• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Stucadoor Garantie

Bij ons is het gelukkig zelden nodig om garantiewerk uit te voeren. Dankzij de uitgebreide ervaring van onze stukadoors en spuiters in diverse wandafwerkingen kunnen zij adequaat reageren op elke situatie. Desondanks zijn wij als erkend stukadoorsbedrijf verplicht om de NOA-garantie te verstrekken. Hier vindt u alle informatie over de duur van de garantie op stucwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Consumenten garantie

Wanneer u overweegt om uw bestaande of nieuwbouwwoning te laten stucen, is het essentieel om te weten welke garantie u op het stucwerk kunt verwachten. Ontdek op deze pagina alle details over de garantievoorwaarden voor zowel binnen- als buitenstucwerk.

Uit recent onderzoek is gebleken dat stukadoorsbedrijven kampen met een imago probleem bij consumenten. Bovendien zijn particulieren vaak niet goed op de hoogte van de mogelijkheden, producten en diensten die stukadoors-, afbouw-, vloer- en terrazzobedrijven en plafond- en wandmontagebedrijven bieden. De NOA streeft ernaar om hier verandering in te brengen.

Bereken in 2 min uw prijs

Voorwaarden afbouwgarantie

De NOA-Afbouwgarantie omvat voorwaarden die in samenwerking met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis zijn opgesteld. Sinds 1 januari 2007 zijn alle NOA-leden verplicht om aan deze voorwaarden te voldoen. Dit biedt opdrachtgevers zekerheid, omdat gemaakte afspraken worden omgezet in concrete garanties. Naast deze afspraken biedt de garantie ook duidelijkheid over zaken zoals meer- en minderwerk.

Noa garantie op stucwerk

Natuurlijk bieden we altijd garantie op ons stucwerk. Maar wat houdt die garantie precies in? Garantie op stucwerk betekent dat er geen losse lagen mogen ontstaan.

Loslatende of loszittende lagen worden veroorzaakt door slechte of onvoldoende hechting, waar de stukadoor uiteindelijk verantwoordelijk voor is. In sommige gevallen biedt de garantie geen dekking voor scheuren in het stucwerk. Neem bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning die nog veel zal uitzetten.

Als stukadoor kan je niet verwachten dat een laagje gips een heel huis bij elkaar houdt. Lees hier meer over het stucen van nieuwbouwwoningen.

Stucadoor garantie
NOA afbouw garantie op stucwerk

Garantie op scheurvorming

Scheurvorming vormt vaak de grootste uitdaging voor een stukadoor. Het ontstaan van scheuren in een woning betekent niet per se dat het geleverde stucwerk van slechte kwaliteit is.

Scheuren worden vaak veroorzaakt door het inklinken van een woning, zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouwprojecten.

Het voordeel van scheuren is dat ze doorgaans snel kunnen worden gerepareerd en na de reparatie nauwelijks meer zichtbaar zijn. Scheuren in nieuwbouwwoningen ontstaan scheuren vaak wanneer de bewoners de woning betrekken en beginnen te stoken.

Bereken in 2 min uw prijs

Stucadoor Garantie de Stuc-Concurrent is NOA gecertificeerd

Om de NOA-Afbouwgarantie bij het grote publiek onder de aandacht te brengen verschijnen de komende periode advertenties, radiocommercials en zal de consument via het internet op de nieuwe garantie gewezen worden.

De actie wordt versterkt door het Bedrijfschap Afbouw die vanaf maart via hun eigen campagne aandacht vragen voor vakmanschap en hierbij de NOA-Afbouwgarantie als keurmerk van vakwerk noemen.

Voor meer informatie over strijklicht op wanden en plafonds of ons stucadoorsbedrijf en de Garantie, kunt u contact opnemen met ons kantoor of bekijk de voorwaarden pagina.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is de garantie op stucwerk?

Elk erkend stukadoorsbedrijf is verplicht garantie te geven op het nieuw aangebrachte stucwerk. Lees hier alles over garantie op stucwerk.

Hoeveel jaar garantie op stucwerk?

Gemiddeld geeft een stukadoor 5 jaar garantie op binnenwerk. Op stucwerk wat buiten verricht wordt is dit 3 jaar.

Hoe lang is de garantie op stucwerk?

De garantie op stucwerk kan variëren afhankelijk van de partij die het werk heeft geleverd en de voorwaarden die zijn overeengekomen.

Over het algemeen geldt in Nederland echter dat stucwerk binnen garantieperiode van 5 jaar valt, gerekend vanaf 3 maanden na oplevering, terwijl voor stucwerk buiten een garantieperiode van 3 jaar geldt. Het is echter altijd verstandig om de garantievoorwaarden het betreffende stukadoorsbedrijf na te gaan voor specifieke informatie.

Wat houdt de garantie op stucwerk in?

De garantie op stucwerk houdt in dat de stukadoor verantwoordelijk is voor eventuele gebreken of schade die ontstaan binnen de afgesproken garantieperiode. De exacte voorwaarden van de garantie kunnen verschillen per partij, maar over het algemeen geldt dat de garantieperiode voor binnenstucwerk vijf jaar is, terwijl voor buitenstucwerk een periode van drie jaar geldt.

Dit betekent dat als er binnen deze periode problemen optreden als gevolg van onjuiste uitvoering of andere oorzaken die niet de schuld zijn van de klant, of stukadoor kosteloos verplicht is om het te herstellen of opnieuw uit te voeren. Het is echter belangrijk om de specifieke voorwaarden van de garantie te kennen en te begrijpen voordat u akkoord gaat met een opdracht.

Wat gebeurt er als er problemen optreden binnen de garantieperiode?

Als er problemen optreden binnen de garantieperiode van het pas aangebrachte stucwerk, heeft de consument recht op gratis reparatie of vervanging van het stucwerk. De verkoper of fabrikant is verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem en het nakomen van de garantie, tenzij het probleem veroorzaakt is door verkeerd gebruik of andere oorzaken die niet onder de garantie vallen. Als de stukadoor of fabrikant weigert het probleem op te lossen, kan de consument contact opnemen met een geschillencommissie of de rechter.

Geldt de garantie op stucwerk voor binnen- en buitenshuis?

Bij stucwerk geldt er over het algemeen een garantietermijn van vijf jaar voor binnenwerk en drie jaar voor buitenwerk. Echter, de precieze garantietermijn kan verschillen per stukadoorsbedrijf en hangt af van de voorwaarden die zij hanteren. Het is daarom verstandig om bij het inhuren van een stukadoorsbedrijf te informeren naar de garantievoorwaarden die zij hanteren voor zowel binnen- als buitenstucwerk.

Hoe kan ik aanspraak maken op de garantie op stucwerk?

Om te beginnen is het verstandig om met de stukadoor contact te hebben hierover. Mocht deze het probleem niet willen oplossen stap dan is naar de NOA (stukadoors afbouwgarantie)

Hoe kan ik scheuren in stucwerk voorkomen?

Scheuren in stucwerk kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals structurele bewegingen in het gebouw, temperatuurverschillen, vochtigheid, en onjuiste voorbereiding van het oppervlak. Het is belangrijk om een ervaren stukadoor in te schakelen, correcte voorbereiding uit te voeren en hoogwaardige materialen te gebruiken om scheuren te minimaliseren.

Wat is de oorzaak van scheuren in nieuw stucwerk?

Bij nieuw stucwerk kunnen scheuren ontstaan door het drogingsproces, waarbij het stucwerk krimpt en uitzet. Ook structurele veranderingen in het gebouw, zoals zettingen, kunnen scheuren veroorzaken. Het is normaal dat nieuw stucwerk in de eerste maanden kleine scheurtjes vertoont, maar deze kunnen meestal worden gerepareerd.

Wat is de garantieperiode voor stucwerk en dekken scheuren hierin?

De garantieperiode voor stucwerk kan variëren, maar veelal bieden professionele stukadoorsbedrijven garantie op hun werk. Scheuren die binnen de garantieperiode optreden als gevolg van gebrekkig vakmanschap of ondeugdelijke materialen kunnen in aanmerking komen voor reparatie onder garantie.

Hoe kan ik scheuren in bestaand stucwerk repareren?

Voor het repareren van scheuren in bestaand stucwerk is het belangrijk om eerst de oorzaak van de scheur te achterhalen. Vervolgens kunnen scheuren worden gerepareerd door ze uit te krabben, op te vullen met geschikt vulmiddel en glad te strijken. Indien nodig kan een professionele stukadoor worden ingeschakeld voor een duurzame reparatie.

Wat zijn de beste preventieve maatregelen om scheuren in stucwerk te voorkomen?

Het correct voorbereiden van het oppervlak, het gebruik van flexibele pleisters, het installeren van bewegingsvoegen op strategische plaatsen en het vermijden van grote temperatuur- en vochtigheidsvariaties kunnen helpen om scheuren in stucwerk te voorkomen. Raadpleeg altijd een ervaren professional voor advies op maat.