Stucadoor garantie | Stucwerk hoe lang is de garantie?

Stucadoor Garantie

  • Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997 actief

Gelukkig komt het bij ons weinig voor dat wij garantiewerk moeten uitvoeren. Omdat al onze stukadoors en spuiters jarenlang ervaring hebben in verschillende wandafwerkingen kunnen zij inspelen op iedere situatie. Echter zijn wij verplicht als erkend stukadoorsbedrijf om de NOA garantie af te geven. Leest u op deze pagina alles over hoe lang u garantie heeft op stucwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Als u van plan bent uw bestaande- of nieuwbouwwoning te laten stucen is het ook van groot belang wat voor soort garantie u op het stucwerk krijgt. Leest u op deze pagina alles over de garantiebepalingen op stucwerk voor zowel binnen als buiten.

Uit onderzoek bleek dat stukadoorsbedrijven bij consumenten met een imago probleem kampen. Daarnaast waren particulieren niet goed bekend met de mogelijkheden, producten en diensten van stucadoors- en afbouwbedrijven, vloeren- en terrazzo bedrijven en plafond- en wandmontagebedrijven. Daar wil de NOA nu verandering in brengen.

Bereken in 2 min uw prijs

Voorwaarden afbouwgarantie

De voorwaarden die de NOA-Afbouwgarantie omvat zijn in overleg met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis opgesteld. Vanaf 1 januari 2007 zijn alle NOA-leden verplicht aan deze voorwaarden te voldoen. Op die manier zet men afspraken om in zekerheden voor de opdrachtgever. Naast de genoemde afspraken weet de consument precies hoe het zit met bijvoorbeeld meer- en minderwerk.

Noa garantie op stucwerk

U heeft natuurlijk altijd garantie op stucwerk. Maar wat houdt deze garantie in? Garantie op stucwerk houdt in dat er geen loszittende lagen mogen ontstaan.

Lagen die loslaten of los zitten zullen ontstaan door een slechte- tot geen hechting waar de stukadoor ten slotte verantwoordelijk voor is.

Scheuren in stukadoorswerk hebben in sommige gevallen geen garantie. Kijkt u maar eens naar een nieuwbouwwoning die nog veel zal uitwerken. Als stukadoor kun je natuurlijk niet een heel huis bij elkaar houden met een laagje gips. Lees hier meer over nieuwbouwwoningen stucen.

Stucadoor garantie
NOA afbouw garantie op stucwerk

Garantie op scheurvorming

Scheurvorming is de grootste nachtmerrie van een stucadoor. Als er een scheur ontstaat in een woning wil het natuurlijk niet zeggen dat de stucadoor slecht stucwerk heeft afgeleverd.

Scheuren ontstaan vaak door het zetten van een woning in een bestaande bouw of nieuwbouwwoning.

Het voordeel van scheuren is weer dat deze snel gerepareerd kunnen worden en na de reparatie nauwelijks nog te zien zijn. Scheuren in een nieuwbouwwoning ontstaan vaak als de bewoner in de woning is gaan wonen en gaat stoken.

Bereken in 2 min uw prijs

Stucadoor Garantie de Stuc-Concurrent is NOA gecertificeerd

Om de NOA-Afbouwgarantie bij het grote publiek onder de aandacht te brengen verschijnen de komende periode advertenties, radiocommercials en zal de consument via het internet op de nieuwe garantie gewezen worden.

De actie wordt versterkt door het Bedrijfschap Afbouw die vanaf maart via hun eigen campagne aandacht vragen voor vakmanschap en hierbij de NOA-Afbouwgarantie als keurmerk van vakwerk noemen.

Voor meer informatie over strijklicht op wanden en plafonds of ons stucadoorsbedrijf en de Garantie, kunt u contact opnemen met ons kantoor of bekijk de voorwaarden pagina.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Elk erkend stukadoorsbedrijf is verplicht garantie te geven op het nieuw aangebrachte stucwerk. Lees hier alles over garantie op stucwerk.

Gemiddeld geeft een stukadoor 5 jaar garantie op binnenwerk. Op stucwerk wat buiten verricht wordt is dit 3 jaar.

De garantie op stucwerk kan variëren afhankelijk van de partij die het werk heeft geleverd en de voorwaarden die zijn overeengekomen. Over het algemeen geldt in Nederland echter dat stucwerk binnen garantieperiode van 5 jaar valt, gerekend vanaf 3 maanden na oplevering, terwijl voor stucwerk buiten een garantieperiode van 3 jaar geldt. Het is echter altijd verstandig om de garantievoorwaarden het betreffende stukadoorsbedrijf na te gaan voor specifieke informatie.

De garantie op stucwerk houdt in dat de stukadoor verantwoordelijk is voor eventuele gebreken of schade die ontstaan binnen de afgesproken garantieperiode. De exacte voorwaarden van de garantie kunnen verschillen per partij, maar over het algemeen geldt dat de garantieperiode voor binnenstucwerk vijf jaar is, terwijl voor buitenstucwerk een periode van drie jaar geldt.

Dit betekent dat als er binnen deze periode problemen optreden als gevolg van onjuiste uitvoering of andere oorzaken die niet de schuld zijn van de klant, of stukadoor kosteloos verplicht is om het te herstellen of opnieuw uit te voeren. Het is echter belangrijk om de specifieke voorwaarden van de garantie te kennen en te begrijpen voordat u akkoord gaat met een opdracht.

Als er problemen optreden binnen de garantieperiode van het pas aangebrachte stucwerk, heeft de consument recht op gratis reparatie of vervanging van het stucwerk. De verkoper of fabrikant is verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem en het nakomen van de garantie, tenzij het probleem veroorzaakt is door verkeerd gebruik of andere oorzaken die niet onder de garantie vallen. Als de stukadoor of fabrikant weigert het probleem op te lossen, kan de consument contact opnemen met een geschillencommissie of de rechter.

Bij stucwerk geldt er over het algemeen een garantietermijn van vijf jaar voor binnenwerk en drie jaar voor buitenwerk. Echter, de precieze garantietermijn kan verschillen per stukadoorsbedrijf en hangt af van de voorwaarden die zij hanteren. Het is daarom verstandig om bij het inhuren van een stukadoorsbedrijf te informeren naar de garantievoorwaarden die zij hanteren voor zowel binnen- als buitenstucwerk.

Om te beginnen is het verstandig om met de stukadoor contact te hebben hierover. Mocht deze het probleem niet willen oplossen stap dan is naar de NOA (stukadoors afbouwgarantie)