Stuc-Concurrent op TV

  • Het Blok
  • Lifestyle Xperience
  • Lifestyle Xperience
  • RTL5 Het Blok
  • VTWonen
  • Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Bekend van TV
  • Sinds 1997

Stuccen of stucken de m2 prijzen

Een erg verwarrende situatie is de spelling van het stukadoorswerk. Is het nu stuccen, stucken of stukadoren? En wat zijn de vierkante meter prijzen nu precies? We zullen u op deze pagina exact vertellen wat de juiste spelling is en wat de bijbehorende kosten zijn.

Stucken, of anders geschreven stuccen, zorgt voor een afwerking van wanden en plafonds in een woning, kantoorpand of winkelruimte. Glad stucwerk geeft een mooi eindresultaat en kan uw woning of badkamer een flinke meerwaarde geven bij eventuele verkoop.

Stucen is het egaal afvlakken van muren en plafonds met een cement- of gips gebonden mortel. Deze laag kan worden aangebracht over gipsplaten, metselwerk en beton. Een stucadoor kan voor een gladde afwerking zorgen en naderhand uw stucwerk schilderen. Stucwerk kan met de hand maar ook machinaal worden aangebracht, en dit kan aardig in de kosten schelen.

Wat is stucen eigenlijk?

Als we een stuk tekst pakken vanuit Wikipedia dan komen we tot de conclusie dat stucen het aanbrengen van een laag pleister of ook wel gips, stuc of cementgebonden mortel is op zowel wand als plafond. Stucwerk kan op verschillende ondergronden worden aangebracht om de muren en plafonds te egaliseren en glad af te werken.

De ondergronden zoals beton, gipsblokken, bakstenen, metselwerk of kalkzandsteen zijn van groot belang in de prijs van het stucen. Hoe dikker de laag stucwerk aangebracht moet worden des te duurder de stukadoor per m2 zal kosten.

Wat stucen onze stukadoors?

De Stuc-Concurrent richt zich geheel op de particulieren klanten. Wij houden ons grotendeels bezig met het stucen en latex spuiten van verschillende woningen en appartementen, zowel in de nieuwbouw als de bestaande renovatie bouw. Maar ook in winkels en kantoren pakken wij alle wandafwerkingen en plafonds mee.

Onze stukadoors stucen nieuwbouw maar dus ook renovatie woningen. De meeste aanvragen die wij op onze website binnen krijgen zijn het stucen van gehele woningen, of om de wanden en plafonds op de zolder te stucen en te spuiten met dunpleister.

De zolder van een nieuwbouwwoning wordt in de meeste gevallen alleen maar met latexverf gespoten. Dit scheelt de klant een enorm bedrag en is veel goedkoper dan de gehele zolder te laten stukadoren.

Stuccen kosten

De kosten van stucen zijn afhankelijk van de laagdikte die moet worden aangebracht op de wanden of plafonds. Stuccen is het egaal afwerken (egaliseren ook wel genoemd) van uw wanden en plafonds.

Deze laag kan worden aangebracht over verschillende soorten van ondergronden zoals gipsplaten, baksteen, of oud stukadoorswerk. De afwerking van stuccen kan glad worden afgewerkt maar ook is er een keuze in structuur. Dit zijn verschillende factoren die de prijs van stuccen van 12,- euro per m2 tot aan 25,- euro per m2 kunnen brengen.

Bereken in 2 min uw prijs

Prijzen stucken per m2

Prijzen van stucken zijn afhankelijk van vele aspecten. De prijzen van stucwerk worden in de meeste gevallen berekend per m2. In sommige gevallen kan een stucadoor een klus per uur aannemen.

Echter gebeurt dit alleen bij kleinere klusjes of zeer tijdrovende klussen zoals plafondlijsten en ornamenten aanbrengen op plafonds. De gemiddelde prijs die een stucadoor per uur kan berekenen ligt tussen de 25 en 30 euro per uur. De m2 prijzen zijn afhankelijk van wat voor soort wandafwerking u kiest. Deze prijzen liggen tussen de 7 en 20 euro per m2.

Plafond stuccen
Plafond stuccen

Bespaar op de kosten van stuccen!

Wilt u de kosten weten van stucken of stucken? Dan hebben wij een handige pagina hiervoor genoemd online offerte pagina. Op deze pagina kunt u al uw wensen invullen en zal het systeem u geheel vrijblijvend een offerte mailen voor de gewenste opdracht.

Wilt u toch nog meer informatie ontvangen over de garantie van stucwerk of de verschillende afwerkingsmogelijkheden van stucken dan kunt u altijd contact met ons kantoor in Zwanenburg / Amsterdam zoeken 020 8900 181

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe lang duurt stucen van een woning?

Afhankelijk hoe groot uw woning is zal het aantal m2 beslissen hoe lang onze stukadoors bezig zijn. Een gemiddelde tussenwoning laten stucen duurt ongeveer een week. Echter krijgt u nog wel te maken met een droogtijd van ongeveer een dag of 5. In een nieuwbouwwoning gaat het stucen een stuk sneller. door het aanbrengen van dunpleister (een dun laagje stucwerk) is het stucwerk al droog binnen 1 a 2 dagen.

Hoe duur is een huis laten stuccen?

Als u uw gehele woning opnieuw wilt laten stucen dan kan onze stukadoor u een leuke prijs aanbieden. Echter bepalen het aantal m2 en de staat van de muren en plafonds, de totaalprijs. Hoe meer vierkante meters er gestukadoord moeten worden hoe lager de stukadoor prijs uitvalt. Berekent u hier exact wat uw huis laten stucen gaat kosten.

Waarom uw huis stucen?

Door stucwerk aan te laten brengen in uw woning zal de waarde enorm stijgen. Zeker bij een behangklare nieuwbouwwoning is dit het geval. Mooi glad stucwerk geeft uw woning visueel meer ruimte en zal de verkoopwaarde verhogen.

Wat is stuccen?

Stuccen is een afwerkingsproces waarbij een dunne laag pleistermateriaal op muren, plafonds of andere oppervlakken wordt aangebracht om ze glad en strak te maken. Het wordt gebruikt om oneffenheden te verbergen, oppervlakken te egaliseren en een decoratieve afwerking te creëren.

Waarom zou ik mijn muren laten stuccen?

Stuccen biedt verschillende voordelen, zoals het creëren van een glad en strak oppervlak, het verbergen van onvolkomenheden zoals scheuren of putjes, het verbeteren van de isolatie en geluidsisolatie, en het bieden van een basis voor verf, behang of andere afwerkingen.

Kan ik zelf stuccen of moet ik een professional inhuren?

Stuccen kan een complex proces zijn dat vaardigheid en ervaring vereist. Hoewel kleine reparaties of eenvoudige stucwerkzaamheden mogelijk zelf kunnen worden uitgevoerd, wordt het vaak aanbevolen om een professionele stukadoor in te schakelen voor grotere projecten. Een professional heeft de juiste kennis, gereedschappen en technieken om een hoogwaardige afwerking te garanderen.

Hoe lang duurt het voordat gestucte oppervlakken droog zijn?

De droogtijd van gestucte oppervlakken varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type pleistermateriaal, de dikte van de aangebrachte laag en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen duurt het enkele dagen tot enkele weken voordat het stucwerk volledig droog is en klaar voor verdere afwerking.