• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Hoe dik is stukwerk?

De dikte van stukwerk kan variëren, afhankelijk van het gewenste eindresultaat, de toestand van de ondergrond en het type stucwerk dat wordt toegepast. Over het algemeen kan stukwerk een dikte hebben variërend van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Bij het traditionele stucwerk, zoals glad pleisterwerk, wordt meestal een laag van ongeveer 5 tot 15 millimeter dik aangebracht op de muur of het plafond. Deze laag is bedoeld om oneffenheden te egaliseren en een gladde afwerking te creëren.

Bij decoratief stucwerk, zoals sierpleister of structuurpleister, kan de dikte variëren afhankelijk van het gewenste effect. Dit kan variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters, waarbij speciale technieken en gereedschappen worden gebruikt om de gewenste structuur of textuur te bereiken.

Dikte wordt beïnvloed door de ondergrond

Het is belangrijk op te merken dat de dikte van stukwerk ook kan worden beïnvloed door de staat van de ondergrond. Als de ondergrond bijvoorbeeld beschadigd is of grote oneffenheden heeft, kan het nodig zijn om eerst een dunne laag gipspleister aan te brengen om de oppervlakte te egaliseren voordat het uiteindelijke stukwerk wordt aangebracht. Dit kan de totale dikte van het stukwerk vergroten.

Het is altijd raadzaam om een professioneel stukadoorsbedrijf te raadplegen voor advies over de juiste dikte van het stukwerk voor uw specifieke project. Ze kunnen de staat van de ondergrond beoordelen en u begeleiden bij het kiezen van de juiste stucdikte om de gewenste resultaten te bereiken.

Lees hier meer informatie over stucwerk…