• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Pleisterwerk buiten

Pleisterwerk op de buitengevel van uw huis is vaak nodig voor de isolatie van een woning, Het levert het een behoorlijke energiebesparing op. Wanneer uw buitenmuur er erg slecht uitziet, is het aanbrengen van pleisterwerk (stucwerk op uw buitengevel) vaak dringend nodig in verband met het doordringen van regenwater.

Leest u op deze pagina alles over stucwerk op de buitenmuren van uw woning, isolatie, en de prijzen per m2 die een stukadoor in rekening kan brengen.

Pleisterwerk buiten
Pleisterwerk buiten

Bereken in 2 min uw prijs

Kosten stucwerk buitengevel

Pleisterwerk buiten, ook wel gevelpleister genoemd, biedt tal van voordelen. Het is een beschermende laag die de gevel beschermt tegen vocht, vuil en andere externe factoren. Daarnaast draagt het bij aan een betere isolatie en kan het kleine oneffenheden in de gevel egaliseren, waardoor uw woning er strak en verzorgd uitziet.

De kosten voor het glad stucen van een buitenmuur hangt grotendeels af van de soort muurafwerking die u kiest en de conditie waarin de buitenmuren zich in verkeren. Als u een gegarandeerde waterdichte afwerking wilt hebben zullen de kosten per m2 duurder zijn dan het normale stucen van een gevel.

Waar moet u aan denken als we het gaan hebben over de gemiddelde prijs?

  • Buitenmuur stucen kost gemiddeld tussen de € 50,- & € 85 per m2 (vierkante meter).

Afhankelijk van de ondergrond waar het stucwerk over aangebracht moet worden kan de stukadoor een prijs per vierkante meter voor u berekenen. Vaak wordt er door een stukadoorsbedrijf een vaste prijs berekend en weet u exact waar u aan toe bent. Wilt u weten wat het kost om de buitenmuren van uw woning opnieuw te laten stucen?

Vraag dan geheel vrijblijvend advies of meteen een offerte aan en wij geven u direct een kostenindicatie.

Glad pleisteren op uw gevel

Het doel van glad pleisterwerk is om de muren of gevel glad te maken. Een huis met enkelsteens muren isoleert slecht. Het is dan van groot belang om met pleisterwerk buiten de gevel te laten behandelen.

Glad pleisterwerk buiten ziet er niet alleen maar mooi uit maar zorgt ook voor een hele goede isolatie van uw woning. De wanden laten dan minder kou door. Tevens kunt u kiezen voor extra gevelisolatie. Dit plaatmateriaal varieert van diktes tussen de 2 cm en 15 cm dik. Met de huidige energieprijzen kunt u met het laten pleisteren van uw woning veel voordeel behalen.

Afhankelijk van de huidige isolatiewaarde van uw gevel en het door u gewenste niveau, zal de stukadoor in overleg met u de plaatdikte bepalen. Het isoleren van uw buitenmuren is zeer belangrijk wanneer uw woning veel vocht bevat.

Er zijn dan ook diverse mogelijkheden voor het pleisterwerk (glad maken). Uw buitengevel kan voorzien worden van een kalk/cement laag, daarna kan uw muur worden afgewerkt met sauswerk of afgewerkt worden met een sierpleister/spachtelputz. Het is ook mogelijk om uw buitengevel in kleur te maken. Het bepalen van de juiste kleur kan natuurlijk in overleg met de stukadoor die dit werk uit gaat voeren.

Buiten pleisterwerk
Buiten pleisterwerk

Buitengevel stucen waterdicht

Uiteraard kan uw buitengevel ook waterdicht gestukadoord worden. Door middel van een waterafstotende specie laag en het impregneren hiervan, zal er geen vocht meer door kunnen dringen in uw muren.

Uw binnen- en buitenmuren van uw huis blijven droog omdat de buitenzijde van de gevel ingepakt is met een kunsthars gebonden vloeistof. De gevel zal niet alleen waterdicht blijven, hij is ook beter vuilafstotend en meer isolerend. Geef vocht geen kans meer en kies ervoor uw gevel waterdicht te laten stucen.

Bereken in 2 min uw prijs

Schilderen buitengevel

Als u opnieuw de buitenmuren heeft laten stucen dan kunt u ervoor kiezen om de gehele gevel van uw huis te laten schilderen in de kleur die u mooi vindt. Het schilderen van buitenmuren wordt met een buiten latex gedaan dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Sauzen van de buitengevel kan pas als het nieuwe stucwerk goed gedroogd is. Houd er rekening mee dat de droogtijd van stucwerk op uw gevel minimaal 1 mm per dag nodig heeft om te drogen.

Mits het regent kan hierna de gevel worden voorzien van een voorstrijk laag en worden gesaust. Als u wilt weten wat het gaat kosten om uw buitenmuren van uw woning te laten sauzen, dan kunt u geheel vrijblijvend hiervoor een offerte aanvragen om zo de juiste prijsindicatie te ontvangen in uw mailbox.

Buitengevelisolatie plaatsen

Zoals we hierboven al vermeldde is het mogelijk om bij een slechte gevel vanaf de buitenkant te isoleren. Door middel van wafelplaten, of tempex aan te brengen kan de gehele gevel goed geësoleerd worden tegen kou en vocht.

De platen worden op het oude stucwerk of gevelstenen bevestigd door middel van een cementgebonden lijm. Nadat het plaatmateriaal vast gelijmd zit kan het stucen beginnen.

  • Eerste laag: In de eerste laag specie wordt wapeningsgaas aangebracht om zo scheurvorming te voorkomen. Ook wordt de gehele gevel steviger en één geheel.
  • Tweede laag: Nadat de eerste laag gedroogd is kan de raap laag worden aangebracht. Dit wil zeggen dat de gehele gevel vlak gestukadoord wordt.
  • Derde laag: Als de gehele buitengevel vlak is moet er nog een afwerklaag worden aangebracht. U kunt kiezen voor licht schuurwerk, pleisterwerk, spachtelputz of krabputz.
  • Schilderen: Als u kiest voor licht schuurwerk of pleisterwerk raden wij u aan de gevel te laten schilderen. Door schilderwerk aan te laten brengen trekt uw nieuwe stucwerk minder vuil aan en zal een stuk droger blijven bij regenval.

Prijzen pleisterwerk buitengevels

Pleisterwerk buiten aan laten brengen op de muren van uw woning geeft een visueel groter uiterlijk. Het laten gladmaken van uw buitenmuren zal de waarde van uw huis doen stijgen en geeft de gehele woning weer een frisse blik.

Wij hebben zeer veel ervaring met het bepleisteren van buitenmuren. Zelfs voor buitenmuren zijn er verschillende top lagen als perfecte afwerking mogelijk! Wilt u graag meer advies over de m2 prijzen of u wilt graag weten wat het gaat kosten om uw gevel opnieuw te laten stucen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Na het aanvragen van een gratis offerte zullen wij u binnen 2 dagen de kosten toesturen via het opgegeven email adres.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost stucwerk op een buitengevel?

De gemiddelde kosten liggen tussen de 25 en 50 euro per m2 voor een nieuwe laag stucwerk. Berekend u hier exact de prijs op deze pagina

Hoe dik is buiten stucwerk?

De dikte van het stucwerk wordt bepaald door de vlakheid van de ondergrond.

Is stucwerk met buitengevel isolatie duur?

De gemiddelde prijs van buitengevel isolatie laten aanbrengen is afhankelijk van de dikte van de isolatie. Leest u hier alles over stucwerk met buitengevel isolatie en de kosten per vierkante meter.

Wat is pleisterwerk buiten?

Pleisterwerk buiten, ook wel gevelpleister genoemd, is een afwerkingslaag die op de buitenkant van een gebouw wordt aangebracht. Het beschermt de gevel tegen vocht, vuil en andere weersinvloeden, terwijl het tegelijkertijd een esthetische uitstraling geeft.

Wat zijn de voordelen van pleisterwerk buiten?

Pleisterwerk buiten biedt verschillende voordelen. Het beschermt de gevel tegen vocht, vermindert de kans op schimmelvorming, verbetert de isolatiewaarde van de woning en geeft de gevel een strakke en verzorgde uitstraling.

Hoe lang gaat pleisterwerk buiten mee?

De levensduur van pleisterwerk buiten hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het pleisterwerk, de blootstelling aan weer en wind, en het onderhoud. Over het algemeen kan pleisterwerk buiten meerdere decennia meegaan, mits het goed wordt onderhouden.

Kan pleisterwerk buiten gerepareerd worden?

Ja, beschadigd pleisterwerk buiten kan gerepareerd worden. Kleine scheurtjes of beschadigingen kunnen vaak eenvoudig worden hersteld door een professionele stukadoor. Het is belangrijk om beschadigingen tijdig te laten repareren om verdere schade te voorkomen.

Is pleisterwerk buiten geschikt voor alle soorten gevels?

Pleisterwerk buiten is over het algemeen geschikt voor de meeste soorten gevels, zoals baksteen, beton en stucwerk. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de ondergrond en eventuele specifieke eigenschappen van de gevel. Een professionele stukadoor kan adviseren welke type pleisterwerk het meest geschikt is voor uw specifieke gevel.