• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Glaszetter

Als u een nieuw raam wilt laten plaatsen omdat het oude raam gebroken is of omdat u het wilt laten vervangen voor een raam met dubbelglas dan is het verstandig een glaszetter in te schakelen. Glaszetters plaatsen met een groot gemak uw nieuwe raam in no time.

Een glaszetter kan verschillende soorten glas voor u plaatsen. Het voordeel van het inhuren van een glaszetter is zijn vakmanschap en jarenlange ervaring. Het zelf vervangen van kapot glas is en blijft toch risicovol.

Omdat er veel aanbod is van glaszetters krijgt u automatisch te maken met flinke prijsverschillen. Wat zijn de kosten die u kunt verwachten van een glaszetter?

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een glaszetter?

Uiteraard wilt u van te voren weten wat de kosten zijn om uw nieuwe raam te laten plaatsen. De prijzen van een glaszetter lopen namelijk per regio erg uiteen. Zo rekent een glaszetter uit Amsterdam een hele andere prijs dan een glaszetter uit Groningen.

Bekijk snel het gemiddelde prijsoverzicht van het uurtarief of de vierkante meterprijs van glaszetters.

Kostenberekening Gemiddelde prijs
Per uur30,- tot 40,- euro per uur
Per m2 ( vierkante meter )40,- €€ 70,- euro per m2

Wilt u uw enkel of dubbelglas van uw woning laten vervangen of uw bestaande HR++ glas polijsten of uw krassen laten verwijderen uit uw glas? Dan kan de glaszetter van de Glas-Gigant u snel helpen.

Wanneer het gaat om een barst of kras in één van de ramen van uw woning is het verstandig eerst bij uw verzekeraar te informeren welke glaszetter er is aangesloten en of uw verzekering de glasschade dekt. Hiermee voorkomt u onnodige kosten en zal u nooit teveel betalen voor het laten inzetten van uw nieuwe raam.

Wat kost nieuw glas voor uw huis?

Als de gemiddelde glaszetter prijzen rond de € 40 per uur liggen dan wilt u ook graag weten wat al het enkelglas van uw woning vervangen kost voor bijvoorbeeld HR++ glas. HR++ glas is één van de meest geplaatste glassoort in Nederland. Het glas is zeer isolerend en energiebesparend.

HR++ glas kost gemiddeld rond de 130 per m² . Leest u hier in ons kostenoverzicht de gemiddelde kosten per type woonhuis om uw glas te laten vervangen voor hr++ glas.

Soort woning m² raam Gemiddelde prijzen Energie besparing per jaar
Appartement beglazingtot aan 15 m²€ 1.600 - € 2.000€ 300,
Tussenwoning beglazingtot aan 20 m²€ 2.200 - € 2.500€ 350,
Hoekwoning beglazingtot aan 30 m²€ 3.200 - € 3.800€ 400,
2-onder-1-kap beglazingtot aan 35 m²€ 4.000 - € 4.600€ 450,
Vrijstaande woning beglazingtot aan 50 m²€ 6.200 - € 6.900€ 500,
Glaszetter glas aan het plaatsen
Glaszetter glas aan het plaatsen

Wat doen glaszetters?

Een glaszetter kan natuurlijk glas plaatsen maar voert ook nog andere werkzaamheden uit. Denkt u hierbij aan:

  • Afkitten van de ramen
  • Het schilderen van kozijnen
  • Stopverf aanbrengen/Plamuren
  • Polijsten van krasjes

De gemiddelde arbeidskosten van een glaszetter liggen tussen de 35 en 40 euro per uur. Als u alleen maar uw ramen krasvrij wilt laten maken of wilt laten polijsten houdt er dan rekening mee dat een glaszetter rond de 150 euro per raam berekend.

Als u nieuwe beglazing wilt laten plaatsen dan zijn de prijzen geheel afhankelijk van wat voor soort glas u kiest. De glaszetter kan uiteraard de nieuwe beglazing voor u plaatsen en zal hiervoor zijn uurtarief in rekening brengen. Lees hieronder het gemiddelde kostenoverzicht van verschillende soorten glas:

Glassoort Prijs per m² (incl. montage)
Draadglas€ 80
Plexiglas (5mm)€ 100
Gehard glas€ 100
Dubbel glas (HR++)€ 100
Gelaagd glas€ 120

Wilt u een exacte prijs ontvangen geheel vrijblijvend? Dan kunt u een offerte aanvragen voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Na het aanvragen van de offerte zullen wij u binnen 2 dagen een scherpe prijsindicatie toe mailen.

Bereken in 2 min uw prijs

Voordelen van glaszetters

De meeste glaszetters zijn in dienst bij een glashandel. Een professionele glaszetter is opgeleid om alle soorten glas te kunnen plaatsen. Welke voordelen heeft het inhuren van een glaszetter nog meer?

  • Een glaszetter geeft garantie.
  • Een glaszetter neemt de zorgen uit uw handen.

Een glaszetter geeft u ten alle tijden garantie op het plaatsen van glas. De gemiddelde garantieperioden is 10 jaar. Voor de beste garantie kunt u kiezen voor een glashandel die is aangesloten bij de FOSAG.

Een professionele glaszetter levert u altijd een zeer goede betaalbare kwaliteit bij het plaatsen van verschillende soorten glas. Mocht de glaszetter of het glasbedrijf niet zijn aangesloten bij de FOSAG. Maak dan duidelijke afspraken zowel over de prijs en de garantie termijn.

Bespaar op de kosten van een glaszetter!

Wilt u de waarde van uw woning vermeerderen? Dan doet u er goed aan om enkel glas te vervangen voor dubbel glas. Dubbelglas is geluidwerend en bespaart een hoop energie.

Bovendien wordt het voor inbrekers een stuk lastiger uw woning binnen te komen. Het is verstandig om vooraf zelf al de maten op te nemen van het te vervangen raam. De glaszetter zal vervolgens de exacte maten bij u komen opnemen en de bestelling definitief maken.

Binnen een aantal dagen zal de glaszetter het glas voor u plaatsen. Door onze offerte te vergelijken met die van andere glasbedrijven kunt u simpelweg zien welke prijs binnen uw budget past. Als u opzoek bent naar een goedkope glaszetter dan is dit de manier om hem te vinden.

Meer informatie

Wilt u toch nog meer informatie over bijvoorbeeld glas vervangen of glas plaatsen dan kunt u op de rode link klikken en u wordt doorverwezen naar een andere website die u meer informatie kan geven over glas.

U kunt natuurlijk ook meteen een gratis offerte aanvragen, onze samenwerkende glaszetter zal u zo snel mogelijk benaderen met een scherpe prijs.

Pagina bron: De Glas-Gigant voor glas laten plaatsen en meer.

Bereken in 2 min uw prijs