• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Tegelzetter prijs

Als u uw badkamer of vloer wilt voorzien van nieuwe tegels dan is het handig een goede tegelzetter in te huren. Maar wat zijn de kosten van een tegelzetter en wat berekent hij per m2 voor tegels plakken? Als u uw badkamer, keuken, douche of woonkamer vloer opnieuw wilt laten betegelen dan is het belangrijk van tevoren de kosten te berekenen.

Op deze pagina geven wij alle informatie over tegels plakken, tegelwerk zetten, de bijbehorende m2 prijzen en alternatieven voor het betegelen van de muren en uw vloer.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een tegelzetter?

Een tegelzetter kan zowel een prijs per m2 berekenen of per uur. Bij een prijs per m2 kunt u rekening houden met de gemiddelde kosten tussen de € 25 € 35. Als de tegelzetter een uurtarief in rekening brengt liggen de uur prijzen tussen de € 30 € 40 per uur.

Omdat de tarieven erg verschillend kunnen zijn is het belangrijk dat u de tegelzetter om zijn berekening vraagt. Berekent hij zijn lijm-en voegmiddel mee of staat dit los van zijn offerte? Ook het legloon en de legverbanden (hoe de tegels gelegd worden) heeft invloed op de prijs.

Lees hier de gemiddelde tegelzetter prijzen:

Prijs per m2 Prijs per uur Per project
€ 25 -tot aan - € 35€ 30 tot aan - € 40Per tegelzetter verschillend

Bereken in 2 min uw prijs

Stucen of tegelen?

Tegenwoordig is het stucen van een badkamer veel populairder dan het tegelen. Stucwerk is strakker en heeft geen voegen en prijstechnisch gezien is het vaak nog goedkoper ook. Een tegelklus laten uitvoeren door een goedkope tegelzetter brengt een hoop rommel met zich mee. Zo moeten de vloer- of wandtegels op maat geslepen worden, wat een hoop stof met zich mee brengt.

Weeg de prijzen van het stucen van een badkamer eens af tegen het tegelen van uw badkamer en u zult versteld staan van de prijzen die een stukadoor voor waterdicht stucwerk berekend

Prijsvoorbeeld

In de bovenstaande prijsopgave ziet u de gemiddelde kosten die tegelzetters berekenen voor het zetten of plakken van tegels. Maar welke totaalprijs kunt u nu verwachten als u uw badkamer muren of vloer laat betegelen? We hebben hieronder specifieke prijsvoorbeelden van de totaalkosten van tegelzetten onder elkaar gezet:

Goedkoopste manier

Als u uw keukenwand (achterwand) van rond de 8 m2 wilt laten betegelen met een keramische tegel van rond de € 16 per m2 dan zult een gemiddelde prijs kwijt zijn van € 478,-

Gemiddelde keuze

Wilt u uw badkamer laten betegelen van rond de 45 m2 door een goedkope tegelzetter met grotere luxere keramische tegels van rond de € 40 per m2 dan zal u op een prijs van € 2.850.- zitten.

Bereken in 2 min uw prijs

Duurste optie

Wilt u een groot oppervlakte laten betegelen zoals de gehele woonkamer, keuken en hal van een totaal oppervlakte van 120 m2 met tegels van natuursteen die rond de € 65 per m2 kosten dan kost dit u rond de € 9.990.- Dit zijn enkele prijsvoorbeelden van wat het tegelwerk kan gaan kosten in uw woning of badkamer.

Tegelzetter prijs
Tegelzetter prijs

Tegelzetter prijzen

Veel mensen die een renovatiewoning of nieuwbouwwoning hebben gekocht vragen zich af wat het gaat kosten om een tegelzetter in te huren. Ook de prijsopbouw van de tegelklus is een belangrijke factor.

 • Badkamer tegelen wand en vloer: vanaf 20 m2 prijs per m2 € 20,-
 • Materiaal kosten: voor 20 m2 – prijs per m2 € 7,-
 • Vloer laten betegelen: prijs per m2 € 30,-

Natuurlijk verschillen de gemiddelde kosten van een tegelzetter per situatie. Als u een badkamer heeft van 10 m2 en u wilt deze geheel laten betegelen door een tegelzetter houdt u dan rekening met de tegelzetter kosten van rond de € 1.000,- . Deze kostprijs is natuurlijk wel inclusief materiaal en het tegelwerk van uw wanden en vloer.

Als u nu precies wilt weten wat de prijs is voor het inhuren van een tegelzetter voor het laten betegelen van uw badkamer, keuken, bad of het laten betegelen van uw nieuwe vloer in uw woonkamer, dan kunt u nu geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en de kosten voor het zetten of plakken van uw nieuwe tegels ontvangen in uw mailbox.

Kosten per m2 of aangenomen prijs?

Wat kost betegelen per m2 van bijvoorbeeld uw badkamer vloer , muren, keuken of hangtoilet? En wat kosten wand- en vloertegels? En hoe kan een tegelzetter een vaste of vierkante meter prijs voor u opstellen? Dit kan hij doen door of een vaste prijs te maken of een prijs per m2 met u af te spreken nadat hij heeft ingemeten en de klus bekeken heeft.

Als de tegelzetter een vaste prijs berekend voor de gehele klus dan weet u exact waar u aan toe bent. Als de tegelzetter een uurprijs in rekening brengt dan kan hij wat langzamer gaan werken zodat u weer op hogere kosten uitkomt.

Welke factoren hebben nog meer invloed op de prijs?

 • Welke soort tegel kiest u?
 • Het verschil in leg motief
 • De maat van de tegel

Als u graag zo goedkoop mogelijk uit bent dan is het verstandig om te kiezen voor keramische tegels met een maat van 30 x 60 of 40 x 60 cm per tegel. Deze maat kan een tegelzetter snel voor u leggen en u kan op deze manier weer flink besparen op de eind nota!

Bereken in 2 min uw prijs

Oude tegels verwijderen

Vaak kan een tegelzetter over de oude tegels heen tegelen. Met deze manier van aanpak kunt u flink besparen en is het nieuwe tegelwerk sneller klaar. Mocht het zo zijn dat toch de oude tegels verwijderd moeten worden dan zou u dit zelf kunnen doen om zo op deze manier weer goedkoper uit te kunnen zijn.

Voor het verwijderen van de oude vloer- of wandtegels berekent een tegelzetter een uurtarief tussen de € 25 en € 30 per uur. Wilt u op bestaande tegels nieuwe tegels laten plakken?

Vraag dan een geheel vrijblijvende prijs bij ons aan.

Tegelzetter
Tegelzetter

Tegels laten plaatsen

Nadien zal de tegellegger een verdeling moeten maken van de tegels op de vloer of muren. Hij zal de tegels eerst uitleggen op de vloer en maakt met potlood aantekeningen op de tegels, als er bijvoorbeeld een stuk moet worden afgesneden of worden geslepen.

Een belangrijk punt voor de tegellegger is dat hij nu lijm, specie of eventuele andere hechting producten moet maken en daarin moet hij rekening houden met een paar criteria: het gewicht en de dikte van de tegels. Doet hij dit niet 100%, dan heeft u binnen de kortste keren gebroken tegels. Ook is de ondergrond een zeer belangrijke factor.

Wilt u de tegels laten aanbrengen op multiplex of een betonnen vloer dan zullen deze eerst behandeld moeten worden met een primer. Een primer zorgt ervoor dat de lijm niet al te snel inzuigt en geeft een uitstekende hechting.

Vloerverwarming

Als u uw gehele badkamer of doucheruimte heeft betegeld dan kan de vloer in de badkamer wel koud aanvoelen. Door het aanleggen van een vloerverwarming onder de vloertegels is dit probleem al snel opgelost.

Het verwarmen van uw tegelvloer kan op twee verschillende manieren:

 • Elektrisch
 • Water

Het makkelijkste en het goedkoopste blijft het laten plaatsen van een elektrische vloerverwarming. U kunt uw tegelzetter van tevoren vragen of hij de prijs voor het verwarmen van uw badkamervloer mee wilt nemen in uw offerte.

Alternatieven voor tegels zetten

Vind u het tegelwerk maar niks en bent u op zoek naar een goed alternatief? Dan kunt u eens denken aan waterdicht stucwerk zoals:

Deze wand- en vloerafwerkingen kunnen door middel van een 2 componenten coating geheel waterdicht worden gemaakt zodat tegels overbodig zullen zijn.

Bent u benieuwd naar meerdere bijzondere wandafwerking soorten. Klikt u dan op de volgende link Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf, kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent een kijkje nemen in Europa's grootste showroom op het gebied van bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, Microbeton, Marmerlook en dergelijke.

Heeft u een keuze gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de email. Wij zullen het benodigde materiaal voor u inkopen en overeenkomstig uw wens afspraken maken wanneer wij bij u aan de slag mogen.

Kies voor een tegelzetter met de scherpste prijs!

Mocht u toch nog meer informatie willen over het plaatsen van tegels op uw vloer of muren met de bijbehorende kosten dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Door het aanvragen van een (prijs) offerte ontvangt u geheel vrijblijvend de kosten in uw mailbox zodat u exact weet waar u aan toe bent voor uw nieuwe tegelwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat u weten over tegels laten zetten (FAQ)

Kunt u zelf tegels zetten?

Het tegelen van muren of vloeren kunt u pas zelf proberen te doen als de ondergronden vlak genoeg zijn. Ook moeten de muur of vloer droog zijn voordat u met tegelen begint. In nieuwbouwwoningen zijn zowel de muren als de vloer vrij vlak. In oudere woningen zal er in de meeste gevallen eerst egaline op de vloer moeten worden aangebracht. en de muren moeten worden uitgevlakt.

Kan er getegeld worden over stucwerk?

De stuclaag moet recht en waterpas zijn aangebracht voor het aanbrengen van nieuwe tegels. Door een goede stuclaag aan te brengen werken wij alle oneffenheden weg en wordt de muur glad getrokken.

Is tegelen goedkoper dan stucen?

Stucen is ongeveer de helft goedkoper dan tegelwerk. Echter waterdicht stucwerk laten aanbrengen in uw badkamer is 20% goedkoper. Leest u hier alles over het waterdicht stucen van een badkamer.

Wanneer moet u een muur egaliseren voor u gaat tegelen?

Muren moeten geëgaliseerd worden als deze niet waterpas of vlak zijn om nieuwe tegels op aan te brengen. U kunt hiervoor onze stukadoor inschakelen die u helpt de muren die betegeld moeten worden weer glad en strak af te laten werken.

Wat zijn de kosten om een muur te betegelen?

Als wij uitgaan van de gemiddelde materiaalkosten voor het plaatsen van wandtegels dan kunt u rekening houden met €25 per m2. De totaalprijs van een tegelzetter zal dan inclusief het het plaatsen van de tegels rond de 50 euro per vierkante meter liggen.

Wat kosten vloertegels laten leggen?

Als u vloertegels wilt laten leggen door een goede tegelzetter dan kunt u rekening houden met een prijs rond de 50 en de 100 euro per m2. De kosten bestaan grotendeels uit de prijs van de tegels, het arbeidsloon van de tegelzetter en het materiaal. Een tegelvloer wordt in de meeste gevallen in de badkamer, woonkamer of keuken en toilet gelegd.

Wat is de gemiddelde prijs per uur van een tegelzetter?

De gemiddelde prijs per uur van een tegelzetter varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het soort tegelwerk, de complexiteit van het project en de ervaring van de tegelzetter. Over het algemeen kun je rekenen op een uurtarief tussen de €25 en €50 per uur.

Hoe wordt de prijs van een tegelzetter meestal berekend?

Tegelzetters hanteren vaak verschillende prijsmethoden, zoals een uurtarief, een prijs per vierkante meter of een totaalprijs voor het complete project. Bij het bepalen van de prijs worden factoren zoals de te betegelen oppervlakte, de moeilijkheidsgraad, het type tegels en de benodigde materialen in overweging genomen.

Wat is de gemiddelde prijs per vierkante meter voor tegelwerk?

De gemiddelde prijs per vierkante meter voor tegelwerk varieert sterk, afhankelijk van de regio en het type tegels. Over het algemeen kun je rekenen op een prijsrange tussen de €30 en €60 per vierkante meter. Houd er rekening mee dat de prijs hoger kan zijn bij complexere projecten of bij gebruik van duurdere tegelsoorten.

Moet ik extra kosten verwachten naast de prijs van de tegelzetter?

Ja, naast de prijs van de tegelzetter zijn er vaak extra kosten waar je rekening mee moet houden. Dit kunnen kosten zijn voor materialen zoals tegels, lijm, voegmiddel en eventuele afwerkingsproducten. Ook kunnen er kosten zijn voor het verwijderen van oude tegels, voorbereidende werkzaamheden, zoals egalisatie van de ondergrond, en eventuele extra diensten, zoals het verwijderen en terugplaatsen van sanitair of meubels.

Kan ik besparen op de kosten van een tegelzetter?

Er zijn enkele manieren waarop je kunt besparen op de kosten van een tegelzetter:

 • Vergelijk offertes van verschillende tegelzetters om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Overweeg om zelf de tegels aan te schaffen, zodat je mogelijk kunt profiteren van groothandelsprijzen.
 • Voer voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van oude tegels of het egaliseren van de ondergrond, zelf uit (indien mogelijk en haalbaar).
 • Communiceer duidelijk met de tegelzetter over je budget en bespreek mogelijke alternatieven om de kosten te verlagen.