Bij een gevel impregneren zorgt u ervoor dat de muur geen water vanaf buiten meer doorlaat. Impregneren is letterlijk het waterdicht maken van een muur met impregneermiddel. Op deze pagina vertellen wij u exact wat de kosten per m2 zijn en hoe je een buiten muur het beste kan impregneren.

Waarom je gevel impregneren?

Heeft u last van doorslaand vocht in uw muren? Dan kan je gevel impregneren de oplossing bieden.

Bij het laten impregneren van je buitenmuren of gevel van je woning wordt door middel van een drukspuit een transparante beschermlaag aangebracht die het vocht en water van buitenaf tegenhoud.

Op deze manier maak je je gevel waterdicht en voorkom je vieze schimmelplekken op je binnenmuren. Buitenmuren waar veel vocht inzit worden vaak vanaf de buitenkant met een in pregnant ingespoten. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van vocht in uw muren. Maar wat zijn nu exact de voordelen van een buitenmuur laten impregneren?

 • De gevel wordt waterafstotend
 • Poriën van de gevelstenen worden gedicht
 • Uw gevel wordt schimmelwerend
 • Uw muur is beter bestand tegen graffiti
 • Geen vocht meer aan de binnenkant van uw muur

Als u last heeft van vochtige muren of schimmel plekken in uw bestaande of nieuwbouw huis en blijft uw gevel of buitenmuur erg nat? Dan lijkt het er op dat uw gevelstenen geen goede bescherming meer geven tegen de regenachtige weersinvloeden. Door uw voor, zij of achter gevel en voegen opnieuw te laten impregneren ( hydrofoberen ) voorkomt u al deze vochtproblemen.

Op deze pagina geven wij u alle informatie betreft het waterafstotend maken van uw buitengevel, de m2 prijs, en welk materiaal het beste is om te gebruiken om uw buitenmuren weer waterdicht te krijgen.

Kosten gevel impregneren

Als het de ene dag regent en de dag erop wil het gaan vriezen dan is dit niet ideaal voor de buitenzijde (gevel) van uw woning. Door het laten impregneren van uw buitenmuren zal uw gevel veel beter tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen en voorkomt u vocht problemen in uw huis.

We zullen de kosten per m2 om uw gevel te laten impregneren eens op een rijtje zetten zodat u een goede indruk heeft van het algemene kostenplaatje:

 • Gevelreiniging – Gemiddelde prijs per m2 – 4,- euro
 • Gevel impregneren – Gemiddelde prijs per m2 4,50 euro

Als u uw gevel wilt laten impregneren met een impregneermiddel zal deze eerst gereinigd moeten worden. Er mag namelijk geen vuil tussen de muur en de impregneer laag komen zitten.

Wij raden u dan ook aan niet alleen voor het reinigen van u muur maar ook voor het impregneren van uw muren een vakman in te huren. Uiteraard wilt u niet te veel betalen en is iedereen op zoek naar een goedkope oplossing.

Wij kunnen u vertellen dat er veel te besparen valt op de kosten voor het impregneren van een gevel. Hoe? …vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en u kunt onze m2 prijzen vergelijken met die van andere gevelspecialisten. Op deze manier kunt u altijd eerst zien of de prijs van deze vochtbestrijding wel binnen uw budget past.

Wat is impregneren eigenlijk?

Bij het laten impregneren van uw buitenmuren of voor of achter gevel wordt er een silicone beschermende laag aangebracht door middel van een luchtspuit. De beschermende laag ziet eruit als een kleurloze en dunne vloeistof en wordt aangebracht op de buitenmuren van uw huis.

De vloeistof dringt vervolgens het gesteente binnen en zal daar verharden waardoor de beschermende laag ontstaat, die er voor zorgt dat het vocht niet naar binnen kan.

Hiermee voorkomt u ook nog eens vorstschade en het afbladderen van verf of stucwerk. Door deze waterafstotende laag aan te laten brengen heeft u de volgende voordelen:

 • Waterafstotende gevel
 • Schimmelwerend
 • Trekt geen vuil meer aan

Het aangebrachte silicone laagje zorgt ervoor dat er geen vocht meer in de gevelstenen kan trekken en er geen vocht meer van buiten naar de binnenkant van uw woning trekt.

Impregneermiddel is tegenwoordig ook verkrijgbaar op waterbasis. Als u houd van een schoon milieu dan is dit de beste keuze die u kunt maken. Het impregneermiddel die een oplosmiddel bevat wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt.

Een nieuwe variant is de impregneercreme. Het voordeel hiervan is dat de substantie veel dieper uw gevelstenen intrekt en een langere bescherming bied.

Als er veel deuren en kozijnen in uw gevel zitten is het handig de crème met een kwast aan te brengen. Mocht uw gevel helemaal geen kozijnen en deuren bevatten dan kunt u het impregneermiddel ver spuiten. Meerdere varianten om de buitenmuren waterafstotend te maken zijn ook:

 • Lijnolie
 • Bijenwas
 • Waterglas
gevel-impregneren
Buitenmuur impregneren

Voordelen gevel impregneren

Zoals we hierboven al vermelden is na het impregneren uw gevel water en vuil afstotend. Maar wat geeft het impregneren van uw gevel nog meer aan voordelen? Als uw gevel is geïmpregneerd is deze niet alleen waterafstotend ook zal de gevel een betere brandwering bieden aan uw woning.

Uw gevel blijft veel schoner dan u gewent bent en graffiti spuiters maken bijna geen kans meer! Kortom uw gevel en voegen zijn beschermt tegen alle soorten van vuil zelfs tegen mos en alg.

Droogtijd

Omdat gevelstenen uit verschillende materialen kunnen bestaan is de droogtijd hierdoor afhankelijk. Heeft u kalkzandsteen of gewoon een bakstenen gevel? Bij kalkzandsteen zal de droogtijd altijd iets korter wezen omdat deze soort van steen een groter zuigend vermogen heeft dan een baksteen. De minimale droogtijd van het impregneermiddel ligt tussen de 4 en 6 uur.

Wij krijgen vaak de vraag “of een geschilderde gevel ook geïmpregneerd kan worden” Helaas is dit niet mogelijk. Omdat de verf het zuigende vermogen van de gevelstenen wegneemt zal bij het impregneren het impregneermiddel gemakkelijk van de buitenmuur aflopen. Het trekt namelijk niet meer in de gevelstenen en zal uw gevels ook niet waterafstotend maken.

De enige oplossing is dan om uw verf van de gevel te laten verwijderen door middel van zandstralen. Bij het laten zandstralen van de gevelstenen zal er een laagje verwijdert worden zodat de oude stenen weer tevoorschijn komen en het impregneermiddel weer de kans heeft om in de stenen te trekken.

Dak impregneren

Naast uw gevel een beschermlaag te geven kunt u ook uw dak laten reinigen en impregneren. Er bestaat altijd een kans dat het vocht via het dak uw woning binnen dringt in plaats van door de muren. Denk hierbij aan de volgende daken:

 • Dakpannen
 • Leien

Als u een vakman inhuurt zal deze altijd de grote van de klus bekijken en deze in zijn prijs meenemen. Hoe groter het dakoppervlakte is wat geïmpregneerd moet worden hoe voordeliger u uit bent per m2. Dit is voor u dus het moment uw gevel en uw dak te laten impregneren voor een goedkope eindprijs.

Hebben uw dakpannen most of alg aanslag? Dan kunt u het dak laten reinigen en voorzien van een waterafstotende laag. Het impregneermiddel zorgt er niet alleen voor dat uw dak beter bestand is tegen water maar uw dakpannen blijven ook veel langer schoon van alg en mos aanslag.

Bespaar op het impregneren van uw gevel!

Als u last heeft van vochtproblemen in uw huis en u wilt dit probleem snel oplossen? Laat dan uw gevel impregneren!

De prijzen voor het waterdicht maken van u gevel en buitenmuren worden in de grote lijnen per m2 berekend inclusief de waterdichte impregneer vloeistof.

Houd u rekening met een gemiddelde prijs tussen de 4 tot 6 euro per m2 inclusief alle materialen en voorrijkosten.

Mocht u exact de prijzen willen weten dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Vergelijk onze kostprijs met die van een ander gevelspecialist en wij kunnen u laten zien dat onze prijs per m2 gewoon goed betaalbaar is!

Veel gestelde vragen over impregneren

Wat kost het laten impregneren van je buitenmuren?

De gemiddelde prijzen voor het laten impregneren van buitenmuren liggen tussen de 5 euro en 7 euro per vierkante meter. Voor deze m2 prijs worden de muren een keer geïmpregneerd.

Wanneer moet je je gevel impregneren?

Een buitenmuur of gevel impregneer je pas als u last heeft van doorslaand vocht aan de binnenkant van uw muren. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de buitenstenen geen vocht meer op kunnen nemen zodat uw binnenmuren droog blijven.

Kan je een gevel impregneren als het regent?

Muren impregneren kunt je het beste doen als het droog weer is. De gevelstenen moeten niet vochtig zijn om het impregneermiddel aan te brengen.

Klus plaatsen      ↓

Foto (optioneel)