• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Kelderafdichtingen

Kelderafdichtingen: niets is zo vervelend dan vocht in huis. Vocht zorgt voor schimmels die weer voor ziektes. Bovendien zorgen de schimmels voor zwarte plekken in de stenen.

Vocht in een kelder kan duiden op een lekkage, zowel vanaf de buitenzijde als binnenzijde. Mogelijk is er iets met de fundering of met de buitenmuur aan de hand.

Tijd om een deskundige te raadplegen en een kelderafdichting uit te laten voeren. Op deze pagina zullen wij u informatie geven over vochtbestrijding. U kunt informatie lezen over de verschillende soorten afdichtingen, zowel vanaf de binnenzijde als de buitenkant en de gemiddelde prijzen die berekend worden.

Bereken in 2 min uw prijs

Kelderafdichtingen
Vochtige kelder afdichten

Water in kelder

Een natte kruipruimte of kelder kan uw woning flink aantasten. Als er water in de kelder onder uw woning staat kunnen de houten vloerbalken gaan rotten en vervolgens kan uw gehele vloer wegzakken.

Door de juiste kelderdichting toe te passen kunnen wij er voor zorgen dat uw kelder weer snel droog komt te staan. Door de juiste vochtbehandeling zult u geen last meer hebben van optrekkend vocht in uw muren en uw fundering blijft droog.

Kelderdichting mogelijkheden

Of u nu optrekkend vocht heeft in uw fundering, vochtplekken op de muur of water in de kelder. Vocht is en blijft een probleem zowel voor uw bestaande- als nieuwbouw woning. Door de juiste kelderdichting kunnen al deze problemen snel worden opgelost. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Impregneren buitenmuren
  • Waterdichte cementmortel aanbrengen ( muren en keldervloer )
  • Hydrofoberen
  • Injecteren

Afdichting kelder uitstellen

Mensen hebben vaak de neiging het even uit te stellen, want het is maar ‘een klein beetje’ nat. Vocht in een huis is iets dat klein begint en kan uitmonden in minder leuke omstandigheden.

Wat gebeurt er wanneer er een stortbui komt of wanneer de sneeuw te snel smelt? Dan komt het water de kelder in, waardoor niet alleen de keldervloer onder water komt te staan, maar waardoor ook de lekkage groter zal worden.

Het is daarom aan te bevelen op het moment dat u vocht constateert een bedrijf te laten komen die kelderafdichtingen verzorgt. Zij kunnen beoordelen of betonreparatie noodzakelijk is, of dat het met een kleine handeling verholpen kan worden. Zo kunt u hoge kosten voorkomen en wordt het probleem opgelost.

Bereken in 2 min uw prijs

Afdichting binnenzijde

Het doorslaan van vocht in een kelder is een veel voorkomend probleem. Dit wordt meestal veroorzaakt door grondwater of door flinke regenval. Om dit probleem op te lossen kunt u ervoor kiezen vanaf de binnenzijde of buitenzijde van de kelder dit probleem aan te pakken.

Als er genoeg ruimte is om te werken dan kan er een waterafstotende laag worden aangebracht aan de binnenkant van de kelder. Is dit niet het geval dan zullen wij de buitenkant van de kelder waterafstotend moeten maken.

Afdichting buitenzijde

Voor een kelderdichting van de buitenzijde van de woning kan er een laag waterdichte specie aangebracht worden. Door deze cement gebonden stuclaag kan er geen vocht meer door de fundering heen trekken en zal uw kelder droog blijven.

Een andere goede oplossing is het injecteren of laten impregneren van de buitenmuren. Bij het injecteren zorgen wij ervoor dat de metselstenen of de betonnen fundering geen vocht meer kunnen opnemen. Uw gevel laten impregneren is een goedkopere variant. Mits het mogelijk is kunt u een waterdichte vloeistof laten aanbrengen die het vocht voor 95% tegenhoudt.

Waterdicht maken kelder vloer & wand
Waterdicht maken kelder vloer & wand

Keldervloer waterdicht maken

Als de druk van het grondwater erg hoog is kan het water door uw keldervloer heen komen. Het resultaat hiervan is dat er water in uw kelder blijft staan. Door de keldervloer geheel waterdicht te maken door een nieuwe betonlaag aan te brengen op de oude vloer heeft het grondwater geen schijn van kans meer. Bij kelderafdichtingen hoort natuurlijk ook het afdichten van de keldervloer.

Zo kan de vloer op meerdere manieren waterdicht worden gemaakt. Denk hierbij aan het volgende:

  • Nieuwe betonvloer storten
  • Waterdichte cement laag gieten
  • Injecteren

Bereken in 2 min uw prijs

Kelderafdichtingen manieren

De Stuc-Concurrent kan dit effectief herstellen, zodat het probleem blijvend wordt opgelost. De kelder zal opnieuw worden afgedicht door de speciale kelderafdichtingen technieken. Dat betekent dat men rondom het huis de fundering bloot legt en deze behandelt, zodat het vocht niet meer naar binnen kan dringen.

Daarnaast zal de binnenmuur gedroogd en behandeld worden, zodat ook hier vocht geen schijn van kans meer maakt. Zo zal de kelder weer droog zijn, zullen schimmels en vochtige kou verdwijnen en kunt u er weer optimaal gebruik van maken.

Een vochtige kelder zorgt niet allen voor problemen bij de opslag van producten. Maar ook, en dat wordt wel eens vergeten, zorgt deze ervoor dat de onderkant van het huis heel wat energie vraagt. Vocht kost extra verbruik aan warmte. Dat zijn sluipende kosten.

Bespaar op het afdichten van uw kelder!

Nu u al deze informatie heeft gelezen over het verhelpen van vochtige muren kunnen wij ook wel begrijpen dat u wilt weten wat het gaat kosten om uw kelder te laten afdichten. Dan kan bij de Stuc-Concurrent.nl simpel en snel!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw kelderafdichting en wij zullen binnen maximaal 2 dagen u een scherpe prijsindicatie toe mailen.

Na het ontvangen van onze prijs kunt u deze gaan vergelijken met andere bedrijven zodat u een redelijke goedkope prijs hier aan over zult houden. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij voor kelderafdichtingen zeker niet te veel rekenen!

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kelder waterdicht maken?

Een kelder kan je op verschillende manieren waterdicht maken. De beste manier is om een 2 componenten mortel te gebruiken. Lees hier meer informatie.

Wat zijn de kosten van kelderafdichting?

De kosten van kelderafdichting kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de omvang van het probleem, de gekozen oplossing en de locatie. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen bij gespecialiseerde bedrijven om een goed beeld te krijgen van de kosten.

Hoe krijg ik mijn kelder waterdicht?

Als je last hebt van een vochtige kelder verdiep u dan eerst goed in de mogelijkheden van kelderafdichtingen.

Doe je een kelder waterdicht maken vanaf de binnenkant of buitenkant?

Je kunt een kelder dichten zowel vanaf de binnenzijde als de buitenzijde van je woning.

Wat is kelderafdichting en waarom is het belangrijk?

Kelderafdichting is het proces van het waterdicht maken van de kelder om vochtproblemen te voorkomen. Het is belangrijk omdat een vochtige kelder kan leiden tot schimmelgroei, beschadiging van de structurele integriteit van het gebouw en een ongezond binnenklimaat.

Hoe werkt kelderafdichting?

Kelderafdichting kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem. Dit kan onder meer het aanbrengen van waterdichte coatings, het installeren van drainagesystemen, het repareren van scheuren en het verbeteren van de waterafvoer rondom de kelder omvatten.

Hoe weet ik of mijn kelder waterdicht moet worden gemaakt?

Tekenen van vochtproblemen in de kelder zijn onder meer vochtplekken, schimmelgroei, muffe geur, condensvorming en zichtbare scheuren. Als je deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om een professional in kelderafdichting te raadplegen voor een inspectie en advies.

Kan ik zelf mijn kelder waterdicht maken?

Kleine problemen zoals het afdichten van scheuren met kit kunnen mogelijk zelf worden opgelost. Maar voor complexe vochtproblemen en duurzame kelderafdichting is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in kelderafdichting.

Is kelderafdichting een permanente oplossing?

Kelderafdichting kan in veel gevallen een effectieve en permanente oplossing zijn voor vochtproblemen. Het is echter belangrijk om de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat eventuele onderliggende problemen worden opgelost om een duurzaam resultaat te garanderen.