Kosten stucadoor: Wij geven advies over de m2 prijzen

Kosten stucadoor binnen 2 min de prijs!

  • Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997 actief

U bent op zoek naar een stucadoor om uw nieuwbouw- of oude woning volledig te laten stucen? Of wilt u maar een gedeelte van uw woning laten stukadoren zoals de zolder, badkamer of woonkamer?

Maar welk soort stucwerk past nu het best in uw woonhuis, zodat het combineert met uw interieur. En wat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter (m2) van een stukadoor en het nieuwe stucwerk dat aangebracht moet worden op uw muren of plafonds?

Uiteraard wilt u weten of de stucadoor prijzen per m2 wel in uw budget passen. Leest u op deze pagina alles over de verschillende soorten stucwerk, de kosten van een stucadoor, en de prijzen per m2 voor het laten stucen van uw muren en plafond.

Op deze pagina geven wij u het juiste antwoord op de vraag ” wat kost stucwerk”? Dit doen we aan de hand van de volgende onderwerpen:

Wat is de gemiddelde prijs van stucen?

Natuurlijk is de m2 meter prijs van het stucwerk dat moet worden aangebracht op uw muren en plafonds erg belangrijk. Zo zit er bijvoorbeeld al een flink prijsverschil tussen de tarieven om uw volledige huis te laten stucen of alleen de woonkamer, badkamer of de zolder.

Ook in het stucen van de muren en de plafonds zit een verschil in prijs. Zo is het stucwerk van een plafond altijd duurder dan het laten stucen van een muur. De gemiddelde te stucen kosten per vierkante meter voor het stucen van een muur liggen tussen de €10,- en €22,- (uitgaande van glad stucwerk).

De prijs per meter voor het stucen van een plafond ligt tussen de €15 en €20,- per m2. De genoemde kostprijs is inclusief het stukadoorsmateriaal en de loonkosten van de stukadoor. Om een duidelijke prijsindicatie te kunnen geven van hebben wij voor u een prijzentabel gemaakt met daarin verschillende soorten muurafwerkingen en plafondafwerkingen.

Hier kunt u een indicatie zien van de kosten per m² voor het laten stukadoren van uw hele huis of een gedeelte hiervan zoals de woonkamer, badkamer of de zolderruimte:

Kosten stucwerk per type

Leest u hier de kosten per m2 van verschillende soorten stucwerken:

Kosten stucwerk per type Gemiddelde m2 prijzen, incl mat en loonkosten
Spackspuitwerk ( gespoten korrel )€ 8 - € 11
Behangklaar stucen ( Bijna glad )€ 10 - € 18
Sausklaar stucen ( strak en glad )€ 10 - € 25
Sierpleister (spachtelputz korrel )€ 16 - € 23
Plafond glad stucen ( pleisterwerk )€ 15 - € 30
Schuurwerk ( halve manen )€ 18 - € 25
Raapwerk ( dik stucwerk vanaf 1 cm )€ 18 - € 30
Kosten stucadoor
Stukadoor die een plafond glad stuct

Extra prijsinformatie

Als u niet uw gehele woonhuis wilt laten stukadoren maar een gedeelte van uw woning, bijvoorbeeld een slaapkamer of de woonkamer dan is het prijsvoorbeeld hieronder misschien wel makkelijk om zo de kosten van een stukadoor beter te kunnen berekenen:

Gedeelte woonhuis Totaalprijs en tijdsduur
Stucen kleine kamer€380 tot aan €1200 / 2 tot 3 dagen
Stucen medium kamer€450 tot aan €1500 / 3 tot 4 dagen
Stucen grote kamer€700 tot aan €2000 / 4 tot 6 dagen
Stucwerk muren per m2Vanaf €9 tot aan €20
Stucwerk plafond per m2Vanaf €13 tot aan €20
Badkamer stucenVanaf €17 tot aan €22 / 3 tot 5 dagen
Woonkamer stucen€1200 tot aan €3500 / 4 tot 6 dagen

Wat kost een stucadoor?

De gemiddelde kosten stucadoor (stucen kosten) zijn heel verschillend en variëren van € 6 per m2 tot over de € 20 per m2. Dit is geheel afhankelijk van welk soort stucwerk u kiest. En of u een nieuwbouwwoning wilt laten stucen of een bestaande oudere woning wilt laten voorzien van een nieuwe stuclaag als wandafwerking.

Ook heeft de prijs van een stukadoor veel te maken met de afmetingen van de wanden en plafonds. Zo is het hele huis stucen goedkoper dan alleen een badkamer of een slaapkamer. Hoe meer vierkante meters een stukadoor heeft om te stukadoren des te goedkoper het stucwerk zal worden.

Bereken in 2 min uw prijs

Betaal niet teveel voor uw stucwerk!!!

Veel stukadoorsbedrijven of stukadoors die meer dan €21 per vierkante meter berekenen voor dun pleisterwerk (glad stucwerk in een nieuwbouwhuis) vragen in onze ogen veel te veel.

Wij stucen muren in een nieuwbouwwoning al vanaf € 10 per m, dit is inclusief alle stukadoorsvoorbereidingen. De kosten stucwerk hebben te maken met verschillende factoren. Hoe groter de opdracht en de oppervlakte van de muren en de plafonds is, des te lager de vierkante meter prijs zal worden.

Ook heeft de huidige ondergrond veel invloed op de totaalprijs. De kosten van een muur van bakstenen is duurder dan het laten stucen van een betonmuur. Het prijsverschil zit hem hier in de laagdikte van de stuclaag.

Kijk hier eens voor een vrijblijvende offerte! en ontdek hoe goedkoop wij uw hele huis kunnen stucen ! Bij een muur die behangklaar is, zoals vaak in een nieuwbouwwoning voorkomt, hebben wij minder werk en zullen dus de vierkante meter prijzen voor een muur te laten stucen lager zijn. Dit laatste geldt vooral voor nieuwbouwwoningen die meestal behang klaar worden opgeleverd.

Het glad stucen van de muren
Muren glad stucen

Vergelijk de prijzen van een stucadoor

Waar moet u nu opletten als u een stukadoor wilt inhuren? En hoe weet u nu of u niet te veel betaald voor uw nieuwe stucwerk? Waar u op kunt letten wanneer u de kosten stukadoor vergelijkt, is een branchevereniging of keurmerk waar desbetreffende stukadoorsbedrijf bij aangesloten is.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). De Noa ziet erop toe dat afbouwbedrijven een bepaalde kwaliteit afleveren en kunnen zelfs bemiddelen wanneer u als klant niet tevreden bent over het geleverde stukadoorswerk.

Stukadoren is namelijk niet alleen maar een muur glad maken in een woning, het is een vak apart en er kan veel mis gaan, daar heeft u natuurlijk geen zin in. De stucadoor prijs ligt in het geval van normale m2 prijzen tussen de €  10 en € 22 per m2 voor een laagdikte tot 4 mm. Bij een laagdikte dikker dan 4 mm zullen de prijzen voor het stucen al snel oplopen omdat het materiaalverbruik dan veel hoger zal liggen.

Prijsverschil plafond & muur

Zoals we hierboven al uiteen zetten, zit er een groot prijsverschil in het laten stucen van een plafond of het stucwerk van uw wanden. Het stucen van een plafond in de woonkamer of badkamer van uw woonhuis is een stuk arbeidsintensiever dan het stucen van een muur.

Omdat de stucadoor bij het stucen van een plafond boven zijn macht moet werken is de m2 prijs om het plafond te laten afwerken met stucwerk altijd 20% duurdere dan het afwerken van muren.

De gemiddelde prijzen voor een plafond te laten stucen liggen tussen de € 15 en € 20 per m2. Muren daarin tegen liggen de kosten tussen de €12 en € 17 per m2. De kosten van een complete woning laten stukadoren zijn daarom altijd goedkoper omdat de stukadoor een groter oppervlakte te bewerken heeft en per dag meer vierkante meters kan stukadoren.

Bereken in 2 min uw prijs

Stucwerk prijzen

De prijzen van stucwerk variëren dus van € 10,-  per m2 tot aan € 20,- per m2. Het is ook mogelijk om voor een duurdere afwerking te kiezen zoals waterdicht stucwerk voor in de badkamer of decoratief stucwerk zoals beton cirë.

De prijzen van betonlook stucwerk beginnen pas vanaf € 40,- per m2 tot aan wel € 120,-. De gemiddelde kosten van stucwerk zijn geheel afhankelijk van welk soort stucwerk u kiest in uw woning en de laagdikte die moet worden aangebracht.

Soms kan stucwerk bijvoorbeeld in een badkamer wel 4 cm dik moeten worden aangebracht, dit zal dan natuurlijk meer materiaal gaan kosten en zo is de m2 prijs weer duurder voor de consument. De prijs van stucwerk en de prijzen van een stucadoor liggen dus grotendeels in uw eigen handen als u uw woning of badkamer wilt laten stucen.

Wij kunnen u hierbij wel een handje helpen om zo voordelig en goedkoop mogelijk uit te zijn voor uw stuc klus. Wilt u snel een prijs voor uw stucwerk weten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang de kosten van stucwerk binnen een minuut in u mailbox.

Latexverf spuiten muren door latexspuiter
Latexverf spuiten muren door latexspuiter

Goedkoop stucen

Omdat het moeilijk is de kosten stucadoor te berekenen en een keuze te maken in het soort stucwerk dat u in uw woonkamer, badkamer, of slaapkamers wilt laten aanbrengen, zullen wij de belangrijkste aspecten voor u op een rij zetten.

Uiteraard zit er wel verschil in de exacte prijs voor het stucen van een hele woning of maar een gedeelte. Omdat elke situatie verschillend is zal het uiteindelijke prijskaartje ook variëren van goedkoop naar duur. De prijs van een goede stucadoor hangt van talloze factoren af. Hieronder laten wij u zien welke factoren dit zijn:

  • Welk soort stucwerk kiest u?
  • Hoe groot is het oppervlakte (m2) ?
  • Moet er een wand of plafond gestukadoord worden?
  • Hoe zien uw bestaande wanden en plafonds eruit?

Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de totaalprijs van het stukadoren van uw huis. Als u een fraaie afwerking wilt voor uw muren en plafonds en redelijk goedkoop uit wil zijn, kiest u dan voor spuitwerk op uw plafond of muren, dat veel in nieuwbouwwoningen wordt toegepast.

Spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht met een spuitmachine. Hierdoor kan een stucadoor heel efficiënt te werk gaan. Als de voorbereidingen goed zijn uitgevoerd is het spuiten van uw woning vaak binnen een dag geheel afgerond voor een zeer lage prijs.

De prijzen van spackspuiten beginnen namelijk al vanaf € 6 per m2. Maar welke goedkope soorten stucwerk zijn er nog meer?

Zoals u hierboven kunt zien zullen deze soorten stucwerk jarenlang meegaan en zal het prijskaartje zeker niet te hoog zijn voor het volledig stucen van uw huis.

Kosten stucadoor, duidelijkheid over de prijzen!

De Stuc-Concurrent is een erkend stucadoorsbedrijf. Wij binden u niet aan onnodige voorwaarden en u ontvangt zekerheid en de beloofde kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Hoe goedkoop is het stucwerk van de Stuc-Concurrent? Ontdek hoe scherp onze prijs voor stucen van uw volledige woonhuis is, door geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan te vragen.

Zo hebben wij een geautomatiseerd prijs berekeningssysteem laten ontwikkelen, die een offerte voor het stucen van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis snel uitrekent en u via uw opgegeven email adres toezendt. U heeft dus werkelijk binnen 2 minuten duidelijkheid over de prijzen van het stucwerk dat u wilt laten uitvoeren, of dit nu een klein muurtje is of uw gehele huis.

Nadat u het prijssysteem heeft ingevuld zullen wij binnen 2 dagen telefonisch contact met u opnemen om te vragen of u de prijzen voor het stucen van uw huis aantrekkelijk en interessant vindt, en de details doorspreken. Op deze manier kunnen wij de kosten stucadoor inzichtelijk en duidelijk maken, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Stukadoor die structuur stucwerk aanbrengt
Stukadoor die structuur stucwerk aanbrengt

9% Btw over de stucadoor prijzen

Helaas moeten we allemaal btw betalen, maar door deze btw regeling op huizen die ouder zijn dan 2 jaar kunt u flink besparen op de prijzen van een stucadoor en het laten stucen van uw woonhuis. Mocht uw woning ouder zijn dan 2 jaar dan valt u dus in een speciale 9% btw regeling, in plaats van de huidige 21%, dat voor stucwerk in een nieuwbouwwoning berekend wordt.

Bij een oudere renovatiewoning heeft u dus een voordeel op de kosten van stucwerk van maar liefst 12 %. We zullen u hier een klein kostenvoorbeeld laten zien van het verschil tussen het laten stucen van een nieuwbouwwoning of een ouder huis.

Mocht u een wand willen laten stucen in uw woonkamer van 50 m2 dan zou u met een gemiddelde prijs van € 12 per m2 600,- euro betalen. De 21% btw is dan € 126,-. Bij de 9% regeling is dit maar € 54,- een verschil dus van € 72,- die snel verdient is. Helaas geldt deze regeling dus niet voor het stuccen van een nieuwbouwwoning.

Het stucwerk dat uitgevoerd moet worden in een nieuwgebouwde woning zal 21% btw over berekend moeten worden. Profiteer dus van de laagste stucadoor prijzen als uw woning ouder is dan 2 jaar.

Tip!! Heeft u meerdere klussen in uw huis te doen en is het lastig om een vakman te vinden dan kunt u uw klus plaatsen bij de Stuc-Concurrent! Plaats gratis uw klus en ontvang een gratis offerte van een erkend samenwerkend bedrijf.

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

De kosten van stucwerk variëren doorgaans tussen de €12 en €50 per vierkante meter. Dit is echter een algemene schatting en de daadwerkelijke prijs kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk, de staat van de ondergrond en de regio.

In veel gevallen worden de kosten voor materiaal apart in rekening gebracht boven op de arbeidskosten. Het is belangrijk om bij het aanvragen van een offerte te vragen of de materiaalkosten zijn inbegrepen of dat ze apart worden vermeld.

Naast de basisprijs per vierkante meter kunnen er extra kosten zijn, zoals voorrijkosten, materiaalkosten, eventuele reparaties of voorbereidende werkzaamheden. Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen waarin alle kosten worden opgenomen om verrassingen te voorkomen.

Er zijn enkele manieren om de kosten van stucwerk te verlagen. U kunt bijvoorbeeld overwegen om meerdere offertes te vergelijken, te kiezen voor eenvoudigere afwerkingen in plaats van decoratieve opties, of te zoeken naar stukadoors die kortingen aanbieden voor grotere projecten.

Het kan voorkomen dat sommige stukadoors vragen om een aanbetaling voordat ze aan het werk beginnen. Dit kan variëren afhankelijk van de stukadoor en de omvang van het project. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over betalingsvoorwaarden voordat u akkoord gaat met de samenwerking.

Het is mogelijk om kosten te besparen door zelf stucwerk uit te voeren, maar dit kan alleen aanbevolen worden als u ervaring heeft en bekwaam bent in het stucen. Stucwerk vereist vakmanschap en het gebruik van de juiste technieken en gereedschappen. Onjuist uitgevoerd stucwerk kan resulteren in extra kosten voor reparaties.

De kosten van een stukadoor kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type stucwerk dat wordt gekozen, de staat van de ondergrond en de regio waarin je woont. Gemiddeld kunnen de kosten voor stucwerk variëren van €15 tot €50 per vierkante meter. Het is altijd aan te raden om bij verschillende stukadoors offertes op te vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke project.

De prijs van een stukadoor is inclusief de kosten voor arbeid, materiaal en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Het omvat meestal het aanbrengen, egaliseren en afwerken van het pleisterwerk. Eventuele extra werkzaamheden, zoals het repareren van scheuren of het verwijderen van oud stucwerk, kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de prijs van een stukadoor, waaronder de grootte en complexiteit van het project, het gekozen type stucwerk, de bereikbaarheid van de oppervlakken en de staat van de ondergrond. Daarnaast kunnen ook de locatie en de concurrentie onder stukadoors de prijzen beïnvloeden.

Er zijn enkele manieren om de kosten van een stukadoor te beheersen. Het vergelijken van offertes van verschillende stukadoors kan je helpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Daarnaast kun je besparen door bepaalde voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, zoals het verwijderen van oud behang of verf van de muren.

Ja, de meeste professionele stukadoors bieden garanties op hun werk. Deze garanties kunnen variëren afhankelijk van de stukadoor en het type stucwerk dat wordt uitgevoerd. Het is altijd aan te raden om te informeren naar de garantievoorwaarden voordat je een stukadoor inhuurt.

Voor een nauwkeurige prijsopgave is het aan te raden om een stukadoor persoonlijk te laten langskomen en het project te laten beoordelen. Op basis van de specifieke situatie en jouw wensen kan de stukadoor dan een gedetailleerde offerte op maat maken.