Een wand of plafondafwerking vind u in ieders huis. Maar welke soort stucwerk moet u nu toch kiezen en is een sierpleister of pleisterwerk wel geschikt voor de muren en plafonds in uw bestaande of nieuwbouw woning?

Op deze pagina geven wij u een overzicht en talloze informatie over de verschillende soorten stucwerk en de gemiddelde prijzen per vierkante meter ( m2 )

sierpleister
Sierpleister werk

Soorten stucwerk

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden als u uw muren opnieuw wilt laten stucen. U kunt er voor kiezen deze strak en glad af te laten werken maar en zijn nog meerdere keuze mogelijkheden dan alleen dat. We zullen u hier wat meer voorbeelden geven:

Wilt u meer informatie over de bovenstaande stucwerk soorten klik dan op de rode links en u gaat naar de pagina waar u meer informatie kunt vinden over deze soort afwerking.

Beton Ciré

Beton Ciré is een waterdichte afwerking wat erg geschikt is voor natte ruimtes zoals uw badkamer, douche of toilet. Door de juiste samenstelling van het materiaal en een 2 componenten coating blijft deze wandafwerking jaren lang prachtig mooi.

De prijs van Beton Ciré is per vierkante meter wel een stuk duurder dan de rest van de decoratieve afwerkingen. Maar u bent gegarandeerd van een waterdichte gladde stucwerk soort.

Pleisterwerk

Het glad pleisteren van wanden of plafonds is eigenlijk het gladmaken van de laatste laag stucwerk. Pleisterwerk kan worden aangebracht vanaf 1 mm dikte tot aan wel 5 cm. In een nieuwbouw woning zal de pleisterlaag maar een paar mm dik worden aangebracht, terwijl in een bestaande oudere woning snel al diktes worden bereikt van 1 cm, dit word dan ook vaak raapwerk genoemd.

Bij het glad maken van de muren gaat het erom dat de laatste meslaag glad afgewerkt wordt. Dit kan zowel op uw wanden maar ook op de plafonds. Nadat het glad pleisteren afgerond is moeten de stuclagen goed drogen en uitharden. Als de lagen vochtvrij zijn dan kan er een latexverf laag aangebracht worden.

Het stucwerk schilderen kan met de roller maar wordt tegenwoordig veel gespoten met een airless spuit. Spuitwerk met latexverf is het neusje van de zalm en word geheel steep- en baanloos aangebracht. Wilt u graag een schilder offerte aanvragen geheel vrijblijvend? Klik dan hier en ontvang de offerte binnen 2 minuten!!!!

Sierpleister

In tegenstelling tot pleisterwerk moet een sierpleister aangebracht worden op een zeer vlakke ondergrond. Een sierpleister zoals spachtelputz ie er niet om wanden uit te vlakken maar om wanden een laatste afwerklaag te geven. Sierpleister is een korrel structuur die varieert van een korrel dikte tussen de 1 en 2,5 mm.

Echter raden wij de korrel dikte van 1,5 mm aan. Spachtelputz kan meteen op kleur worden aangebracht. U hoeft dus niet nog eens te gaan schilder en u bent meteen klaar.

De Stuc-concurrent verzorgt alle soorten wandafwerkingen tegen een betaalbare prijs per m2.

Wilt u sierwerk maar zijn uw wanden niet vlak genoeg? Dat is geen probleem: onze stukadoors werken ze graag glad en strak voor uw af zodat u gladde muren heeft en ze daarna van een prachtige sierpleister kunnen worden voorzien.

Sier en pleisterwerk buiten

Ook voor buiten is het mogelijk pleisterwerk aan te brengen op uw muren zelfs in verschillende top lagen. Om uw wanden bestand te maken tegen allerlei weersomstandigheden gebruiken wij een speciale waterdichte emulsie.

Wij hebben een ruime ervaring met pleisterwerk op buitenmuren, dus wij zijn u graag van dienst!

Een degelijke voorbereiding is wederom het halve werk. Lees meer over de voorbereiding van stucwerk op de stucadoors voorbereiding pagina.

plafondafwerkingen
Stucwerk plafond

Goedkoop stucwerk

Zoals als u al weet is stucwerk niet goedkoop. Maar er zijn wel een aantal varianten van stucwerk die goedkoper zijn dan de gene die we hierboven hebben beschreven.

Als voorbeeld nemen we spackspuitwerk. Spack wordt met een machine aangebracht op zowel muren als plafonds. Spackspuiten is een afwerking met een lichte structuur en wordt veelal gebruikt in grote gebouwen. De prijs van spackspuitwerk ligt een stuk lager dan die van normaal stukwerk. De gemiddelde kosten liggen tussen de 7 en de 10 euro per m2.

Prijzen per m2

De prijzen pleisterwerk hangen af van de ondergrond waarover heen gestukadoord moet worden. Als u een slechte ondergrond heeft met veel oneffenheden dan zal hier niet meteen een sierpleister over aan gebracht kunnen worden.

Eerst zal de muur uitgevlakt moeten worden met gips zodat de sierpleister mooi en egaal kan worden gesmeerd zonder lelijke plekken. Hierdoor is de prijs van sierpleister eigenlijk twee keer zo duur en ligt rond de 22 euro per m2.

Zijn de wanden wel vlak en mooi genoeg dan kan de sierpleister in een keer worden aangebracht en zullen de m2 prijzen rond de 14 euro per m2 liggen afhankelijk of u een kleurtje wilt of niet.

Bespaar op uw offerte!

Wij begrijpen dat u  nieuwsgierig bent geworden naar de exacte kosten van deze fraaie afwerkingen voor muren of plafonds. Wilt u een offerte op maat hebben om u wanden te laten glad pleisteren of af te laten werken met een sierpleister? Dan kunt op de pagina gratis offerte binnen 1 minuut de prijzen in u mailbox ontvangen.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓