• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Beton ciré voor in de badkamer

Beton Ciré is een veelgevraagde keuze voor het afwerken van vloeren en wanden in badkamers. Dit mengsel van cement, kunsthars, kleurpigment en water wordt met een spaan aangebracht op bijna elke ondergrond. De voordelen van Beton Ciré zijn legio: het is naadloos, waterdicht, slijtvast en biedt een persoonlijke uitstraling.

Moderne en unieke wandafwerking voor de badkamer

Beton Ciré is niet alleen geschikt voor badkamers, maar ook voor keukens, douches en rondom open haarden. Dankzij de compacte samenstelling is Beton Ciré volledig bestand tegen slijtage en water, waardoor het zelfs kan worden gebruikt als keukenblad of -wand.

Kosten en toepassingen

Overweegt u Beton Ciré aan te brengen in uw badkamer, wellicht over bestaande tegels heen? Op deze pagina vindt u alle informatie over de kosten per vierkante meter voor het aanbrengen van Beton Ciré op muren, vloeren, douches en in badkamers. Daarnaast wordt de werkwijze van een stukadoor toegelicht voor het creëren van deze prachtige betonlook.

Beton Ciré badkamer
Achterwand keuken met Beton Ciré

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is Beton Ciré en waar wordt het van gemaakt?

Beton Ciré is een waterdichte betonlook die veel vragen oproept over de samenstelling en toepassing ervan. Veel mensen willen weten wat Beton Ciré precies is en waar het van gemaakt wordt, vooral vanwege de prijs per vierkante meter.

Veelzijdige toepassingen

Beton Ciré kan vrijwel overal worden aangebracht, zoals in douches en op keukenbladen. Het is een stootvast materiaal dat niet extreem glad wordt wanneer het nat wordt, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Er zijn echter ook andere materialen, zoals microbeton, microcement en tadelakt, die vergelijkbaar zijn met Beton Ciré. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen:

Microbeton: Het hardste stucmateriaal Microbeton kan zelfs buiten worden toegepast.

Beton Ciré in de douche ruimte
Beton Ciré in de douche ruimte

Beton Ciré: Prijzen en mogelijkheden voor uw douche of badkamer

Het laten aanbrengen van Beton Ciré over tegels in uw douche of gehele badkamer begint vanaf € 95,- per vierkante meter. Beton Ciré kan in diverse kleuren op uw wand worden gestuct, waardoor het perfect aan uw wensen kan voldoen en een duurzame, waterdichte afwerking biedt waar u jarenlang van kunt genieten.

De hardheid van Beton Ciré is aanzienlijk hoog, wat resulteert in variabele prijzen per vierkante meter, afhankelijk van de stukadoor. Hier vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van Beton Ciré in verschillende kleuren:

Lees hier meer over Beton Cire aanbrengen over tegels

Stucwerk afwerking Gemiddelde prijs incl materiaal en arbeid
Beton CiréVanaf € 100,- per m2

Exacte prijzen van Beton Ciré ontvangen!

Als u beton ciré wilt laten aanbrengen door onze stukadoor is het verstandig van te voren de exacte prijs te achterhalen. Echter is het niet heel makkelijk onze klanten een vaste prijs te geven. De kosten van beton ciré zijn namelijk flink afhankelijk van meerdere factoren dan alleen van het aantal vierkante meters. De gemiddelde beton ciré prijs ligt tussen de € 100,- en € 195,- per vierkante meter.

Deze kosten zijn voor een onbeschermde beton ciré op uw wanden. De exacte m2 prijs van beton ciré kan dus nog flink variëren. Leest u hieronder in het prijzenoverzicht de gedetailleerde kosten van beton ciré .

Soort oppervlakteKostprijs per m2
Wanden€ 95 - € 145 per m²
Vloeren€ 100 - € 195 per m²
Trappen€ 2.700,- totaal
Keukenblad€ 850,- per strekkende meter

Beton ciré is een waterdicht materiaal wat zeer geschikt is voor een badkamer of douche. Het geeft u woning een stoere uitstraling en wordt met de dag populairder. Maar wilt u exact weten wat de kosten voor het stucen van beton ciré zijn? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en vergelijk onze prijs met andere stukadoorsbedrijven die zich richten op het aanbrengen van Beton Ciré soorten.

Showroom House of Heaven

Benieuwd naar bijzondere soorten wandafwerkingen? Klik op de link Showroom House of Heaven. Dankzij onze samenwerking met dit bedrijf kunnen toekomstige Stuc-Concurrent klanten terecht in de grootste showroom van Europa voor bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, Marmerlook en dergelijke.

Na het maken van uw keuze kunt u na uw bezoek contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of per e-mail. Wij schaffen de benodigde materialen voor u aan en bepalen, afhankelijk van uw wensen, wanneer wij voor u aan de slag kunnen.

Soorten & kleuren beton ciré
Soorten & kleuren beton ciré

Beton Ciré: Eigenschappen, toepassingen en trends

Beton Ciré, ook wel bekend als gewreven beton, is een cementgebonden stucsoort die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, vergelijkbaar met leemstuc. Tegenwoordig is er een toenemende vraag naar Beton Ciré vanwege zijn trendy en unieke waterdichte eigenschappen.

Dit veelzijdige stucwerk is bijzonder geschikt voor toepassingen in badkamers, douches, keukens, openhaarden en keukenbladen. Door de uitstekende hechting kan Beton Ciré op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht, waardoor niet alleen wanden, maar ook vloeren ermee kunnen worden afgewerkt.

De belangrijkste eigenschappen van Beton Ciré zijn:

 • Waterdichtheid
 • Naadloze afwerking
 • Onderhoudsvrij karakter
 • Slijtvastheid

Beton Ciré combineert dus stijl met functionaliteit en biedt een duurzame oplossing voor diverse interieurtoepassingen.

Bereken in 2 min uw prijs

Beton Ciré: Sterk, watervast en duurzaam

Beton Ciré staat bekend om zijn unieke samenstelling, waardoor het materiaal bijzonder sterk en waterbestendig is. Vanwege deze eigenschappen wordt Beton Ciré vaak toegepast in badkamers, inloopdouches en keukens. Door het aanbrengen van een tweecomponentencoating wordt de Beton Ciré extra beschermd en is deze nauwelijks vatbaar voor beschadigingen.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat water op deze stucsoort moet kunnen aflopen, met name op de muren. Continu water op de Beton Ciré, zoals op een vloer in de badkamer of woonkamer na het dweilen, kan problemen veroorzaken. Het gebruik van agressieve schoonmaakproducten kan de beschermlaag (coating) aantasten, dus het is raadzaam om hier voorzichtig mee om te gaan.

 Beton Ciré met structuur tekeningen
Beton Ciré met structuur tekeningen

Beton Ciré: Waterdichte en schimmelbestendige afwerking voor de badkamer

Beton Ciré biedt een waterdichte oplossing, in tegenstelling tot badkamertegels met voegen. Voegen in badkamers blijven meestal vochtig, wat de kans op schimmelvorming vergroot. Dankzij de naadloze afwerking van Beton Ciré zijn de muren eenvoudig schoon te maken en veel hygiënischer, waardoor schimmel nauwelijks kans krijgt.

Om er zeker van te zijn dat de Beton Ciré echt krasbestendig en waterdicht is, brengen we een coating aan. Deze tweecomponentencoating zorgt ervoor dat de Beton Ciré zelfs geschikt is voor gebruik in de keuken, bijvoorbeeld als achterwand of aanrechtblad. Traditionele keukenbladen zijn vaak gevoelig voor vlekken van wijn, koffie en andere substanties, maar Beton Ciré biedt hier een duurzame oplossing voor.

Sterk, slijtvast en onderhoudsvriendelijk

Beton Ciré staat bekend om zijn uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid, dankzij de juiste mix van cement en kalk. Door de afwerking met een coating is Beton Ciré niet alleen krasbestendig, maar ook vuilafstotend en waterbestendig.

De harde coating maakt Beton Ciré zo robuust dat het zelfs op vloeren in woonkamers of slaapkamers kan worden toegepast. Hierdoor is Beton Ciré gemakkelijk te reinigen met een dweil, net zoals andere vloerbedekkingen.

Bereken in 2 min uw prijs

Waterbestendig stucwerk voor in de badkamer

Niet alleen is Beton Ciré een waterbestendig stucsoort. Zo zijn er nog andere soorten stucwerk die om en nabij dezelfde soort eigenschappen hebben. Deze soorten kunnen zeer goed in natte ruimtes worden toegepast zoals de badkamer, toilet, douche of zelfs op een trap. Denk hierbij aan:

 Beton Ciré wastafel in de badkamer
Beton Ciré wastafel in de badkamer

Kleurrijk en veelzijdig

Een van de grootste voordelen van Beton Ciré is de mogelijkheid om kleurpigmenten toe te passen. Dit betekent dat u Beton Ciré in vrijwel elke gewenste kleur kunt laten aanbrengen. Hoewel het woord "Beton" doet denken aan grijstinten, zijn er tal van kleurenopties beschikbaar om aan uw persoonlijke voorkeuren te voldoen.

Het is echter belangrijk om te weten dat Beton Ciré met kleurpigmenten niet hetzelfde effect heeft als het schilderen van een muur. De pigmenten creëren altijd subtiele lichte en donkere effecten op uw muren, wat juist het karakteristieke uiterlijk van Beton Ciré benadrukt. Dit draagt bij aan de unieke uitstraling die Beton Ciré biedt.

Strakke en hygiënische badkamer met Beton Ciré

Niets is zo esthetisch als naadloze muren in uw badkamer en douche. Geen last meer van tegels met vuile voegen, maar een strakke en hygiënische afwerking. Met een Beton Ciré look kunt u zelfs de inloopdouche of de rand van het bad laten stucen, want voor dit unieke materiaal is niets te veel gevraagd.

Het is zelfs mogelijk om over uw oude tegels heen te laten stucen, waardoor u niet alle badkamertegels hoeft te verwijderen. Het aanbrengen van Beton Ciré over tegels vereist echter wel enige ervaring, omdat een goede onderlaag met een primer moet worden aangebracht. Hoewel dit niet goedkoop is, bespaart het u aanzienlijk veel werk.

Na het aanbrengen van de onderlaag over het tegelwerk kan het stucen van de Beton Ciré beginnen. Dit gebeurt in twee lagen, gevolgd door tweemaal aanbrengen van een waterdichte coating met een lakroller. Zelfs de vloer in de badkamer kan worden voorzien van Beton Ciré. Het is echter van essentieel belang dat het water in het douchegebied goed afloopt naar het doucheputje.

Beton Ciré voor in de keuken

Heeft u een oude keuken met een aanrechtblad dat niet echt meer van deze tijd is? Dan kunt u met beton ciré uw keukenblad een nieuwe robuuste en betonnen uitstraling geven.

Dit materiaal aan laten brengen op uw aanrechtblad is een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar van hout of beton. Aanrechtbladen zijn natuurlijk in verschillende materialen en vormen te verkrijgen maar zijn aardig prijzig. Met deze betonlook stucwerk krijgt u de unieke uitstraling die u verwacht!

 Beton Ciré wanden, vloeren en plafond
Beton Ciré wanden, vloeren en plafond

Bereken in 2 min uw prijs

Vloeren & Trap van betonstuc

Een van de meest voorkomende toepassingen van betonlook is een Beton Ciré vloer. Omdat de kleur van beton goed te combineren is met alles wat er eigenlijk in uw woonkamer te vinden is wordt vaak de standaard kleur van beton toegepast zodat het uiterlijk van de vloer erg robuust oogt.

Als u de vloer van uw woonkamer in de Beton Ciré laat smeren dan heeft u een vloer die zowel krasvast is als slijtvast. Ook wordt de betonlook mortel naadloos aangebracht en is vloeistof- en waterdicht. Als u uw vloer of trap wilt laten afwerken met een beton ciré zoals deze denkt u dan snel aan prijzen rond de € 135 per m2.

Zelfs de trap in uw woonkamer kan deze mooie industriéle look krijgen. Een trap met Beton Ciré heeft al snel een gemiddelde prijs tussen de € 1.500 en € 2.700,-

Bespaar op de m2 prijs van Beton Ciré!

Als u een prachtige waterdichte wandafwerking wilt in uw bestaande- of nieuwbouwwoning voor uw badkamer, douche, toilet of keuken kies dan voor Beton Ciré. Uiteraard wilt u weten wat het aanbrengen kost van dit stucwerk.

Dit kunt u gemakkelijk en geheel kosteloos aanvragen bij de Stuc-Concurrent.nl door een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen. Vraag hier eenvoudig een stucadoor offerte aan en ontvang een scherpe prijs voor het laten stucen van Beton Ciré!

Complete badkamer gestuct met beton ciré
Complete badkamer gestuct met beton ciré

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is Beton Ciré waterdicht?

Beton cire is waterdicht wanneer het op de juiste manier is aangebracht en is behandeld met een waterdichte coating. Zowel de microcementlaag als de vernislaag bieden waterbestendigheid. Het wordt aanbevolen om Primer-onderlaag te gebruiken op plaatsen die direct in contact komen met water, aangezien dit de hechting van de vernis op het substraat verbetert en de weerstand tegen water en vuil verhoogt. Hoewel beton cire waterdicht is, is het belangrijk om te onthouden dat het niet volledig ondoordringbaar is en dat het op de juiste manier moet worden onderhouden om de waterbestendigheid te behouden

Wat kost Betonstuc per m2?

De kosten voor het laten aanbrengen van Betonstuc op een muur liggen tussen de €90,- en de € 150,- per m2. De prijs is echter afhankelijk van de kleur en de gewenste structuur. Wil u op uw vloer in de woonkamer of trap Beton Ciré laten aanbrengen? Houdt u dan rekening met prijzen tussen de €120,- en de €180,- per m2 .

Is Beton Ciré goedkoper dan tegels?

Beton Ciré of betonstuc is vaker goedkoper dan het laten betegelen van uw badkamer of keuken. De vierkante meter prijs van betonstuc valt net even een stuk goedkoper uit dan de prijs van een tegelzetter. Het voordeel van Beton Ciré ten opzichte van het laten aanbrengen van tegels, is dat Beton Ciré naadloos is. Hierdoor voorkomt u dat voegen, na verloop van tijd, smerig worden. Bovendien is Beton Ciré makkelijker schoon te maken dan tegels.

Is betonstuc duur om aan te laten brengen?

Deze speciale wandafwerking is duurder dan het normaal laten stucen van een muur. De meeste mensen kiezen er daarom voor om betonlook maar op één muur in hun woonkamer te laten aanbrengen of in de gehele badkamer in plaats van tegels te laten plaatsen. Beton Ciré aanbrengen vereist meerdere lagen, die ieder op zich de benodigde droogtijd nodig hebben.

Hoe dik wordt Beton Ciré aangebracht?

Een laagje Beton Ciré heeft een minimale laagdikte van 2 tot aan 4 mm. Het materiaal is niet bedoeld om uw wanden uit te vlakken. Betonstuc is een eindafwerking die over het normale stucwerk heen wordt aangebracht. Ook is het mogelijk de Beton Ciré over tegels aan te brengen. Voorwaarde is wel dat de tegels goed vastzitten. Wel moet u er rekening mee houden dat er eerst een dekkende uitvlak laag moet worden aangebracht. Dit vanwege de voegen en/of structuur van de tegels. Bij wanden in de badkamer wordt dat gedaan met een watervaste stuclaag.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van beton cire voor muren en vloeren?

Beton cire heeft verschillende voordelen als het gaat om het gebruik op muren en vloeren. Het is een duurzaam en sterk materiaal dat bestand is tegen krassen en slijtage. Beton cire is ook waterdicht en kan worden gebruikt in natte ruimtes zoals badkamers en keukens. Bovendien is het materiaal gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Beton cire is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het een veelzijdig materiaal is dat kan worden gebruikt om verschillende ontwerpstijlen te creëren. Ten slotte kan beton cire worden aangebracht zonder dat er ingrijpende verbouwingen nodig zijn, wat het een kosteneffectieve optie maakt voor het renoveren van muren en vloeren.

Waar kan beton cire worden toegepast?

Beton cire kan op verschillende plaatsen en oppervlakken worden toegepast. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van beton cire:

 1. Vloeren: Beton cire is een populaire keuze voor het afwerken van vloeren, zowel in woningen als in commerciële ruimtes. Het kan worden aangebracht op bestaande vloeren zoals beton, cement, hout of tegels, waardoor een naadloze en duurzame vloerafwerking ontstaat.

 2. Wanden: Beton cire kan worden aangebracht op binnenmuren om een moderne en industriële uitstraling te creëren. Het kan worden gebruikt in verschillende ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers, keukens en badkamers.

 3. Badkamers: Beton cire is zeer geschikt voor gebruik in badkamers vanwege de waterdichte eigenschappen. Het kan worden aangebracht op wanden, vloeren, douchebakken, wastafelbladen en zelfs badkuipen, waardoor een naadloze en waterbestendige afwerking ontstaat.

 4. Keukens: Beton cire kan worden toegepast op keukenbladen, backsplashes en kookeilanden, waardoor een strakke en moderne uitstraling ontstaat. Het is bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een praktische keuze is voor keukenoppervlakken.

 5. Meubels: Beton cire kan worden gebruikt om meubels, zoals tafelbladen, aanrechtbladen, kasten en zelfs haardmantels, een betonachtige uitstraling te geven. Dit geeft de meubels een eigentijdse en stoere look.

 6. Trappen: Beton cire kan worden aangebracht op trappen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Het biedt een duurzame en slipvrije afwerking, waardoor het een praktische en stijlvolle optie is voor trappen.

Is beton cire waterdicht?

Beton cire heeft van nature een zekere waterbestendigheid, maar het is belangrijk om te weten dat beton cire niet volledig waterdicht is. De mate van waterbestendigheid kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het product, de juiste toepassing en de afwerkingslagen die worden gebruikt.

Beton cire kan waterafstotend zijn en bestand zijn tegen vochtige omstandigheden, zoals in de badkamer of keuken. Het kan waterdamp doorlaten en is minder vatbaar voor vochtproblemen zoals schimmel en schade door vocht. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat water langdurig op het oppervlak blijft staan, omdat dit op termijn kan leiden tot indringing van water en mogelijke schade.

Hoe lang duurt het om beton cire aan te brengen?

De duur van het aanbrengen van beton cire kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het oppervlak, de ervaring van de applicateur en de omstandigheden van het project. Over het algemeen kan het aanbrengen van beton cire enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen.

Hier is een ruwe schatting van het tijdsbestek voor het aanbrengen van beton cire:

 1. Voorbereiding: De voorbereiding van het oppervlak, inclusief het reinigen, repareren en mogelijk aanbrengen van een primerlaag, kan enkele uren tot een paar dagen duren, afhankelijk van de staat van de ondergrond.

 2. Eerste laag: Het aanbrengen van de eerste laag beton cire kan enige tijd in beslag nemen, omdat de laag gelijkmatig en zorgvuldig moet worden aangebracht. Dit kan enkele uren tot een hele dag duren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

 3. Drogen en schuren: Na het aanbrengen van elke laag beton cire moet deze voldoende tijd hebben om te drogen en uit te harden. Dit proces kan enkele dagen duren. Na het drogen wordt de beton cire meestal geschuurd om een glad en egaal oppervlak te creëren.

 4. Herhaalde lagen: Afhankelijk van het gewenste resultaat en de specifieke beton cire applicatiemethode, kan het nodig zijn om meerdere lagen beton cire aan te brengen. Elke extra laag vereist opnieuw droogtijd en schuren, wat de totale duur kan verlengen.

Wat is Beton Ciré en waar wordt het voor gebruikt?

Beton Ciré is een cementgebonden stucmateriaal dat wordt gebruikt voor het naadloos afwerken van oppervlakken zoals vloeren, muren, douchebakken, en keukenbladen. Het biedt een moderne, waterdichte, en duurzame uitstraling.

Hoe wordt Beton Ciré aangebracht?

Beton Ciré wordt aangebracht in meerdere lagen door een ervaren vakman. De ondergrond wordt voorbereid, een primer wordt aangebracht, gevolgd door de Beton Ciré lagen en ten slotte een beschermende coating.

Wat zijn de voordelen van Beton Ciré?

Beton Ciré is waterdicht, naadloos, gemakkelijk schoon te maken, en biedt een moderne uitstraling. Het kan worden toegepast op verschillende oppervlakken en is duurzaam.

Kan Beton Ciré over bestaande tegels worden aangebracht?

Ja, Beton Ciré kan over bestaande tegels worden aangebracht, mits de tegels in goede staat verkeren en de juiste voorbereiding wordt getroffen.

Is Beton Ciré geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?

Ja, Beton Ciré is zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer vanwege zijn waterdichte eigenschappen en naadloze afwerking. Het voorkomt schimmelvorming en biedt een hygiënische oplossing.

Hoe onderhoud ik Beton Ciré?

Beton Ciré vereist weinig onderhoud. Het kan worden schoongemaakt met milde schoonmaakmiddelen en moet regelmatig worden gecontroleerd op beschadigingen of slijtage.