• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Nieuwbouw stucen Amsterdam

Gefeliciteerd met het aankopen van uw nieuwbouwwoning of appartement in de regio van Amsterdam. Nu nog het stucen van de wanden en plafonds en dan is het zo ver u kunt eindelijk gaan wonen. Op deze pagina geven wij u alle informatie betreft het stucwerk in een nieuwbouwhuis de collectieve prijzen en de garantie. Leest u snel verder…

In Amsterdam en de omgeving hiervan worden tot aan de dag van vandaag veel nieuwbouwprojecten opgestart en opgeleverd. Deze nieuwbouwprojecten worden gebouwd door grote aannemersbedrijven zoals de Bam of Hillen en Roossen.

Bij het aankopen van een nieuwbouwhuis in Amsterdam kunt u zelf de keuze maken of u deze compleet wil laten afwerken door de aannemer of dat u deze casco laat opleveren. Bij het zelf inzetten van vakmensen zoals een stucadoor of schilder zal dit zeker schelen op uw financiële eind nota.

Als u de aannemer deze werkzaamheden voor u uit laat voeren komt er gemiddeld 25 % boven op uw budget en bent u dus vele malen duurder uit dan dat u dit zelf gaat regelen.

Nieuwbouwwoning in Amsterdam goedkoop laten stucen

De kosten berekening van de door u gekozen stucadoor is vaak vrijblijvend zodat u van te voren precies weet waar u aan toe bent.

Maar wat zijn de kosten voor het stucen van een nieuwbouwwoning? De gemiddelde prijzen van het stucen van een nieuwbouwhuis variëren nog al behoorlijk bij een stucadoor uit Amsterdam.

Dit komt omdat er veel verschillende soorten stucwerk op de markt zijn dus vandaar ook de verschillende kosten. Om u een indruk te geven van de gemiddelde prijzen per 2 zullen wij hier een klein overzicht geven:

 • Wanden glad laten stucen ( filmlaag ): Vanaf 10 euro per m2
 • Plafonds glad laten stucen: Vanaf 15 euro per m2
 • Verfspuiten muren en plafonds : Vanaf 7 euro per m2
 • Spackspuiten wanden en plafonds: Vanaf 8 euro per m2

Nu u dit bovenstaande prijzenoverzicht heeft gelezen kunnen wij u ook van de exacte kosten voorzien. Wilt u weten wat het gaat kosten om uw muren in uw nieuwbouwwoning te laten stucen?

Vraag geheel vrijblijvend een online offerte aan en ontvang binnen 2 minuten de prijzen voor het stukadoren van uw nieuwbouwwoning in uw mailbox.

Nieuwbouw stucen Amsterdam
Nieuwbouw Amsterdam glad stucwerk

Nieuwbouw kopen in Amsterdam

De nieuwbouwwoningen in Amsterdam worden vaak gebouwd met betonnen buiten elementen. De binnenwanden ( tussenwanden) zijn in de meeste gevallen met giboblokken van 7 cm dik gelijmd. De buitenmuren zijn echter van beton.

Deze wanden van beton en giboblokken worden dan ook behang klaar opgeleverd.

Nadat de woning is opgeleverd kan het stucen plaats vinden. Echter hoeft er geen dikke laag stucwerk aangebracht te worden van bijvoorbeeld 2 cm dik zoals in een renovatie woning. De betonwanden en de gibo blokken kunnen met een 2 mm dunne pleister laag prachtig strak worden afgewerkt zodat deze hierna gespoten of geschilderd kunnen worden.

Voor het laten sauzen van de muren kunt u zowel kiezen voor verfspuitwerk of het laten schilderen met de vachtroller. Bij het laten spuiten van verf bent u er verzekerd van dat u geen last krijgt van strepen of banen in het nieuwe stucwerk. Spuiten van wanden en plafonds met verf is vele malen per m2 voordeliger en u bent sneller klaar!

Collectief stucwerk

Nieuwbouw Amsterdam de projecten zoals , Wonen op de stip (Amsterdam West) of Wonen bij Pieter (Amsterdam Osdorp) zijn nieuwbouw projecten waar wij veelal de woningen hebben gestukadoord. Bij deze nieuwbouwprojecten werden er collectieve stukadoor prijzen per m2 berekend zodat iedere bewoner een stuk voordeliger uit was.

Collectief stucwerk is ten alle tijden voordeliger en maakt het plannen voor ons een stuk gemakkelijker. Bij de onderstaande nieuwbouwprojecten in Amsterdam voeren wij regelmatig ons stucwerk uit:

 • Amsterdam Osdorp
 • Amsterdam Ijburg
 • Amsterdam Nieuw-west
 • Amsterdam Oost
 • Amsterdam Zuid
 • Amstelveen

Dit word vaak collectief gedaan zodat de bewoners een goede m2 prijs ontvangen voor het stucen van zowel de muren als de plafonds. Bent u nieuwsgierig geworden naar de m2 prijzen? Klik dan eens hier voor een geheel vrijblijvende offerte voor uw.

Bereken in 2 min uw prijs

Muren glad laten afwerken

Het grootste gedeelte van de muren in een nieuwgebouwde woning zijn van beton. Deze betonnen muren worden zoals we hierboven al vertelde behang klaar opgeleverd. Behang klaar wil zeggen dat er nog geen verf over aangebracht kan worden. Wilt u strak afgewerkte muren dan zullen deze eerst moeten worden voorzien van stucwerk.

Het stucen van betonnen muren hoeft niet teveel te kosten per m2. De laagdikte is namelijk niet dikker dan 2 mm en kunnen op deze manier zeer strak worden afgewerkt. De meeste bewoners kiezen dan ook alleen om de muren te laten stucen en te laten spuiten in de latexverf. Dit komt omdat de meeste plafonds in een nieuwbouwwoning al zijn afgewerkt met spackspuitwerk.

Echter laat de bouwer de betonnen kanaalplaten in het zicht. ( dit zijn de v naden in het plafond ) Wilt u deze toch weggewerkt hebben dan kunt u natuurlijk ook uw plafonds in uw nieuwbouwhuis laten stucen voor een zeer scherpe m2 prijs!

Scheuren in een nieuwbouwhuis

Wij krijgen regelmatig de vraag ” geven jullie garantie op scheurvorming in een nieuwbouwwoning? ” Het laten stucen van een nieuwe woning brengt altijd een klein beetje risico met zich mee. Een nieuwbouwwoning zal de eerste 4 jaar nog aardig werken en na het opleveren van de nieuwe woning zal er nog veel bouwvocht aanwezig zijn.

Door een bouwdroger te plaatsen zult u het meeste vocht verdrijven en zult u de ergste scheurvorming in uw nieuwe huis beperken. Ook het stookgedrag van de bewoner kan invloed hebben op de scheuren in de muren of de plafonds. Door een temperatuur die hoger ligt dan 22 graden Celsius zal het vocht te snel uit uw woning verdreven worden en trekken deuren en houtwerk krom.

Houd de temperatuur in uw nieuwbouwwoning de eerste maanden rond de 20 graden Celsius en voorkom de meeste scheuren.

Scheuren herstellen

Door de juiste keuze te maken van de wand en plafondafwerking in een nieuwbouwhuis is het herstellen erg gemakkelijk. We hebben het hier over de keuze gladde muren en plafonds. Mocht er dan toch een scheurtje komen in uw nieuwe stucwerk wat dan glad is hoeft u zich geen zorgen te maken. Omdat glad stucwerk makkelijk te repareren is zult u hiervan niets meer terug zien en is herstellen een fluitje van een cent.

Wilt u nu graag weten wat het kost om uw nieuwbouwwoning in Amsterdam te laten stucen? Vraag dan geheel vrijblijvend de kosten aan via ons offerte formulier. U zult binnen 2 werkdagen de prijzen voor uw nieuwe stucwerk vrijblijvend ontvangen.

Nieuwbouwwoning stucen in Utrecht, Nieuwbouwwoning stucen in Haarlem, Nieuwbouwwoning stucen in Rotterdam