Wilt u uw muren in uw nieuwbouw of bestaande klushuis opnieuw laten schilderen ( sauzen )? Uiteraard wilt u dat uw muur of plafond opnieuw geschilderd wordt zonder dat u strepen of banen te zien krijgt. Door het opnieuw sauzen van muren in uw huis met latexverf zal u weer een nieuwe frisse blik realiseren.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over het verven ( sauzen ) van uw muren, het voor behandelen van het schilderwerk en de gemiddeld kosten per m2 voor het laten schilderen door een schilder.

Bij de Stuc-concurrent bent u op het juiste adres om uw wanden of plafonds te laten sauzen of te laten spuiten met latexverf het zogenoemde airless latexspuiten.

Echter is het zo mocht uw bestaande huis of nieuwbouwwoning nog leeg staan dan zal het latexspuiten de beste en goedkoopste oplossing zijn. Wij zijn zowel voor het sauzen als het spuiten van muren en plafonds een gespecialiseerd bedrijf.

Muren laten sauzen

Muren sauzen of laten spuiten?

Plafonds of muren verven met latexverf heeft zo ze voor en nadelen. Vroeger en eigenlijk nog steeds worden wanden en plafonds gesaust met een vachtroller en een rolstok.

Op deze manier van schilderen creëerde men vaak strepen en banen in de muren en kosten dit veel tijd en geld om toch een fatsoenlijk stukje schilderwerk achter te laten.

Tegenwoordig vooral in leegstaande nieuwbouwwoningen word er gebruik gemaakt van de airless verfspuittechniek. Het verfspuiten op de muren word door middel van een airless verfpomp op druk gebracht en verneveld de latexverf geleidelijk over het oppervlakte heen.

Op deze manier krijgt u een egaal en gelijktijdige droging en is het krijgen van strepen en banen in de wanden of plafonds nihil!

Heeft de stucadoor net uw muren opnieuw voorzien van nieuw stucwerk? Laat dan eerst alles goed drogen voordat u muurverf gaat aanbrengen.

Nieuw stucwerk heeft een bepaalde droogtijd en is een zeer sterk zuigende ondergrond als u uw muren wilt gaan sauzen. Zorg er altijd voor dat u 24 uur van te voren een voorstrijkmiddel aanbrengt zodat de nieuwe laag latexverf niet te snel droogt en later gaat bladderen.

U kunt uiteraard ook een schilder inhuren van de Stuc-Concurrent die ervoor zorgt dat u muren pico bello in orden komen. Vraag eens geheel vrijblijvend een offerte aan en lees in wat de kosten zullen wezen om uw muren te laten sauzen door een schilder!

Kiest u wel voor latexspuiten? Zie hier dan een korte film hoe latexspuiten van muren of uw plafonds in zijn werk gaat.

Wat kost een muur laten sauzen per m2?

Heeft u last van nicotine aanslag, lelijke muren in uw woonkamer, of zitten de wanden in de badkamer vol met schimmel aanslag? Dan kunt u een overweging maken om alles opnieuw te laten verven door een erkende goedkope schilder. Maar wat kost een schilder en het laten aanbrengen van nieuw sauswerk?

De prijzen van sauswerk worden vaak per m2 berekend. Omdat het vaak om grotere oppervlakte gaat is dit makkelijker berekenen voor een stucadoor of schilder. Mocht het muur of plafond oppervlakte klein wezen wat gesaust moet worden dan zal er een vast uurtarief in rekening worden gebracht.

De prijs voor het schilderen van muren ligt tussen de 8 euro per m2 en 14 euro per m2. Het verschil zit hem in de afhankelijkheid van de ondergrond en de gewenste kleur die u kiest.

Ondergrond

Als de ondergrond nieuw is zoals nieuw stucwerk in een nieuwbouwwoning dan zal er veel meer verf worden opgenomen dan bij een muur die al van een verflaag is voorzien in een oud huis.

Wilt u de exacte kosten weten voor het laten sauzen van uw muren in uw badkamer, woonkamer, of uw gehele huis? Vraag geheel vrijblijvend een berekening aan en ontvang automatisch de prijzen per m2 in uw mailbox.

Als je je muur wilt schilderen dan komen er toch wel wat vakbekwaam aspecten om de hoek kijken.  Zo kost het veel tijd en moet je zorgen voor de juiste materialen. Het schilderen van muren in een nieuwbouwwoning of bestaand huis is dus best een aardige klus.

Als u toch van plan bent om een schilder in te huren dan zal dit een hoop zorgen bij u wegnemen. Een schilder zorgt voor een perfecte schilderslaag zonder dat er strepen of aanzetten te zien zijn. We zullen u een gemiddelde prijsindicatielijst laten zien zodat u de juiste indruk krijgt over de gemiddelde prijs per m2.

Schilderwerk Gemiddelde prijs per m2
Binnenschilder uurtarief € 30 tot € 35
Spuitwerk wanden per m2 € 7 tot aan € 12
Sauswerk muren per m2 € 10 tot aan € 14
Muur schilderen binnen: 10 m2 € 150 tot aan € 200
Muren schilderen binnen: 20 m2 € 300 tot aan € 500
Muren schilderen binnen: 50 m2 € 750 tot aan € 1.000
Buitenschilder uurtarief € 30 tot € 40
Muur laten schilderen buiten: 10 m2 € 200 tot aan € 300
Muren schilderen buiten: 20 m2 € 400 tot aan € 650
Muur schilderen buiten: 50 m2 € 900 tot aan  € 1.200

Over behang heen schilderen

Het is mogelijk muren te verven over het bestaande behang heen. Ons antwoord hierop is als volgt. U moet ten alle tijden controleren of het behang van een goede kwaliteit is en goed vast zit. Mocht dit niet het geval zijn neem dan vooral niet het risico dit toch te doen.

Als u aan het schilderen bent en het behang zit niet goed vast of is van een slechte kwaliteit dan zal het behang gaan blazen en loskomen. Als dit gebeurt is dit niet meer te herstellen en zal alles verwijdert moeten worden.

Bespaart u al deze ellende en kies er gewoon voor uw behang te verwijderen en een nieuwe laagje stucwerk aan te laten brengen! U bent uiteindelijk goedkoper uit en u bespaart een hoop tijd! Het eindresultaat zal vele malen mooiere wezen dan u denkt.

Over behang sauzen

Sauzen zonder strepen!!

Bij het zelf verven van de muren en de plafond schrikken de meeste mensen vaak van het eindresultaat. De meeste mensen hebben dan ook geen goede ervaring met het sauzen van muren en plafonds.

Er blijven namelijk in de meeste gevallen strepen, banen en rol aanzetten achter. Maar hoe kan je nu een muur schilderen zonder dat er banen of strepen in komen te zitten? Wij zullen u enkele tips geven:

  • Strijk de muren of de plafonds voor met een voorstrijkmiddel.
  • Rol de muren dun voor met een verdunde latexverf voor de eerste keer.
  • Bij de laatste schilderslaag moet je de verf goed uitrollen met een klamme extra vachtroller.
  • Het beste is om twee rollers te gebruiken : Dus een om de verf op te zetten en een klamme rol om de latexverf goed uit te rollen. 
  • Laatste tip: Doe het sauzen met ze tweeën!!!

Velen schrikken terug om zelf muren te sauzen. De meerderheid van de doe- het- zelvers is vooral bang dat ze het niet mooi zullen verven en dat er strepen zichtbaar zullen blijven na het schilderen. Hieronder krijgt u informatie over hoe u de kans op strepen kan verlagen.

Muren verven zonder streken die je in de eerste plaats door goed materiaal te gebruiken. Kies voor een aangepaste verfroller. Voor goed schilderwerk en muren verven zonder strepen, dompel je de roller langzaam tot de helft in de verf.

Rol je verfroller vervolgens enkele keren over het geribbelde vlak van je verfbak. Doe dit tot de verf egaal verspreid is over je verfroller.

De randen en hoeken van je muur of muren verf je eerst met een kwast, pas daarna verf je met je verfroller. Zorg er voor dat er voldoende verf op je roller zit, en plaats je roller voorzichtig op de muur. Een muur verven zonder strepen doe je door niet té hard op je verfrol te drukken. Om een muur te verven zonder strepen doe je dit bij voorkeur van boven naar onder.

Nieuwbouwwoning laten schilderen

Als uw nieuwgebouwde woning net is opgeleverd dan zijn de meeste wanden behangklaar. Dit wil zeggen dat deze gereed zijn om behang over aan te laten brengen. Dit betekend dus dat deze niet klaar zijn om te laten schilderen.

Wilt u uw muren in uw nieuwbouwwoning laten schilderen dan zullen zowel de betonnen wanden en de gibo muren eerst moeten worden voorzien van een stuclaag. Door het laten aanbrengen van stucwerk zullen de wanden egaal en dicht gezet worden zodat er geen kleine gaatjes en oneffenheden meer zijn zoals bij een behangklare muur.

Als uw nieuwbouwhuis nog leeg is en u bent nog niet verhuist dan is verf laten spuiten vele malen goedkoper dan het laten sauzen van de muren! Ook met latexverf spuiten is het de bedoeling om de nieuwe plafonds niet te raken en zal alles netjes worden afgeplakt.

Bespaar op het laten sauzen van uw muren!

Uiteraard wilt iedereen vakwerk maar wel voor een betaalbare m2 prijs. En natuurlijk is dit mogelijk. Zoals wij hierboven al vertelde is latexspuiten een stuk voordeliger dan het laten sauzen van de muren in zowel een nieuwbouwwoning als een ouder huis. Maar hoe kunt u besparen op de kostprijs van uw nieuwe schilderwerk?

Door onze schilder offerte te vergelijken met die van andere bedrijven. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en u ontvangt binnen 2 minuten de prijs voor het opnieuw laten sauzen van uw muren in uw mailbox. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij de voordeligste zijn!

Vragen en antwoorden

Hoe moet je muren sauzen?

Muren kan je op verschillende manieren schilderen. Het sauzen van muren gebeurt met latexverf of ook wel muurverf genoemd. Wilt u zelf uw muren in bijvoorbeeld uw woonkamer opnieuw schilderen? Lees dan eerst alle informatie of ons stappenplan.

Wat kost het sauzen van muren per vierkante meter?

De prijzen van muren laten sauzen door een schilder variëren per m2 enorm. Zo berekend de ene schilder 10 euro per m2 terwijl de andere schilder 12 euro per vierkante meter berekend. Dit prijsverschil heeft te maken met de kwaliteit latexverf die er gebruikt wordt.

Wanneer kan je nieuw gestucte muren sauzen?

Nieuw stucwerk heeft een droogtijd van ongeveer 1 mm laag dikte per dag. De muren en de plafonds moeten geheel wit opdrogen voordat u met het schilderen kunt beginnen. Wij raden aan om een voorstrijkmiddel te gebruiken tegen de zuiging van de ondergrond.

Kan je muren sauzen zonder strepen?

Je kunt zelf je muren sauzen zonder dat je strepen of banen achter laat. Door het juiste voorstrijkmiddel te gebruiken zorgt u ervoor dat de ondergrond gelijkmatig de verf opzuigt. Hierdoor droogt de verf egaal op en zult u geen last hebben van strepen of aanzetten in uw schilderwerk.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓