• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Elektra aanleggen

Wanneer u uw bestaande- of nieuwbouwwoning ingrijpend gaat verbouwen dan heeft u meestal ook te maken met het vervangen van uw oude elektra of het laten plaatsen van een gehele nieuwe elektra installatie.

Maar wat kost het opnieuw aan laten leggen van elektra en wat komt hier allemaal bij kijken. Op deze pagina geven wij u de prijzen weer van het laten aanleggen van verschillende elektroniche onderdelen in uw woning.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost elektriciteit aanleggen?

Wilt u weten wat het kost om uw elektriciteit opnieuw aan te laten leggen? Elektriciteit aanleggen kost gemiddeld tussen de 1000,- en 2200,- euro. Heeft u een kleine elektraklus te doen zoals uw stopcontacten verlagen of uw meterkast laten verplaatsen? Dan kunt u rekening houden met prijzen vanaf 350,- euro. Afhankelijk van de grootte van de elektra klus.

De meeste mensen die een klushuis hebben gekocht kunnen rekening houden met een prijs van rond de 2000,- euro om de gehele woning te voorzien van nieuwe elektradraden en groepenkast.

Als u exact wilt weten wat de kosten van uw elektra vervangen gaat worden vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk onze prijzen met die van andere elektriciens. Zo bent u altijd goedkoop uit en betaalt u nooit teveel.

Prijsopbouw elektra aanleggen

De prijzen van elektra aanleggen lopen erg uiteen als we de oppervlakte en de lengte van de elektradraden gaan bekijken. Elektriciteit aanleggen in een gehele woning kost u natuurlijk veel meer geld dan alleen maar een stopcontact laten verplaatsen.

Leest u hier de gemiddelde kosten van elektriciteit aanleggen van verschillende ruimtes:

ElektraklusUitvoeringGem prijs
Tuin / TerrasBuiten elektra aanleggen: Tuinverlichting etc€400,
WoonkamerVerlichting aanleggen gehele woning€900,
Badkamer / keukenAanleggen verlichting en afzuiging€800,
KeukenAansluiten krachtstroom€900,
Gehele woningStopcontacten aanleggen, aardlekschakelaar vervangen€4.400,
Elektra aanleggen stopcontacten
Elektra aanleggen stopcontacten

Wat kost een elektricien?

De prijs van nieuwe elektra laten aansluiten heeft grotendeels te maken met de kosten van de elektricien. Uiteraard wilt u niets liever dan een veilig aangelegd huis. Kies daarom altijd voor een gecertificeerde elektricien. Lees hier wat het prijsverschil is tussen een erkende elektricien of een klusjesman:

Welke keuze elektricien?Uurtarief / kosten
Klein erkend elektrabedrijf€30,- tot aan € 40,- per uur
Groot erkend elektrabedrijf€40 tot aan - € 60 per uur

Let op!!! Als u een elektricien heeft gevonden en deze kost minder dan het uurtarief van €30,- dan is de kans zeer groot dat u niet met een gecertificeerd bedrijf in zee gaat. Wij raden u sterk af om met een klusjesman in zee te gaan!!!

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kan een elektricien voor u betekenen?

Uiteraard hangt de prijs van elektra aanleggen ook grotendeels af van welke elektraklussen in uw renovatie woning uitgevoerd moeten worden. We zullen de meest voorkomende werkzaamheden van elektriciens, inclusief de kosten van de klus, in een tabel zetten:

ElektraklusGemiddelde kosten
Extra groep aanleggen€60,- tot aan € 80,
Aarding meterkast aanleggen€140,- tot aan€ 190,
Buitenverlichting aanleggen€400,- tot aan € 800,
Verlichting hele woning aanleggen€400,- tot aan € 850,
Extra stopcontacten aanleggen€200,- tot aan 800
Wegwerken elektra bedrading€35,- euro per meter

Meerdere mogelijkheden elektra aanleggen

Er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden op het gebied van elektra aansluiten. In de onderstaande tabel vind u de gemiddelde kosten inclusief montage van verschillende elektrawerkzaamheden voor zowel binnenshuis als buitenshuis:

Extra aanleg optieWat wilt u laten aanleggen?Kostprijs
Wandcontactdozen verplaatsenVerlaag uw stopcontacten zodat ze uit het zicht zijn€40,- tot aan € 90,
Extra loze leiding aanleggenLeg meerdere loze leidingen aan voor in de toekomst€100,- tot aan € 150,
Dubbele wandcontactdoosVoor meerdere apparaten€140,- tot aan € 170,
Thermostaatklok (cv)Bezuinig op uw energie kosten€175,- tot aan € 190,
Buitenverlichting schakelen vanaf binnenBedieningsknop binnen voor buiten€175,- tot aan € 190,
Buitenstopcontacten aanbrengenZo heeft u zomers overal in de tuin stroom€175,- tot aan € 220,
TijdschakelaarsStoom bezuiniging€220,- tot aan € 250,
Extra groep met aansluiting (Spa/Jacuzzi)Aansluiten extra groep voor Spa/Jacuzzi€200,- tot aan € 240,
Extra grondkabelsExtra stoomaansluitingen voor de toekomst€175,- tot aan € 300,

Vervangen oud elektra

Als uw elektriciteit in uw jaren 30-woning een beetje verouderd is dan is het misschien wel een goed idee om uw oude elektra draden te laten vervangen. Oude elektra draden kunnen voor brandgevaar zorgen en hebben niet meer de eisen van tegenwoordig.

Ook een verouderde groepenkast kan gevaar veroorzaken. Is de verdeling van de groepen wel goed? En slaat er niet steeds een stop uit de meterkast bij u thuis?

Al deze aspecten wijzen erop dat het beter is om uw oude elektra te laten vervangen zodat u weer een veilig gevoel krijgt. We zullen u een overzicht laten zien van wat de elektriciens van de Electra-Gigant voor u kunnen betekenen als het gaat om het vervangen van oude elektra in uw woonhuis:

  • Elektra laten vervangen
  • Vernieuwen van al uw bedrading
  • Groepenkasten opnieuw aanleggen
  • Aardpen laten slaan
  • Aardlek automaten opnieuw plaatsen
  • Stoppenkast vervangen

Bereken in 2 min uw prijs

Goedkoop uit zijn

U wilt elektra vervangen of opnieuw laten aanleggen, maar het liefst bent u zo goedkoop mogelijk uit. U kunt ervan uitgaande dat de aanleg van elektriciteit voor een bepaalde ruimte, zoals de woonkamer, veranda, of uw nieuwe tuinhuis gemiddeld rond de € 500 zal kosten.

Keuken

De ruimtes in uw huis zoals de keuken, het washok of de badkamer zijn wat lastiger om van elektra te voorzien. De keuken en het washok hebben met name zwaarder stroom nodig zoals krachtstroom.

Als u in de keuken elektra wilt laten aanleggen dan kunt u met een gemiddelde prijs van € 600 rekening houden.

Complete woning

Als u uw huis wilt laten verbouwen wilt u de elektra opnieuw laten aanleggen door een erkende elektricien. Een expert kan uw huis van het begin tot het eind voorzien van van elektra. Dit is inclusief de groepenkast aan laten sluiten en de elektriciteit buiten de woning aanleggen zoals in uw schuur en tuinhuis.

Voor het aanleggen van stroom voor uw gehele woning kunt u denken aan een gemiddelde prijs van € 3400,-

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op uw offerte!

Mocht u na deze pagina gelezen te hebben toch nog meer informatie willen ontvangen over de kosten van het vervangen, verleggen of het opnieuw aanleggen van uw elektra installatie bij uw in uw woning?

Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen maximaal 2 dagen zal u een goede prijsschatting ontvangen die u kunt vergelijken om zo te besparen op uw totaalprijs!

Bron van deze informatie pagina is de Electra-Gigant.nl