• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Betonherstel hoe gaat dit in zijn werk?

Betonherstel is een essentiële procedure om beschadigd beton te repareren en de structurele integriteit van gebouwen te behouden. Of het nu gaat om scheuren, betonrot of andere vormen van betonschade, tijdige en deskundige reparatie is van groot belang. In dit artikel bespreken we de kosten, methoden en het belang van een professionele aanpak bij betonherstel.

Betonherstel is een vak apart dat u beter over kunt laten aan een betonreparatiebedrijf. Heeft u last van betonschade aan uw balkon, vloer of wanden? En uw beton is langzaam aan het rotten of scheuren? Gelukkig kan beton goed hersteld en opgeknapt worden zonder dat er echt sloop werkzaamheden uitgevoerd hoeven te worden.

Leest u op deze pagina meer over betonherstel van oude balkons, funderingen, vloeren, muren en plafonds, en de kosten die het herstellen van betonnen elementen met zich mee brengen.

Bereken in 2 min uw prijs

Betonreparatiebedrijf inhuren

Een professionele aanpak bij betonherstel is van groot belang om duurzame en hoogwaardige resultaten te bereiken. Het vereist gespecialiseerde kennis, ervaring en de juiste technieken en materialen. Het inschakelen van een erkend betonherstelbedrijf is daarom sterk aanbevolen, omdat zij beschikken over de expertise en middelen om de reparatie op een professionele en veilige manier uit te voeren.

Er zijn veel beton herstel bedrijven die zich speciaal ontwikkeld hebben om beton problemen te herstellen. Onze aanpak begint bij een goede analyse om zo de juiste reparatie uit te kunnen voeren.

Door de grote diversiteit van ons werk hebben onze specialisten zich goed ontwikkeld om elke betonschade te kunnen behandelen. Zo hebben de meeste van onze betonspecialisten een diploma op beton onderhoudskundig HBO-niveau. Wilt u graag weten of uw betonschade goed en betaalbaar op te lossen is? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Op deze manier heeft u een snelle prijsindicatie en weet u ongeveer waar u aan toe bent.

Betonherstel
Betonherstel balkon

Beton laten repareren

Betonherstel biedt meerdere voordelen, zoals het behoud van de structurele integriteit, het verlengen van de levensduur van betonnen constructies en het verbeteren van de esthetiek van het gebouw. Bovendien kan tijdig betonherstel verdere schade en de bijbehorende kosten voorkomen.

Beton is een fundament in de bouw. Het 2 componenten betonreparatiemiddel wordt voor vele toepassingen gebruikt, zoals voor funderingen, vloeren, wanden en plafonds herstellen. Zoals alle materialen staat ook beton bloot aan slijtage. Wanneer de slijtage een bepaald punt heeft bereikt, spreken we van betonschade.

Laat bij het vermoeden van betonschade altijd een expert het huidige beton inspecteren zodat u zeker weet waar u aan toe bent als het tot een betonreparatie komt.

Betonschade laten herstellen

Wanneer betonschade is geconstateerd, is het van belang deze schade zo snel mogelijk te herstellen door beton herstel. Hiermee voorkomt u verdere schade en de daarmee gepaard gaande extra kosten voor het betonherstel. Ook is dit voor uw woningwaarde een belangrijk gegeven.

Een veelvoorkomende oorzaak van betonschade is de inwerking van vocht. Het laat zich raden dat plekken waar dit veelvuldig voorkomt kelders zijn. Omdat kelders zich onder het straatniveau bevinden, staat het beton hier meer bloot aan de inwerking van vocht dan in de overige structuren in het gebouw.

Een kelder waterdicht maken is dan ook erg belangrijk om het materiaal zolang mogelijk mee te laten gaan. Wij specialiseren ons onder andere in kelderafdichtingen, om er zo zorg voor te dragen dan de kans op slijtage zo klein mogelijk is.

Betonherstel prijzen aanvragen

Als een expert betonschade heeft geconstateerd, is het van belang dat u natuurlijk ook de prijzen wilt weten van het herstellen van het beton.

De manier waarop het betonherstel plaatsvindt gaat in stappen en zo kan ook de prijs worden bepaald. Lees hieronder het stappenplan:

 

 • Stap 1: In eerste instantie wordt het aangetaste beton met speciaal daarvoor bestemd gereedschap verwijderd.
 • Stap 2: Wanneer het gewapend beton betreft, wordt de wapening behandeld met een anti-corrosief. Dit zorgt ervoor dat vanuit de wapening verder geen schade van binnenuit kan ontstaan.
 • Stap 3: Vervolgens wordt de plaats van het verwijderde beton opnieuw dichtgezet door middel van betonherstel. Hierna wordt de buitenzijde netjes afgewerkt zodat u achteraf niets meer ziet van de schade.
 • Stap 4: Speciale betoncoating zorgt ervoor dat vocht buiten het materiaal gehouden wordt.

 

De gemiddelde prijzen van het herstellen van beton zullen in de meeste gevallen per uur worden berekend als het gaat om kleine herstelwerkzaamheden. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de 25 en 35 euro per uur. Deze prijzen zijn exclusief het materiaal en voorrijkosten maar inclusief de btw.

Als het gaat om grotere schade plekken aan het balkon kan er ook een all in prijs worden berekend zodat u exact weet waar u aan toe ben en niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen om zo de kosten van het maken van uw beton te achterhalen. Na het invullen van het offerte formulier zult u binnen 2 dagen een prijsindicatie ontvangen via het opgegeven mailadres.

Beton herstel in Amsterdam
Beton herstel in Amsterdam

Betonrenovatie

Helaas moeten wij concluderen dat hoe hard beton ook is beton ook kan slijten. Gaten, krassen en scheuren komen ook in beton voor en zijn kritische punten om een betonrenovatie uit te laten voeren. Waar moet u opletten zodat de betonschade niet uit de hand loopt:

 • Scheuren in het beton
 • Roest uit het beton
 • Diepe krassen in het beton
 • Afgebrokkelde stukjes beton

Als u één van deze bovenstaande gebreken ontdekt in uw balkon, vloer, plafonds of muren is het verstandig meteen tot actie over te gaan en een offerte aan te vragen voor het herstellen van de betonschade. Door geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen bij de Stuc-Concurrent.nl achterhaalt u snel wat de kosten zijn om uw beton te laten herstellen en of deze prijs binnen uw budget past.

U kunt natuurlijk altijd de prijzen vergelijken met andere beton reparatie bedrijven die gespecialiseerd zijn in betonherstel om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

Bereken in 2 min uw prijs