Als u een kluswoning heeft of een nieuwbouwwoning en u bent toe gekomen aan het stucwerk dan is het laten spuiten van de muren in uw huis niet zo een slechte optie!

Wanden spuiten met een gipsmortel, of uw wanden op kleur spuiten door middel van latexverf, is vele malen goedkoper dan traditioneel handwerk. Op deze pagina geven wij een overzicht van verschillende soorten wandafwerkingen die met een spuit kunnen worden aangebracht, inclusief de kostprijs per gespoten soort afwerking.

Wat kost muren spuiten?

In sommige gevallen is het beter om stuc- of spuitwerkzaamheden aan een vakman over te laten. U bent er dan verzekerd van dat het eindresultaat exact zo zal worden zoals u in uw hoofd had. De kosten van muren spuiten zijn grotendeels afhankelijk van meerdere factoren. U kunt hierbij denken aan welke wandafwerking u mooi vindt, en hoeveel m2 de muuroppervlakte is.

Leest u hieronder de gemiddelde prijzen van het spuiten van muren met verschillende afwerkingsmethodes:

Afwerkingsmethode murenGemiddelde kosten per m2
Muren spuiten met latexverf€ 7 tot aan € 12
Muren spuiten met dunpleister€ 10 tot aan € 14
Muren spuiten met spackspuitwerk€ 8 tot aan € 12

Muren spuiten met dunpleister of muren spuiten met latexverf zijn 2 verschillende wandafwerkingen. Echter als de muren met dunpleisterwerk zijn behandeld worden ze glad afgewerkt. Na het glad stucen van de muren kan er met latexverf gespoten worden in de door u gewenste kleur.

Een pleisterlaag op wanden zorgt er altijd voor dat u glad gestucte muren krijgt als eindresultaat. U kunt kiezen voor een schilder of een stukadoor die deze afwerkt met een verflaag. In de meeste gevallen laten onze klanten dit meteen meenemen in hun offerte zodat ze een all-in-prijs ontvangen. Als dit ook uw wens is, geeft u dit dan aan op ons online offerteformulier.

Muren spuiten hoe doen wij dit?

Als wij de muren van uw woonkamer, slaapkamers of het gehele huis moeten spuiten, dan zullen er van tevoren goede voorbereidingen getroffen moeten worden. We zullen u hieronder onze werkwijze laten zien:

Benodigde tijd: 2 dagen en 5 uren.

 1. Controle ondergrond muren

  Omdat het spuiten van muren veelal in de nieuwbouw voorkomt zullen wij de betonmuren en de tussenwanden controleren op grote oneffenheden en gaten. Deze vullen (plamuren, egaliseren) wij van tevoren, voordat wij overgaan tot het spuitwerk.

 2. Spuitpleister aanbrengen

  Doormiddel van het toepassen van een dunpleister systeem zullen de muren één tot twee maal gespoten worden door onze stukadoors. Nadat het spuiten van de muren klaar is zal onze stukadoor ervoor zorgen dat deze glad en strak gepleisterd worden om hierna te kunnen verfspuiten.

 3. Schuren van de muren

  Voordat wij overgaan tot het latexspuiten zullen alle muren in de nieuwbouwwoning met een speciale schuurmachine fijn opgeschuurd worden. Dit doen wij om alle kleine oneffenheden geheel vlak te krijgen.

 4. Latexverf spuiten

  Als de muren éénmaal glad en strak zijn gaan wij over tot het spuiten van de muren met verf. Latexverf spuiten kan in ieder gewenste kleur en gebeurt in de meeste gevallen in twee lagen.

Spuitwerk voor op uw wanden in een bestaande- of nieuwbouwwoning is één van de goedkopere soorten stucwerk. De meest strakke afwerking voor uw wand is glad pleisterwerk, dit kan worden aangebracht met de spuit of met de hand voor een zeer scherpe vierkante meter prijs.

latex-spuiten
Spuiten van gladde muren met latex

Voor- en nadelen muren spuiten

Wat zijn nu de voordelen en nadelen van muren spuiten als wij dit vergelijken met al het handwerk dat een stukadoor of schilder moet verrichten? Leest u hier als eerste de voordelen van muren spuiten:

 • Egaler stucwerk en strakker eindresultaat (als u uw muren wilt sauzen
 • Sneller aangebracht en droog
 • 30% goedkoper
 • Kan in meerdere lagen aangebracht worden

Het laten spuiten van muren of plafonds heeft tegenwoordig flink wat voordelen. De nadelen zijn er bijna niet. Het enige nadeel van muren laten spuiten is dat er spuitnevel ontstaat. Door van tevoren de woning goed af te plakken is de spuitnevel echter geen echt probleem meer.

In een nieuwbouwwoning

De muren in een nieuwbouwwoning zijn grotendeels behangklaar opgeleverd. Dit wilt zeggen dat de muren voorzien kunnen worden van een laag behang of glasvezel (ook wel renovlies behang genoemd)

Niet iedereen kiest natuurlijk om zijn of haar muren te laten behangen. Echter is behang laten plakken een goedkope optie om zo de muren van uw huis op te laten knappen. Wilt u een mooie muurafwerking dan kunt u kiezen uit verschillende soorten stucwerk. Echter raden wij u aan als u uw nieuwbouwwoning geheel wilt laten stucen de muren glad te laten afwerken.

Waarom muren glad stucen?

Glad stucwerk is altijd goed bij te werken en te herstellen. Een nieuwbouwwoning kan, zoals iedereen weet wat, scheurvorming creëren. Dit komt omdat het woonhuis nog uit moet werken. Dit wil zeggen dat er nog veel bouwvocht in de woning aanwezig is en rustig aan moet drogen. Ook zal de fundering van de nieuwbouwwoning nog rust moeten vinden zodat het huis compleet uitgewerkt zal zijn.

Mocht het gladde stucwerk toch gaan scheuren dan zijn deze scheuren makkelijk te herstellen en u zult van de reparatieplekken niets meer terug vinden. Dit is met een gestructureerde laag spuitwerk of stucwerk een ander verhaal.

Als u een sierpleister of spackspuitwerk repareert dan blijven de reparatieplekken altijd zichtbaar. Dit is iets wat u uiteraard niet wilt. Kies dus om uw muren glad te laten spuiten of stucen. Wilt u weten wat de kosten hiervan zullen zijn in uw situatie? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen 2 werkdagen weet u exact waar u aan toe bent!

nieuwbouw-stucen
Glad stucen van muren

Gladde muren

Als u toch kiest voor een super strakke afwerking dan is latex spuiten over gladde wanden een goede optie. Als de muren glad zijn gestukadoord dan moet er altijd een verflaag aangebracht worden om zo een egaal en vlekkeloos eindresultaat te creëren.

In plaats dat er een roller wordt gebruikt om de verf aan te brengen wordt deze gespoten en vernevelt over de wanden, zodat er geen structuur achter blijft, en u een strak eindresultaat creëert. Gladde muren geven uw woning visueel meer ruimte en een prachtige strakke uitstraling.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw nieuwbouwwoning strak te laten stucen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 minuten de kosten voor het laten stucen van uw huis.

Latex spuitwerk

Mocht u van gladde wanden of plafonds houden en deze echt super strak laten afwerken dan is latexverf spuiten de afwerking die het neusje van de zalm is. Als de ondergronden vlak en gestukadoord zijn dan moeten deze nog worden voorzien van een verflaag. Deze laag kan worden aangebracht met een roller of met de spuit.

Als de latexverf wordt aangebracht met de roller is er een grote kans dat u strepen en banen zult blijven zien. Latexverf laten aanbrengen met een airless verfspuit is daar in tegen een stuk mooier en egaler.

De prijzen van latexspuiten liggen gemiddeld tussen de 6 en de 12 euro per m2. Afhankelijk van de gewenste kleur.

Spackspuitwerk muren

Ook worden de muren vaak met een gestructureerde afwerking gespoten genoemd spackspuiten. Spackspuitwerk op de muren wordt vaak toegepast in een nieuwbouwwoning zodat de bewoner goedkoper uit is voor het stucwerk van zijn huis.

Spacken van de wanden kan al vanaf 7 euro per m2 en is een van de goedkoopste soorten stucwerk, zowel voor een nieuwbouw als bestaande woning.

spackspuiten
Spackspuitenwerk muren

Glad spuitwerk

Niet alleen is spuitwerk met structuur aan te brengen, spuitwerk kan ook glad gemaakt worden. Dit noemt met glad pleisterwerk of ook wel spuitpleister. Door een twee lagen systeem met een kunsthars gebonden mortel kunnen uw muren perfect glad gemaakt worden voor zeer scherpe m2 prijzen.

Deze methode is alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen omdat de muren vaak van glad beton zijn. In een renovatiewoning zullen de muren eerst uitgevlakt moeten worden en dat is met deze methode helaas niet te doen. Leest u hier meer over spuitwerk en spuitpleister in een nieuwbouwwoning op een van de onderstaande pagina’s:

Spuitwerk plafond, Kosten spuitwerk, Spuitwerk nieuwbouw

Vragen & Antwoorden

Wat kost het laten spuiten van muren?

De gemiddelde kosten voor het laten spuiten van uw muren liggen tussen de € 7,- en de € 12,-, per vierkante meter. Afhankelijk van welke soort spuitwerk u kiest. Wat uiteraard ook een grote invloed op de gemiddelde prijs heeft is het aantal m2 van de muren of plafonds.

Bereken hier eens hoeveel m2 uw wanden of plafonds daadwerkelijk zijn.

Kan ik mijn muren in mijn nieuwbouwwoning laten spuiten?

Het is zeker aan te raden om de muren in uw nieuwbouwhuis te laten spuiten met een spuitpleister. Dunpleister is een dun laagje stucwerk wat aangebracht wordt door een airless spuit. De muur in uw nieuwbouwwoning wordt binnen een zeer korte tijd glad en strak voor een zeer goedkope prijs.

Kan je een nieuwbouw muur meteen verven?

De muren van een nieuwbouwhuis worden behangklaar opgeleverd. Dit wil zeggen dat de muren behangen kunnen worden maar niet klaar zijn om te verven. Wilt u uw muren in uw nieuwbouw verven dan zult u deze eerst glad moeten laten stucen door een stukadoor.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓