Sausklaar stucen en het spuiten van latexverf met 30% korting

Sausklaar stucen

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Wat is het verschil tussen sausklaar laten stucen of behangklaar? Voor veel mensen is dit erg verwarrend en dat is begrijpelijk. Op deze pagina zullen wij u alle informatie verstrekken over het verschil tussen het stucen van een behangklare muur of een muur met stucwerk die sausklaar wordt afgewerkt, en de exacte prijzen per m2.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is sausklaar laten stucen?

Sausklaar stucen is een cruciale stap bij het glad afwerken van muren en plafonds voordat ze kunnen worden geschilderd. Het is de voorbereiding van het stucwerkoppervlak om een gladde en egale basis te creëren die geschikt is voor het aanbrengen van verf. Hier zijn de belangrijke aspecten en stappen van sausklaar stucen die u moet weten.

 1. Glad en vlak oppervlak: Sausklaar stucwerk wordt aangebracht met als doel een glad en vlak oppervlak te creëren zonder zichtbare oneffenheden, putjes of bobbels. Dit zorgt voor een strakke en professionele afwerking.

 2. Geschikt voor verf: Het doel van sausklaar stucwerk is om een ondergrond te creëren die direct klaar is voor schilderwerk. Het oppervlak is geschikt om verf gelijkmatig aan te brengen zonder dat de textuur of onvolkomenheden zichtbaar zijn.

 3. Geschikte basis voor andere wandafwerkingen: Naast verf is sausklaar stucwerk ook geschikt als basis voor andere wandafwerkingen, zoals behang of decoratieve pleisters. Het egale oppervlak zorgt voor een goede hechting en een mooi eindresultaat.

Als uw nieuwbouwwoning recent is opgeleverd dan is de vraag om de plafonds en muren glad te stucen groot. Sausklaar stucen van een nieuwbouwwoning is dan ook de meest voorkomende afwerking tegenwoordig. Sausklaar afwerken van muren en plafonds wil zeggen dat deze zo glad en strak zijn bewerkt door onze stukadoors dat er meteen geschilderd of gespoten kan worden.

Sausklaar stucwerk maken
Sausklaar stucwerk maken

Wat kost sausklaar stucen per m2?

De kosten van sausklaar stucwerk variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van het project, de staat van de ondergrond en de regio. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors en te letten op hun ervaring, kwaliteit van werk en recensies van eerdere klanten.

Met sausklaar stucwerk kunt u een strakke en professionele afwerking bereiken die perfect is voor het aanbrengen van verf. Door het volgen van de juiste stappen en het inschakelen van ervaren professionals, kunt u genieten van prachtige en duurzame resultaten in uw interieur.

Er bestaat een groot verschil in prijs tussen het sausklaar stucen in een renovatiewoning of in een nieuwbouwwoning. Hoe dit komt? De m2 prijzen variëren van 12 euro per m2 in een nieuwbouwwoning tot aan 22 euro per m2 in een renovatiewoning.

De oplopende prijs van het laten stucen van een renovatie woning heeft te maken met de laagdikte van het stucwerk en het materiaalverbruik.

Renovatiewoningen moeten in het algemeen veel dikker gestukadoord worden dan een nieuwbouwwoning. Bij nieuwbouw wordt in de meeste gevallen het dunpleister systeem toegepast dat maar 2 tot 3 mm dik is. Deze spuitpleister kan echter alleen aangebracht worden op vlakke muren en plafonds.

In een renovatiewoning komen wij verschillende ondergronden tegen die het sausklaar stucen een stuk duurder maken.

Sausklaar stucen hoe doen wij dit?

Wij zullen u hier in een stappenplan uitleggen hoe wij een muur of plafond sausklaar afwerken:

Benodigde tijd: 2 dagen.

Leest u hier een stappenplan hoe sausklaar stucwerk moet worden aangebracht:

 1. Hechting creëren van ondergrond naar nieuw stucwerk

  Allereerst is het belangrijk om de juiste hechtprimer aan te brengen op muur en plafond. Nadat onze stukadoor uw woning heeft afgeplakt kan het voorstrijken beginnen. Zonder voorstrijk te gebruiken zal de nieuwe stuclaag of pleisterlaag loslaten en kunnen wij geen garantie geven op het nieuwe sausklare stucwerk.

 2. Wapeningsgaas plaatsen

  Wapeningsgaas plaatsen wij om scheurvorming te voorkomen. Sausklaar te stucen oppervlaktes moeten uiteraard geen scheurtjes of barsten krijgen. Nadat wij gaas hebben geplaatst, waar nodig, kan er begonnen worden met de muren sausklaar te stucen.

 3. Het sausklaar stukadoren

  Nadat de droogtijd van het voorstrijkmiddel verstreken is kan onze stukadoor beginnen met het uitvlakken of dunpleisteren van zowel de muren als de plafonds. Het egaliseren van muren in een renovatiewoning is van groot belang. Echter in een nieuwbouwwoning is dit niet nodig en kan er met een dunne filmlaag sausklaar afgewerkt worden.

 4. Stucwerk glad afwerken

  Nadat de wanden en plafonds vlak zijn getrokken met een rij kunnen wij terwijl het droogproces bezig is rustig de oppervlaktes glad en sausklaar pleisteren. Sausklaar maken van de oppervlaktes doen wij met water en een roestvrijstalen spaan. Dit proces wordt meerdere malen herhaalt zodat de oppervlaktes spiegelglad worden opgeleverd.

 5. Verschil in prijs nieuwbouw of renovatiewoning

  Wij begrijpen als geen ander dat het sausklaar stucen van een renovatiewoning een stuk duurder is dan het sausklaar stucen van een nieuwbouwwoning. De wat hogere m2 prijs van het stucen van renovatiewoningen heeft echter te maken met de materiaalkosten en de stucwerkzaamheden. Helaas kunnen wij een renovatiewoning niet dun stucen en een nieuwbouwwoning wel.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat moet er gebeuren als onze stukadoor klaar is?

Als onze stukadoor klaar is met het stucen van uw woning dan zorgt hij er uiteraard voor dat alles netjes wordt schoongemaakt. Het nieuwe stucwerk zal moeten drogen. Dit kan een week tot 10 dagen duren. Echter als wij een nieuwbouwwoning hebben gepleisterd dan is de stuclaag binnen een dag droog.

Na de droogtijd is het tijd om de keuze te maken om de sausklare muren te laten spuiten met latexverf of te laten rollen. Wij adviseren u bij grotere oppervlaktes te kiezen voor het spuiten van latexverf.

Kleine muurtjes of een woonkamer plafond dat rond de 30 / 40 m2 valt kan beter gerold worden. Waarom? Omdat spuiten wel veel goedkoper is dan rollen maar er veel meer afplakwerk nodig is. Buiten dit is de kans op nevel erg groot.

Sausklaar stucen
Sausklaar stucen

Bereken in 2 minuten de prijs van sausklaar stucen

Of u nu een oudere kluswoning heeft of een nieuwbouwwoning, de prijs blijft één van de belangrijkste aspecten. Als u een schatting heeft van het aantal vierkante meters dat sausklaar afgewerkt moet worden kunt u deze in het offerte formulier plaatsen. Door de juiste ondergronden aan te vinken zal het offerte systeem u binnen enkele minuten de exacte prijs van het sausklaar stucen van uw muren of plafonds toesturen.

Wat moet u weten over sausklaar stucwerk?

Het stucwerk sausklaar opleveren wilt niets anders zeggen dan schilderklaar maken. De stukadoor werkt de wanden of plafonds dus zo af dat u zelf de keuze kunt maken of u wilt laten spuiten of de oppervlaktes wilt laten schilderen met een roller. De muren en plafonds zullen geen oneffenheden meer bevatten en de schilder of spuiter kan direct na het drogen beginnen.

Het sausklaar maken van muren in een renovatiewoning is een stuk duurder dan het sausklaar maken van muren in een nieuwbouwwoning. Dit heeft te maken met de laagdikte. De vierkante meter prijzen van sausklaar pleisterwerk liggen tussen de 10 euro per m2 en 22 euro per m2.

Het stucen van muren duurt vaak langer dan men denkt. Echter is het de droogtijd die de meeste tijd in beslag neemt. Bij dunpleisteren van een nieuwbouwwoning duurt het droogproces maar één dag. Een renovatiewoning daar in tegen kan wel een droogtijd hebben van enkele weken. Dit komt omdat de muren geëgaliseerd moeten worden dat wel tot 2 tot 3 cm dik moet worden uitgevlakt (raapwerk). Hoe dikker het stucwerk hoe langer het duurt.

Als u een nieuwbouwwoning geheel wilt laten stucen dan zijn de kosten aardig te overzien. Bij een renovatiewoning kunnen de kosten (afhankelijk van de vlakheid van de muren en plafonds) aardig oplopen. Wilt u exact weten wat de kosten zijn om uw gehele woning te voorzien van glad stucwerk? Vraag dan eens een gratis prijsopgave aan en binnen 2 minuten weet u waar u aan toe bent.

Sausklaar stucen verwijst naar het aanbrengen van een afwerkingslaag op muren en plafonds om ze glad en egaal te maken, zodat ze direct klaar zijn om te worden geschilderd met verf.

Sausklaar stucwerk is een hogere afwerkingsgraad dan behangklaar stucwerk. Bij sausklaar stucwerk wordt de ondergrond volledig glad en egaal gemaakt, terwijl behangklaar stucwerk een oppervlak creëert dat geschikt is om behang op aan te brengen.

Het aantal lagen bij sausklaar stucwerk kan variëren, maar meestal worden er twee of drie lagen aangebracht. De eerste laag dient als een basislaag om eventuele oneffenheden te egaliseren, gevolgd door een tweede en derde laag om het oppervlak verder te verfijnen.

De duur van sausklaar stucen hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de ruimte, de staat van de ondergrond en het aantal benodigde lagen. Over het algemeen kan het enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de complexiteit van het project.

ausklaar stucwerk vereist vakmanschap en ervaring om een glad en professioneel resultaat te bereiken. Het wordt aanbevolen om een ervaren stukadoor in te schakelen voor het beste resultaat. Zelf sausklaar stucwerk uitvoeren kan leiden tot ongewenste resultaten en extra kosten voor reparaties.

De kosten van sausklaar stucwerk variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van het project, de staat van de ondergrond en de regio. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors en de prijs te bespreken op basis van uw specifieke vereisten.