• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Verfspuiten wand en plafond

Het verfspuiten van wanden en plafonds is een populaire en efficiënte methode om snel en gelijkmatig verf aan te brengen. Het zorgt voor een gladde en professionele afwerking van oppervlakken. Lees verder voor belangrijke informatie en tips over het verfspuiten van wanden en plafonds.

Wat kost het om uw muren of plafonds met verf te laten spuiten? Verf laten spuiten door een latexspuiter is tijdbesparend en geeft het nieuwe stucwerk een super strak eindresultaat. Buiten dit is verfspuiten een stuk goedkoper dan een muur of plafond laten sauzen met een roller door een schilder.

Op deze pagina vertellen wij alles over de mogelijkheden van het spuiten van verf en laten wij het prijsverschil zien tussen verfspuiten en verf aanbrengen met een vachtroller:

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost verfspuiten per m2?

Zoals wij hierboven al vertelden liggen de prijzen van verfspuiten in een nieuwbouwwoning of renovatiewoning een stuk lager dan die van het traditionele rollen met een vachtroller.

Als een schilder uw woonkamer plafond van 50 m2 opnieuw moet witten dan kunt u al snel rekening houden met een m2 prijs van12,- tot 14,- euro inclusief materiaal.

Wordt hetzelfde woonkamer plafond gespoten met latexverf dan betaald u maar 8,- tot 10,- euro per m2 inclusief materiaal. Het prijsverschil per vierkante meter is dus erg groot!

Wat kost muren laten spuiten met verf?

De meeste spuitwerkzaamheden komen voor in de nieuwbouw. Waarom? Nieuwbouwwoningen zijn vaak nog leeg en omdat er veel moet worden afgeplakt scheelt dit een hoop werk als er geen meubels of vloer in de nieuwbouwwoning aanwezig zijn. Wij brengen latex verf niet aan met de roller en kwast, maar we spuiten de latex met een airless spuitmachine!

De kosten van muren laten spuiten ligt net zo hoog als die van plafonds spuiten. Echter kan de prijs van verfspuiten oplopen door de keuze van de kleuren.

Stelt u zich eens voor dat u een slaapkamer met 4 muren heeft en u wilt 2 verschillende kleuren laten spuiten door onze latexspuiter dan zal de latexspuiter moeten wachten tot dat de eerste kleur is gedroogd. Vervolgens kan hij deze kleur op de muur afplakken om de volgende kleur te kunnen spuiten. Dit is één van de grootste nadelen van het spuiten van verf.

Hoe zit het dan met het plafond?

De meeste plafonds worden wit gespoten. Echter wilt u de muren een andere kleur laten spuiten dan zal eerst het plafond wit worden gespoten met latexverf en de volgende dag de muren op kleur. Ook hier zullen onze spuiters het plafond in uw woonkamer of slaapkamers moeten afplakken.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is dan een nadeel van verf rollen?

Het nadeel van verf rollen is dat er altijd wel vervelende banen of strepen te zien zijn, terwijl wij daar bij verfspuiten geen last van hebben. Door de latex te spuiten krijgt u gladde en super strakke wanden en plafonds.

Bovendien neemt het een stuk minder tijd in beslag. Ondergronden met structuur zoals sierpleisters, spack, renovatie vlies behang en spachtelputz zijn perfect om te spuiten alleen zal u de structuur altijd blijven zien!

Verfspuiten
Verfspuiten

Hoe wordt er met verf gespoten?

De techniek van verfspuiten komt door de machinale spuit die hiervoor gebruikt wordt en het verfspuitpistool. Deze zo genoemde airless verfspuit (lucht loos spuiten) pompt de verf uit de emmer en brengt deze op een druk van rond de 200 bar, afhankelijk van de afstelling.

Doordat de druk zo hoog is en de norzel in het verfpistool heel klein is (een enkele mm) zal de verf vernevelen en komt deze zeer fijn op de wanden of plafonds terecht.

Voordelen van het verfspuiten muren en plafonds

Het verfspuiten van wanden en plafonds biedt verschillende voordelen:

 1. Tijdsbesparing: Met verfspuiten kun je grote oppervlakken snel bedekken, waardoor de klus sneller geklaard is dan bij handmatig schilderen.

 2. Gelijkmatige dekking: Verfspuiten zorgt voor een gelijkmatige laag verf zonder strepen of rollermarkeringen, waardoor een strakke afwerking ontstaat.

 3. Efficiënt gebruik van verf: Verfspuiten zorgt voor een efficiënt verfgebruik omdat er minder verlies is door absorptie in rollers of kwasten.

 4. Bereik van moeilijk bereikbare gebieden: Met verfspuiten kun je gemakkelijk hoge plafonds, hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen bereiken.

 

Bereken in 2 min uw prijs

Voorbereiding verfspuiten

Het is van groot belang dat er een goede voorbereiding plaats vindt voordat uw wanden en plafonds gespoten kunnen worden. Lees hieronder hoe wij een voorbereiding uitvoeren:

 1. Voorbereiding: Dek de vloer en meubels af met plastic of doeken om ze te beschermen tegen verfnevel. Verwijder eventuele losse stukjes of oneffenheden van de oppervlakken.

 2. Afplakken en afdekken: Plak randen, trim, ramen en andere delen die niet gespoten moeten worden af met schilderstape. Gebruik plastic of afdekfolie om grotere oppervlakken te beschermen.

 3. Meng en verdun de verf indien nodig volgens de instructies van de fabrikant.

 4. Test de verfspuit op een proefoppervlak om de juiste spuitinstellingen en dekking te bepalen.

 5. Begin met het spuiten van de wanden en plafonds. Houd het spuitpistool op een gelijkmatige afstand van het oppervlak en maak vloeiende bewegingen.

 6. Breng indien nodig een tweede laag aan voor een optimale dekking en afwerking.

 7. Laat de verf volledig drogen voordat je de afplaktape en afdekmaterialen verwijdert.

 

Goedkoop laten verfspuiten!

De kosten van verfspuiten hangen geheel af van de ondergrond van de wanden en de plafonds. Is dit een grove ondergrond zoals bakstenen dan zal er aanzienlijk meer verf verbruikt worden en zal de m2 prijs hoger liggen dan die van een muur die glad is en gespoten moet worden.

Gladde muren spuiten is vaak na 2 maal behandelen klaar en heeft u een prachtig eindresultaat. De kosten voor gladde wanden met verfspuiten liggen tussen de 7 en 8 euro per m2 inclusief de verf en het afplakken.

Bent uw nieuwsgierig geworden naar de kosten van het verfspuiten of u wilt graag een schilder offerte ontvangen ? Vraag de offerte dan gratis aan of kijk voor een vrijblijvende stucadoor offerte en u zult verrast zijn van de lage m2 prijzen!