Wat doet een stukadoor precies? En welke soort werkzaamheden voeren stukadoors uit in de bouw? Een stukadoor of ook wel wandafwerker of stucer genoemd zijn goed opgeleiden vakmannen die zich bezig houden met het afwerken van zowel wanden als plafonds.

Zoals de meeste mensen weten valt een wand of plafond afwerking in een renovatie- of nieuwbouwwoning meestal als eerste op. Door met een goede stukadoor in zee te gaan kan hij u helpen het juiste soort stucwerk uit te kiezen zodat het gehele plaatje van uw nieuwe woning klopt.

Op deze pagina zullen wij het onder meer gaan hebben over de gemiddelde prijzen van een stukadoor, de verschillende soorten stucwerk ( inclusief de vierkante meter tarieven ) en geven u nog wat meer wooninspiratie betreft het stucwerk.

Stucwerk soorten

Een van de belangrijkste keuzes waar u mee te maken krijgt is welk soort stucwerk er bij uw woning past, voor de afwerking op de muren of de plafonds in uw nieuwbouw of bestaande woning.

Heeft u misschien bij een huis verderop in de straat al iets moois gezien of ben u al een keer in een showroom van een stukadoorsbedrijf geweest? De keuze in welk soort stucwerk is dus erg belangrijk. Nadat u de deze keuze namelijk heeft gemaakt kunnen de stukadoor prijzen berekend worden wat ook een belangrijk aspect is voor uw budget.

Maak de juiste keuze

Uit welke stucwerk soorten kunt u nu eigenlijk kiezen? En welk stucwerk is goedkoop of juist duur? Hieronder hebben wij de 3 meest voorkomende keuzes uit stucwerk voor u onder elkaar gezet:

Sausklaar stucwerk: Wilt u graag uw muren en plafonds gaan of laten schilderen ( sauzen ) dan is sausklaar of ook wel schilderklaar stucwerk het gene wat u zoekt. Bij glad stucwerk wat nodig is om te kunnen verven is het belangrijk dat het nieuw gestucte oppervlakte opgeleverd wordt zonder enige oneffenheden en geheel glad wordt gepleisterd door de stucadoor.  Het doel van stukadoors is dan ook om zowel de muren als de plafonds met zo min mogelijk oneffenheden achter te laten zodat er weinig reparaties zijn voor dat er geschilderd of gespoten wordt met latexverf.

Spackspuiten: Spackspuitwerk is een van de goedkoopste afwerkingen voor zowel muren als plafonds. Spack wordt redelijk snel met een spackspuitmachine aangebracht in een 2 lagen systeem. De eerste laag is de mes laag die de ondergrond dekkend wit achterlaat. De tweede laag is de structuur korrel laag. Deze kunt u in verschillende korrel groottes laten spuiten door de stucadoor of spackspuiter.

Sierpleisters: Een sierpleister zoals spachtelputz of granol was vroeger erg populair in de stukadoorsbranche. Echter in deze tijd is het glad maken van muren of plafonds wat meer in trek. De diverse structuren die een sierpleister kunnen geven geven ook direct het eindresultaat. Een sierpleister kan meteen op kleur worden aangebracht en u hoeft niet meer te schilderen. Echter is de m2 prijs van deze soort stucwerk wel een stukje hoger dan die van gladpleisterwerk.

stucen-wanden-plafonds
Onze stukadoor die de plafonds en wanden glad stukadoort

Goedkope stukadoor

Een goedkope stukadoor vinden is niet al te moeilijk. Maar er een vinden die zijn stukadoorswerk ook nog eens goed uitvoert achterlaat is alweer een stuk lastiger.

Let er goed op dat de vakman die u wilt inhuren genoeg ervaring heeft en is aangesloten bij een branche organisatie zoals de NOA. Dit wil zeggen dat u ten alle tijden garantie heeft op het stucwerk wat geleverd is of dit nu goedkoop was of voor een normale meter prijs.

Wat kost een stukadoor?

Als u de juiste keuze heeft gemaakt van de verschillend soorten stucwerk dan zijn de prijzen hiervan natuurlijk het volgende wat een belangrijk aspect wordt. In de meeste gevallen worden de prijzen van stucen per m2 ( vierkante meter berekend en gecalculeerd door een stukadoor.

Om het totale kostenplaatje in kaart te brengen is het oppervlakte wat er gestukadoord moet worden natuurlijk van groot belang. Hoe groter het oppervlakte des te meer vierkante meters maal de prijs van het stuken worden berekend.

We hebben om u een beter inzicht te kunnen geven een prijzentabel gemaakt van de verschillende soorten stucwerk:

Stucwerk soortenKosten per m2
Spackspuiten ( structuur )€8 tot aan €10
Behangklaar ( bijna glad )€8 tot aan €12
Sausklaar ( om te schilderen )€10 tot aan €18
Spachtelputz ( structuur )€16 tot aan €22
Rustiekputz ( structuur )€16 tot aan €21
Granol ( structuur )€16 tot aan €21
Schuurwerk ( lichte structuur )€18 tot aan €24
Raapwerk ( dik stucwerk )€16 tot aan €25
Leemstuc ( natuur stucwerk )€15 tot aan €23
Beton Cirè ( betonlook )€80 tot aan €125
Microcement & microbeton€135 tot aan €160
Tadelakt ( waterdicht stucwerk )€140 tot aan €200
Plafond stucen€15 tot aan €25
Buitenmuur ( gevel ) stucen€55 tot aan €90

De prijs van stucen verschilt per stukadoor. Zo berekend de ene stucer een uurtarief en de andere vakman neemt het stukadoorswerk gewoon aan. voor een vaste prijs. Het daarom ook verstandig om meerdere stukadoor offertes met elkaar te gaan vergelijken zodat u niet teveel betaald voor uw stukwerk.

De prijzen van stucwerk variëren van 7 euro per m2 tot wel aan 25 euro per m2. Het uurtarief van een stukadoor ligt rond de 25 tot 40 euro per uur.

Voordelen van onze stukadoor

Wij begrijpen als geen ander dat zelf stucen bijna niet te doen is als u hierin geen ervaring heeft. Stucwerk aanbrengen is niet zo makkelijk als het lijkt! Het inhuren van een stukadoor heeft daarom aardig wat voordelen. We zullen deze even voor u op een rijtje zetten voordat u over gaat tot het inhuren van een stukadoorsbedrijf.

Garantie op het stucwerk: De garantievoorwaarden van stukadoorswerk zijn uiterst belangrijk. Elke goede of goedkope stukadoor moet een bepaalde garantie afstaan. Wilt u exact weten wat voor garantie een stukadoor hoort te geven kijk dan eens op deze pagina garantie op stucwerk

Vakkundig advies: Een goed advies is natuurlijk erg belangrijk. Het nieuwe stucwerk moet natuurlijk wel bij de rest van het oude of nieuwbouwhuis staan. Mocht dit compleet anders uitvallen dan kunt u met de stukadoor voor oplossingen zoeken.

Tijdbesparing: Als de stukadoor eenmaal de stucklus aan het uitvoeren is kunt u zelf genoeg andere dingen uitvoeren waar u anders geen tijd voor had gehad. Het inhuren van een stukadoor is dus een flinke tijdbesparing en geeft u de mogelijkheid uw woning sneller bewoonbaar te maken.

Tijd & geld: Door geld uit te geven aan het nieuwe stucwerk weet u dus zeker dat het stucwerk op de juiste manier wordt aangebracht en wordt opgeleverd. Buiten dat de stukadoor lekker bezig is met zijn stucklus heeft u dus veel meer tijd om andere dingen te doen in het nieuwe huis. Zo kan geld uitgeven toch ook zijn voordelen hebben.

Vergelijk onze stukadoors prijzen…

Wat kunt u verwachte van een stukadoor offerte? In de offerte stukadoor staat het soort van stukwerk beschreven wat u heeft gekozen voor de opdracht. Ook staat de prijs uit geschreven die de totaal prijs maakt voor het werk. Hoe groter het oppervlakte is dat u laat stukadoren hoe duurder de prijs zal zijn. Het totaal aantal m2 wat is ingemeten staat vaak vermeld met daarbij de m2 prijs die berekend is door de vakman.

In de offerte staan de m2 die daadwerkelijk moeten worden gestukt. De deur openingen en de raam partijen zullen niet berekend worden en dus ook niet vermeld. Echter kleine openingen zoals een klein raampje wat veel tijd gaat kosten om dit af te plakken zou door berekend kunnen worden.

stucwerk
Onze stukadoor

Wand & plafons stucen

Nadat u een nieuwbouw woning heeft gekocht of bezig bent met een woningrenovatie zullen de wanden en de plafonds afgewerkt moeten worden. Zowel voor de plafonds als de muren is er een ruime keuze in verschillende soorten afwerkingen.

Wilt u een hoge kwaliteit dan is het inschakelen van een stukadoor niet zo een slecht idee! Het maakt dan ook niet uit hoe groot het muur- of plafond oppervlakte is deze vakman zorgt ervoor dat u ten alle tijden tevreden bent over het eindresultaat.

Muren zijn altijd makkelijker te stucen dan plafonds. Daarom zijn de prijzen van plafonds stucen altijd iets hoger dan de prijzen van muren stucen. Dit geld ook voor het schilderwerk.

Vragen & Antwoorden

Hoe duur is onze stukadoor?

In het algemeen berekenen stukadoors verschillende prijzen. Dit kan een uurprijs zijn of een vaste prijs. Afhankelijk van welk soort stucwerk u uitkiest en hoe groot het oppervlakte (het aantal m2) van de muren of plafonds zijn. Wij raden u aan door de grote prijsverschillen minimaal 2 tot 3 offertes aan te vragen zodat u de prijs van een stukadoor goed kunt vergelijken en niet te veel betaald voor het nieuwe stucwerk.

Wat vraagt een stukadoor per m2?

Afhankelijk welk soort stucwerk u uit kiest kan onze stukadoor voor u een prijs opstellen. De prijs is gebaseerd op het aantal vierkante meters en de laagdikte van het stucwerk wat er uitgevoerd moet worden. Op onze website kunt u binnen 2 minuten een prijs aanvragen zodat u weet waar u aan toe bent als u uw woning opnieuw wilt laten stucen.

Hoe lang is een stukadoor bezig?

Een gemiddelde goede stukadoor stukadoort tussen de 15 tot aan 30 m2 per dag. In een nieuwbouwwoning gaat dit een stuk sneller vanwege de laagdikte die dunner is. Hoe dunner het stucwerk wordt aangebracht hoe sneller de stukadoor klaar is. Lees hier meer informatie over de kosten..

Wanneer begint een stukadoor met stucen?

Een stukadoor komt om de muren en de plafonds van een renovatiewoning of nieuwbouwhuis af te werken. Wij raden als erkend stukadoorsbedrijf dan ook aan dat alle andere bouwwerkzaamheden klaar zijn voordat onze stukadoor begint met stucen. Wij maken regelmatig mee dat er bijvoorbeeld nog een tegelzetter of loodgieter bezig is die dan de kans op beschadigingen vergroot.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓