• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Nieuwbouw stucen Utrecht

Heeft u een appartement of nieuwbouwwoning in de provincie Utrecht gekocht? En nu bent u op zoek naar een stukadoor die de muren kan stucen of filmen voor een betaalbare prijs? Wat is de beste afwerking voor de gibo en beton muren in uw nieuwbouwhuis? En krijgt u geen last van scheuren?

Op deze pagina geven wij u een eerlijk advies wat u kunt doen met het stucwerk van de wanden en de plafonds?

Wij hebben meerdere nieuwbouwhuizen in Utrecht van stucwerk voorzien. Vooral in..

  • Nieuwbouwproject Tuinhof Blaucapel
  • Utrecht Leidsche Rijn
  • Utrecht De Meern
  • Nieuwbouwproject Zuilen
  • Nieuwbouwproject Auxilia
  • Nieuwbouw Hoge weide

De wanden in een nieuwbouwwoning in Utrecht worden grotendeels behang klaar opgeleverd. Dit houd in dat de grote gaten sleuven dicht worden gestukadoord door de aannemer cq bouwer. Hier kan helaas niet overheen geschilderd worden omdat dit nog steeds oneffenheden bevat, dat is ook de reden waarom de wanden behangklaar genoemd worden.

Wilt u de muren gaan schilderen dan zal er eerst een dunne filmlaag of ook wel genoemd pleisterwerk moeten worden aangebracht. De kosten van het pleisteren van de betonnen wanden of gibo blokken zijn in het algemeen erg laag als u deze vergelijkt met het laten stucen van een jaren 30 woning.

Voor een eengezinswoning die gerenoveerd moet worden bent u al snel een bedrag kwijt van rond de 8,000,- euro. Een nieuwbouwwoning daar in tegen zal tussen de 3000,- en 5000,- gaan kosten afhankelijk of u ook kiest om het door ons te laten afspuiten met latexverf.

nieuwbouw stucen Utrecht
Nieuwbouw Utrecht glad stucwerk

Scheurvorming gebeurt dit?

Helaas hebben de meeste nieuwbouwwoningen last van lichte scheurvorming. Maar maakt u zich vooral geen zorgen! Tegenwoordig zijn de stukadoorsmaterialen zo gemoderniseerd dat er nog nauwelijks tot aan geen scheuren meer zullen ontstaan in het nieuw aangebrachte stucwerk.

De materialen die gebruikt worden in de nieuwbouw zijn in het bezit van een vezel die het materiaal veel makkelijker bij elkaar houd dan de gipsgebonden mortels van vroeger.

De stukadoor zal als versteviging nog wel gaas in de hoeken plakken omdat hier de meeste spanning op komt te staan. Dus een antwoord op uw vraag ‘scheurvorming gebeurt dit kunnen wij zeggen” ja maar is geen probleem meer door de speciale materialen”

Stucwerk mogelijkheden

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden als we het hebben over het stucen van uw wanden en plafonds. We zullen voor u de meest voorkomende afwerkingen in een nieuwbouwwoning even op een rijtje zetten:

Bereken in 2 min uw prijs

Goedkoop laten stucen (collectief)

De Plafonds worden 90 % van de bouw in de spack gespoten. Dit is een gestructureerde witte afwerking die door middel van een spuitmachine word aangebracht. Er is natuurlijk altijd een mogelijkheid bij de bouwer om dit te laten vervallen zodat u uw plafonds strak kunt laten afwerken wat vele malen mooier is dan een plafond met structuur erin.

De meeste geplande projecten die redelijk snel opgeleverd worden moeten uiteraard afgewerkt worden. Omdat het veel goedkoper is om meerdere nieuwbouwhuizen te gelijk te laten stucen zullen de meest bewoners voor collectief stucwerk gaan.

Collectief stucen in een nieuwbouwwijk is een stuk voordeliger dan dat er een eengezinswoning of appartement wordt afgewerkt. Door het collectief inkopen van plafond en wandafwerkingen zullen de gemiddelde m2 prijzen erg zakken. U kunt rekening houden met een prijsverschil van 10 en 20%.

Glad stucwerk nieuwbouw in Utecht
Glad stucwerk nieuwbouw

Muur stucen nieuwbouwwoning Utrecht

De wanden die behang worden opgeleverd moeten dus gestukadoord worden om deze egaal te kunnen krijgen zodat ze uiteindelijk afgewerkt kunnen worden met schilderwerk.

Door middel van een pleisterlaagje van 2 tot aan 3 mm kunnen de wanden prachtig glad worden afgewerkt zodat deze geschilderd of gespoten kunnen worden met latex muurverf. Voor de prijzen van een muur stucen kunt u op de pagina online offerte terecht.

Op deze pagina kunt u gemakkelijk uw m2 invullen en de gewenste afwerking van de wanden of plafonds.

Nieuwbouwwoning stucen Utrecht projecten

De nieuwbouwwoningen die wij in de provincie Utrecht onder andere afgewerkt hebben staan in de projecten Jazz Boulevard, en Leidse Rijn, Tuinhof Blaucapel, Auxilia. Dit zijn vrij grote projecten met prachtige woningen die wel hun charme uitstralen.

Zo werken wij vaak collectief met de bewoners zodat we van de ene woning naar de andere woning over kunnen stappen en de prijzen van het stukadoren vrij laag blijven.

Nieuwbouwwoning stucen in Amsterdam, Nieuwbouwwoning stucen in Haarlem, Nieuwbouwwoning stucen in Rotterdam,