• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Spackspuiten

Als u een mooie maar goedkope afwerking wilt voor uw muren en plafond in uw bestaande- of nieuwbouwwoning dan is spackspuitwerk het geen dat u zoekt. Spackspuitwerk is een populaire afwerkmethode voor wanden en plafonds in woningen en gebouwen met grotere oppervlaktes. 

Lees hier alles over spackspuiten de voor- en nadelen, de kosten per m2 en de verschillende soorten.  Omdat wij veel in nieuwbouwwoningen ons stucwerk uitvoeren krijgen wij veel vragen over de kosten van spackspuiten. Denk hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost spackspuiten per vierkante meter?
 • Is spackspuiten duur?
 • Kan spackspuiten in een nieuwbouwwoning?
 • Wat is spack eigenlijk?

Op al deze bovengenoemde vragen geven wij u een correct antwoord op deze pagina. Natuurlijk is uw gehele woning laten spackspuiten niet heel goedkoop. Echter vinden wij dat spackspuitwerk ook niet duur hoeft te zijn. Lees snel verder en achterhaal de prijzen per vierkante meter (m2).

Op deze pagina vindt u de volgende onderwerpen:

Spackspuiten
Spackspuiten is met structuur

Bereken in 2 min uw prijs

Spackspuitwerk prijs

Als u maar een beperkt budget heeft om uw muren en plafonds een opknapbeurt te geven lees hier dan de mogelijkheden en kosten van spackspuitwerk. De kosten van spackspuitwerk begint al vanaf € 6 per m². Doordat de werkwijze van spackspuiten geheel anders is zijn de prijzen van spackspuitwerk veel lager dan die van andere soorten stucwerk.

Spackspuitwerk wordt namelijk machinaal aangebracht waardoor de stucadoor een stuk efficiënter te werk kan gaan. Lees hieronder in de tabel de gemiddelde prijs per m2 voor spackspuitwerk:

Spackspuitwerk Gemiddelde prijs per m2 incl materiaal
Spackspuitwerk kleur wit€ 8 - € 10
Spackspuitwerk in kleur€ 10 - € 12

Zoals wij hierboven hebben aangegeven kunt u er voor kiezen om spackspuitwerk in kleur of in wit te laten spuiten op uw muur of plafond zowel in een nieuwbouw- als oudere woning.

Als u uw woning wilt laten spackspuiten dan wilt u uiteraard niet teveel betalen en proberen te besparen op de prijs. Met spackspuitwerk bent u al zeer voordelig uit maar dit zorgt er nog niet voor dat u meteen met de eerste de beste stukadoor in zee hoeft te gaan.

Door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende stucadoors kunt u de prijs per vierkante meter vergelijken en op deze manier besparen op uw offerte. Vraag geheel vrijblijvend zo een offerte aan bij de Stuc-Concurrent.nl en ontdek hoe voordelig wij zijn!

Wat is spackspuiten?

Omdat u nu alle informatie heeft gelezen van de m2 prijs van spackspuitwerk is het misschien ook wel handig om te weten wat spackspuiten nu precies inhoudt. Tijdens het het spackspuiten wordt er met een spackspuitmachine op hoge druk een laagje pleisterwerk aangebracht op de muren en plafonds. Dit kan zowel met een fijne of grove korrel.

Het spackspuitwerk wordt altijd in twee lagen aangebracht mits de ondergrond zeer glad en wit is, dan kan er ook een laag gespoten worden.

 • Meslaag: Met deze eerste laag wordt uw muur en plafond egaal en glad gemaakt. Kleine gaatjes worden hierdoor weggewerkt.
 • Afkorrellaag: Met deze laag wordt de eindafwerking bepaalt en de eindstructuur (korrelgrootte) van het spuitwerk (grof of fijn).

Spackspuiten is toepasbaar op vele ondergronden zoals beton, gibo muren, gipsplaten en overschilder baar met latex muurverf. Spackverf wordt standaard geleverd in het wit, maar kan in in honderden verschillende kleuren worden gemengd. Dit kan worden gerold of gespoten met de airless verfspuit.

Leest u eens meer informatie over verfspuiten op deze pagina.

Verschillende korrel groottes

Spackspuitwerk op een plafond of muur kunt u in verschillende korrel groottes laten aanbrengen door een spackspuiter. Zo kan de structuur van de korrel variëren van grof naar een fijne korrel. Als de ondergrond niet helemaal egaal en vlak is kunt u beter kiezen voor een wat grovere korrel structuur. Op deze manier zullen de oneffenheden van de ondergrond niet meer terug te zien zijn en lijkt deze vlak.

Zijn de muren en plafonds (vaak in een nieuwbouwwoning) vlak en recht dan kan er een keuze worden gemaakt voor een fijne korrel structuur. Een fijne korrel grootte wordt vaak op betonmuren, oud stucwerk of gibo muren toegepast. Wij raden u dan ook altijd aan de spackspuiter een proefstukje te laten spuiten zodat u er zeker van bent dat u de juiste korreldikte kiest.

Spackspuiten wanden en plafonds

De standaard kleur is wit maar ook lichte natuur tinten en een ruime keuze uit een kleurenkaart is mogelijk. Ook de gewenste structuur, van grove tot fijne korrel is uw keuze. Spuitwerk wanden kunnen toegepast worden op verschillende ondergronden zoals beton, stucwerk en gibo blokken. Hetzelfde geldt hier voor spuitwerk plafond.

Spackspuitwerk wordt veelal in nieuwbouwwoningen toegepast. Spuitwerk in een nieuwbouwwoning is vaak wit en fijn afgespoten. Indien gewenst, kunt u het altijd laten overschilderen met latex muurverf. Het uitdrogen neemt ongeveer twee dagen in beslag indien u de ruimte voldoende ventileert.

Bereken in 2 min uw prijs

Spuitpleister in een nieuwbouwwoning

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en u wilt de muren graag glad houden dan is een spuitpleister één van de goedkoopste oplossingen. Een spuitpleister kan prima worden aangebracht op behangklare muren en is per m2 een stuk voordeliger dan het traditionele stucwerk.

In een nieuwbouwhuis hoeft er niet perse dik gestuct te worden maar kan men met een laagje van 2 mm gemakkelijk de muren glad maken. Omdat ook een spuitpleister aangebracht wordt met een machine gaat dit een stuk sneller en behaald de stucadoor meer vierkante meters per dag dan normaal gesproken. De prijzen per m2 beginnen al vanaf 8 euro en zijn dus een stuk voordeliger.

Nadat de muren met een spuitpleister glad gemaakt zijn kunt u ervoor kiezen zelf te gaan verven of de stucadoor te laten spuiten met latexverf. Spuiten van latex is altijd mooier en voordeliger dan verf aanbrengen met een roller.

Gespoten spack op de muren
Gespoten spack op de muren

Uitstraling bepalen

Als u uw muren en plafonds wilt laten spackspuiten dan kunt u zelf de uitstraling van spackspuitwerk bepalen. Spack is een gladde pasta die door een hogedruk compressor als een korrelstructuur wordt aangebracht op uw wanden en/of plafonds.

U kunt zelf de korrelgrootte en dikte bepalen van een grove tot fijne korrel. Als u van een standaard muur houdt kies dan voor wit spackspuitwerk.

Als u de muren juist wilt laten opvallen dan kunt u er ook voor kiezen om te laten spackspuiten in kleur met een wat grovere structuur. Iedere kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Ook is het makkelijk om het wat oudere werk gemakkelijk over te verven. Door een goede voorstrijk aan te brengen hecht de nieuwe latexverf prima op het oude spackspuitwerk.

Ondergrond voor het spuiten van spack

De ondergrond voor het spuiten van spack moet stof- en vetvrij gemaakt worden en deze dient ook vlak te zijn zodat er geen hobbels en kuilen kunnen ontstaan na het spuiten van spack. Als de ondergrond wel vlak is maar er zijn bijvoorbeeld losse verflagen aanwezig dan is het belangrijk toch een voorstrijkmiddel te gaan gebruiken.

Bereken in 2 min uw prijs

Voorbereiding

Als u uw muur wilt laten spackspuiten dan is het voorbereiden erg belangrijk. De voorbereiding bestaat namelijk uit 2 belangrijke aspecten:

 • Het afplakken van de ruimte
 • Het voorbehandelen van de ondergrond
Spackspuiter in de nieuwbouw
Spackspuiter in de nieuwbouw

Voorbehandelen & ondergrond

Het aanbrengen van een spacklaag is vrij dun dus een vlakke en gladde ondergrond is hiervoor wel vereist. Kleine beschadigingen en oneffenheden worden wel door de eerste meslaag weggewerkt maar grote gaten helaas niet.

Als uw muur of plafond flink beschadigt is dan zal de stucadoor deze eerst opnieuw moeten uitvlakken en egaliseren met nieuw stucwerk.

Als u last heeft van nicotineaanslag, roet, vocht, of andere vlekken in uw muren en plafonds dan zal de stucadoor deze eerst moeten voorbehandelen met een primer zodat deze vlekken niet meer zichtbaar zullen worden door de het nieuwe spackspuitwerk.

Afplakken

Het afplakken van een woning is vaak net zoveel werk als het opnieuw stucen van een woning. U moet er natuurlijk niet aan denken dat uw ramen en deuren onder de kleine spikkeltjes komen te zitten.

Een stucadoor zal zowel de ramen, deuren, kozijnen en vloeren zorgvuldig afplakken met het desbetreffende afplakmateriaal wat hij bij zich heeft. Als u op de kosten van de offerte wilt besparen is het misschien wel een goed idee om de ruimte samen met de stucadoor af te plakken. Dit scheelt hem tijd en u geld!!

Voordelen van spackspuitwerk

De voordelen die spackspuitwerk met zich meebrengen hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.

 • Spackspuiten is goedkoper dan traditioneel stucwerk
 • Het kan meteen in de desbetreffende kleur gespoten worden
 • Spackspuitwerk geeft uw wand of plafond een structuur naar uw keuze

Laag btw-tarief voor spackspuiten..

Het wat minder leuke verhaal, als uw woning opnieuw gespoten wordt met spack, is natuurlijk de rekening en de BTW die er afgedragen moet worden.

Op de meeste stukadoor- of spuitwerkzaamheden in of rondom een bestaande nieuwbouwwoning zal er door de stukadoor een btw-tarief worden berekend van 21%. Uiteraard tikt dit aan op de berekende vierkante meter prijs.

Echter als uw woning (ook nieuwbouw) ouder is dan 2 jaar zal dit BTW-tarief zakken naar 9%!! Hierdoor bespaart u honderden euro’s op de spuitklus.

Dit lage btw-tarief is geldig op zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten van de stukadoor of spackspuiter. Deze btw-verlaging voor stucwerk verschilt van het 9% btw-tarief op de arbeidskosten bij de renovatie en oudere herstel woningen (dus geen nieuwbouw).

Bereken in 2 min uw prijs

Vind de beste stukadoor voor uw spackklus!

Als u uw wanden en plafonds wilt laten spackspuiten dan is het belangrijk dat dit met een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs uitgevoerd wordt. Er zijn veel stucadoors die u een scherpe prijs zullen aanbieden, zeker als u een groot oppervlakte te spuiten heeft.

Betaalt u niet teveel geld voor spackspuitwerk en vergelijk onze offerte met die van andere spackspuiters. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij zeer voordelige vierkante meter prijzen berekenen en zeker niet de hoofdprijs berekenen.

Vraag daarom geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang een zeer scherpe prijs om spack te laten spuiten.

Bespaar op de kosten!

De Stuc-Concurrent b.v. biedt al jarenlang kwalitatief hoogstaand spackspuitwerk tegen een uiterst betaalbare m2 prijs.

Wilt u exact weten wat de kosten zullen zijn voor het laten spackspuiten van uw bestaande- of nieuwbouwwoning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan voor spackspuitwerk en ontdek onze scherpe m2 prijzen. Zie hier de pagina stucadoor offerte.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is een spackspuiter?

Een spackspuiter is een professional die gespecialiseerd is in het aanbrengen van spackspuitwerk op wanden en plafonds in woningen en gebouwen. Spackspuitwerk is een afwerkmethode waarbij een spuitmachine wordt gebruikt om een ​​mengsel van gips en water op de wanden en plafonds aan te brengen. De spackspuiter bereidt de ondergrond voor door deze te egaliseren, af te plakken en stof- en vetvrij te maken. Vervolgens spuit de spackspuiter het mengsel op de ondergrond en zorgt voor een egale afwerking. Spackspuitwerk is populair vanwege de relatief lage kosten en de snelheid waarmee het kan worden aangebracht.

Kan er spack gespoten worden in een nieuwbouwwoning?

Ja, spackspuitwerk kan worden aangebracht in een nieuwbouwwoning. Het is zelfs een populaire afwerkmethode vanwege de relatief lage kosten en de snelheid waarmee het kan worden aangebracht. Het is belangrijk om te weten dat de ondergrond vooraf moet worden voorbereid, zoals het egaliseren en stof- en vetvrij maken van de wanden en plafonds, voordat het spackspuitwerk kan worden aangebracht. Ook moet er rekening worden gehouden met de droogtijd van het spackspuitwerk voordat verdere afwerkingen kunnen worden aangebracht. 

Als u overweegt om spackspuitwerk te laten aanbrengen in uw nieuwbouwwoning, is het altijd het beste om te overleggen met een professionele spackspuiter of stukadoor om te beoordelen of deze afwerkmethode geschikt is voor uw specifieke situatie.

Is spackspuitwerk van een goede kwaliteit?

Spacken is een van de goedkoopste muur- en plafondafwerkingen. De kwaliteit van spackspuitwerk is dus niet zoals die van stucwerk. Het materiaal beschadigd snel en de reparatie van de beschadigde delen zal u altijd blijven zien.

Wat zijn de voordelen van spackspuiten als wandafwerking?

Spackspuiten heeft verschillende voordelen als wandafwerking, waaronder:

Snelheid: Spackspuitwerk kan snel worden aangebracht en droogt snel, waardoor het een efficiënte manier is om wanden af te werken.

Kostenbesparend: Spackspuiten is een relatief goedkope manier van wandafwerking, vooral in vergelijking met andere stucwerktechnieken. Bovendien kan het in één laag worden aangebracht, waardoor de kosten lager zijn dan bij andere technieken waarbij meerdere lagen nodig zijn.

Naadloos: Spackspuitwerk is naadloos, waardoor het een strak en egaal oppervlak creëert.

Wat zijn de kosten van spackspuiten per vierkante meter?

De kosten van spackspuiten per vierkante meter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte die moet worden gespoten, de dikte van de laag, de kleur van de verf en de regio waarin u woont. Over het algemeen liggen de kosten voor spackspuiten tussen de €8,- en €12,- per vierkante meter. 

Kan spackspuitwerk in verschillende kleuren worden aangebracht?

Ja, spackspuitwerk kan in verschillende kleuren worden aangebracht. Er zijn verschillende kleuren waaruit u kunt kiezen, van wit tot donkerdere kleuren zoals grijs en zwart. Het is ook mogelijk om aangepaste kleuren te maken door verschillende kleuren te mengen. Het is belangrijk om te weten dat sommige kleuren meer verf vereisen dan andere, wat de kosten kan beïnvloeden. 

Het is altijd het beste om te overleggen met een professionele spackspuitbedrijf om de kleuropties te bespreken en een offerte te krijgen voor uw specifieke project.

Is spackspuitwerk geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer?

Spackspuitwerk is over het algemeen niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, omdat het materiaal niet waterdicht is. Het kan vocht absorberen en kan na verloop van tijd loslaten of beschadigd raken door vocht. In plaats daarvan wordt meestal aanbevolen om te kiezen voor tegelwerk of speciaal stucwerk dat geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer.