Beton Ciré is een uitermate geschikte unique wandafwerking voor de badkamer, keuken of douche. Omdat de bestandsdelen van beton ciré erg compact zijn is dit materiaal geheel slijt en watervast en kan zelfs als keukenblad of als keukenwand gebruikt worden.

Op deze pagina leggen wij u uit wat de kosten zijn per m2 voor het laten aanbrengen van beton ciré op uw muur, vloer, douche of terras en welke werkwijze een stukadoor hanteert om deze prachtige betonlook aan te brengen.

Leest u hier alle informatie over de prijs per m2, de coating laag en waar deze beton ciré look vaak word toegepast. We behandelen de volgende onderwerpen op deze pagina:

Achterwand keuken met Beton Ciré

Wat is Beton Ciré

De meeste mensen vragen zich af wat Beton Ciré eigenlijk is? Dit is niet zo een rare vraag natuurlijk omdat deze betonlook achtige afwerking niet overal zomaar word aangebracht in verband met de prijs die hiervoor berekend word. 

Beton Ciré kan echt bijna overal worden gestuct zoals in de douche of op het keukenblad. Het is een stootvaste materiaal soort wat niet spek glad word als deze nat word bijvoorbeeld bij het douchen.

Buiten dit zijn er veel materialen zoals microbeton en -cement of tadelakt die hier erg op lijken. Maar er zijn verschillen:

  • Hardheid ( microbeton is het hardste stuc materiaal wat er is )
  • Microbeton kan zelfs buiten worden toegepast.

Wat kost Beton Ciré ?

Beton Ciré laten aanbrengen in uw douche ruimte of gehele badkamer heeft een kostprijs vanaf € 95,- per m2. Beton Ciré is in veel verschillende kleuren te stucen op uw wand. Zo kan deze soort stucwerk aan al uw wensen voldoen en heeft u jaren lang plezier van een waterdichte stucafwerking.

De hardheid van Beton Ciré muur is enorm hoog. Hierdoor zijn de prijzen per m2 erg verschillend per stukadoor. Leest u hier de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van Beton Ciré per vierkante meter in verschillende kleuren:

Stucwerk afwerkingGemiddelde prijs incl materiaal en arbeid
Beton CiréVanaf € 95,- per m2

Prijzen

De gemiddelde prijzen van beton ciré laten aanbrengen in de badkamer, keuken of inloopdouche hangen grotendeels af van de stucadoor en het soort afwerkingspatroon die u wilt.

De mogelijkheden zijn erg groot en zo zijn er veel verschillende kleuren toe te passen. Het is dus erg moeilijk om een exacte prijsspecificatie te noemen voor deze prachtige waterdichte muur afwerking.

De meeste stucadoors zullen eerste de ondergrond voor behandelen om zo een uitermate mooi eindresultaat te kunnen creëren. Om u nu een exacte prijsindicatie te kunnen geven wordt wat moeilijker dus.

Maar wilt u weten wat de kosten voor het stucen van beton ciré zijn? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en vergelijk onze prijs met andere stukadoorsbedrijven die zich richten op het aanbrengen van Beton Ciré soorten.

Cementgebonden stucwerk

Beton ciré is een cementgebonden stucsoort wat van oorsprong uit Frankrijk komt net als leemstuc. De vertaling hiervan is gewreven beton. Tegenwoordig is er veel vraag naar omdat het een zeer trendy en unique stuc product is. Vooral voor badkamers, douches, keukens, openhaarden en keukenbladen.

Betonciré heeft van zichzelf een zeer goede hechting en kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Zo kunnen niet alleen badkamers en keukens hiermee worden afgewerkt ook vloeren kunnen met Beton ciré worden aangebracht.

De eigenschappen van dit product zijn als volgt:

  • Waterdicht
  • Naadloos
  • Onderhoudsvrij
  • Slijtvast
Beton Ciré badkamer

Waterdicht

Zoals wij hierboven al hebben vermeld heeft Beton Ciré unieke samenstellingen zodat het mariaal zeer sterk en watervast is. Door deze unieke samenstelling word deze beton stuc vaak in badkamers, inloopdouches en keukens toegepast.

Door het aanbrengen van een 2 componenten coating zal de beton ciré extra bescherming krijgen en is deze nauwelijks te beschadigen.

Belangrijk is om te weten dat het water wat op deze stucsoort kan komen wel moet aflopen zoals op de muren. Er mag namelijk geen water continu op blijven staan of liggen zoals bij een vloer in de badkamer of de woonkamer na het dweilen hiervan.

Hoe meer agressieve producten u gebruikt om de beton ciré schoon te maken hoe sneller de beschermlaag ( coating ) aangetast kan worden.

Naadloos

Zoals we hierboven al vermelden is Beton Ciré waterdicht in tegenstelling tot badkamertegels met voegen. Omdat voegen in een badkamer meestal vochtig blijven is de kans op schimmelvorming vrij groot. Door een naadloze afwerking zijn de muren gemakkelijk schoon te maken en een stuk hygiënischer en maakt schimmel nauwelijks een kans.

Om voor het zeker uit te kunnen gaan en te zorgen dat de Beton Ciré echt goed krasbestendig en waterdicht is brengen wij een coating aan. Door het aanbrengen van deze twee componenten coating zorgt de beton ciré ervoor dat deze zelfs geschikt is in de keuken als als achterwand of als aanrechtblad.

Een traditioneel keukenblad is vaak gevoeliger voor wijn, koffie of andere vlekken.

Beton Ciré met structuur tekeningen

Slijtvast

Beton Ciré is een zeer sterk en slijtvast stuc product vanwege de juiste samenstelling van het cement en de kalk. Omdat het Beton Ciré vaak afgewerkt wordt met een coating is deze niet alleen krasbestendig maar ook nog eens vuil werend en waterafstotend.

Omdat de coating die over de Beton Ciré wordt aangebracht zo hardt is kan dit product zelf op de vloer in uw woonkamer of slaapkamers worden aangebracht. Beton Ciré op de vloer kan makkelijk gereinigd worden met een dweil net zoals bij andere vloeren.

Waterbestendig stucwerk

Niet alleen is Beton Ciré een waterbestendig stucsoort. Zo zijn er nog andere soorten stucwerk die om en nabij de zelfde soort eigenschappen hebben. Deze soorten kunnen zeer goed in natte ruimtes worden toegepast zoals de badkamer, toilet, douche of zelfs op een trap. Denk hierbij aan:

Kleuren

Het mooiste is van deze stucvariant dat er kleurpigmenten kunnen worden toegepast. Dit betekend dat u de Beton Ciré in ieder gewenste kleur kunt laten stucen. Uiteraard zegt het wordt het zelf al ” Beton” dus zijn de meest voorkomende kleuren de grijs tinten om zo de traditionele kleur te behouden.

Als u kiest voor een kleur dan moet u niet denken dat het stucwerk het zelfde eruit komt te zien als u een muur schildert. Het zijn kleurpigmenten die altijd lichte en donkere effecten geven op uw muren wat uiteindelijk ook de bedoeling is.

Beton Ciré wastafel voor badkamer

Beton Ciré badkamer

Niets is natuurlijk mooier dan naadloze muren in de badkamer. Geen tegels meer met vieze voegen maar een strakke hygiënische afwerking. Of u nu de inloopdouche of de rand van het bad wilt laten stucen met een Beton Ciré look niets is voor dit unique materiaal een probleem.

U kunt zelfs over uw oude tegels heen laten stucen zodat u niet eerst alle badkamertegels hoeft te verwijderen. Op tegels Beton Ciré laten aanbrengen vergt wel wat ervaring omdat er eerst een goede onderlaag moet worden aangebracht met een primer. Uiteraard is dit niet goedkoop maar het scheelt u enorm veel werk.

Nadat de onderlaag is aangebracht over het tegelwerk kan het stucen van de Beton Ciré beginnen. Deze word in twee lagen aangebracht en uiteindelijk 2 maal in de waterdichte coating gerold met een lak roller.

Ook de vloer in de badkamer zou u kunnen voorzien met Beton Ciré. Echter is het van groot belang dat het water in het douche gedeelte goed op afschot naar het douche putje loopt.

Beton Ciré keuken

Heeft u een oude keuken met een aanrechtblad wat niet echt meer van deze tijd is? Dan kunt u met beton ciré uw keukenblad een nieuwe robuuste en betonnen uitstraling geven.

Dit materiaal aan laten brengen op uw aanrechtblad is een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar van hout of beton. Aanrechtbladen zijn natuurlijk in verschillende materialen en vormen te verkrijgen maar zijn aardig prijzig.

Met deze betonlook stucwerk krijgt u de unieke uitstraling die u verwacht!

Beton Ciré wanden, vloeren en plafond

Vloeren & Trap van betonstuc

Een van de meest voorkomende toepassingen van betonlook is een Beton Ciré vloer. Omdat de kleur van beton goed te combineren is met alles wat er eigenlijk in uw woonkamer te vinden is wordt vaak de standaard kleur van beton toegepast zodat het uiterlijk van de vloer erg robust oogt.

Als u de vloer van uw woonkamer in de Beton Ciré laat smeren dan heeft u een vloer die zowel kras vast is al slijtvast. Ook wordt de betonlook mortel naadloos aangebracht en is vloeistof en water dicht.

Wat kost een vloer van Beton Ciré ?

Als u uw vloer of trap wilt laten afwerken met een betonmortel zoals deze denkt u dan snel aan prijzen rond de 135 per m2.

Zelfs de trap in uw woonkamer kan deze mooie industriële look krijgen. Een trap met Beton Ciré heeft al snel een gemiddelde prijs tussen de € 1.500 en € 2.000,-

Besparen op u offerte!

Als u een prachtige waterdichte wandafwerking wilt in uw bestaande of nieuwbouwwoning voor uw badkamer, douche, toilet of keuken kies dan voor Beton Ciré. Uiteraard wilt u weten wat het aanbrengen kost van dit stucwerk.

Dit kunt u gemakkelijk en geheel kosteloos aanvragen bij de Stuc-Concurrent.nl door een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen.

Vraag hier eenvoudig een stucadoor offerte aan en ontvang een scherpe prijs voor het laten stucen van Beton Ciré!

Kleuren Beton Ciré

Vragen over Beton Ciré

Is Beton Ciré waterdicht?

Beton Ciré is een zeer geschikt cementgebonden product om de wanden of vloeren in je badkamer of keuken mee af te werken. Omdat de afwerklaag ( toplaag ) een versterkende eigenschap heeft is dit product geheel waterdicht en slijtvast.

Wat kost Betonstuc per m2?

De kosten voor het laten aanbrengen van Betonstuc op een muur liggen tussen de € 80 en de € 150,- per m2. De prijs is echter afhankelijk van de kleur en de gewenste structuur.

Wil u uw vloer in de woonkamer of trap laten aanbrengen met Beton Ciré? Houd dan rekening met prijzen tussen de € 120 en de € 180,- per m2

Is Beton Ciré goedkoper dan tegels?

Beton Ciré of betonstuc is vaker goedkoper dan het laten betegelen van je badkamer of keuken. De vierkante meter prijs van betonstuc valt net even een stukje goedkoper uit dan de prijs van een tegelzetter.

Is betonstuc duur om aan te laten brengen?

Deze speciale wandafwerking is duurder dan het normaal laten stucen van een muur. De meeste mensen kiezen er daarom voor om betoonlook maar op een muur in hun woonkamer te laten aanbrengen of in de gehele badkamer in plaats van tegels te laten plaatsen.

Hoe dik wordt Beton Ciré aangebracht?

Een laagje Beton Ciré heeft een minimale laagdikte van 2 tot aan 4 mm. Het materiaal is niet bedoelt om je wanden uit te laten vlakken. Betonstuc is een eindafwerking die over het normale stucwerk heen wordt aangebracht.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓