• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Sausklaar stucen, Wat zijn hier de voordelen van?

De onderscheidende kenmerken tussen sausklaar en behangklaar stucwerk kunnen voor velen verwarrend zijn. Om deze complexiteit te verhelderen, bieden wij op deze pagina uitgebreide informatie over de voordelen en het verschil tussen het stucen van een behangklare muur en een muur met stucwerk die sausklaar wordt afgewerkt.

Ontdek tevens de exacte prijzen per vierkante meter van sausklaar stucwerk, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken voor uw stucproject.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is sausklaar stucen?

Wat is sausklaar stucwerk? Sausklaar stucwerk is een gespecialiseerde techniek waarbij een vakkundige pleisterlaag wordt aangebracht, die perfect geschikt is voor een naadloze eindafwerking met latex muurverf. Deze methode biedt veelzijdigheid, omdat sausklare muren handmatig gesaust, gerold, of zelfs latex-gespoten kunnen worden, en dit alles in een breed scala aan kleuren.

Deze cruciale stap in het stucproces zorgt voor een glad en vlak oppervlak, vrij van zichtbare oneffenheden, putjes of bobbels. Dit resulteert in een strakke, professionele afwerking die niet alleen geschikt is voor schilderwerk maar ook als basis dient voor andere wandafwerkingen zoals behang of decoratieve pleisters.

Belangrijke aspecten van sausklaar stucen zijn onder andere:

 1. Glad en Vlak Oppervlak: Het doel is om een perfect glad en vlak oppervlak te creëren, waardoor een strakke en professionele uitstraling ontstaat.

 2. Geschikt voor Verf: Het stucwerk wordt zo voorbereid dat het direct klaar is voor schilderwerk, waarbij de textuur of onvolkomenheden niet zichtbaar zullen zijn.

 3. Veelzijdige Basis: Naast verf kan sausklaar stucwerk dienen als een geschikte basis voor andere wandafwerkingen, zoals behang of decoratieve pleisters.

Bij nieuwbouwwoningen is sausklaar stucen een veelgevraagde afwerking, waarbij de muren en plafonds zo glad en strak worden bewerkt dat ze direct geschilderd of gespoten kunnen worden. Ontdek de perfecte basis voor uw stucproject en vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Sausklaar stucwerk

Wat kost sausklaar stucen per m2?

Sausklaar stucwerk (ook wel schilderklaar stucen genoemd ) vereist een zeer zorgvuldige voorbereiding voor een stukadoor. De muur zal namelijk glad en egaal afgewerkt moeten worden zonder oneffenheden.

De gemiddelde prijs van sausklaar stucwerk ligt tussen de €12 en €25 per m2

Sausklaar stucwerk, ook wel bekend als schilderklaar stucen, vraagt om uiterste precisie tijdens de voorbereiding. De muur moet immers perfect glad en gelijkmatig worden afgewerkt, vrij van oneffenheden. V

Met sausklaar stucwerk bereikt u een strakke en professionele afwerking die ideaal is voor het aanbrengen van verf. Door het volgen van de juiste procedures en het inschakelen van ervaren professionals, kunt u genieten van prachtige en duurzame resultaten in uw interieur.

Er is aanzienlijk prijsverschil tussen sausklaar stucen in een renovatiewoning en een nieuwbouwwoning. Deze variatie wordt veroorzaakt door de m²-prijzen, die doorgaans beginnen bij €12 per m² in een nieuwbouwwoning en oplopen tot €22 per m² in een renovatiewoning.

De prijsstijging bij renovatiewoningen wordt beïnvloed door de laagdikte van het stucwerk en het materiaalverbruik. Renovatiewoningen vereisen over het algemeen een dikkere stuclaag in vergelijking met nieuwbouwwoningen. Bij nieuwbouw wordt vaak het dunpleister systeem toegepast, met een dikte van slechts 2 tot 3 mm.

Deze spuitpleister kan echter alleen worden aangebracht op vlakke muren en plafonds. In renovatiewoningen daarentegen stuiten stukadoors op verschillende ondergronden, wat de prijs van sausklaar stucen aanzienlijk kan verhogen.

Sausklaar stucen hoe gaat dit in zijn werk?

Wij zullen u hier in een stappenplan uitleggen hoe wij een muur of plafond sausklaar afwerken:

Benodigde tijd: 2 dagen.

Leest u hier een stappenplan hoe sausklaar stucwerk moet worden aangebracht:

 1. Hechting creëren van ondergrond naar nieuw stucwerk

  Allereerst is het belangrijk om de juiste hechtprimer aan te brengen op muur en plafond. Nadat onze stukadoor uw woning heeft afgeplakt kan het voorstrijken beginnen. Zonder voorstrijk te gebruiken zal de nieuwe stuclaag of pleisterlaag loslaten en kunnen wij geen garantie geven op het nieuwe sausklare stucwerk.

 2. Wapeningsgaas plaatsen

  Wapeningsgaas plaatsen wij om scheurvorming te voorkomen. Sausklaar te stucen oppervlaktes moeten uiteraard geen scheurtjes of barsten krijgen. Nadat wij gaas hebben geplaatst, waar nodig, kan er begonnen worden met de muren sausklaar te stucen.

 3. Het sausklaar stukadoren

  Nadat de droogtijd van het voorstrijkmiddel verstreken is kan onze stukadoor beginnen met het uitvlakken of dunpleisteren van zowel de muren als de plafonds. Het egaliseren van muren in een renovatiewoning is van groot belang. Echter in een nieuwbouwwoning is dit niet nodig en kan er met een dunne filmlaag sausklaar afgewerkt worden.

 4. Stucwerk glad afwerken

  Nadat de wanden en plafonds vlak zijn getrokken met een rij kunnen wij terwijl het droogproces bezig is rustig de oppervlaktes glad en sausklaar pleisteren. Sausklaar maken van de oppervlaktes doen wij met water en een roestvrijstalen spaan. Dit proces wordt meerdere malen herhaalt zodat de oppervlaktes spiegelglad worden opgeleverd.

 5. Verschil in prijs nieuwbouw of renovatiewoning

  Wij begrijpen als geen ander dat het sausklaar stucen van een renovatiewoning een stuk duurder is dan het sausklaar stucen van een nieuwbouwwoning. De wat hogere m2 prijs van het stucen van renovatiewoningen heeft echter te maken met de materiaalkosten en de stucwerkzaamheden. Helaas kunnen wij een renovatiewoning niet dun stucen en een nieuwbouwwoning wel.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat moet er gebeuren als onze stukadoor klaar is?

Wanneer onze stukadoor de laatste hand legt aan het stucen van uw woning, volgt er vanzelfsprekend een zorgvuldige opruiming. Het nieuwe stucwerk heeft vervolgens tijd nodig om te drogen, doorgaans een periode van één tot tien dagen. Opmerkelijk is dat bij het pleisteren van een nieuwbouwwoning de stuclaag al binnen één dag droog kan zijn.

Na deze droogtijd breekt het moment aan om te beslissen over de afwerking van de sausklare muren: spuiten met latexverf of rollen. Voor grotere oppervlaktes raden wij aan te kiezen voor het spuiten van latexverf.

Bij kleinere muurtjes of een woonkamer plafond van ongeveer 30 tot 40 m² is rollen wellicht de betere optie. Waarom? Hoewel spuiten over het algemeen kostenefficiënter is dan rollen, vergt het meer afplakwerk en brengt het een groter risico op nevel met zich mee.

Sausklaar stucen
Sausklaar stucen nieuwbouwwoning

Bereken in 2 min de m2 prijs van sausklaar stucen!

Of u nu bezig bent met een restauratieproject voor een karakteristieke woning of geniet van de moderne luxe van een nieuwbouwhuis, prijsbepaling blijft een cruciaal aspect. Wanneer u een schatting heeft van het aantal vierkante meters dat sausklaar afgewerkt moet worden, kunt u deze eenvoudig invullen in ons offerteformulier.

Ons geavanceerde offertesysteem gebruikt de door u verstrekte informatie, inclusief de specifieke kenmerken van uw ondergrond, om binnen enkele minuten een nauwkeurige prijs voor het sausklaar stucen van uw muren of plafonds te genereren. Zo wordt de prijsvorming transparant en efficiënt, ongeacht de aard van uw woning. Ontvang direct inzicht in de kosten en ontdek de mogelijkheden voor uw stucproject.

Wat moet u weten over sausklaar stucwerk? (FAQ)

Hoe ziet sausklaar stucen eruit?

Het stucwerk sausklaar opleveren wilt niets anders zeggen dan schilderklaar maken. De stukadoor werkt de wanden of plafonds dus zo af dat u zelf de keuze kunt maken of u wilt laten spuiten of de oppervlaktes wilt laten schilderen met een roller. De muren en plafonds zullen geen oneffenheden meer bevatten en de schilder of spuiter kan direct na het drogen beginnen.

Wat kost sausklaar pleisteren?

Het sausklaar maken van muren in een renovatiewoning is een stuk duurder dan het sausklaar maken van muren in een nieuwbouwwoning. Dit heeft te maken met de laagdikte. De vierkante meter prijzen van sausklaar pleisterwerk liggen tussen de 10 euro per m2 en 22 euro per m2.

Hoe lang duurt een muur sausklaar maken?

Het stucen van muren duurt vaak langer dan men denkt. Echter is het de droogtijd die de meeste tijd in beslag neemt. Bij dunpleisteren van een nieuwbouwwoning duurt het droogproces maar één dag. Een renovatiewoning daar in tegen kan wel een droogtijd hebben van enkele weken. Dit komt omdat de muren geëgaliseerd moeten worden dat wel tot 2 tot 3 cm dik moet worden uitgevlakt (raapwerk). Hoe dikker het stucwerk hoe langer het duurt.

Wat kost een heel huis sausklaar stucen ongeveer?

Als u een nieuwbouwwoning geheel wilt laten stucen dan zijn de kosten aardig te overzien. Bij een renovatiewoning kunnen de kosten (afhankelijk van de vlakheid van de muren en plafonds) aardig oplopen. Wilt u exact weten wat de kosten zijn om uw gehele woning te voorzien van glad stucwerk? Vraag dan eens een gratis prijsopgave aan en binnen 2 minuten weet u waar u aan toe bent.

Wat betekent sausklaar stucen?

Sausklaar stucen verwijst naar het aanbrengen van een afwerkingslaag op muren en plafonds om ze glad en egaal te maken, zodat ze direct klaar zijn om te worden geschilderd met verf.

Wat is het verschil tussen sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk is een hogere afwerkingsgraad dan behangklaar stucwerk. Bij sausklaar stucwerk wordt de ondergrond volledig glad en egaal gemaakt, terwijl behangklaar stucwerk een oppervlak creëert dat geschikt is om behang op aan te brengen.

Hoeveel lagen stucwerk zijn er nodig bij sausklaar stucwerk?

Het aantal lagen bij sausklaar stucwerk kan variëren, maar meestal worden er twee of drie lagen aangebracht. De eerste laag dient als een basislaag om eventuele oneffenheden te egaliseren, gevolgd door een tweede en derde laag om het oppervlak verder te verfijnen.

Hoe lang duurt het sausklaar stucen van een ruimte?

De duur van sausklaar stucen hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de ruimte, de staat van de ondergrond en het aantal benodigde lagen. Over het algemeen kan het enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de complexiteit van het project.

Kan ik zelf sausklaar stucwerk uitvoeren?

ausklaar stucwerk vereist vakmanschap en ervaring om een glad en professioneel resultaat te bereiken. Het wordt aanbevolen om een ervaren stukadoor in te schakelen voor het beste resultaat. Zelf sausklaar stucwerk uitvoeren kan leiden tot ongewenste resultaten en extra kosten voor reparaties.

Wat zijn de kosten van sausklaar stucwerk?

De kosten van sausklaar stucwerk variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van het project, de staat van de ondergrond en de regio. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors en de prijs te bespreken op basis van uw specifieke vereisten.