• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Schilder offerte

Is het tijd om uw woning opnieuw te laten schilderen? Zorg ervoor dat u niet onnodig de hoofdprijs betaalt bij het inschakelen van een professionele schilder. Het is essentieel om vooraf inzicht te krijgen in de schilder kosten voordat u besluit een schilder in te huren.

Het aanvragen van een gedetailleerde schilder offerte is daarom van groot belang. Hiermee kunt u de kosten vergelijken met die van andere schildersbedrijven, zodat u verzekerd bent dat u nooit te veel betaalt voor zowel uw buitenschilderwerk als binnenschilderwerk.

Op deze pagina verstrekken wij gedetailleerde informatie over onze schilderprijzen, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken bij het plannen van uw schilderproject.

 

Bereken in 2 min uw prijs

Stuc & Schildersbedrijf

Aangezien ons stukadoorsbedrijf ook gespecialiseerd is in schilderwerk, ontvangen we vaak vragen van klanten over de prijzen en tarieven voor schilderwerk. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

Op al deze veel gestelde vragen bieden wij op deze pagina gedetailleerde antwoorden. Hoewel hoogwaardig schilderwerk natuurlijk zijn prijs heeft, geloven wij dat het inhuren van een bekwame schilder niet per se duur hoeft te zijn.

Wilt u een offerte voor schilderwerk aanvragen? Of bent u op zoek naar een ervaren schilder? Een schilder is een vakman die alles weet van het schildersvak. Hij kan diverse objecten, zoals kozijnen, deuren, muren en plafonds, schilderen in de kleur die u wenst, en dat in een snel tempo.

Er zijn goedkope schilders die nog steeds de traditionele methode gebruiken met een kwast en penselen. Tegelijkertijd zijn er ook moderne schilders die werken met een verfspuit en zo binnen korte tijd bijna een volledige woning kunnen schilderen. Bij al deze mogelijkheden zorgen wij voor duidelijke tarieven en uitgebreide informatie, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen voor uw schilderproject.

Wat zijn de kosten van schilderwerk?

In principe kan een schilder vragen hoeveel hij wilt voor het schilderen van uw huis. Soms worden de schilderwerk prijzen of de offerte per uur berekend en dan zal de schilder de uren netjes bijhouden en in zijn offerte specificeren.

Maar waar moet u nog meer opletten bij een schilderwerk offerte?

 • Vaste prijs: Staat er wel een vaste prijs in de offerte van een schildersbedrijf? Dan weet u van tevoren exact wat de kosten zullen zijn.
 • Uurtarief: In sommige schilderwerk offertes staat een uurtarief en zijn de materiaalkosten apart vermeld. De totaal kosten worden dan na het werk is afgerond berekend, dan zijn de uren van een schilder pas duidelijk.
 • Richtprijs: Staat er een gemiddelde richtprijs in uw schilder offerte? Dan heet dit een open offerte. De eindprijs wordt vastgesteld wanneer het schilderwerk geheel is afgerond.

Buiten de bovenstaande tips zult u ook moeten letten op de bijkomende kosten zoals voorrijkosten en het huren van steigermateriaal. Vraag van te voren aan de schilder of deze prijzen wel zijn inbegrepen in de totaalprijs. In principe kan een huisschilder vragen hoeveel hij wilt voor het schilderen van een woning. Soms worden de schilderwerk prijzen of de schilders offerte per uur berekend en dan zal de schilder de uren netjes bijhouden.

De meeste schilders en behangers vragen €25 per uur maar er zijn ook schilders die minder vragen. Om een beter idee te krijgen van de prijs van schilderwerk is het handiger om vooraf bij verschillende schilders, een schilder offerte aan te vragen.

Alleen op deze manier zal u nooit voor verrassingen komen te staan en kunt u schilder offertes vergelijken en altijd de goedkoopste eruit kiezen.

Schilder offerte

Bespaar op uw offerte!

Iedereen wilt natuurlijk zoveel mogelijk besparen op de kosten van het binnen- en buiten schilderwerk. Maar wat is de beste manier om dit te doen? Door een vrijblijvende offerte aan te vragen en onze prijzen te gaan vergelijken met die van andere schildersbedrijven!

Schilder offerte: De meeste schilders gaan te werk op hun eigen manier met het maken van de offerte voor het schilderwerk dat uitgevoerd moet gaan worden. In de offerte staan de details beschreven wat de schilder allemaal gaat doen en wat dit uiteindelijk gaat kosten.

Het is ook aan te raden om de schilder de juiste kleuren door te geven alvorens hij komt schilderen zodat er laten geen misverstand van komt in zijn kostenraming. Als u thuiskomt en op de muur zit de verkeerde verf die u helemaal niet mooi vindt, dat heeft niemand graag.

Wat kost een schilder?

Als u uw huis wilt laten schilderen dan is de belangrijkste vraag? Wat kost een schilder? Door het juiste inzicht te krijgen in de kosten van schilderwerk kunt u uw budget goed in de hand houden. Leest u hier het gemiddelde uurtarief en extra kosten van een schilder:

Als u van plan bent uw woning aan de binnenkant of buitenkant opnieuw te laten schilderen dan wilt u ook weten wat een schilder kost. De meeste schilders berekenen in hun offerte een:

 • Vast uurloon
 • Prijs per  m²

Als u grotere oppervlaktes wilt laten schilderen zoals uw gevel of plafonds dan zal de schilder een prijs per  m² berekenen. Voor een moeilijkere schildersklus zoals het laten schilderen van deuren, raamkozijnen of uw trap zal hij eerder een prijs per uur met u afspreken dan een prijs per vierkante meter. Leest u hieronder de gemiddelde kosten van een schilder:

  Prijs inclusief btw
Binnenschilder 
Per m² ( binnenwerk )€ 25 - € 30
Per uur ( binnenwerk )€ 30 - € 35
Spuitwerk per m² ( Muren en plafond )€ 5 - € 8
Sauswerk per m²  ( Muren en plafond )€ 8 - € 12
Buitenschilder 
Per m² ( buiten )€ 30 - € 35
Per uur ( buiten )€ 35 - € 40

Zoals u hierboven kunt zien liggen de gemiddelde kosten van een buitenschilder hoger dan die van een binnenschilder. Omdat buitenschilderwerk met een heel ander soort materiaal aangebracht moet worden zal de prijs van een buitenschilder altijd hoger liggen dan het binnenschilderwerk.

Wilt u ook de kosten zo laag mogelijk houden voor het laten schilderen van uw muren en plafonds? Vraag dan eens een offerte aan voor latex spuiten.

Bereken in 2 min uw prijs

Hoeveel jaar garantie op schilderwerk?

Als u uw woning opnieuw laat schilderen wilt u natuurlijk ook garantie? Maar hoe zit het daarmee en hoe lang heeft u garantie op schilderwerk  binnen en buiten?

 • De gemiddelde garantie op buitenschilderwerk is 5 jaar. Dit houdt in dat mocht het schilderwerk loslaten of gaan opblazen dan zal het schildersbedrijf terug moeten komen om dit kostenloos te herstellen.
 • Voor binnenschilderwerk geldt een garantie regeling van 7 jaar. Dit is langer omdat het schilderwerk binnen veel minder te verduren krijgt dan buiten.

 

Schilder die de muren en plafonds spuit
Schilder die de muren en plafonds spuit

Extra kosten schilderwerk

Het kan zo zijn dat schilderwerk extra kosten met zich meebrengt. Een schilder kan natuurlijk altijd onvoorziene dingen tegenkomen als hij aan het schilderen is.

Denkt u hierbij aan houtrot of lekkage aan de kozijnen. De kosten van de onvoorziene dingen zitten niet altijd in het uurtarief van de schilder. Wij wijzen u erop dat u goed oplet als u een schilder berekening binnen krijgt. Neem deze goed door en bespreek al uw vragen met het schildersbedrijf waar u voor gekozen heeft.

De schilder die het binnenschilderwerk uitvoert kan ook het buitenschilderwerk voor u doen. Binnen schilderen is wel iets anders dan buitenschilderwerk natuurlijk. Bij buiten schilderen heb je altijd te maken met de weersomstandigheden en de ondergronden van het buitenwerk kunnen daarbij ook nog eens vochtig zijn.

Houd altijd rekening met het slechte weer als u een buitenschilder inhuurt. Ook hierbij kunnen extra schilder kosten in rekening worden gebracht dat niet in de prijsberekening zal staan.

Wij zorgen voor de beste prijs!

Als u de scherpste prijs naar boven wilt halen voor uw nieuwe schilderwerk dan kunt u maar één ding doen! Vergelijk de kosten van verschillende schildersbedrijven met elkaar en kies de prijs die binnen uw budget past!

Het kiezen van een schildersbedrijf in de regio van uw woonplaats brengt altijd voordeel met zich mee. Waarom? Omdat er in de meeste gevallen geen voorrijkosten worden berekend en de reistijd korter is dan u kiest voor schilders die verder weg wonen.

Heeft u geen tijd of zin om uren lang te besteden en op te vragen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend bij ons een prijsindicatie aan en u weet exact waar u aan toe bent.

Bereken in 2 min uw prijs

Offerte schilderwerk zo ontvangen….

Wij kunnen u meer informatie geven omtrent de gemiddelde m2 prijzen schilderwerk en het aanvragen van een schilder offerte. Klik op de rode links en u wordt doorverwezen naar een website die veel meer informatie verstrekt over schilderwerk de prijzen en onderhoud.

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost het laten maken van een schilder offerte?

Het laten maken van een schilder offerte brengt doorgaans geen kosten met zich mee. In de meeste gevallen bieden schilders en schildersbedrijven gratis offertes aan als onderdeel van hun dienstverlening.

Het doel van een offerte is om de potentiële klant een gedetailleerd overzicht te geven van de verwachte kosten en het werk dat zal worden uitgevoerd. Het is gebruikelijk dat schilders langskomen op de locatie om de omvang van het werk te inspecteren, de benodigde materialen te beoordelen en eventuele speciale vereisten te bespreken. Op basis van deze informatie kan de schilder een nauwkeurige offerte opstellen.

Wat moet er allemaal in een schilder offerte staan?

Als een schilder of schildersbedrijf een offerte opstelt moet deze u duidelijkheid geven in de schilder kosten. Zo zal de schilder de materiaal kosten moeten vermelden en het btw-tarief van 9% of 21%. Ook is het belangrijk dat de prijs van het schilderwerk verdeelt wordt in verschillende diensten.

Hoe herkent u of er goed geschilderd is?

Om te beoordelen of er goed is geschilderd, kun je letten op de volgende aspecten:

 1. Gladheid en gelijkmatigheid van de afwerking: Een goed uitgevoerd schilderwerk heeft een gladde en gelijkmatige afwerking zonder zichtbare strepen, bobbels, klodders of oneffenheden.

 2. Dekking en kleurconsistentie: De verf moet volledig dekkend zijn, zonder doorzichtige plekken of vlekken van de onderliggende oppervlakken. De kleur moet ook consistent zijn over het gehele oppervlak.

 3. Geen verfschilfers of bladderen: Het schilderwerk moet goed hechten aan de ondergrond en er mogen geen verfschilfers of bladderen zichtbaar zijn.

 4. Strakke lijnen en geen verfafloop: De randen en overgangen tussen verschillende oppervlakken moeten strak en precies zijn, zonder uitloop van verf op aangrenzende delen.

 5. Geen spatten of vlekken: Er mogen geen verfspatten of vlekken zijn op aangrenzende oppervlakken, zoals ramen, vloeren of meubels.

 6. Professionele afwerking van details: Bij goed schilderwerk worden details zoals hoeken, randen, kozijnen en decoratieve elementen nauwkeurig en professioneel afgewerkt.

 7. Netheid en opruiming: Een goede schilder laat de werkplek netjes en opgeruimd achter, zonder achtergelaten verfmateriaal of afval.

Wat is de totale kostenraming voor het schilderwerk?

De totale kostenraming voor het schilderwerk kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type oppervlakken dat moet worden geschilderd, de staat van de ondergrond, de gewenste afwerking, de gebruikte verfsoorten, de regio en het tarief van de schilder of het schildersbedrijf.

Om een nauwkeurige kostenraming te krijgen, is het gebruikelijk dat een schilder of schildersbedrijf de locatie bezoekt en een persoonlijke inspectie uitvoert. Op basis van deze inspectie kunnen ze de specifieke omvang van het werk bepalen, de benodigde materialen en de tijdinspanning inschatten.

Over het algemeen wordt de kostenraming voor schilderwerk uitgedrukt op basis van een prijs per m² of een totaalbedrag voor het gehele project. Het is belangrijk om te vragen of de prijs inclusief of exclusief btw is, zodat je een duidelijk beeld hebt van de totale kosten.

Hoeveel tijd zal het schilderproject in beslag nemen?

De duur van een schilderproject kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type oppervlakken, de staat van de ondergrond, de gewenste afwerking, de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van de schilder of het schildersbedrijf.

Voor kleine projecten, zoals het schilderen van één kamer, kan het schilderwerk meestal binnen enkele dagen worden voltooid. Grotere projecten, zoals het schilderen van een volledig huis of een commercieel pand, kunnen aanzienlijk meer tijd in beslag nemen, variërend van enkele dagen tot weken, afhankelijk van de complexiteit.

Wordt de offerte berekend op basis van een vast bedrag of per uur?

De manier waarop een schilderofferte wordt berekend, kan variëren tussen schilders en schildersbedrijven. In sommige gevallen wordt de offerte opgesteld op basis van een vast bedrag, terwijl in andere gevallen een uurtarief wordt gehanteerd.

Vaste prijs: Bij een vaste prijs wordt er een totaalbedrag vastgesteld voor het gehele schilderproject, ongeacht het aantal uren dat de schilder eraan besteedt. Dit geeft je als klant duidelijkheid over de totale kosten van het project, ongeacht eventuele vertragingen of onverwachte omstandigheden. Het is belangrijk om de specificaties van het werk en de inbegrepen materialen duidelijk af te stemmen, zodat beide partijen een helder beeld hebben van wat er is inbegrepen in de vaste prijs.

Uurtarief: Bij een uurtarief wordt de offerte gebaseerd op het aantal uren dat de schilder verwacht bezig te zijn met het schilderproject, vermenigvuldigd met het afgesproken uurtarief. In dit geval betaal je als klant voor de daadwerkelijk bestede tijd en materialen. Het kan nuttig zijn als het project flexibeler van aard is en de exacte omvang van het werk niet volledig kan worden bepaald voorafgaand aan de start van het project.

Wordt de offerte inclusief of exclusief btw verstrekt?

De manier waarop een schilder offerte wordt verstrekt, kan variëren tussen verschillende schilders en schildersbedrijven. In de meeste gevallen wordt de offerte exclusief btw verstrekt. Dit betekent dat de prijs die op de offerte staat vermeld nog exclusief de btw (Belasting Toegevoegde Waarde) is.

Het is gebruikelijk dat de uiteindelijke factuur, na afronding van het schilderwerk, inclusief btw is. Het btw-tarief kan verschillen per land en regio, dus het is belangrijk om te controleren welk tarief van toepassing is op jouw specifieke situatie.

Bij het vergelijken van offertes is het raadzaam om te controleren of de vermelde prijzen inclusief of exclusief btw zijn. Dit helpt je een nauwkeurige vergelijking te maken tussen de verschillende offertes en geeft je een beter beeld van de uiteindelijke kosten van het schilderproject.

Wat is inbegrepen in een schilder offerte?

In een schilder offerte worden meestal de kosten voor arbeid, materiaal, voorbereidend werk, verf en andere benodigdheden opgenomen. Ook worden vaak de geschatte duur van het project en garanties vermeld.

Hoe vraag ik een schilder offerte aan?

U kunt een schilder offerte aanvragen door contact op te nemen met een schildersbedrijf en hen te voorzien van details over uw project, zoals de omvang, het type oppervlakken en eventuele specifieke vereisten.

Wat is de gemiddelde prijs per m2 in een schilder offerte?

De gemiddelde prijs per vierkante meter in een schilder offerte kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de staat van de oppervlakken, het type verf dat wordt gebruikt en eventuele extra voorbereiding.

Hoe vergelijk ik verschillende schilder offertes?

Vergelijk verschillende schilder offertes door te kijken naar de prijs per m2, de inbegrepen services, het gebruikte materiaal en eventuele garanties. Kies niet alleen op basis van de laagste prijs, maar ook op basis van de kwaliteit van het vakmanschap.