• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Spuitwerk nieuwbouw

Spuitwerk bij nieuwbouw biedt tal van voordelen, zoals snelle applicatie, gelijkmatige dekking en een strakke afwerking. Met behulp van gespecialiseerde spuitpistolen kunnen onze professionele stukadoors moeiteloos grote oppervlakken zoals muren, plafonds, deuren en kozijnen glad afwerken.

Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht en deze gehele woning wilt laten stucen dan zijn dikke stuclagen geheel overbodig. Voor een nieuwbouwwoning is spuitwerk zoals dunpleister een uitstekende en goedkope afwerkingsmethode zowel voor de muren als de plafonds.

We zullen u op deze pagina alles informatie verstrekken over de goedkoopste manier van stucen van een nieuwbouwhuis, de beste wandafwerking ’s mogelijkheden en de gemiddelde prijzen per vierkante meter die berekend kunnen worden door onze nieuwbouw stukadoor.

Spuitwerk nieuwbouw
Spuitwerk nieuwbouw

Bereken in 2 min uw prijs

Wat zijn de m2 prijzen?

Wat kost een nieuwgebouwd appartement of huis laten stucen per vierkante meter? Deze vraag is natuurlijk van groot belang voor de gene die net eigenaar is geworden van een nieuwbouwwoning.

Het grote voordeel van nieuwbouwwoningen is dat de betonmuren en tussenwanden behangklaar worden opgeleverd. Dit wil zeggen dat de muren doormiddel van dunpleister aan te brengen snel en goedkoop glad gestuct kunnen worden.

Nieuwbouw huis stucen Kostprijs dunpleister per m2
Muren glad stucen€ 12,- per m2, incl materiaal
Plafond glad stucen€ 15,- per m2, incl materiaal
Spachtelputz aanbrengen€ 15,- per m2, incl materiaal
Spackspuitwerk€ 8 per m2, incl materiaal
Latex spuiten (kleur wit)€ 8 per m2, incl materiaal
Behangklaar stucen (dun)€ 10,- per m2, incl materiaal

Muren glad laten stucen

Tegenwoordig is het stucen van een nieuwbouwwoning vrij gemakkelijk uit te voeren voor een goedkope prijs. U hoeft als nieuwbouwbewoner geen 5 jaar meer te wachten dat de woning is uitgezet voor de eventuele krimpscheurtjes die er kunnen ontstaan. De materialen waar onze stukadoors mee werken zijn echter speciaal ontwikkeld voor het stucwerk van nieuwbouw.

Het dunpleistersysteem waar ons stukadoorsbedrijf dagelijks mee werkt is dan ook een groot succes geworden. Of het nu gaat om betonmuren of muren van giboblokken, met dit systeem worden uw muren hoe dan ook strak en glad afgewerkt.

Maar wat zijn de kosten van het laten aanbrengen van dunpleister? Een dunpleister systeem laten aanbrengen door onze stukadoors is lang niet zo duur als traditioneel stucwerk. De prijs van dunpleister aanbrengen op de muren van uw nieuwbouwwoning begint al bij 10,- euro per m2.

Plafonds glad laten stucen

De plafonds in een nieuwbouwhuis zijn vaak van beton, ook wel holle kanaalplaat vloeren genoemd. Omdat deze betonen elementen apart naast elkaar worden neergelegd zullen de aansluitingen, de zogenoemde v naden, in het zicht blijven.

Voor de oplevering van uw nieuwbouwwoning zal de bouwer deze met spackspuitwerk behandelen en krijgen de plafonds een fijne structuur. Echter laat de bouwer de v naden of groeven in het zicht. Omdat de plafondplaten vaak ongelijk liggen kunt u dit vanaf grote afstand niet waarnemen.

Als u de plafonds door uw gehele woning wilt laten stucen kunt u met een prijs rekening houden vanaf 15,- euro per m2. De plafonds in een nieuwbouwwoning zijn vaak van beton of kanaalplaten.

Doormiddel van een dunne stuclaag aan te brengen, zoals dunpleister, worden de v naden en alle oneffenheden geheel glad afgewerkt en schilderklaar opgeleverd. Dunpleisterwerk wordt ook vaak benoemd als filmwerk, spuitpleister of het dun overhalen van de muren.

De kosten om een plafond te laten stucen en de v-naden te laten dichten in een nieuwgebouwde woning variëren tussen de 15 euro per m2 en 17 euro per m2 afhankelijk hoe veel verschil er bestaat tussen de betonnen plafondplaten. Zoals u hier in onze kostentabel kunt zien is de vierkante meter prijs veel lager voor een nieuwbouw huis stucen dan het traditionele stucwerk.

Wat is dunpleister (stappenplan)

Hoe maken wij uw nieuwbouwmuren of plafonds glad? En hoe brengen wij het dunpleistersysteem aan in een nieuwbouwwoning? Lees hier ons stappenplan:

Benodigde tijd: 3 dagen 8 uren.

Hoe brengen wij een gladde dunpleister laag aan in een nieuwbouwwoning?

 1. Versterken van de zwakke delen van een nieuwbouwwoning

  Zoals iedereen inmiddels weet is er altijd een kleine kans dat een nieuwbouwwoning kan scheuren. Voordat wij het dunpleistersysteem aanbrengen zullen onze stukadoors de zwakke punten, zoals het overgaan van twee verschillende ondergronden, of de bovenkanten van de tussenmuren verstevigen met wapeningsgaas. Nadat wij het wapeningsgaas hebben aangebracht zal deze in een hechtpleister worden gestukadoord zodat het gaas stevig vast zit.

 2. De gehele nieuwbouwwoning afplakken.

  Omdat dunpleister machinaal aangebracht wordt plakken onze stukadoors de gehele woning af. Deuren, ramen en kozijnen worden zo strak mogelijk bedekt met papier en plastic. Mocht de klant de vloer (tegen een meerprijs) schoon willen houden dan kunnen wij deze voorzien van een stucloper.

 3. Behangklare wanden stucen

  De behangklare wanden zullen wij in één of meerdere lagen spuiten met dunpleister. Afhankelijk van de ondergrond bepaalt onze stukadoor hoeveel lagen dunpleister er nodig zijn. Als de wanden gespoten zijn zullen de stukadoors deze glad afwerken met hun spaan en spackmes. Tussen de lagen dunpleister kan er een droogtijd worden toegepast.

 4. Spack gespoten plafonds stucen

  Na oplevering van uw nieuwbouwwoning zullen de plafonds vaak met spackspuitwerk worden achtergelaten, mits u deze plafondafwerking heeft laten vervallen. Om deze glad te stucen zullen wij eerst de v-naden dichten en met wapeningsgaas verstevigen. De nieuwbouwplafonds hebben minimaal 2 tot 3 lagen dunpleisterwerk nodig om deze egaal af te werken.

 5. Nalopen voordat er gespoten wordt met latexverf

  Als wij klaar zijn met het dunpleisteren van zowel de muren als de plafonds zullen de stukadoors met een bouwlamp alle kleine oneffenheden repareren en de hoeken van de woning insnijden zodat deze met een acrylaatkit behandeld kunnen worden. Alle oppervlaktes zullen met een speciale schuurmachine lichtjes geschuurd worden voordat wij overgaan tot het latex spuiten.

 6. Latex spuiten

  Als de muren en plafonds van uw nieuwbouwwoning klaar zijn dan is het tijd om deze te spuiten met latexverf. Door middel van een latexverfspuit kunnen wij zowel de muren als de plafonds geheel streeploos spuiten in de kleur die u wenst. Latex spuiten is een stuk voordeliger dan de muren laten rollen. Echter is het eindresultaat verbluffend mooier.

Behangklare oplevering

Nieuwbouwwoningen of een nieuwbouw appartement bevatten veel betonmuren of andere betonelementen. Vanuit de bouw worden de betonmuren en tussenmuren behangklaar opgeleverd. Behangklaar wil eigenlijk zeggen dat de muren goed genoeg zijn afgewerkt om een behangetje tegen aan te plakken.

Het grote geluk voor u in dit verhaal is dat er geen dikke laag stucwerk aangebracht hoeft te worden. Door een dunne stuclaag creëren wij het zelfde eindresultaat als een dikke laag stucwerk zoals die bij een renovatiewoning. De prijzen van dit dunne stucwerk (filmwerk, pleisterwerk of spuitpleister) zijn aanzienlijk lager dan het stucen met een gips mortel.

Omdat dit soort stucwerk machinaal kan worden aangebracht kan een stucadoor met het afwerken van de muren veel efficiënter te werk gaan. Het stucwerk zal eerder aan u kunnen worden opgeleverd omdat de droogtijd veel korter is dan traditioneel stucwerk.

Bekijk al onze mogelijkheden voor het spuit- en stucwerk of structuurspuitwerk voor in een nieuwbouwwoning op deze pagina nieuwbouw stucen.

Bereken in 2 min uw prijs

Latex spuiten

Nadat de gehele nieuwbouw woning sausklaar (ook wel schilder klaar genoemd) is gemaakt kunnen zowel de muren als de plafonds geschilderd worden. Omdat de meeste nieuwbouwhuizen een groot oppervlakte aan muren en plafonds hebben is de keuze voor het laten spuiten met latexverf voor u een stuk voordeliger dan de oppervlaktes te laten rollen met een roller.

Latex spuiten gaat snel en is per m2 een stuk goedkoper dan het inhuren van een schilder om de muren op kleur te laten rollen. De prijs voor latexspuiten ligt gemiddeld tussen de 7 en de 10 euro per m2. (in de kleur wit). Afhankelijk van welke soort latexverf u kiest zullen de kosten oplopen. Een schrob vaste latexverf is een stuk duurder dan een kalkgebonden latex.

Wij adviseren u de eerste jaren een wat goedkopere soort latexverf te gebruiken in verband met de kleien scheurtjes die nog kunnen ontstaan en het bijwerken hiervan. Na enkele jaren als de nieuwbouw woning is uitgewerkt en het bouwvocht is verdwenen kunt u alle soorten verf aanbrengen die u wilt.

Muren schuren voor latexspuiten
Muren schuren voor latexspuiten

Nieuwbouw stucen

Echter in nieuwbouwwoningen is er na ons weten niet echt veel keuze. Wij blijven onze klanten dan ook glad pleisterwerk aanraden in verband met de werking van de nieuw gebouwde woningen en de scheurtjes die kunnen optreden.

Alle ander soorten wandafwerkingen voor een nieuwbouwwoning, vooral met een korrel, zijn vaak nadat er scheurvorming is opgetreden erg moeilijk te herstellen en te repareren. Spuitpleister is daarom één van de beste en goedkoopste wandafwerkingen voor uw nieuwbouwhuis.

Spuitpleister

Spuitpleisterwerk met of zonder structuur is één van de goedkoopste vormen om uw muren en plafonds glad te laten maken. Spuitpleister kent een groot voordeel en is één van de meest gekozen stucwerk soorten in een nieuwbouwwoning. De stukadoor brengt namelijk het pleister materiaal met een machine aan op zowel een wand als plafond. Hierdoor is hij een stuk sneller dan hij met de hand de gipsmortel moet aanbrengen.

De totaal prijs van het aanbrengen van spuitpleister is een stuk goedkoper dan traditioneel stucwerk. U bespaart per m2 (vierkante meter) minimaal 50% op de prijs. Heeft u een nieuwbouwwoning? Kies dan voor het laten aanbrengen van een gladde spuitpleister!!

Bereken in 2 min uw prijs

Wanneer stucen?

Wanneer kunt u uw nieuwbouwwoning nu laten stucen? Nadat u woning behangklaar is opgeleverd kunt u vrijwel meteen aan de slag met het nieuwe stucwerk sausklaar te maken.

Door de speciale damp doorlatende materialen die wij gebruiken kan het vocht zowel uit uw muren en plafonds makkelijk verdampen en zult u geen last krijgen van vochtproblemen.

Wij raden de nieuwe bewoners dan ook wel altijd aan de nieuwe woning rustig aan te laten drogen en de cv-installatie per week één graad warmer te zetten. Ook is een goede ventilatie erg belangrijk. Hiervoor kunt u twee ramen openzetten zodat het goed kan doortochten in uw nieuwbouwhuis. De benedenverdieping verwarmen is al genoeg om de nieuwbouwwoning goed droog te krijgen.

nieuwbouw-stucen
Dunpleister nieuwbouw plafond

Scheuren in een nieuwbouwwoning

Waar iedereen dan ook vrij bang voor is zijn de scheuren die kunnen ontstaan in nieuwbouwwoningen (of zullen we het maar scheurtjes noemen).

Waarom zou u uw nieuwe woning laten stucen als deze toch nog gaat scheuren, en waarom zou u uw nieuwbouwwoning dan maar niet laten behangen? Onze ervaringen met het stucen van een nieuwbouwwoning zijn in het algemeen erg goed verlopen. Niet elke stucadoor heeft genoeg ervaring met het stucen bij nieuwbouw.

De kleine haarscheurtjes die kunnen ontstaan zijn echter makkelijk te repareren of te herstellen zonder dat u hier schade van blijft zien. U moet er toch niet aan denken dat u uw woning laat behangen en dit allemaal weer kan verwijderen over een paar jaar en de woning alsnog moet laten stucen terwijl u er al lekker woont!

Wilt u meer weten over de kans van scheurtjes in een nieuwbouwwoning? Lees hier alle informatie..

Goedkoop stucen

Eën van de meest voordelige afwerking voor wanden en plafonds is spackspuiten. Spack laten spuiten op de muren of plafonds geeft een fijne of grove structuur en heeft als standaard de kleur wit.

Ook is er een mogelijkheid de spack op kleur te laten mengen zodat u in een keer klaar bent. De kosten voor het spuiten van spack variëren tussen de 8 euro per m2 tot aan 11 euro per m2 afhankelijk van de ondergrond en kleur die u kiest. Wilt u toch de muren of de plafonds glad hebben, kiest u dan voor een spuitpleister.

Bereken in 2 min uw prijs

Decoratief stucwerk

De wat duurdere afwerkingen zoals een betonlook muur of sierpleister geven natuurlijk ook wat meer kwaliteit. Niet alleen is het materiaal duurder om aan te schaffen maar ook is de afwerking veel stootbestendiger.

Vaak wordt er dan ook gekozen om enkele wanden op deze manier te laten voorzien van dit soort van stucwerk. We zullen de meest voorkomende decoratieve soorten onder elkaar zetten.

De meeste varianten zoals Beal Mortex kunnen zowel in een trappengat als de badkamer worden aangebracht. Omdat de meeste producten waterdicht en stootvast zijn is dit een prima toepassing voor natte ruimtes zoals de douche, toilet of de gehele badkamer.

Bespaar op de kosten!

Wilt u niet teveel geld uitgeven en uw budget voor het stucen van uw nieuwbouwwoning in de hand houden? Bespaar dan op de prijzen per m2 voor het bepleisteren van uw muren en plafonds! Hoe u dit doet?

Vergelijk onze prijsindicatie met andere stucadoors!

U kunt geheel vrijblijvend een stucwerk offerte aanvragen bij ons op de website. Na het invullen van de gevraagde informatie zullen wij de offerte binnen 2 minuten automatisch naar uw opgegeven email adres toesturen zodat u weet wat de kosten zullen zijn voor de door u gekozen afwerking.

Wij zijn een zeer gewaardeerd stukadoorsbedrijf, ziet u hier onze ervaringen in de nieuwbouw. QASA het nieuwbouw forum van Nederland

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de kosten van dunpleister?

Een dunpleistersysteem is geschikt voor muren en plafonds in een nieuwbouwwoning. De kosten voor dunpleister aanbrengen liggen per m2 tussen de 9,- en 12,- euro.

Wat is dunpleister?

Dunpleisterwerk is een dun laagje stucwerk dat veel in nieuwbouwwoningen voorkomt. Dunpleister is een kant en klare pasta (ook wel egalisatiepleister genoemd) die door een dunpleisterpomp wordt gespoten en door een stukadoor glad wordt afgewerkt.

Wat kost een nieuwbouw woning laten stucen?

Als u uw gehele nieuwbouw woning wilt laten stucen zorgt u er dan voor dat u kiest voor dunpleister. Dunpleister laten aanbrengen is vele malen goedkoper dan traditioneel stucwerk. Dikke lagen stukadoren in een nieuwbouwhuis zijn overbodig. De kosten van dunpleister liggen per vierkante meter rond de 10,- euro. Afhankelijk hoeveel m2 wand en plafond u wilt laten glad stucen kan ons stukadoorsbedrijf een prijsopgave opstellen.

Wat is spuitwerk in nieuwbouw?

Spuitwerk in nieuwbouw is een techniek waarbij verf of een speciale coating met behulp van een spuitapparaat gelijkmatig wordt aangebracht op de wanden en plafonds van een nieuwgebouwde woning of gebouw.

Wat zijn de voordelen van spuitwerk in nieuwbouw?

Enkele voordelen van spuitwerk in nieuwbouw zijn:

 • Efficiënte en snelle toepassing, waardoor de afwerkingstijd wordt verkort.
 • Gelijkmatige dekking en gladde afwerking zonder zichtbare penseel- of rollerstrepen.
 • Mogelijkheid om grote oppervlakken snel te bedekken.
 • Keuze uit verschillende afwerkingen, zoals mat, zijdeglans of hoogglans.

Welke oppervlakken kunnen met spuitwerk in nieuwbouw worden behandeld?

Spuitwerk kan worden toegepast op een verscheidenheid aan oppervlakken, waaronder muren, plafonds, deuren, kozijnen, houtwerk en zelfs meubels. Het kan zowel op binnen- als buitentoepassingen worden gebruikt.

Is spuitwerk geschikt voor alle soorten verf?

Spuitwerk kan worden gebruikt met verschillende soorten verf, zoals latexverf, acrylverf, lakverf en beits. Het is belangrijk om de juiste verf te kiezen op basis van het type oppervlak en het gewenste eindresultaat. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professionele schilder of verfleverancier.

Kan ik zelf spuitwerk bij nieuwbouw doen?

Hoewel het mogelijk is om zelf spuitwerk bij nieuwbouw te doen, wordt het meestal aanbevolen om een professionele schilder in te huren. Spuitwerk vereist vaardigheid, ervaring en het juiste gereedschap om het gewenste resultaat te bereiken. Een professionele schilder kan de oppervlakken voorbereiden, de juiste techniek gebruiken en zorgen voor een hoogwaardige afwerking.