Buitengevels of uw buitenmuur laten stucen? Wat kost dit?

Buitengevels

  • Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997 actief

Heeft u last van scheuren in uw buitengevel of afgebrokkelde en loszittend stucwerk op uw buitenmuur van uw woning? Dan is het belangrijk dat het buiten stucwerk snel wordt hersteld voordat de waarde van uw woning achteruit gaat. U kunt ervoor kiezen om de buitenstuc te laten repareren maar denk er ook eens over na uw buitenmuur opnieuw te laten stucen met een mooie trendy wandafwerking voor buiten.

Onze buitenstukadoors stucen uw gevel en buitenmuur opnieuw, of repareren uw buitenmuren van uw voor- of achtergevel van uw huis zodat alles er weer als nieuw uitziet. De Stuc-Concurrent is namelijk ook gecertificeerd in het stucen en isoleren van buitengevels.

Ook het impregneren en waterdicht maken van zowel voorgevels of achtergevels is voor onze buitenstukadoors een koud kunstje. Er zijn veel mogelijkheden om buitenmuren te voorzien van een nieuwe stuclaag. Als we het hebben over het stucen van uw buitenmuur dan kunt u aan de volgende muurafwerkingen denken:

Wilt u de buitenkant van uw huis meteen laten isoleren? Dan kunt u ook kiezen of u buitengevel isolatie wilt laten aanbrengen tegen koude en vochtige muren. Bij het laten isoleren van uw buitenmuren zullen uw stookkosten jaarlijks aanzienlijk zakken.

Ook vocht problemen zoals doorslaand vocht van uw buiten muur naar uw binnenmuur zijn met het aanbrengen van buitengevelisolatie snel opgelost tegen zeer scherpe m2 prijzen.

Bereken in 2 min uw prijs

Buitengevel laten stucen

90% van de buitengevels in Nederland zijn hetzelfde. Echter als u er verandering in wilt brengen zou u een vergunning bij de gemeente moeten aanvragen, tenzij u de gevel in zijn huidige staat wilt terugbrengen en wilt opknappen.

Buitengevels laten afwerken met een stuclaag geven veel mogelijkheden: U kunt ze isoleren, stucen, een sierpleister laten aanbrengen en zelfs verfspuiten is mogelijk. Wist u dat wij de expert zijn in vochtbestrijding?

Omdat de weersomstandigheden erg van temperatuur wisselen is het belangrijk dat het laten stucen van een gevel op de juiste wijze gedaan wordt. Schakel altijd een erkende stucadoor in zodat u garantie krijgt op het buiten stucwerk.

Een buitenmuur laten stucen van een huis kan zowel met een cement als met een kalkmortel gedaan worden. Hoewel vroeger vaak zandcement werd gebruikt zijn de cementgebonden materialen een stuk lichter in gewicht geworden. De standaard kleuren voor het stucen van gevels zijn vaak wit of grijs. Wilt u toch een andere kleur? Dan kan het buiten stucwerk uiteraard geschilderd worden.

Buitengevel stucen
Buitengevel afwerken met spachtelputz

Prijzen buitenmuur stucen

Wat kost een buitenmuur laten stucen eigenlijk? De gemiddelde m2 prijzen van het stucen van een buitenmuur hangen grotendeels van de stukadoor af. Maar natuurlijk ook de verdere conditie van de muren en de wensen van de klant.

Een buitenmuur stucen is niet te vergelijken met het binnen stucwerk van een nieuwbouw of bestaande woning. Buiten wordt er met een cementgebonden mortel gewerkt wat veel zwaarder werken is dan een gipsgebonden stucmortel. Dus de vierkante meter prijzen van buitenmuren laten stucen liggen ook hoger dan die van binnen. We geven u hier een voorbeeld van de gemiddelde prijzen met en zonder isolatie plaatsen:

  • Buitenmuur stucen per m2: Gemiddelde prijs 60,- euro per m2
  • Buitenmuur stucen met isolatie per m2: Gemiddelde prijs 160,- euro per m2
Soort buiten stucwerk Gemiddelde m2 prijs
Buitenmuur stucen zonder isolatie€ 60,-
Buitenmuur stucen met gevelisolatie€ 160,-
Buitenmuur met pleisterwerk€ 60,-
Buitenmuur met sierpleister€ 75,-
Buitenmuur met betonlook€ 80,-

Nu u een redelijke prijsschatting heeft voor het aanbrengen van stucwerk op uw gevel, wilt u misschien wel eens weten wat de exacte kosten zijn om uw buitengevel te laten stukadoren? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 2 minuten de prijzen in uw mailbox voor het stucen van de buitenkant van uw woning.

Stucwerk op een gevel

Er komt wel een hoop bij kijken als er een buitengevel gestukadoord moet worden, zo moeten er wapeningnetten worden aangebracht om scheurvorming te voorkomen en moet er een goede hechtbrug tussen het nieuwe en oude stucwerk worden aangebracht.

Buiten stucwerk of uw huis aan de buitenkant laten stucen door onze buitenstukadoors is niet te vergelijken met het stucwerk dat zich binnenshuis afspeelt.

Voor binnenshuis stucen zijn er meerdere soorten afwerkingen en hebben wij ook niet te maken met de slechte weersinvloeden. Hierdoor is de m2 prijs ook een stuk hoger van buitenmuren laten stucen.

Buitengevel isolatie aanbrengen
Buitengevel isolatie aanbrengen

Bereken in 2 min uw prijs

Buitengevelisolatie

Buitengevel isoleren en bepleisteren: Als u kiest om meteen gevelisolatieplaten aan te laten brengen voordat er gestuct gaat worden dan zijn er verschillende manieren hiervoor. De meest voorkomende manier om uw buitenmuren te isoleren zijn tempex platen.

Deze gevelisolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes vanaf 1 cm dik tot aan wel 14 cm dik. Afhankelijk hoe goed u de gevel wilt laten isoleren, zal de dikte van de platen worden vastgesteld. Als de tempex gevelisolatieplaten zijn aangebracht dan kan er over deze platen heen een stuclaag worden aangebracht met wapeningsgaas.

Na deze laag kunt u de eindafwerking kiezen zoals wij hier boven hebben vermeld. Wist u dat het laten isoleren van uw buitengevel wel tot 25% per jaar op uw stookkosten bespaart?

Het laten isoleren van de buitengevel van uw woning scheelt u niet alleen maar op de stook- en energie kosten. Ook is de isolatie erg geluiddempend.

Nadat de platen zijn verlijmd aan de bestaande gevel of buitenmuur zal de stucadoor wapeningsgaas aanbrengen om zo scheuren in het stucwerk te voorkomen. Nadat het gaas is aangebracht op de tempex platen kan de eind afwerking laag worden gesmeerd.

Leest u hieronder de gemiddelde prijsindicatie van de kosten voor gevelisolatie.

Woning soort   Indicatie prijzen buitenmuur stucen
Appartement / flat  € 2.000 - € 2.500
Tussenwoning  € 6.000 - € 7.500
Hoekwoning  € 7.500 - € 9.000
Woning 2 onder 1 kap  € 10.000 - € 12.000
Woning vrijstaand  € 14.000 - € 18.000
Smetrand / Plint buitenmuur stucwerk
Smetrand / Plint buitenmuur stucwerk

Gepleisterde plint (smetrand)

Een gepleisterde plint laten aanbrengen in het stucwerk komt tegenwoordig vaak terug. De plint is een cementgebonden stuclaag die aan de onderzijde van de buitenmuren wordt aangebracht.

Deze verdikking (ook wel smetrand genoemd) wordt veelal in een andere kleur afgewerkt om zo de buitenmuren wat meer te verfraaien. De kleur van de smetrand wordt vaak donkerder afgewerkt dan de gevel zelf. Dit gebeurt omdat het regenwater vaak op de grond opspat en de nieuw gestucte- en geschilderde buitenmuren vies maakt.

Binnenshuis stucen

Stucwerk kan dus zowel buiten als binnen worden toegepast en is een prachtige afwerking om uw wanden en plafonds weer een frisse look te geven. Op onze website kunt u alles lezen over de volgende onderwerpen:

Bereken in 2 min uw prijs

Betonreparatie

Het herstel van gevels is een goede investering voor uw woning. Wat tegenwoordig ook veel voorkomt is betonrot. Betonrot is het uitzetten van het staal dat in het beton gegoten is. Dit gaat roesten en drukt het beton naar buiten toe.

Op deze manier zullen er grote brokken van uw balkon kunnen afvallen naar beneden en uw balkon zal zwakker worden. Betonreparatie is een reparatie waar er met een 2-componenten hars wordt gewerkt. Het roest wordt eerst verwijderd en schoongemaakt.

Na dit gedaan te hebben zal er een bekisting om het rotte gedeelte gemaakt moeten worden zodat de 2-componenten mortel kan worden aangebracht.

Buitengevel stucen bereken de kosten online

De m2 prijzen van een buitengevel stucen van zowel een bestaande- als nieuwbouwwoning vallen dan ook vaak niet mee, en zijn vele malen duurder dan van binnen stucwerk.

Ook heeft dit te maken met de materialen die buiten, waterbestendig of afstotend moeten zijn en binnen niet. Voor meer informatie over buiten stucwerk kunt u altijd een beroep op ons doen.

Onthoud dat buitengevels pas vanaf het voorjaar tot en met oktober gestukadoord kunnen worden in verband met de luchtvochtigheid. Wilt u de prijzen alvast weten van uw stucadoors offerte ? Vraag dan gratis uw offerte aan en wij berekenen de scherpste prijzen per m2 voor u!

Meest gestelde vragen (FAQ)

De kosten voor het stucen van een buitenmuur variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de muur en het type stucwerk dat wordt gebruikt. De kosten van €60 tot €160 per m² voor buitenstucwerk. De exacte prijs hangt af van de specifieke kenmerken van het project. Het wordt aanbevolen om meerdere offertes aan te vragen van verschillende aanbieders om te vergelijken en de beste optie te kiezen.

Een buitenmuur wordt in de meeste gevallen gestuct omdat de gevel in een slechte staat is. Denk hierbij aan scheuren of loszittend stucwerk. Stelt u zich eens voor dat u scheuren heeft in uw bakstenen dan zal een laag stukwerk deze makkelijk verbergen en uw gevel ziet er weer stralend uit.

Buiten kun je niet met een gips gebonden mortel werken. Als u een buitenmuur laat stucen door een buitenstukadoor zal deze altijd een cementgebonden product gebruiken. Cement kan zowel tegen vocht als water wat gips zeker niet kan.

De vlakheid van de buitenmuur bepaalt de dikte van het buitenstucwerk. Hoe krommer de buitenmuur is hoe dikker het stucwerk zal worden. De normale dikte van buitenstuc is rond de 1 a 2 cm. Maar op sommige buitengevels kan er wel 4 tot aan 5 cm dikte behaald worden.

Ja, het is mogelijk om vrijwel elke soort buitenmuur te stucen, zoals metselwerk, beton, stenen of pleisterwerk. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon, droog en vrij van losse delen is voordat je begint met het stucen. Soms kan het nodig zijn om eerst een hechtlaag aan te brengen.

Ja, het is mogelijk om een buitenmuur zelf te stucen als je handig bent. Er zijn wel een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden, zoals het kiezen van de juiste materialen en gereedschappen, het voorbereiden van de muur en het aanbrengen van het stucwerk. Vraag uw stukadoor om advies.

Ja, bij de meeste bouwmarkten zijn kant-en-klare stucmortels verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast kun je ook een witte stucmortel gebruiken en deze later overschilderen met muurverf in de gewenste kleur. Het is wel belangrijk om te kiezen voor verf die geschikt is voor buitengebruik.

Het stucen van een buitenmuur kan bijdragen aan de verduurzaming van een woning, omdat het stucwerk kan zorgen voor een betere isolatie en bescherming van de muur tegen vocht en weersinvloeden. Daarnaast kan het gebruik van milieuvriendelijke stucmortels en gereedschappen bijdragen aan een duurzame uitvoering van de klus.

Buitenstucwerk kan waterdicht zijn omdat stucwerk buitenmuren beschermt tegen weersomstandigheden. Deze vorm van stucwerk is geschikt om aan te brengen op muren die in nauw contact staan met regen en wind. Over het algemeen maakt het gebruik van een cementgebonden laag het stucwerk waterdicht en bestand tegen verschillende weersinvloeden.