• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Muren spuiten

Muren spuiten is een efficiënte en snelle manier om grote oppervlakken van muren te voorzien van verf of coatings. Bij het spuiten van muren wordt verf gelijkmatig en met behulp van een spuitapparaat op de muren aangebracht. Deze techniek wordt vaak gebruikt in zowel woningen als commerciële gebouwen.

Het spuiten van muren biedt verschillende voordelen. Het zorgt voor een gelijkmatige en gladde afwerking zonder strepen of penseelstreken. Bovendien kan het spuiten van muren tijd besparen, vooral bij grote projecten, omdat het een snelle applicatie mogelijk maakt. Het is ook geschikt voor verschillende soorten oppervlakken, zoals gladde muren, gestructureerde muren en zelfs plafonds.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost muren laten spuiten per m2?

Het spuiten van muren kan zowel door professionals als ervaren doe-het-zelvers worden uitgevoerd. Als je geen ervaring hebt met het spuiten van muren, kan het raadzaam zijn om een professioneel stukadoorsbedrijf in te schakelen om een professioneel en vlekkeloos resultaat te garanderen.

U bent er dan verzekerd van dat het eindresultaat exact zo zal worden zoals u in uw hoofd had. De kosten van muren spuiten zijn grotendeels afhankelijk van meerdere factoren. U kunt hierbij denken aan welke wandafwerking u mooi vindt, en hoeveel m2 de muuroppervlakte is.

Leest u hieronder de gemiddelde prijzen van het spuiten van muren met verschillende afwerkingsmethodes:

Afwerkingsmethode muren Gemiddelde kosten per m2
Muren spuiten met latexverf€ 8 tot aan - € 12
Muren spuiten met dunpleister€ 12 tot aan - € 14
Muren spuiten met spackspuitwerk€ 8 tot aan - € 12

Muren spuiten met dunpleister of muren spuiten met latexverf zijn 2 verschillende wandafwerkingen. Echter als de muren met dunpleisterwerk zijn behandeld worden ze glad afgewerkt. Na het glad stucen van de muren kan er met latexverf gespoten worden in de door u gewenste kleur.

Een pleisterlaag op wanden zorgt er altijd voor dat u glad gestucte muren krijgt als eindresultaat. U kunt kiezen voor een schilder of een stukadoor die deze afwerkt met een verflaag. In de meeste gevallen laten onze klanten dit meteen meenemen in hun offerte zodat ze een all-in-prijs ontvangen. Als dit ook uw wens is, geeft u dit dan aan op ons online offerteformulier.

Hoe gaat het spuiten van muren in zijn werk?

Het spuiten van muren is een techniek waarbij verf gelijkmatig wordt aangebracht met behulp van een spuitapparaat. Hier is een algemene beschrijving van hoe het spuiten van muren in zijn werk gaat:

Benodigde tijd: 2 dagen 5 uren.

Lees hier ons stappenplan om de muren op de juiste manier te spuiten

 1. Controle ondergrond muren

  Omdat het spuiten van muren veelal in de nieuwbouw voorkomt zullen wij de betonmuren en de tussenwanden controleren op grote oneffenheden en gaten. Deze vullen (plamuren, egaliseren) wij van tevoren, voordat wij overgaan tot het spuitwerk.

 2. Spuitpleister aanbrengen

  Doormiddel van het toepassen van een dunpleister systeem zullen de muren één tot twee maal gespoten worden door onze stukadoors. Nadat het spuiten van de muren klaar is zal onze stukadoor ervoor zorgen dat deze glad en strak gepleisterd worden om hierna te kunnen verfspuiten.

 3. Schuren van de muren

  Voordat wij overgaan tot het latexspuiten zullen alle muren in de nieuwbouwwoning met een speciale schuurmachine fijn opgeschuurd worden. Dit doen wij om alle kleine oneffenheden geheel vlak te krijgen.

 4. Latexverf spuiten

  Als de muren éénmaal glad en strak zijn gaan wij over tot het spuiten van de muren met verf. Latexverf spuiten kan in ieder gewenste kleur en gebeurt in de meeste gevallen in twee lagen.

Spuiten van gladde muren met latex
Spuiten van gladde muren met latex

Muren spuiten voor- en nadelen

Wat zijn nu de voordelen en nadelen van muren spuiten als wij dit vergelijken met al het handwerk dat een stukadoor of schilder moet verrichten? Leest u hier als eerste de voordelen van muren spuiten:

 • Egaler stucwerk en strakker eindresultaat (als u uw muren wilt sauzen
 • Sneller aangebracht en droog
 • 30% goedkoper
 • Kan in meerdere lagen aangebracht worden

Het laten spuiten van muren of plafonds heeft tegenwoordig flink wat voordelen. De nadelen zijn er bijna niet. Het enige nadeel van muren laten spuiten is dat er spuitnevel ontstaat. Door van tevoren de woning goed af te plakken is de spuitnevel echter geen echt probleem meer.

Bereken in 2 min uw prijs

Muren spuiten in een nieuwbouwwoning

De muren in een nieuwbouwwoning zijn grotendeels behangklaar opgeleverd. Dit wilt zeggen dat de muren voorzien kunnen worden van een laag behang of glasvezel (ook wel renovlies behang genoemd)

Niet iedereen kiest natuurlijk om zijn of haar muren te laten behangen. Echter is behang laten plakken een goedkope optie om zo de muren van uw huis op te laten knappen. Wilt u een mooie muurafwerking dan kunt u kiezen uit verschillende soorten stucwerk. Echter raden wij u aan als u uw nieuwbouwwoning geheel wilt laten stucen de muren glad te laten afwerken.

Glad stucen van muren
Glad stucen van muren

Waarom muren glad stucen?

Glad stucwerk is altijd goed bij te werken en te herstellen. Een nieuwbouwwoning kan, zoals iedereen weet wat, scheurvorming creëren. Dit komt omdat het woonhuis nog uit moet werken. Dit wil zeggen dat er nog veel bouwvocht in de woning aanwezig is en rustig aan moet drogen. Ook zal de fundering van de nieuwbouwwoning nog rust moeten vinden zodat het huis compleet uitgewerkt zal zijn.

Mocht het gladde stucwerk toch gaan scheuren dan zijn deze scheuren makkelijk te herstellen en u zult van de reparatieplekken niets meer terug vinden. Dit is met een gestructureerde laag spuitwerk of stucwerk een ander verhaal.

Als u een sierpleister of spackspuitwerk repareert dan blijven de reparatieplekken altijd zichtbaar. Dit is iets wat u uiteraard niet wilt. Kies dus om uw muren glad te laten spuiten of stucen. Wilt u weten wat de kosten hiervan zullen zijn in uw situatie? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen 2 werkdagen weet u exact waar u aan toe bent!

Gladde muren

Als u toch kiest voor een super strakke afwerking dan is latex spuiten over gladde wanden een goede optie. Als de muren glad zijn gestukadoord dan moet er altijd een verflaag aangebracht worden om zo een egaal en vlekkeloos eindresultaat te creëren.

In plaats dat er een roller wordt gebruikt om de verf aan te brengen wordt deze gespoten en vernevelt over de wanden, zodat er geen structuur achter blijft, en u een strak eindresultaat creëert. Gladde muren geven uw woning visueel meer ruimte en een prachtige strakke uitstraling.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw nieuwbouwwoning strak te laten stucen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 minuten de kosten voor het laten stucen van uw huis.

Latex spuitwerk

Mocht u van gladde wanden of plafonds houden en deze echt super strak laten afwerken dan is latexverf spuiten de afwerking die het neusje van de zalm is. Als de ondergronden vlak en gestukadoord zijn dan moeten deze nog worden voorzien van een verflaag. Deze laag kan worden aangebracht met een roller of met de spuit.

Als de latexverf wordt aangebracht met de roller is er een grote kans dat u strepen en banen zult blijven zien. Latexverf laten aanbrengen met een airless verfspuit is daar in tegen een stuk mooier en egaler. De prijzen van latexspuiten liggen gemiddeld tussen de 6 en de 12 euro per m2. Afhankelijk van de gewenste kleur.

Bereken in 2 min uw prijs

Spackspuitwerk muren

Ook worden de muren vaak met een gestructureerde afwerking gespoten genoemd spackspuiten. Spackspuitwerk op de muren wordt vaak toegepast in een nieuwbouwwoning zodat de bewoner goedkoper uit is voor het stucwerk van zijn huis.

Spacken van de wanden kan al vanaf 8 euro per m2 en is een van de goedkoopste soorten stucwerk, zowel voor een nieuwbouw als bestaande woning.

Spackspuitenwerk muren
Spackspuitenwerk muren

Glad spuitwerk

Niet alleen is spuitwerk met structuur aan te brengen, spuitwerk kan ook glad gemaakt worden. Dit noemt met glad pleisterwerk of ook wel spuitpleister. Door een twee lagen systeem met een kunsthars gebonden mortel kunnen uw muren perfect glad gemaakt worden voor zeer scherpe m2 prijzen.

Deze methode is alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen omdat de muren vaak van glad beton zijn. In een renovatiewoning zullen de muren eerst uitgevlakt moeten worden en dat is met deze methode helaas niet te doen. Leest u hier meer over spuitwerk en spuitpleister in een nieuwbouwwoning op een van de onderstaande pagina’s:

Spuitwerk plafond, Kosten spuitwerk, Spuitwerk nieuwbouw

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoeveel kost het spuiten van muren?

De gemiddelde kosten voor het laten spuiten van uw muren liggen tussen de € 7,- en de € 12,-, per vierkante meter. Afhankelijk van welke soort spuitwerk u kiest. Wat uiteraard ook een grote invloed op de gemiddelde prijs heeft is het aantal m2 van de muren of plafonds.

DE kosten voor het spuiten van muren kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de omvang van het project, de staat van de muren, de gekozen verf en de regio. Het is het beste om offertes aan te vragen bij professionele schildersbedrijven om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Bereken hier eens hoeveel m2 uw wanden of plafonds daadwerkelijk zijn.

Kan ik mijn muren in mijn nieuwbouwwoning laten spuiten?

Het is zeker aan te raden om de muren in uw nieuwbouwhuis te laten spuiten met een spuitpleister. Dunpleister is een dun laagje stucwerk wat aangebracht wordt door een airless spuit. De muur in uw nieuwbouwwoning wordt binnen een zeer korte tijd glad en strak voor een zeer goedkope prijs.

Kan je een nieuwbouw muur meteen verven?

De muren van een nieuwbouwhuis worden behangklaar opgeleverd. Dit wil zeggen dat de muren behangen kunnen worden maar niet klaar zijn om te verven. Wilt u uw muren in uw nieuwbouw verven dan zult u deze eerst glad moeten laten stucen door een stukadoor.

Kan ik zelf mijn muren spuiten?

Het spuiten van muren vereist enige ervaring en techniek om een professioneel resultaat te bereiken. Als je geen ervaring hebt, is het raadzaam om een professioneel schildersbedrijf in te schakelen. Ze hebben de juiste apparatuur en expertise om het werk efficiënt en nauwkeurig uit te voeren.

Moet ik mijn muren voorbereiden voordat ik ze laat spuiten?

Ja, een goede voorbereiding is essentieel voor een mooi eindresultaat. Dit omvat het reinigen van de muren, het verwijderen van losse verf of behang, het vullen van gaten en scheuren, en het afplakken van aangrenzende oppervlakken die niet moeten worden gespoten.

Welk type verf is geschikt voor het spuiten van muren?

Er zijn speciale muurverven verkrijgbaar die geschikt zijn voor spuittoepassingen. Deze verven hebben meestal een iets dunnere consistentie om goed te kunnen worden verspoten. Raadpleeg de aanbevelingen van de verffabrikant voor het juiste type verf.

Hoelang duurt het voordat de gespoten muren volledig droog zijn?

De droogtijd kan variëren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het type verf dat wordt gebruikt. Over het algemeen duurt het enkele uren tot een dag voordat de verf volledig droog is. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is om het droogproces te versnellen.

Moet ik mijn meubels en vloeren beschermen tijdens het spuiten van de muren?

Ja, het is raadzaam om meubels en vloeren af te dekken met afdekfolie of plastic om ze te beschermen tegen eventuele verfspatten of nevel. Dit voorkomt ongewenste verf op je kostbare bezittingen.

Kan ik over bestaande verflagen spuiten?

In de meeste gevallen kan er over bestaande verflagen worden gespoten, mits de oppervlakken goed zijn voorbereid en geschikt zijn voor het hechten van de nieuwe verflaag. Het is belangrijk om eventuele losse of beschadigde verf te verwijderen en een goede hechting te garanderen.