• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Gevel & buitenmuren impregneren

Het impregneren van je gevel en buitenmuren is een essentiële stap om je woning te beschermen tegen vocht, schimmel en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Door het impregneren van de gevel en buitenmuren wordt een beschermende laag aangebracht die voorkomt dat water, vuil en schadelijke stoffen doordringen in het metselwerk.

Op deze pagina ontdek je waarom het impregneren van gevels en buitenmuren belangrijk is, hoe het werkt en welke stappen je moet volgen voor een effectieve impregneerbehandeling.

Bij een gevel impregneren zorgt u ervoor dat de muur geen water vanaf buiten meer doorlaat. Impregneren is letterlijk het waterdicht maken van een muur met impregneermiddel. Op deze pagina vertellen wij u exact wat de kosten per m2 zijn en hoe u een buitenmuur het beste kunt impregneren.

Bereken in 2 min uw prijs

Waarom uw gevel impregneren?

Het impregneren van gevels en buitenmuren biedt verschillende voordelen voor je woning. Ten eerste creëert het een waterafstotende barrière die voorkomt dat regenwater en vocht in het metselwerk doordringen. Hierdoor worden problemen zoals vochtophoping, schimmelgroei en vorstschade geminimaliseerd.

Ten tweede beschermt impregneren de gevel en buitenmuren tegen vervuiling, zoals mos, algen en luchtvervuiling. Dit vermindert de noodzaak van regelmatige reiniging en onderhoud. Bovendien verbetert het impregneren de duurzaamheid van het metselwerk, waardoor de levensduur van je gevel en buitenmuren wordt verlengd. Heeft u last van doorslaand vocht in uw muren? Dan is uw gevel impregneren de oplossing!

Maar wat zijn nu exact de voordelen van een buitenmuur laten impregneren?

 • De gevel wordt waterafstotend
 • Poriën van de gevelstenen worden gedicht
 • Uw gevel wordt schimmelwerend
 • Uw muur is beter bestand tegen graffiti
 • Geen vocht meer aan de binnenkant van uw muur

Als u last heeft van vochtige muren of schimmel plekken in uw bestaande- of nieuwbouw huis en blijft uw gevel of buitenmuur erg nat? Dan lijkt het er op dat uw gevelstenen geen goede bescherming meer bieden tegen de regenachtige weersinvloeden. Door uw voor-, zij-of achtergevel en voegen opnieuw te laten impregneren (hydrofoberen) voorkomt u al deze vochtproblemen.

Op deze pagina geven wij u alle informatie betreft het waterafstotend maken van uw buitengevel, de m2 prijs, en welk materiaal het beste is om te gebruiken om uw buitenmuren weer waterdicht te krijgen.

Kosten gevel impregneren

Als het de ene dag regent en de dag erop gaat het vriezen dan is dit niet ideaal voor de buitenzijde (gevel) van uw woning. Door het laten impregneren van uw buitenmuren zal uw gevel veel beter tegen de verschillende weersomstandigheden bestand zijn en voorkomt u vocht problemen in uw huis.

We zullen de kosten per m2, om uw gevel te laten impregneren, op een rijtje zetten zodat u een goede indruk heeft van het algemene kostenplaatje:

 • Gevelreiniging – Gemiddelde prijs per m2 – 4,- euro
 • Gevel impregneren – Gemiddelde prijs per m2 4,50 euro

Als u uw gevel wilt laten impregneren met een impregneermiddel zal deze eerst gereinigd moeten worden. Er mag namelijk geen vuil tussen de muur en de impregneer laag inkomen.

Wij raden u dan ook aan niet alleen voor het reinigen van uw muur, maar ook voor het impregneren van uw muren, een vakman in te huren. Uiteraard wilt u niet te veel betalen en is iedereen op zoek naar een goedkope oplossing.

Wij kunnen u vertellen dat er veel te besparen valt op de kosten voor het impregneren van een gevel. Hoe? …vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en u kunt onze m2 prijzen vergelijken met die van andere gevelspecialisten. Op deze manier kunt u altijd eerst zien of de prijs van deze vochtbestrijding wel binnen uw budget past.

Wat is impregneren eigenlijk?

Bij het laten impregneren van uw buitenmuren of voor- of achter- gevel wordt er een silicone beschermende laag aangebracht door middel van een luchtspuit. De beschermende laag ziet eruit als een kleurloze en dunne vloeistof en wordt aangebracht op de buitenmuren van uw huis.

De vloeistof dringt vervolgens het gesteente binnen en zal daar verharden waardoor de beschermende laag ontstaat, die er voor zorgt dat het vocht niet naar binnen kan.

Hiermee voorkomt u ook nog eens vorstschade en het afbladderen van verf of stucwerk. Door deze waterafstotende laag aan te laten brengen heeft u de volgende voordelen:

 • Waterafstotende gevel
 • Schimmelwerend
 • Trekt geen vuil meer aan

De aangebrachte silicone laag zorgt ervoor dat er geen vocht meer in de gevelstenen kan trekken en er geen vocht meer van buiten naar de binnenkant van uw woning trekt.

Impregneermiddel is tegenwoordig ook verkrijgbaar op waterbasis. Als u houdt van een schoon milieu dan is dit de beste keuze die u kunt maken. Het impregneermiddel dat een oplosmiddel bevat wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt.

Een nieuwe variant is de impregneercreme. Het voordeel hiervan is dat de substantie veel dieper uw gevelstenen intrekt en een langere bescherming biedt.

Als er veel deuren en kozijnen in uw gevel zitten is het handig de crëme met een kwast aan te brengen. Mocht uw gevel helemaal geen kozijnen en deuren bevatten dan kunt u het impregneermiddel ver spuiten. Meerdere varianten om de buitenmuren waterafstotend te maken zijn ook:

 • Lijnolie
 • Bijenwas
 • Waterglas
Gevel impregneren
Gevel impregneren

Bereken in 2 min uw prijs

Voordelen gevel impregneren

Na het impregneren is uw gevel water- en vuilafstotend. Maar wat geeft het impregneren van uw gevel nog meer aan voordelen? Als uw gevel is geëmpregneerd is deze niet alleen waterafstotend, ook zal de gevel een betere brandwering bieden aan uw woning.

Uw gevel blijft veel schoner dan u gewend bent en graffiti spuiters maken bijna geen kans meer! Kortom uw gevel en voegen zijn beschermd tegen alle soorten vuil, zelfs tegen mos en alg.

Droogtijd

Omdat gevelstenen uit verschillende materialen kunnen bestaan is de droogtijd hierdoor mede afhankelijk. Heeft u kalkzandsteen of gewoon een bakstenen gevel?

Bij kalkzandsteen zal de droogtijd altijd iets korter zijn omdat deze soort steen een groter zuigend vermogen heeft dan een baksteen. De minimale droogtijd van het impregneermiddel ligt tussen de 4 en 6 uur.

Wij krijgen vaak de vraag “of een geschilderde gevel ook geïmpregneerd kan worden” Helaas is dit niet mogelijk. Omdat de verf het zuigende vermogen van de gevelstenen wegneemt zal bij het impregneren het impregneermiddel gemakkelijk van de buitenmuur aflopen. Het trekt namelijk niet meer in de gevelstenen en zal uw gevel ook niet waterafstotend maken.

De enige oplossing is dan om uw verf van de gevel te laten verwijderen door middel van zandstralen. Bij het laten zandstralen van de gevelstenen zal er een laagje verwijdert worden zodat de oude stenen weer tevoorschijn komen en het impregneermiddel weer de kans heeft om in de stenen te trekken.

Dak impregneren

U kunt u ook uw dak laten reinigen en impregneren. Er bestaat altijd een kans dat het vocht via het dak uw woning binnendringt in plaats van door de muren. Denk hierbij aan de volgende daken:

 • Dakpannen
 • Leien

Als u een vakman inhuurt zal deze altijd de grootte van de klus bekijken en deze in zijn prijs meenemen. Hoe groter het dakoppervlakte is, dat geëmpregneerd moet worden, hoe voordeliger u uit bent per m2. Dit is voor u dus het moment uw gevel en uw dak te laten impregneren voor een goedkope eindprijs.

Hebben uw dakpannen most of alg aanslag? Dan kunt u het dak laten reinigen en voorzien van een waterafstotende laag. Het impregneermiddel zorgt er niet alleen voor dat uw dak beter bestand is tegen water, maar uw dakpannen blijven ook veel langer schoon van alg en mos aanslag.

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op het impregneren van uw gevel!

Het impregneren van je gevel en buitenmuren is een belangrijke stap om je woning te beschermen tegen vocht en schadelijke elementen. Met de juiste impregneerbehandeling kun je de duurzaamheid van je woning verbeteren en mogelijke problemen zoals vochtophoping en vorstschade voorkomen. Volg de stappen voor een effectieve impregneerbehandeling en geniet van een langdurig en goed beschermd metselwerk.

Als u last heeft van vochtproblemen in uw huis en u wilt dit probleem snel oplossen? Laat dan uw gevel impregneren!

De prijzen voor het waterdicht maken van uw gevel en buitenmuren worden in de grote lijnen per m2 berekend, inclusief de waterdichte impregneer vloeistof. Houdt u rekening met een gemiddelde prijs tussen de 4 tot 6 euro per m2, inclusief alle materialen en voorrijkosten.

Mocht u exact de prijzen willen weten dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Vergelijk onze kostprijs met die van een andere gevelspecialist en wij kunnen u laten zien dat onze prijs per m2 gewoon goed betaalbaar is!

Veel gestelde vragen over impregneren (FAQ)

Wat kost het laten impregneren van uw buitenmuren?

De gemiddelde prijzen voor het laten impregneren van buitenmuren liggen tussen de 5 euro en 7 euro per vierkante meter. Voor deze m2 prijs worden de muren één keer geëmpregneerd. Er zal een waterafstotende vloeistof op uw buitenmuur worden aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen terwijl deze vloeistof ook een waterafstotende laag achter laat.

Wanneer moet u uw gevel impregneren?

Een buitenmuur of gevel impregneert u pas als u last heeft van doorslaand vocht aan de binnenkant van uw muren. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de buitenstenen geen vocht meer op kunnen nemen zodat uw binnenmuren droog blijven. Ook zien we regelmatig dat buitenmuren worden verontreinigd door algen of mos. Door impregnatie van de buitengevel kunt u dit voorkomen.

Kunt u een gevel impregneren als het regent?

Muren impregneren kunt u het beste doen als het droog weer is. De gevelstenen moeten niet vochtig zijn om het impregneermiddel aan te brengen.

Waarom zou ik mijn gevel of buitenmuren moeten impregneren?

Het impregneren van een gevel of buitenmuren biedt bescherming tegen vocht, schimmel, vervuiling en andere schadelijke invloeden. Door het impregneren wordt een waterafstotende laag aangebracht die voorkomt dat water en vuil in het metselwerk kunnen doordringen. Dit helpt problemen zoals vochtophoping, schimmelgroei en vorstschade te voorkomen, en verlengt de levensduur van de gevel en buitenmuren.

Wanneer is het juiste moment om mijn gevel of buitenmuren te impregneren?

Het beste moment om je gevel of buitenmuren te impregneren is wanneer het metselwerk volledig droog is. Het is raadzaam om dit te doen na de bouw of na een grondige reiniging van het oppervlak. Zorg ervoor dat er geen vochtige plekken zijn en dat het weer droog is voordat je begint met het impregneren.

Hoe lang gaat het impregneren van een gevel of buitenmuren mee?

De duurzaamheid van het impregneereffect varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type impregneermiddel, de kwaliteit ervan en de weersomstandigheden. Over het algemeen gaat een goede impregneerbehandeling meerdere jaren mee. Na verloop van tijd kan de effectiviteit echter afnemen en kan het nodig zijn om het impregneermiddel opnieuw aan te brengen voor blijvende bescherming.

Kan ik mijn gevel of buitenmuren zelf impregneren of moet ik een professional inschakelen?

Het impregneren van een gevel of buitenmuren kan technische kennis en ervaring vereisen. Hoewel het mogelijk is om het zelf te doen, kan het inhuren van een professioneel bedrijf gespecialiseerd in gevelimpregnatie voordelen bieden. Professionals hebben de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur om een effectieve impregneerbehandeling uit te voeren en kunnen advies geven over het meest geschikte impregneermiddel voor jouw specifieke situatie.

Moet ik de gevel of buitenmuren voorbereiden voordat ik ze impregneer?

Ja, een goede voorbereiding is essentieel voor een effectieve impregneerbehandeling. Zorg ervoor dat de gevel of buitenmuren schoon en vrij van stof, vuil en losse verflagen zijn. Eventuele beschadigingen, zoals scheuren of gaten, moeten worden gerepareerd voordat je begint met impregneren. Het oppervlak moet volledig droog zijn en vrij van vocht voordat het impregneermiddel wordt aangebracht.

Heeft het impregneren van een gevel of buitenmuren invloed op het uiterlijk van het metselwerk?

Over het algemeen heeft het impregneren van een gevel of buitenmuren geen grote invloed op het uiterlijk van het metselwerk. Het impregneermiddel dringt diep in de poriën van het materiaal en is meestal onzichtbaar na droging. Het kan de kleur van het metselwerk licht beïnvloeden, maar in de meeste gevallen is dit minimaal en nauwelijks waarneembaar.

Is het impregneren van een gevel of buitenmuren een eenmalige behandeling?

Het impregneren van een gevel of buitenmuren kan een langdurige bescherming bieden, maar het effect kan in de loop van de tijd afnemen. Het is geen eenmalige behandeling en het kan nodig zijn om het impregneermiddel na verloop van tijd opnieuw aan te brengen om de beschermende eigenschappen te behouden. De frequentie van herbehandeling hangt af van verschillende factoren, zoals het type impregneermiddel en de omgevingsomstandigheden.