• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Buitengevel of buitenmuur laten stucen? Wat kost dit?

Heeft uw buitenmuur of buitengevel scheuren of afbrokkelend stucwerk? Laat uw buitenstucwerk snel herstellen om de waarde van uw woning te behouden. Overweeg een trendy wandafwerking voor buiten om uw buitenmuur nieuw leven in te blazen.

Onze ervaren buitenstukadoors repareren of vernieuwen uw gevel en buitenmuren, waardoor uw huis er weer als nieuw uitziet. Stuc-Concurrent is gecertificeerd in het stucen en isoleren van buitengevels, en wij zorgen ook voor het impregneren  en waterdicht stucen van uw voorgevels en achtergevels.

Bij het stucen van uw buitenmuur bieden wij diverse muurafwerkingen aan, waaronder:

Laat uw gevel meteen isoleren!

Overweegt u om de buitenkant van uw huis te isoleren? Dan is het aanbrengen van buitengevelisolatie een uitstekende optie om koude en vochtige muren tegen te gaan. Door uw buitenmuren te isoleren, zult u jaarlijks aanzienlijk besparen op stookkosten.

Daarnaast biedt buitengevelisolatie een effectieve oplossing voor vochtproblemen, zoals doorslaand vocht van uw buitenmuur naar uw binnenmuur. Onze scherp geprijsde m2 tarieven maken het isoleren van uw buitenmuur een kostenefficiënte investering in de lange termijn gezondheid en duurzaamheid van uw woning.

Bereken in 2 min uw prijs

Buitengevel laten stucen

Het aanpassen van buitengevels vereist vaak een vergunning van de gemeente, tenzij u de bestaande structuur wilt behouden en opknappen. Buitengevels bieden tal van mogelijkheden voor afwerking, zoals isolatie, stucwerk, sierpleister aanbrengen en verfspuiten. Wist u dat wij gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding?

Gezien de variërende weersomstandigheden is het cruciaal om het stucen van een gevel op de juiste manier uit te voeren. Het inschakelen van een erkende stucadoor garandeert de kwaliteit van het buiten stucwerk en biedt u garantie.

Buitengevels kunnen worden gestuct met zowel cement als kalkmortel. Moderne cementgebonden materialen zijn lichter in gewicht geworden dan traditioneel zandcement. Standaardkleuren voor gevelstucwerk zijn meestal wit of grijs, maar indien gewenst kan het stucwerk ook in andere kleuren worden geschilderd.

Buitengevel stucen

M2 prijzen buitenmuur stucen

Wat zijn eigenlijk de kosten van het stucen van een buitenmuur? De gemiddelde prijzen per vierkante meter voor het stucen van een buitenmuur variëren sterk, afhankelijk van de stukadoor, de huidige staat van de muren en de specifieke wensen van de klant.

Het stucen van een buitenmuur verschilt aanzienlijk van het stucen van binnenmuren in nieuwbouw- of bestaande woningen. Buiten wordt gebruik gemaakt van een cementgebonden mortel, wat zwaarder werk is dan gipsgebonden stucmortel voor binnentoepassingen. Hierdoor liggen de prijzen per vierkante meter voor het stucen van buitenmuren doorgaans hoger dan die voor binnenmuren.

Hieronder vindt u een voorbeeld van gemiddelde prijzen, zowel met als zonder isolatie:

  • Buitenmuur stucen per m2: Gemiddelde prijs €60,-
  • Buitenmuur stucen met isolatie per m2: Gemiddelde prijs €160,-
Soort buiten stucwerk Gemiddelde m2 prijs
Buitenmuur stucen zonder isolatie€ 60,-
Buitenmuur stucen met gevelisolatie€ 160,-
Buitenmuur met pleisterwerk€ 60,-
Buitenmuur met sierpleister€ 75,-
Buitenmuur met betonlook€ 80,-

Nu u een schatting heeft van de kosten voor het aanbrengen van stucwerk op uw buitenmuur, wilt u wellicht meer inzicht krijgen in de exacte prijzen voor het laten stucen van uw buitengevel. Vraag dan nu geheel vrijblijvend een stukadoor offerte aan en ontvang binnen enkele minuten de prijsindicatie in uw mailbox voor het stucen van de buitenkant van uw huis.

Stucwerk op een gevel

Er komt wel een hoop bij kijken als er een buitengevel gestukadoord moet worden, zo moeten er wapeningnetten worden aangebracht om scheurvorming te voorkomen en moet er een goede hechtbrug tussen het nieuwe en oude stucwerk worden aangebracht.

Buiten stucwerk of uw huis aan de buitenkant laten stucen door onze buitenstukadoors is niet te vergelijken met het stucwerk dat zich binnenshuis afspeelt.

Voor binnenshuis stucen zijn er meerdere soorten afwerkingen en hebben wij ook niet te maken met de slechte weersinvloeden. Hierdoor is de m2 prijs ook een stuk hoger van buitenmuren laten stucen.

Buitengevel isolatie aanbrengen
Buitengevel isolatie aanbrengen

Bereken in 2 min uw prijs

Buitengevelisolatie

Het isoleren en bepleisteren van uw buitengevel: Als u besluit om gevelisolatieplaten aan te brengen voordat het stucwerk wordt aangebracht, zijn er verschillende methoden beschikbaar. Een veelvoorkomende optie voor het isoleren van uw buitenmuren zijn tempex platen.

Deze gevelisolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 1 cm tot wel 14 cm. Afhankelijk van de gewenste isolatiegraad van uw gevel, wordt de dikte van de platen bepaald. Nadat de tempex gevelisolatieplaten zijn geplaatst, kan er een stuclaag met wapeningsgaas over worden aangebracht.

Vervolgens kunt u kiezen voor de afwerkingslaag, zoals eerder vermeld. Wist u dat het isoleren van uw buitengevel tot wel 25% op uw jaarlijkse stookkosten kan besparen?

Het isoleren van de buitengevel van uw huis biedt niet alleen voordelen op het gebied van stook- en energiekosten, maar zorgt ook voor geluiddemping.

Nadat de platen zijn bevestigd aan de bestaande gevel of buitenmuur, zal de stukadoor wapeningsgaas aanbrengen om scheuren in het stucwerk te voorkomen. Zodra het gaas is aangebracht op de tempex platen, kan de afwerkingslaag worden aangebracht.

Hieronder vindt u een gemiddelde prijsindicatie voor de kosten van gevelisolatie.

Woning soort   Indicatie prijzen buitenmuur stucen
Appartement / flat  € 2.000 - € 2.500
Tussenwoning  € 6.000 - € 7.500
Hoekwoning  € 7.500 - € 9.000
Woning 2 onder 1 kap  € 10.000 - € 12.000
Woning vrijstaand  € 14.000 - € 18.000
Smetrand / Plint buitenmuur stucwerk
Smetrand / Plint buitenmuur stucwerk

Gepleisterde plint (smetrand)

Het plaatsen van een gepleisterde plint in het stucwerk is tegenwoordig een veelvoorkomende praktijk. Deze plint is een cementgebonden stuclaag die aan de onderkant van de buitenmuren wordt aangebracht.

Deze verhoging, ook wel bekend als een smetrand, wordt vaak in een afwijkende kleur afgewerkt om de buitenmuren te verfraaien. De kleur van de smetrand is meestal donkerder dan die van de gevel zelf. Dit wordt gedaan omdat regenwater vaak opspat vanaf de grond, wat de nieuw gestucte en geschilderde buitenmuren vuil kan maken.

Binnenshuis stucen

Stucwerk kan dus zowel buiten als binnen worden toegepast en is een prachtige afwerking om uw wanden en plafonds weer een frisse look te geven. Op onze website kunt u alles lezen over de volgende onderwerpen:

Bereken in 2 min uw prijs

Betonreparatie

Het herstellen van gevels is een waardevolle investering voor uw huis. Een probleem dat tegenwoordig vaak voorkomt, is betonrot. Betonrot ontstaat wanneer het staal dat in het beton is gegoten, uitzet. Dit leidt tot roestvorming en duwt het beton naar buiten.

Hierdoor kunnen grote brokstukken van uw balkon afbreken en wordt het balkon zwakker. Betonreparatie is een proces waarbij een 2-componentenhars wordt gebruikt. Eerst wordt de roest verwijderd en gereinigd. Vervolgens wordt er een bekisting rond het beschadigde gebied geplaatst, zodat de 2-componentenmortel kan worden aangebracht.

Buitengevel stucen bereken de kosten online

De m2 prijzen van een buitengevel stucen van zowel een bestaande- als nieuwbouwwoning vallen dan ook vaak niet mee, en zijn vele malen duurder dan van binnen stucwerk.

Ook heeft dit te maken met de materialen die buiten, waterbestendig of afstotend moeten zijn en binnen niet. Voor meer informatie over buiten stucwerk kunt u altijd een beroep op ons doen.

Onthoud dat buitengevels pas vanaf het voorjaar tot en met oktober gestukadoord kunnen worden in verband met de luchtvochtigheid. Wilt u de prijzen alvast weten van uw stucadoors offerte ? Vraag dan gratis uw offerte aan en wij berekenen de scherpste prijzen per m2 voor u!

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost een buitenmuur stucen?

De kosten voor het stucen van een buitenmuur variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de muur en het type stucwerk dat wordt gebruikt. De kosten van €60 tot €160 per m² voor buitenstucwerk. De exacte prijs hangt af van de specifieke kenmerken van het project. Het wordt aanbevolen om meerdere offertes aan te vragen van verschillende aanbieders om te vergelijken en de beste optie te kiezen.

Waarom buitenmuur stucen?

Een buitenmuur wordt in de meeste gevallen gestuct omdat de gevel in een slechte staat is. Denk hierbij aan scheuren of loszittend stucwerk. Stelt u zich eens voor dat u scheuren heeft in uw bakstenen dan zal een laag stukwerk deze makkelijk verbergen en uw gevel ziet er weer stralend uit.

Waar stuc je een buitenmuur mee?

Buiten kun je niet met een gips gebonden mortel werken. Als u een buitenmuur laat stucen door een buitenstukadoor zal deze altijd een cementgebonden product gebruiken. Cement kan zowel tegen vocht als water wat gips zeker niet kan.

Hoe dik is buitenstuc?

De vlakheid van de buitenmuur bepaalt de dikte van het buitenstucwerk. Hoe krommer de buitenmuur is hoe dikker het stucwerk zal worden. De normale dikte van buitenstuc is rond de 1 a 2 cm. Maar op sommige buitengevels kan er wel 4 tot aan 5 cm dikte behaald worden.

Is het mogelijk om elke soort buiten muur te stucen?

Ja, het is mogelijk om vrijwel elke soort buitenmuur te stucen, zoals metselwerk, beton, stenen of pleisterwerk. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon, droog en vrij van losse delen is voordat je begint met het stucen. Soms kan het nodig zijn om eerst een hechtlaag aan te brengen.

Kun je een buitenmuur ook zelf stucen?

Ja, het is mogelijk om een buitenmuur zelf te stucen als je handig bent. Er zijn wel een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden, zoals het kiezen van de juiste materialen en gereedschappen, het voorbereiden van de muur en het aanbrengen van het stucwerk. Vraag uw stukadoor om advies.

Kan ik de kleur van het stucwerk zelf bepalen?

Ja, bij de meeste bouwmarkten zijn kant-en-klare stucmortels verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast kun je ook een witte stucmortel gebruiken en deze later overschilderen met muurverf in de gewenste kleur. Het is wel belangrijk om te kiezen voor verf die geschikt is voor buitengebruik.

Is het stucen van een buitenmuur duurzaam?

Het stucen van een buitenmuur kan bijdragen aan de verduurzaming van een woning, omdat het stucwerk kan zorgen voor een betere isolatie en bescherming van de muur tegen vocht en weersinvloeden. Daarnaast kan het gebruik van milieuvriendelijke stucmortels en gereedschappen bijdragen aan een duurzame uitvoering van de klus.

Is buitenstucwerk waterdicht?

Buitenstucwerk kan waterdicht zijn omdat stucwerk buitenmuren beschermt tegen weersomstandigheden. Deze vorm van stucwerk is geschikt om aan te brengen op muren die in nauw contact staan met regen en wind. Over het algemeen maakt het gebruik van een cementgebonden laag het stucwerk waterdicht en bestand tegen verschillende weersinvloeden.

Wat zijn de voordelen van het laten stucen van mijn buitenmuur of gevel?

Het laten stucen van uw buitenmuur of gevel biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde esthetiek, bescherming tegen weersinvloeden, verhoogde isolatiewaarde en verlenging van de levensduur van de muur.

Hoe kan ik mijn buitenmuur voorbereiden op het stucen?

Voor het stucen van een buitenmuur is het belangrijk om de muur grondig te reinigen en eventuele beschadigingen te repareren. Daarnaast kan het nodig zijn om een primer aan te brengen om de hechting van het stucwerk te verbeteren.

Is het mogelijk om gevelisolatie aan te brengen voordat de buitenmuur wordt gestuct?

Ja, het is mogelijk om gevelisolatie aan te brengen voordat de buitenmuur wordt gestuct. Dit kan helpen om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en vochtproblemen te voorkomen.

Hoe lang duurt het stucen van een buitenmuur of gevel?

De duur van het stucen van een buitenmuur of gevel is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het project, de weersomstandigheden en het type stucwerk. Over het algemeen kan het proces enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen.

Welke soorten stucwerk zijn geschikt voor buitenmuren en gevels?

Voor buitenmuren en gevels zijn vooral cementgebonden stucwerk en kunstharsgebonden stucwerk geschikt. Deze bieden duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden.

Hoeveel kost het stucen van een buitenmuur of gevel gemiddeld?

De kosten voor het stucen van een buitenmuur of gevel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de muur, het type stucwerk en de omvang van het project. Gemiddeld liggen de prijzen tussen 60,- euro en 160,- euro per vierkante meter.