beton Ciré wanden, vloeren en plafond
Beton Ciré wanden, vloeren en plafond

Bereken in 2 min uw prijs

Vloeren & Trap van betonstuc

Een van de meest voorkomende toepassingen van betonlook is een Beton Ciré vloer. Omdat de kleur van beton goed te combineren is met alles wat er eigenlijk in uw woonkamer te vinden is wordt vaak de standaard kleur van beton toegepast zodat het uiterlijk van de vloer erg robuust oogt.

Als u de vloer van uw woonkamer in de Beton Ciré laat smeren dan heeft u een vloer die zowel krasvast is als slijtvast. Ook wordt de betonlook mortel naadloos aangebracht en is vloeistof- en waterdicht. Als u uw vloer of trap wilt laten afwerken met een beton ciré zoals deze denkt u dan snel aan prijzen rond de € 135 per m2. Zelfs de trap in uw woonkamer kan deze mooie industriéle look krijgen. Een trap met Beton Ciré heeft al snel een gemiddelde prijs tussen de € 1.500 en € 2.700,-

Bespaar op de m2 prijs van beton ciré!

Als u een prachtige waterdichte wandafwerking wilt in uw bestaande- of nieuwbouwwoning voor uw badkamer, douche, toilet of keuken kies dan voor Beton Ciré. Uiteraard wilt u weten wat het aanbrengen kost van dit stucwerk. Dit kunt u gemakkelijk en geheel kosteloos aanvragen bij de Stuc-Concurrent.nl door een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen. Vraag hier eenvoudig een stucadoor offerte aan en ontvang een scherpe prijs voor het laten stucen van Beton Ciré!

Complete badkamer gestuct met beton ciré
Complete badkamer gestuct met beton ciré

Meest gestelde vragen (FAQ)

Beton cire is waterdicht wanneer het op de juiste manier is aangebracht en is behandeld met een waterdichte coating. Zowel de microcementlaag als de vernislaag bieden waterbestendigheid. Het wordt aanbevolen om Primer-onderlaag te gebruiken op plaatsen die direct in contact komen met water, aangezien dit de hechting van de vernis op het substraat verbetert en de weerstand tegen water en vuil verhoogt. Hoewel beton cire waterdicht is, is het belangrijk om te onthouden dat het niet volledig ondoordringbaar is en dat het op de juiste manier moet worden onderhouden om de waterbestendigheid te behouden

De kosten voor het laten aanbrengen van Betonstuc op een muur liggen tussen de €90,- en de € 150,- per m2. De prijs is echter afhankelijk van de kleur en de gewenste structuur. Wil u op uw vloer in de woonkamer of trap Beton Ciré laten aanbrengen? Houdt u dan rekening met prijzen tussen de €120,- en de €180,- per m2 .

Beton Ciré of betonstuc is vaker goedkoper dan het laten betegelen van uw badkamer of keuken. De vierkante meter prijs van betonstuc valt net even een stuk goedkoper uit dan de prijs van een tegelzetter. Het voordeel van Beton Ciré ten opzichte van het laten aanbrengen van tegels, is dat Beton Ciré naadloos is. Hierdoor voorkomt u dat voegen, na verloop van tijd, smerig worden. Bovendien is Beton Ciré makkelijker schoon te maken dan tegels.

Deze speciale wandafwerking is duurder dan het normaal laten stucen van een muur. De meeste mensen kiezen er daarom voor om betonlook maar op één muur in hun woonkamer te laten aanbrengen of in de gehele badkamer in plaats van tegels te laten plaatsen. Beton Ciré aanbrengen vereist meerdere lagen, die ieder op zich de benodigde droogtijd nodig hebben.

Een laagje Beton Ciré heeft een minimale laagdikte van 2 tot aan 4 mm. Het materiaal is niet bedoeld om uw wanden uit te vlakken. Betonstuc is een eindafwerking die over het normale stucwerk heen wordt aangebracht. Ook is het mogelijk de Beton Ciré over tegels aan te brengen. Voorwaarde is wel dat de tegels goed vastzitten. Wel moet u er rekening mee houden dat er eerst een dekkende uitvlak laag moet worden aangebracht. Dit vanwege de voegen en/of structuur van de tegels. Bij wanden in de badkamer wordt dat gedaan met een watervaste stuclaag.

Beton cire heeft verschillende voordelen als het gaat om het gebruik op muren en vloeren. Het is een duurzaam en sterk materiaal dat bestand is tegen krassen en slijtage. Beton cire is ook waterdicht en kan worden gebruikt in natte ruimtes zoals badkamers en keukens. Bovendien is het materiaal gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Beton cire is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het een veelzijdig materiaal is dat kan worden gebruikt om verschillende ontwerpstijlen te creëren. Ten slotte kan beton cire worden aangebracht zonder dat er ingrijpende verbouwingen nodig zijn, wat het een kosteneffectieve optie maakt voor het renoveren van muren en vloeren.

Beton cire kan op verschillende plaatsen en oppervlakken worden toegepast. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van beton cire:

 1. Vloeren: Beton cire is een populaire keuze voor het afwerken van vloeren, zowel in woningen als in commerciële ruimtes. Het kan worden aangebracht op bestaande vloeren zoals beton, cement, hout of tegels, waardoor een naadloze en duurzame vloerafwerking ontstaat.

 2. Wanden: Beton cire kan worden aangebracht op binnenmuren om een moderne en industriële uitstraling te creëren. Het kan worden gebruikt in verschillende ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers, keukens en badkamers.

 3. Badkamers: Beton cire is zeer geschikt voor gebruik in badkamers vanwege de waterdichte eigenschappen. Het kan worden aangebracht op wanden, vloeren, douchebakken, wastafelbladen en zelfs badkuipen, waardoor een naadloze en waterbestendige afwerking ontstaat.

 4. Keukens: Beton cire kan worden toegepast op keukenbladen, backsplashes en kookeilanden, waardoor een strakke en moderne uitstraling ontstaat. Het is bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een praktische keuze is voor keukenoppervlakken.

 5. Meubels: Beton cire kan worden gebruikt om meubels, zoals tafelbladen, aanrechtbladen, kasten en zelfs haardmantels, een betonachtige uitstraling te geven. Dit geeft de meubels een eigentijdse en stoere look.

 6. Trappen: Beton cire kan worden aangebracht op trappen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Het biedt een duurzame en slipvrije afwerking, waardoor het een praktische en stijlvolle optie is voor trappen.

Beton cire heeft van nature een zekere waterbestendigheid, maar het is belangrijk om te weten dat beton cire niet volledig waterdicht is. De mate van waterbestendigheid kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het product, de juiste toepassing en de afwerkingslagen die worden gebruikt.

Beton cire kan waterafstotend zijn en bestand zijn tegen vochtige omstandigheden, zoals in de badkamer of keuken. Het kan waterdamp doorlaten en is minder vatbaar voor vochtproblemen zoals schimmel en schade door vocht. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat water langdurig op het oppervlak blijft staan, omdat dit op termijn kan leiden tot indringing van water en mogelijke schade.

De duur van het aanbrengen van beton cire kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het oppervlak, de ervaring van de applicateur en de omstandigheden van het project. Over het algemeen kan het aanbrengen van beton cire enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen.

Hier is een ruwe schatting van het tijdsbestek voor het aanbrengen van beton cire:

 1. Voorbereiding: De voorbereiding van het oppervlak, inclusief het reinigen, repareren en mogelijk aanbrengen van een primerlaag, kan enkele uren tot een paar dagen duren, afhankelijk van de staat van de ondergrond.

 2. Eerste laag: Het aanbrengen van de eerste laag beton cire kan enige tijd in beslag nemen, omdat de laag gelijkmatig en zorgvuldig moet worden aangebracht. Dit kan enkele uren tot een hele dag duren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

 3. Drogen en schuren: Na het aanbrengen van elke laag beton cire moet deze voldoende tijd hebben om te drogen en uit te harden. Dit proces kan enkele dagen duren. Na het drogen wordt de beton cire meestal geschuurd om een glad en egaal oppervlak te creëren.

 4. Herhaalde lagen: Afhankelijk van het gewenste resultaat en de specifieke beton cire applicatiemethode, kan het nodig zijn om meerdere lagen beton cire aan te brengen. Elke extra laag vereist opnieuw droogtijd en schuren, wat de totale duur kan verlengen.