• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Voorbereiding stucwerk

Als je van plan bent om stucwerk in je huis te laten uitvoeren, is het belangrijk om enkele voorbereidende stappen te nemen om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Door de juiste maatregelen te treffen, kun je de efficiëntie vergroten en de kwaliteit van het stucwerk verbeteren. In deze tekst delen we waardevolle tips en suggesties voor klanten om zich voor te bereiden op het stucwerkproces.

Op deze pagina leggen wij u uit welke voorbereidingen u kunt gaan treffen voordat het stucen van uw woning kan worden uitgevoerd. Door een goede voorbereiding kan een stucadoor flink wat tijd besparen zodat het stucwerk in uw huis sneller afgerond is.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kunt u doen?

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen voordat de stucadoor uw woning komt stucen. We zullen de belangrijkste punten even op een rij zetten:

 1. Ruimte opruimen en meubels beschermen: Voordat de stukadoors arriveren, is het raadzaam om de ruimte op te ruimen en meubels te verplaatsen naar een andere kamer. Dit zorgt voor voldoende werkruimte en voorkomt schade aan je meubels tijdens het stucwerkproces. Bedek delicate of waardevolle items met stofhoezen of plasticfolie om ze te beschermen tegen stof en vuil.

 2. Wanden en plafonds voorbereiden: Controleer of er eventuele losse verf, behang of andere materialen op de wanden en plafonds aanwezig zijn. Verwijder deze indien nodig om een goede hechting van het stucwerk te garanderen. Eventuele gaten, scheuren of andere beschadigingen kunnen het beste worden gerepareerd voordat de stukadoors arriveren.

 3. Zorg voor een schone en stofvrije omgeving: Voordat het stucwerk begint, is het belangrijk om de werkruimte grondig schoon te maken. Verwijder stof, vuil en eventuele losse deeltjes van de wanden en plafonds. Een schone omgeving zorgt voor een betere hechting van het stucwerk en voorkomt dat vuil of stof in het verse stucwerk terechtkomt.

 4. Bescherm vloeren en deuropeningen: Leg beschermende afdekkingen op de vloer om deze te beschermen tegen stucmateriaal en gereedschappen. Ook deuropeningen kunnen worden afgedekt om te voorkomen dat stof zich door het huis verspreidt. Dit beschermt je interieur en vergemakkelijkt de opruimfase na het stucwerk.

 5. Communiceer duidelijk met de stukadoors: Zorg voor open communicatie met de stukadoors en bespreek eventuele specifieke vereisten, deadlines of verwachtingen van het project. Geef ze ook voldoende ruimte en tijd om hun werk te doen zonder onderbrekingen. Dit bevordert een efficiënte samenwerking en zorgt ervoor dat het stucwerkproces probleemloos verloopt.

 • Radiatoren verwijderen
 • Trapleuningen verwijderen
 • Stopcontacten schakelmateriaal (dekseltjes) verwijderen
 • Binnendeuren verwijderen
Stucwerk plafond
Stucwerk plafond

Wat doet de stucadoor?

De stukadoor zal de volgende aspecten uitvoeren zodat uw woning klaar is om gestukadoord te worden:

 • Afplakken vloeren (indien nodig, de klant dient dit zelf aan te geven)
 • Afplakken kozijnen
 • Afplakken keuken
 • Afplakken ramen

 

Voorbereiding stucwerk en de nazorg

Om zo lang mogelijk van uw stucwerk te kunnen genieten dient u direct na onze werkzaamheden goed te ventileren en te stoken tot uiterlijk 18 graden Celsius. Ook als het werk ogenschijnlijk droog is, doorgaan met verwarmen en de temperatuur rustig om de dag met 1 ë 2 graden verhogen.

U voorkomt op deze manier namelijk scheurvorming. LET OP!! Hoewel wij de uiterste zorg aan het stucwerk besteden en daarbij alle fabriek- en materiaal voorschriften toepassen, kan er wel eens scheurvorming ontstaan.

Wij zullen in dat geval samen met u naar een geschikte oplossing zoeken. Wij geven geen garantie op scheurvorming ontstaan door onderliggend plaatmateriaal zoals gipsplaten en fermacel.

Voor verkleuring door schimmelvorming, verf of stift strepen of iets dergelijks kan helaas geen garantie worden verstrekt. Mochten er ondanks al onze inspanningen toch nog klachten zijn, dan komen wij graag een keer terug voor herstel.

Bereken in 2 min uw prijs

Stuc-Concurrent is er voor u!

Door je goed voor te bereiden op het stucwerkproces kun je ervoor zorgen dat het project soepel verloopt en het gewenste resultaat oplevert. Ruimte opruimen, meubels beschermen, wanden voorbereiden, een schone omgeving creëren en duidelijke communicatie met de stukadoors zijn essentiële stappen voor een succesvol stucwerkproject. Volg deze tips en je bent goed op weg naar een prachtig gestucte ruimte in je huis.

Wilt u eerste klas stucwerk voor in uw nieuwbouwwoning of bestaande huis? En dit voor een betaalbare prijs? Dan is stukadoorsbedrijf de Stuc-Concurrent het wand- en plafondafwerking bedrijf voor u!

Vraag geheel vrijblijvend een online stucwerk offerte aan en ontdek onze lagen vierkante meter prijzen. na het invullen van het formulier ontvangt u binnen 2 werkdagen de actuele prijs in uw mailbox. We zien u graag als nieuwe klant tegemoet..

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kan je voor voorbereidingen treffen als er gestukadoord wordt?

U kunt zelf een hoop voorbereiden als een stucadoor komt stucen. Lees hier wat u kunt doen!

Wat doet de stukadoor, en wat kan u doen?

Wilt u weten wat een stukadoor voor voorbereidingen treft. Lees u hier alles over de voorbereidingen van stucwerk.

Hoe kan ik me voorbereiden op stucwerk in mijn huis?

Om je voor te bereiden op stucwerk in je huis, is het belangrijk om de ruimte op te ruimen, meubels te verplaatsen naar een andere kamer en delicate items te bedekken. Zorg ervoor dat de wanden en plafonds vrij zijn van losse materialen en beschadigingen. Creëer een schone en stofvrije omgeving en bescherm vloeren en deuropeningen met afdekkingen.

Moet ik de wanden en plafonds voorbereiden voordat de stukadoor arriveert?

Het is raadzaam om de wanden en plafonds voor te bereiden voordat de stukadoor arriveert. Controleer op losse verf, behang of andere materialen en verwijder deze indien nodig. Repareer eventuele gaten, scheuren of andere beschadigingen om een goede hechting van het stucwerk te garanderen.

Hoe maak ik de ruimte schoon voordat het stucwerk begint?

Maak de ruimte grondig schoon voordat het stucwerk begint. Verwijder stof, vuil en losse deeltjes van de wanden en plafonds. Een schone omgeving zorgt voor een betere hechting van het stucwerk en voorkomt dat vuil of stof in het verse stucwerk terechtkomt.

Hoe kan ik mijn vloeren beschermen tijdens het stucwerkproces?

Leg beschermende afdekkingen op de vloer om deze te beschermen tegen stucmateriaal en gereedschappen. Gebruik bijvoorbeeld stucloper, afdekzeil of plastic folie om te voorkomen dat stucwerk op de vloer terechtkomt. Dit vergemakkelijkt de opruimfase na het stucwerk.

Wat moet ik bespreken met de stukadoor voordat het project begint?

Communiceer duidelijk met de stukadoor en bespreek eventuele specifieke vereisten, deadlines of verwachtingen van het project. Geef ze ook voldoende ruimte en tijd om hun werk te doen zonder onderbrekingen. Dit bevordert een efficiënte samenwerking en zorgt ervoor dat het stucwerkproces probleemloos verloopt.