• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Schilder gezocht

Binnenkort staat er een belangrijke schilderklus op de planning in jouw woning. Of het nu gaat om het schilderen van kozijnen aan de buitenkant, het creëren van een prachtige betonlook op je muren, of het verven van de tegels in je badkamer, één ding is zeker: je wilt zekerheid en kwaliteit. En daarvoor kies je een professionele schilder uit de regio.

Het is voor u belangrijk om op voorhand te weten wat de kosten van een schilder zijn. Leest u snel deze informatie pagina over de kosten van schilderwerk en hoe u er zeker van bent dat u met de juiste schilder in zee gaat.

U heeft nog nooit zo snel een schilder gevonden, als bij de Stuc-Concurrent.nl

Goede schilder gezocht: Kostenoverzicht

De meeste mensen zijn niet alleen maar op zoek naar een schilder, maar ook naar de kosten van een schilder. Voordat u een schilder wilt gaan inschakelen is het belangrijk een goede kostenindicatie te ontvangen voor het schilderen van uw huis.

De meeste schilders werken met een vast uur tarief of m² prijs. De meeste schilders klussen die per uur worden berekend zijn de klussen die wat kleiner en moeilijker zijn.

Als de schilder grotere oppervlaktes of meerdere kozijnen en deuren moet schilderen zal hij vaak een aangenomen prijs of een prijs per m2 berekenen.

Wanden en plafonds laten schilderen is daarin tegen een stuk voordeliger per vierkante meter dan een trap, kozijnen of deuren te laten afschilderen. Leest u hieronder de gemiddelde kosten die een schilder berekent:

  Prijs incl, materiaal en btw
Binnenschilder 
Per m²€ 25 - € 30
Per uur€ 25 - € 30
Spuitwerk per m²€ 7 - € 11
Sauswerk per m²€ 10 - € 12
Buitenschilder 
Per m²€ 30 - € 35
Per uur€ 30 - € 40

De exacte prijs van een schilder is afhankelijk van welk soort schilderwerk u wilt laten uitvoeren. Als u direct wilt weten wat het kost om een schilder in te huren voor het schilderen van uw woonkamer, kozijnen, muren of deuren vraag dan geheel vrijblijvend een schilder offerte bij ons aan.

Na het aanvragen van het offerte formulier zullen wij u binnen 2 dagen de juiste prijsindicatie mailen zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Schilder gezocht
Schilder gezocht

De juiste schilder gezocht

Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare schilder? Of het nu gaat om het schilderen van je woning, kantoorruimte of een ander project, een goede schilder kan het verschil maken in de kwaliteit en duurzaamheid van het resultaat. Maar hoe vind je de perfecte binnenschilder die aan al jouw wensen voldoet?

 1. Gebruik de juiste zoekwoorden in Google: Als je een schilder zoekt, zijn relevante zoekwoorden van cruciaal belang. Denk aan termen zoals "schilder gezocht", "professionele schilder", "betrouwbare schilder", "schilderwerk op maat" en "kwaliteitsschilder". Door deze zoekwoorden te gebruiken, vergroot je de kans om de juiste schilder te vinden.

 2. Vertrouw op reviews en referenties: Het is belangrijk om de ervaringen van andere klanten te kennen voordat je een schilder inhuurt. Bekijk daarom online reviews en referenties van eerdere klanten. Deze feedback geeft je inzicht in de kwaliteit van het werk, de betrouwbaarheid en het vakmanschap van de schilder. Kies voor een schilder met positieve beoordelingen en tevreden klanten.

 3. Vraag om een gedetailleerde offerte: Zodra je een aantal potentiële schilders hebt geselecteerd, is het raadzaam om een gedetailleerde offerte aan te vragen. Een goede schilder zal een duidelijke en transparante offerte verstrekken, waarin alle kosten en werkzaamheden worden gespecificeerd. Vergelijk de offertes zorgvuldig en kies voor een schilder die een eerlijke prijs biedt voor het gewenste werk.

 4. Controleer de ervaring en expertise: Bij het kiezen van een schilder is ervaring en expertise van groot belang. Ga na hoe lang de schilder actief is in de branche en welke specialisaties hij of zij heeft. Een ervaren schilder met kennis van verschillende schildertechnieken en materialen kan jouw project naar een hoger niveau tillen en de gewenste resultaten leveren.

 5. Vraag om voorbeelden van eerdere projecten: Vraag de schilder om voorbeelden van eerdere projecten die vergelijkbaar zijn met jouw wensen. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit en stijl van het schilderwerk. Een professionele schilder zal trots zijn op zijn werk en graag referentiebeelden delen.

Schilders tarieven

Als je op zoek bent naar een goede en goedkope schilder dan is het verstandig eerst te kijken naar de kosten van het schilderwerk. Veel schilders hanteren verschillende tarieven voor exact hetzelfde schilderwerk.

Als u als voorbeeld de muren in uw woonkamer wilt laten schilderen dan rekent de ene schilder hiervoor zomaar € 800 terwijl de andere schilder voor dezelfde schildersklus maar € 500 berekend.

Als u de prijzen opvraagt aan meerdere schilders of schildersbedrijven dan krijgt u een veel beter inzicht in de grote prijsverschillen. Op deze manier vindt u de meest geschikte schilder en betaalt u zeker niet teveel voor uw nieuwe schilderwerk. Een goedkope schilder is dus zo gezocht!

Bereken in 2 min uw prijs

Betrouwbaarheid

Natuurlijk zijn niet alleen maar de kosten van een schilder van groot belang. Ook de kwaliteit van het schilderwerk is natuurlijk erg belangrijk. U wilt natuurlijk niet betalen voor een schildersklus als u deze net zo goed zelf had kunnen doen!

Heeft u een schilder gezocht en gevonden? Kijk dan ook eens of de schilder wel is aangesloten bij de NOA of een andere brancheorganisatie. U kunt ook de referenties en de ervaringen nakijken. Op deze manier verkleint u de kans dat u met een slecht schildersbedrijf in zee gaat.

Locatie

Zoekt u een schilder bij u in de buurt? Er zijn in Nederland natuurlijk zat vakkundige schilders en schildersbedrijven die uw woning perfect kunnen schilderen.

Natuurlijk is het kiezen van een schilder in de buurt van uw woning goedkoper dan dat u een schildersbedrijf kiest dat ver weg is. De schilder uit de buurt heeft weinig tot geen reiskosten en u zal profiteren van een lagere prijs voor het schilderwerk.

Garantie schilderwerk

In de meeste gevallen wordt er niet gezocht naar de beste schilder maar meer naar de betrouwbaarheid en ervaring van de schilder die de klus moet uitvoeren.

Mocht er tijdens het schilderen toch iets fout gaan dan kunt u altijd terugkomen met het probleem en dat is wel zo fijn natuurlijk. Vraag altijd naar de garantiebepaling voordat u een definitieve keuze maakt.

Gespecialiseerde schilder gezocht

Zoekt u een goede schilder die uw schildersklus perfect kan uitvoeren? Dan is gericht zoeken een goede keuze. Zo heb je schilders die alleen maar gespecialiseerd zijn in binnen- en buitenschilderwerk maar ook schilders die bijvoorbeeld alleen maar renovatieschilderwerk uitvoeren.

Let hier goed op voordat u overgaat tot het inhuren van een schildersbedrijf.

Wat kost schilderwerk?

De kosten van een schilder zijn net zo belangrijk als de schilderwerk prijzen. Voordat u daadwerkelijk een schilder gaat inhuren is het belangrijk dat u een kostenindicatie heeft van het nieuwe schilderwerk.

De meeste schilders werken met een vast uurtarief of berekenen een prijs per m². Het laten schilderen van moeilijke aspecten zoals de trap schilderen of de kozijnen laten schilderen worden vaak per uur berekend.

Als u uw wanden en plafonds opnieuw wilt laten sausen dan kunt u er van uitgaan dat er een prijs per vierkante meter wordt berekend door het schildersbedrijf. We zullen voor u een prijstabel onder elkaar zetten zodat u een veel duidelijker inzicht krijgt in de prijzen van schilderwerk:

Schildersklus Prijs inclusief btw
Binnenschilder 
Per m² ( wanden en plafonds )€ 25 - € 30
Per uur ( trap en kozijnen )€ 30 - € 35
Spuitwerk per m² ( muren en plafonds )€ 5 - € 8
Sauswerk per m² ( muren en plafonds )€ 9 - € 14
Buitenschilder 
Per m² ( buitenmuren schilderen )€ 15 - € 20
Per uur ( kozijnen en deuren )€ 25 - € 40

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is de prijs?

De exacte prijs die een schilder in rekening kan brengen hangt in groten lijnen af van het soort schilderwerk dat hij uit moet voeren. Ook de materialen spelen hierin een grote rol. Wilt u nog meer informatie betreft de kosten van een schilder?

Dan verwijzen wij u naar de website van de Schilder-Gigant. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw nieuwe schilderwerk vraag deze dan binnen 1 minuut aan!

ZZP’er schilder

Als u besluit een freelance schilder in te huren dan kunt u het beste een ZZP’er uw schilderwerk in uw huis laten doen. Misschien vraagt u zich af waarom? Een ZZP’er is een zelfstandige zonder personeel en is dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Tevens kunnen ZZP’ers meestal een VAR-verklaring laten zien, waarin de fiscale status van de ZZP-er vermeld staat. Daarnaast heeft een ZZP-er ook vaak een ongevallenverzekering afgesloten, zodat als er iets misgaat, u uiteindelijk niet verantwoordelijk wordt gesteld.

Bent u op zoek naar een goedkope schilder dan kunt u via een internetzoekmachine onder het kopje ZZP schilder gezocht de schilder vinden waarnaar u op zoek bent.

Garantie op het nieuwe schilderwerk

Natuurlijk zijn niet alleen de kosten van een schilder belangrijk. De kwaliteit van een schilder en zijn schilderwerk is misschien wel de belangrijkste factor.

Als u een schilder gezocht heeft kijk dan ook of dit schildersbedrijf is aangesloten bij een erkende brancheorganisatie of zorg ervoor dat u de laatste referenties kunt bekijken. Op deze manier verkleint u de kans dat u met een slecht en onbetrouwbaar schildersbedrijf in zee gaat.

De meeste erkende schildersbedrijven geven een standaard garantie voor binnen- en buitenschilderwerk. Wilt u alles weten over de garantie en de kwaliteit van schilderwerk? Kijk dan snel op de website van de NOA.

Bereken in 2 min uw prijs

Kosten schilder

De kosten van een schilder zijn afhankelijk van de klus die de schilder dient uit te voeren. Gaat het om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk en is het schilderwerk makkelijk uit te voeren of moet de schilder een stelling opbouwen om het schilderwerk te kunnen doen?

Neemt het schilderwerk één dag in beslag of juist meerdere dagen? Al deze dingen hebben invloed op de prijs, die u aan de schilder dient te betalen. Vraag eens vrijblijvend een offerte aan om een prijs indicatie te ontvangen!!

Offerte schilderwerk

Als u besluit een schilder in de hand te nemen dan kunt u bij verschillende bedrijven informatie aanvragen. Zij zullen dan een offerte schilderwerk voor u opstellen.

Aan de hand van de uitgebrachte offertes kunt u de keuze maken welke schilder het beste binnen uw budget past, maar ook het beste aan uw wensen voldoet.

Binnen- en buitenschilderwerk

Is het schilderwerk dat gedaan dient te worden binnenshuis of moet er buitenshuis geschilderd worden?

Er zijn schilders die alleen maar gespecialiseerd zijn in binnenschilderwerk of alleen maar in buitenschilderwerk. Maar er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in zowel buiten- en binnenschilderwerk , latex spuiten etc.

De werkzaamheden die een schilder uitvoert kunnen bestaan uit onderhoudsschilderwerk en renovatieschilderwerk, maar ook schilderwerk aan een nieuwe dakkapel die geplaatst is.

 • Binnenshuis: Kunt u uw muren laten sauzen, uw plafond laten verven of uw raamkozijnen en deuren laten schilderen.
 • Buitenshuis: Kunt u een schilder uw houtwerk laten verven, maar ook de buitenmuur van uw huis laten sauzen.

Bereken in 2 min uw prijs

Op zoek naar een goede schilder?

Het aanbod van schilders is uiteraard erg groot. Omdat u een schilder heeft gezocht bent u dit vast en zeker tegengekomen. Soms weet u niet meer welk schildersbedrijf u moet kiezen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste schilders heeft gekozen voor het laten schilderen van uw huis geven wij u het advies om meerdere offertes te gaan vergelijken.

Bent u op zoek naar een schilder dan kunt u via internet heel gemakkelijk zoeken onder de zoekterm schilder gezocht. De website van deze bedrijven kunt u dan bekijken en zo kunt u uw schilder vinden. Maar kiest u dan wel voor een professionele schilder met scherpe prijzen?

Wij kunnen u garanderen dat ons schilderwerk uitstekend wordt aangebracht met de beste garantie die u maar kunt krijgen.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost een schilder gemiddeld per uur?

De gemiddelde kosten per uur voor een schilder kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de regio, ervaring van de schilder en het type schilderwerk. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €35 en €50 per uur.

Wat kost een huis laten schilderen?

Als u een compleet huis aan de binnenkant en buitenkant wilt laten schilderen dan is het verstandig meerdere schilder offertes aan te vragen. Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

Kan ik gratis een schilder offerte aanvragen?

Ja, dat kan. U kunt hier geheel vrijblijvend een offerte voor uw schilderwerk aanvragen.

Wat kost schilderwerk per m2?

Voor schilderwerk op bijvoorbeeld hout is het moeilijk een m2 prijs te geven. Vraagt u een schilder offerte aan en ontvang binnen 2 dagen de exacte prijs voor uw schilderwerk.

Hoe kan ik een goede schilder vinden?

Er zijn verschillende manieren om een goede schilder te vinden:

 • Vraag aanbevelingen en referenties van vrienden, familie of buren die recentelijk schilderwerk hebben laten uitvoeren.
 • Zoek online naar lokale schildersbedrijven en lees reviews en beoordelingen van eerdere klanten.

Hoe lang duurt het om een kamer te schilderen?

De duur van het schilderen van een kamer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer, de staat van de muren en het type schilderwerk. Over het algemeen kan een gemiddelde kamer binnen één tot enkele dagen worden geschilderd.

Moet ik zelf de verf voor mijn schilderklus kopen?

Dit kan variëren, afhankelijk van de afspraken met de schilder. In sommige gevallen kan de schilder de verf leveren en zijn de kosten hiervoor inbegrepen in de offerte. In andere gevallen kan de schilder adviseren over de benodigde verf en kun je deze zelf aanschaffen.

Moet ik de muren voorbereiden voordat de schilder arriveert?

In de meeste gevallen is het de verantwoordelijkheid van de schilder om de nodige voorbereidingen te treffen, zoals het schoonmaken, schuren en eventueel repareren van de muren. Bespreek deze details echter altijd vooraf met de schilder om duidelijkheid te krijgen over de takenverdeling.