Is het tijd om uw woning opnieuw te laten schilderen? Zorgt u er dan voor dat u niet de hoofdprijs betaalt voor het inhuren van een professionele schilder. U zal zich van te voren moeten verdiepen in de schilders kosten voordat u over gaat tot het inhuren van een schilder.

Het is daarom van groot belang dat u een schilder offerte aanvraagt en deze kunt vergelijken met die van andere schildersbedrijven. Zo bent u verzekerd dat u nooit teveel betaald voor uw nieuwe schilderwerk.

Wij geven u op deze pagina informatie over onze schilder prijzen.

Omdat wij als stukadoorsbedrijf ook veel schilderwerk uitvoeren krijgen wij veel vragen van onze klanten over de prijzen van schilderwerk. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Op al deze bovenstaande vragen geven wij u op deze pagina het antwoord. Natuurlijk is goed schilderwerk niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft het laten schilderen door een goede schilder ook niet duur te zijn.

Schilderwerk offerte aanvragen! Of op zoek naar een schilder? Een schilder is een slim iemand die alles weet van het schildersvak. Zo kan hij alle objecten schilderen zoals kozijnen, deuren, muren en plafonds in de kleur die u maar wenst en dat in een razendsnel tempo.

Er zijn goedkope schilders die nog schilderen op de ouderwetse manier met een kwast en een stel penselen maar er zijn ook schilders die op de moderne manier werken, namelijk met een verfspuit en het er voor elkaar krijgen om binnen een zeer korte tijd bijna een heel huis af krijgen.

Kosten schilderwerk

In principe kan een schilder vragen hoeveel hij wilt voor het schilderen van uw huis. Soms worden de schilderwerk prijzen of de offerte per uur berekend en dan zal de schilder de uren netjes bijhouden en in zijn offerte specificeren.

Maar waar moet u nog meer opletten bij een schilderwerk offerte?

  • Vaste prijs: Staat er wel een vaste prijs in de offerte van een schildersbedrijf? Dan weet u van tevoren exact wat de kosten zullen zijn.
  • Uurtarief: In sommige schilderwerk offertes staat een uurtarief en zijn de materiaalkosten apart vermeld. De totaal kosten worden dan na het werk is afgerond berekend, dan zijn de uren van een schilder pas duidelijk.
  • Richtprijs: Staat er een gemiddelde richtprijs in uw schilder offerte? Dan heet dit een open offerte. De eindprijs wordt vastgesteld wanneer het schilderwerk geheel is afgerond.
schilder-gezocht
Schilderwerk Amsterdam

Buiten de bovenstaande tips zult u ook moeten letten op de bijkomende kosten zoals voorrijkosten en het huren van steigermateriaal. Vraag van te voren aan de schilder of deze prijzen wel zijn inbegrepen in de totaalprijs.

In principe kan een huisschilder vragen hoeveel hij wilt voor het schilderen van een woning. Soms worden de schilderwerk prijzen of de schilders offerte per uur berekend en dan zal de schilder de uren netjes bijhouden.

De meeste schilders en behangers vragen €25 per uur maar er zijn ook schilders die minder vragen. Om een beter idee te krijgen van de prijs van schilderwerk is het handiger om vooraf bij verschillende schilders, een schilder offerte aan te vragen.

Alleen op deze manier zal u nooit voor verrassingen komen te staan en kunt u offertes vergelijken en altijd de goedkoopste eruit kiezen.

Bespaar op uw offerte!

Iedereen wilt natuurlijk zoveel mogelijk besparen op de kosten van het binnen- en buiten schilderwerk. Maar wat is de beste manier om dit te doen? Door een vrijblijvende offerte aan te vragen en onze prijzen te gaan vergelijken met die van andere schildersbedrijven!

Schilder offerte: De meeste schilders gaan te werk op hun eigen manier met het maken van de offerte voor het schilderwerk dat uitgevoerd moet gaan worden. In de offerte staan de details beschreven wat de schilder allemaal gaat doen en wat dit uiteindelijk gaat kosten.

Het is ook aan te raden om de schilder de juiste kleuren door te geven alvorens hij komt schilderen zodat er laten geen misverstand van komt. Als u thuiskomt en op de muur zit de verkeerde verf die u helemaal niet mooi vindt, dat heeft niemand graag.

Wat kost een schilder?

Als u uw huis wilt laten schilderen dan is de belangrijkste vraag? Wat kost een schilder? Door het juiste inzicht te krijgen in de kosten van schilderwerk kunt u uw budget goed in de hand houden. Leest u hier het gemiddelde uurtarief en extra kosten van een schilder:

Als u van plan bent uw woning aan de binnenkant of buitenkant opnieuw te laten schilderen dan wilt u ook weten wat een schilder kost. De meeste schilders berekenen in hun offerte een:

  • Vast uurloon
  • Prijs per  m²

Als u grotere oppervlaktes wilt laten schilderen zoals uw gevel of plafonds dan zal de schilder een prijs per  m² berekenen. Voor een moeilijkere schildersklus zoals het laten schilderen van deuren, raamkozijnen of uw trap zal hij eerder een prijs per uur met u afspreken dan een prijs per vierkante meter. Leest u hieronder de gemiddelde kosten van een schilder:

  Prijs inclusief btw
Binnenschilder  
Per m² ( binnenwerk ) € 25 – € 30
Per uur ( binnenwerk ) € 30 – € 35
Spuitwerk per m² ( Muren en plafond ) € 5 – € 8
Sauswerk per m²  ( Muren en plafond ) € 8 – € 12
Buitenschilder  
Per m² ( buiten ) € 30 – € 35
Per uur ( buiten ) € 35 – € 40

Zoals u hierboven kunt zien liggen de gemiddelde kosten van een buitenschilder hoger dan die van een binnenschilder. Omdat buitenschilderwerk met een heel ander soort materiaal aangebracht moet worden zal de prijs van een buitenschilder altijd hoger liggen dan het binnenschilderwerk.

Wilt u ook de kosten zo laag mogelijk houden voor het laten schilderen van uw muren en plafonds? Vraag dan eens een offerte aan voor latex spuiten.

Garantie schilderwerk

Als u uw woning opnieuw laat schilderen wilt u natuurlijk ook garantie? Maar hoe zit het daarmee en hoe lang heeft u garantie op schilderwerk  binnen en buiten?

  • De gemiddelde garantie op buitenschilderwerk is 5 jaar. Dit houdt in dat mocht het schilderwerk loslaten of gaan opblazen dan zal het schildersbedrijf terug moeten komen om dit kostenloos te herstellen.
  • Voor binnenschilderwerk geldt een garantie regeling van 7 jaar. Dit is langer omdat het schilderwerk binnen veel minder te verduren krijgt dan buiten.

Extra kosten schilderwerk

Het kan zo zijn dat schilderwerk extra kosten met zich meebrengt. Een schilder kan natuurlijk altijd onvoorziene dingen tegenkomen als hij aan het schilderen is.

Denkt u hierbij aan houtrot of lekkage aan de kozijnen. De kosten van de onvoorziene dingen zitten niet altijd in het uurtarief van de schilder. Wij wijzen u erop dat u goed oplet als u een schilder berekening binnen krijgt. Neem deze goed door en bespreek al uw vragen met het schildersbedrijf waar u voor gekozen heeft.

De schilder die het binnenschilderwerk uitvoert kan ook het buitenschilderwerk voor u doen. Binnen schilderen is wel iets anders dan buitenschilderwerk natuurlijk. Bij buiten schilderen heb je altijd te maken met de weersomstandigheden en de ondergronden van het buitenwerk kunnen daarbij ook nog eens vochtig zijn.

Houd altijd rekening met het slechte weer als u een buitenschilder inhuurt. Ook hierbij kunnen extra schilder kosten in rekening worden gebracht dat niet in de prijsberekening zal staan.

kosten-spuitwerk
Spuiten van muren & plafonds

Wij zorgen voor de beste prijs!

Als u de scherpste prijs naar boven wilt halen voor uw nieuwe schilderwerk dan kunt u maar één ding doen! Vergelijk de kosten van verschillende schildersbedrijven met elkaar en kies de prijs die binnen uw budget past!

Het kiezen van een schildersbedrijf in de regio van uw woonplaats brengt altijd voordeel met zich mee. Waarom? Omdat er in de meeste gevallen geen voorrijkosten worden berekend en de reistijd korter is dan u kiest voor schilders die verder weg wonen.

Heeft u geen tijd of zin om uren lang te besteden en op te vragen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend bij ons een prijsindicatie aan en u weet exact waar u aan toe bent.

Offerte schilderwerk zo ontvangen….

Wij kunnen u meer informatie geven omtrent de gemiddelde m2 prijzen schilderwerk en het aanvragen van een schilder offerte.

Klik op de rode links en u wordt doorverwezen naar een website die veel meer informatie verstrekt over schilderwerk de prijzen en onderhoud.

Mocht u meteen een gratis schilder offerte willen ontvangen dan kunt u het onderstaande offerte formulier invullen en een scherpe prijs verwachten van ons samenwerkend schildersbedrijf.

Bron van deze pagina: Schildersbedrijf Amsterdam de Schilder-Gigant

Vraag & Antwoord

Wat kost het laten maken van een schilder offerte?

Het is aan de schilder of deze geld berekend voor het opstellen van een offerte voor het uit te voeren schilderwerk. Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen maar dan geheel gratis? Dat kan bij ons op de pagina. Binnen 2 minuten weet u exact waar u aan toe bent.

Wat moet er allemaal in een schilder offerte staan?

Als een schilder of schildersbedrijf een offerte opstelt moet deze u duidelijkheid geven in de schilder kosten. Zo zal de schilder de materiaal kosten moeten vermelden en het btw-tarief van 9% of 21%. Ook is het belangrijk dat de prijs van het schilderwerk verdeelt wordt in verschillende diensten.

Hoe herkent u of er goed geschilderd is?

Als u met een goede schilder in zee gaat dan weet deze exact wat het schilderwerk gaat kosten. De meeste mensen willen graag weten wat de schilderklus van te voren gaat kosten. Het beste is om een schilder te kiezen die niet allerlei stelposten in zijn offerte heeft staan. Als dit wel het geval is dan bent u meestal een stuk duurder uit dan u denkt.

Klus plaatsen      ↓

Foto (optioneel)