• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Poolse stucadoor

Een veel gehoorde uitspraak is “huur een Poolse of een Bulgaarse stucadoor in” om uw woning van nieuw stucwerk te voorzien. Maar waarom zou u uw huis laten stuken door Poolse stucadoors of een pools klusbedrijf dat nauwelijks garantie op stucwerk kan geven.

Wilt u een perfecte kwaliteit stucwerk en dit ook nog eens voor een zeer scherpe prijs dan kunt u een beroep doen op ons erkende stukadoorsbedrijf de Stuc-Concurrent!

Wij bieden naast een scherpe prijs ook nog eens de volle 100% Noa garantie op ons werk, iets wat u bij onze buitenlandse collega's nog maar moet afwachten: we horen dan ook regelmatig klachten over verkeerd voor primeren, te dunne lagen smeren etc.

Als er eenmaal gestuct is en de buitenlandse stukadoor heeft contant met u afgerekend dan bent u overgeleverd aan de goden, zoals wij dit noemen. Mochten er problemen ontstaan met het stukadoorswerk wie gaat deze dan oplossen voor u? In de meeste gevallen is de stukadoor, wat wij dan horen, niet bereikbaar of neemt niet meer op. Een groot probleem dus!!!

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een Poolse stukadoor?

De meeste Poolse stukadoors zijn in het bezit van een Nederlands registratie nummer bij de Kamer van Koophandel. We hebben het hier dus niet over zwartwerkers. Echter biedt een Poolse of Bulgaarse stukadoor zijn stucwerk aan voor een lagere prijs dan onze Nederlandse vakmannen doen.

In de onderstaande tabel kunt u het verschil zien van de uur prijzen van een Poolse en Nederlandse stukadoor.

Nationaliteit stucadoorUurtarief
Pools / Bulgaars€20 tot - €25 per uur
Nederlands€30 tot - €45 per uur


Een Poolse stukadoor is dus iets goedkoper dan een stucadoor uit Nederland. Maar welke keuze zult u maken?

Voordelen Poolse stucadoor

Poolse of Bulgaarse stukadoors zijn vaak niet geschoold en hebben geen stukadoorsopleiding gehad. Echter komen zij naar Nederland toe om eerst het stukadoor vak te leren en dan pas geld hiermee te verdienen. We kunnen er dus niet van uitgaan dat zij hun vak op de juiste manier uitvoeren. Wel is een voordeel dat zij goedkoper kunnen stukadoren dan de Nederlandse stukadoor.

Wat zijn nu echt de nadelen van een Poolse arbeider?

Nadelen Poolse stucadoor

Een van de grootste nadelen van een Poolse of Bulgaarse stukadoor is de communicatie. Veel Poolse en Bulgaarse arbeiders kunnen bijna niet communiceren met hun klanten. Wat erg vervelend kan zijn tijdens het stukadoren van uw woning. Wat het grootste nadeel is van een buitenlandse stukadoor is de NOA garantie op stucwerk.

Omdat een Poolse of Bulgaarse stukadoor geen NOA garantie af kan geven valt het werk wat zij hebben afgeleverd niet onder de garantie van de NOA.

Bereken in 2 min uw prijs

Stucwerk laten aanbrengen

Het aanbrengen van stucwerk is iets wat u niet dagelijks laat uitvoeren. Hoe zit het met de materialen en wat kost een stukadoor?

Dit zijn allemaal vragen die in verband worden gebracht met stucwerk. Wij geven u een snelle blik zodat u weet waar u op moet letten als u een stucadoor inhuurt.

 1. Let op of de stucadoor netjes zijn offerte opstelt
 2. Let op of het stucadoorsbedrijf wel erkend is
 3. Let op of de stucadoor goede referenties heeft.
 4. Hoeveel ervaring heeft de stukadoor?

Deze bovenstaande punten zijn het meest belangrijk als u met een stucadoor in zee gaat. Betreft het stucwerk zijn er ook nog wel een paar belangrijke factoren waar u op moet letten.

 1. Let op of er wel voorstrijk middel gebruikt wordt (hoeft niet altijd)
 2. Let op de laagdikte van de stuclaag (minimaal 6 mm)
 3. Let op de materiaal kennis van de stucadoor

Als u zich op deze bovenstaande punten richt dan zal het stucwerk aangebracht worden zoals dit staat voorgeschreven. Twijfelt u dan kan u rustig contact met ons opnemen en wij zullen u het beste advies geven.

Garantie op stucwerk hoe lang ?

Een erkend stukadoorsbedrijf geeft altijd garantie op het geleverde stucwerk (mits dit anders is afgesproken met de klant). Bij de normale gang van zaken geeft een stukadoor 5 tot 8 jaar garantie op het loslaten van stucwerk binnenshuis. Bij buiten stucwerk ligt dit net even anders.

Bij buiten stucwerk geeft een erkend afwerkingsbedrijf maar 3 jaar garantie. Dit komt door de verschillende weersomstandigheden in ons land. Echter na de 3 jaar garantie is het natuurlijk niet zo dat uw stucwerk los komt te zitten en zal een erkend bedrijf u altijd helpen mochten er problemen ontstaan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u snel achterhalen wat het stucwerk van uw complete nieuwbouwwoning of bestaande huis zal gaan kosten? Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte hiervoor aanvragen. Klik hier op de link om op de online offerte pagina te komen en ontvang de prijs binnen enkele minuten!

Bereken in 2 min uw prijs

Poolse stucadoor niet aan te raden!

Omdat de communicatie zeer slecht is met onze buitenlandse vrienden brengt dit ten alle tijden een hoop stress met zich mee. Hoe kunt u nu vertellen wat u precies wilt, als ze dit niet eens begrijpen? Dit is één van de redenen dat wij het ook afraden om met een buitenlandse collega in zee te gaan.

Hollands vakwerk voor de allerlaagste prijs: De Stuc-Concurrent! Kijk zelf hoe scherp onze prijzen zijn en vraag hier vrijblijvend uw stucadoor offerte aan! U heeft geen Poolse stucadoor nodig om voordelig uit te zijn, kies voor de Stuc-Concurrent!

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is een Poolse stukadoor goedkoper?

Nee, een Poolse stukadoor is zeker niet goedkoper dan een Nederlands stukadoorsbedrijf. Lees hier waarom.

Geeft een Poolse stucadoor garantie op het stucwerk?

Een erkend stukadoorsbedrijf geeft altijd garantie op het nieuwe stukadoorswerk. Lees hier hoe lang?

Waarom kiezen voor een Poolse stukadoor?

Veel mensen kiezen voor een Poolse stukadoor vanwege de combinatie van vakmanschap, ervaring en betaalbare tarieven. Poolse stukadoors staan bekend om hun nauwkeurigheid, efficiëntie en kwaliteitswerk. Maar de garantie op hun stucwerk is helaas ver te zoeken!

Zijn Poolse stukadoors betrouwbaar?

Net als bij stukadoors uit andere nationaliteiten, is de betrouwbaarheid van een Poolse stukadoor afhankelijk van het individu en zijn of haar professionele reputatie. Het is belangrijk om referenties te controleren, eerdere projecten te bekijken en indien mogelijk aanbevelingen te vragen om ervoor te zorgen dat u een betrouwbare stukadoor inhuurt.

Is communicatie een probleem met een Poolse stukadoor?

Communicatie kan een uitdaging zijn als u geen gemeenschappelijke taal spreekt. Echter, veel Poolse stukadoors hebben basisvaardigheden in het Nederlands of Engels, waardoor communicatie mogelijk is. Het is belangrijk om uw verwachtingen en specifieke vereisten duidelijk te communiceren voordat u met de stukadoor aan het werk gaat.

Hoe kan ik een Poolse stukadoor vinden?

Er zijn verschillende manieren om een Poolse stukadoor te vinden. U kunt online zoeken naar stukadoorsbedrijven die Poolse stukadoors in dienst hebben. Ook kunt u aanbevelingen vragen aan vrienden, familie of collega's die eerder gebruik hebben gemaakt van de diensten van een Poolse stukadoor.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een Poolse stukadoor?

De kosten van een Poolse stukadoor kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project, de complexiteit van het stucwerk en de regio waarin u zich bevindt. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen en diensten van verschillende stukadoors te vergelijken voordat u een keuze maakt.