• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Kosten stucadoor in 2 min inzicht in de stukadoor prijzen 2024

Zoekt u een stucadoor voor uw nieuwbouw- of renovatieproject in 2024, of overweegt u specifieke ruimtes zoals de zolder, badkamer, of woonkamer te laten stucen? Begrijp welk stucwerk het beste aansluit bij uw woning en wat de verwachte kosten per vierkante meter zijn voor professioneel stucwerk aan muren of plafonds.

Uw budget is belangrijk

Het is belangrijk om vooraf te bepalen of de stukadoor tarieven aansluiten bij uw budget. Deze pagina biedt u een compleet overzicht van verschillende stucwerktypes, de bijbehorende kosten en prijzen per vierkante meter voor het vakkundig egaliseren van uw oppervlakken.

We bieden een gedetailleerd antwoord op de cruciale vraag: "Wat zijn de kosten van stucwerk per vierkante meter?" en behandelen essentiële onderwerpen om u volledig te informeren.

Prijsverschil van muren of plafond laten stucen

Uiteraard is de m2-prijs voor glad stucwerk van groot belang, vooral wanneer het wordt aangebracht op uw muren en plafond. Er bestaat bijvoorbeeld aanzienlijk prijsverschil tussen het stucen van uw volledige huis en het stucen van alleen de woonkamer, badkamer of zolder.

Ook bij het stukadoren van muren en plafonds is er een prijsverschil. Het stucwerk op een plafond is bijvoorbeeld altijd duurder dan het stucen van een muur. De gemiddelde te stucen kosten per vierkante meter voor het stucen van een muur variëren tussen €10,- en €20,- (uitgaande van glad stucwerk).

De prijs per meter voor het stucen van een plafond ligt tussen de €15 en €22,- per m2. Deze kostprijs is inclusief stukadoorsmateriaal en de arbeidskosten van de stukadoor. Om u een duidelijke prijsindicatie te geven, hebben we een prijzentabel opgesteld met verschillende soorten muur- en plafondafwerkingen.

Hier vindt u een indicatie van de kosten per m² voor het laten stukadoren van uw gehele huis of een specifiek gedeelte, zoals de woonkamer, badkamer of zolderruimte:

Wat zijn de m2 prijzen van stucwerk?

De kosten voor stucwerk per vierkante meter zijn onderhevig aan diverse invloeden, waaronder het soort stucwerk, complexiteit van het project, geografische ligging, en de deskundigheid van de stukadoor. Doorgaans bewegen de tarieven zich tussen €10 en €25 per m2, afhankelijk van deze cruciale factoren.

Elk aspect speelt een significante rol in het bepalen van de uiteindelijke prijs, waarbij het soort stucwerk van invloed is op de materiaalkeuze en de benodigde tijd. De complexiteit van de taak, beïnvloed door factoren zoals plafondhoogte en de aanwezigheid van hoekjes en kieren, kan eveneens de kosten opdrijven.

Regionale prijsverschillen weerspiegelen de variatie in levenskosten en beschikbaarheid van vakmensen, terwijl de expertise van de stukadoor de kwaliteit en efficiëntie van het werk waarborgt, wat zich vertaalt in de prijsstelling. Door deze elementen zorgvuldig te overwegen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een stukadoor voor uw project.

Stucwerk soort Gemiddelde prijzen, incl mat en loonkosten
Spackspuitwerk ( gespoten korrel )€ 8 - € 11 euro/m2
Behangklaar stucen ( Bijna glad )€ 10 - € 18 euro/m2
Sausklaar stucen ( strak en glad )€ 10 - € 25 euro/m2
Sierpleister (spachtelputz korrel )€ 16 - € 23 euro/m2
Plafond glad stucen ( pleisterwerk )€ 15 - € 30 euro/m2
Schuurwerk ( halve manen )€ 18 - € 25 euro/m2
Raapwerk ( dik stucwerk vanaf 1 cm )€ 18 - € 30 euro/m2
Kosten stukadoor per m2
Nieuwbouw stucwerk aanbrengen

Extra prijsinformatie stucwerken

Het gemiddelde prijsbereik voor stucwerk kosten per vierkante meter (m2) van een muur varieert doorgaans tussen €10,- en €20,-, met als uitgangspunt glad stucwerk. Voor het stuken van een plafond ligt het gemiddelde prijsbereik tussen €15 en €22,- per m2. Deze vermelde prijs is inclusief zowel het materiaal als de arbeidsuren van de stukadoor.

Indien u ervoor kiest om niet uw volledige woning, maar slechts een specifiek gedeelte zoals een slaapkamer of de woonkamer te laten stukadoren, biedt het onderstaande prijsvoorbeeld wellicht handige inzichten om de kosten van een stukadoor beter te kunnen inschatten:

Gedeelte woonhuis Totaalprijs en tijdsduur
Stucen kleine kamer€380 tot aan €1200 / 2 tot 3 dagen
Stucen medium kamer€450 tot aan €1500 / 3 tot 4 dagen
Stucen grote kamer€700 tot aan €2000 / 4 tot 6 dagen
Stucwerk muren per m2Vanaf €9 tot aan €20
Stucwerk plafond per m2Vanaf €13 tot aan €20
Badkamer stucenVanaf €17 tot aan €22 / 3 tot 5 dagen
Woonkamer stucen€1200 tot aan €3500 / 4 tot 6 dagen

Wat zijn de kosten van een stukadoor?

De gemiddelde kosten stucadoor (stucen kosten) variëren aanzienlijk, met tarieven tussen € 6 per m2 en meer dan € 20 per m2. Deze variatie hangt sterk af van het type stucwerk dat u kiest, evenals of u een nieuwbouwwoning wilt laten stucen of een bestaande, oudere woning van een nieuwe stuclaag als wandafwerking wilt voorzien.

Daarnaast worden de stukadoor prijzen sterk beïnvloed door de afmetingen van de wanden en plafonds. Zo is het stucen van een volledig huis doorgaans voordeliger dan het stucen van bijvoorbeeld alleen een badkamer of slaapkamer. Hoe meer vierkante meters een stukadoor moet behandelen, des te gunstiger wordt over het algemeen de prijs per vierkante meter voor het stucwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Betaal niet teveel voor je stucwerk!!!

Veel stukadoorsbedrijven en hun stukadoors rekenen meer dan €21 per vierkante meter voor dun pleisterwerk, zoals glad stucwerk in een nieuwbouwhuis, wat naar onze mening als te prijzig wordt beschouwd.

Bij ons kunt u al muren laten stucen in een nieuwbouwwoning vanaf €10 per m2, inclusief alle stukadoorsvoorbereidingen. De kosten van stucwerk worden beïnvloed door verschillende factoren. Over het algemeen geldt: hoe groter de opdracht en oppervlakte van de muren en plafonds, des te lager de prijs per vierkante meter zal zijn.

Daarnaast heeft de bestaande ondergrond ook invloed op de totaalprijs. Het stucen van een muur van bakstenen is duurder dan het stucen van een betonmuur, voornamelijk vanwege de laagdikte van de stuclaag.

Voor een vrijblijvende offerte en om te ontdekken hoe voordelig wij uw hele huis kunnen stucen, kunt u hier terecht! In het geval van een muur die behangklaar is, zoals vaak in nieuwbouwwoningen het geval is, vereist dit minder werk, wat resulteert in lagere vierkante meter prijzen voor het laten stucen van een muur. Dit geldt vooral voor nieuwbouwwoningen die doorgaans behangklaar worden opgeleverd.

stukadoor prijzen
Nieuwbouw wanden glad stucen

Vergelijk onze stukadoor prijzen!

Waar moet u op letten bij het inhuren van een stukadoor? Hoe kunt u er zeker van zijn dat u niet te veel betaalt voor uw nieuwe stucwerk? Een belangrijk aspect om op te letten bij het vergelijken van de kosten van een stukadoor is de branchevereniging of het keurmerk waaraan het stukadoorsbedrijf is verbonden.

Wij zijn trots lid van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). De NOA waarborgt de kwaliteit van afbouwbedrijven en kan zelfs bemiddelen als u als klant niet tevreden bent over het geleverde stukadoorswerk.

Stukadoren is meer dan alleen het glad maken van muren in een woning; het is een vak apart, en er kan veel misgaan. Dat wilt u natuurlijk vermijden.

De stucadoor prijs ligt doorgaans tussen de €10 en €22 (m2) per vierkante meter voor een laagdikte tot 4 mm. Bij een laagdikte van meer dan 4 mm zullen de prijzen voor het stucen snel stijgen, omdat het materiaalverbruik dan aanzienlijk hoger is.

Hoe meer m2 hoe voordeliger het stucen wordt!

In het kader van kostenefficiëntie bij stucwerk onthullen we een belangrijk aspect van prijsbepaling namelijk het verschil in kosten tussen het stucen van plafonds versus muren en stucwerk aanbrengen op een klein of groot oppervlakte zoals een gehele woning.

Het arbeidsproces voor plafonds, vooral in ruimtes zoals woonkamers of badkamers, vergt meer van een stukadoor door de fysieke uitdaging van werken bovenhoofds. Deze intensievere arbeid vertaalt zich direct in een hogere prijs per vierkante meter, waarbij plafondstucwerk doorgaans 20% meer kost dan muurstucwerk.

De prijzen voor het stucen van een plafond fluctueren gemiddeld tussen €15 en €20 per vierkante meter, terwijl de kosten voor muurstucwerk meestal tussen €12 en €17 per vierkante meter liggen. Deze prijsstelling onderstreept niet alleen de extra inspanning nodig voor plafondafwerkingen, maar belicht ook de kostenvoordelen bij grotere projecten.

Het aanpakken van een compleet huis met stucwerk komt neer op een aantrekkelijker tarief, dankzij de efficiëntie van het bewerken van meer vierkante meters in één keer. Deze schaalvoordelen bieden zowel stukadoors als huiseigenaren de kans om te besparen op stucwerk, zonder in te leveren op kwaliteit of afwerking.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat zijn onze m2 prijzen voor stucwerk?

De prijs van stucwerk bij de Stuc-Concurrent kan variëren van €10,- tot €20,- per vierkante meter (m2). Voor een meer luxe afwerking, zoals waterdicht stucwerk voor in de badkamer of decoratief stucwerk zoals beton ciré, kunt u ook kiezen.

Betonlook stucwerk begint doorgaans bij €40,- per m2 en kan oplopen tot wel €120,- per m2. De totale kosten van stucwerk zijn afhankelijk van het type stucwerk dat u in uw woning kiest en de benodigde laagdikte.

Bijvoorbeeld, in een badkamer kan het nodig zijn om stucwerk tot wel 4 cm dik aan te brengen, wat de materiaalkosten verhoogt en dus de prijs per m2 duurder maakt voor de consument. De prijs van stucwerk en de kosten van een stukadoor liggen grotendeels in uw eigen handen als u uw woning of badkamer wilt laten stucen.

Wij staan klaar om u te helpen om zo voordelig en kostenefficiënt mogelijk uit te zijn voor uw stucwerkproject. Wilt u snel een prijs voor uw stucwerk weten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang de kosten van stucwerk binnen enkele minuten in uw mailbox.

Latexverf spuiten muren door latexspuiter

Waarom onze m2 prijzen gemiddeld lager liggen?

Dankzij onze uitgebreide ervaring en innovatieve benadering van pleisterlagen kunnen wij concurrerende prijzen bieden. Wij kiezen ervoor om de dunpleisterlaag waar mogelijk machinaal aan te brengen, wat aanzienlijk tijds- en kostenefficiënt is.

Na het machinale proces worden de wanden en plafonds handmatig glad gestreken, waardoor vakmanschap en precisie behouden blijven. Aangezien het lastig is om de kosten van een stucadoor te berekenen en te beslissen welk type stucwerk geschikt is voor uw woonkamer, badkamer of slaapkamers, zetten we hier de belangrijkste overwegingen voor u op een rij.

Natuurlijk varieert de prijs voor het stucen van een hele woning versus een gedeelte. Elk scenario is uniek, wat resulteert in uiteenlopende kosten, van voordelig tot duur. De prijs van een ervaren stukadoor is afhankelijk van diverse factoren, waaronder:

1) Soort stucwerk 

2) Oppervlakte (m2): Hoe groot is het te stucen oppervlakte?

3) Type ondergrond: Moet er een wand of plafond gestuct worden? En hoe zien uw bestaande wanden en plafonds eruit?

Deze factoren hebben invloed op de totaalprijs van het stucwerk in uw huis. Voor een fraaie afwerking tegen redelijke kosten is bijvoorbeeld spuitwerk op plafonds of muren een goede keuze, vooral in nieuwbouwwoningen.

Spackspuitwerk, aangebracht met een spuitmachine, maakt het werk efficiënt en kan vaak binnen een dag worden voltooid tegen een zeer redelijke prijs, vanaf €6 per m2. Andere voordelige stucwerkopties zijn pleisterwerk, spachtelputz en het spuiten van latexverf.

Deze stucwerkmogelijkheden zijn duurzaam en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor een volledige stucbeurt van uw woning.

Kosten stucadoor, duidelijkheid over de m2 prijzen!

De Stuc-Concurrent, een gecertificeerd stucadoorsbedrijf, staat voor transparantie en kwaliteit zonder onnodige verplichtingen. Wij bieden u zekerheid en de beloofde hoogwaardige afwerking tegen een zeer concurrerende prijs. Wilt u weten hoe voordelig het stucwerk van de Stuc-Concurrent is? Vraag dan geheel vrijblijvend een stukadoor offerte aan.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij een geautomatiseerd prijsberekeningssysteem ontwikkeld. Hiermee wordt een offerte voor het stucen van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis snel berekend en binnen enkele minuten naar het door u opgegeven e-mailadres gestuurd.

Of het nu om een klein muurtje gaat of uw gehele woning, u heeft binnen 2 minuten duidelijkheid over de stucwerkprijzen.

Na het invullen van het prijssysteem nemen wij binnen 2 dagen telefonisch contact met u op. We bespreken de prijzen voor het stucen van uw huis en gaan in op de details. Op deze manier maken we de kosten stucadoor voor u inzichtelijk en duidelijk, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

prijs stukadoor

9% of 21% BTW over de stukadoorprijzen?

Helaas ontkomen we niet aan btw, maar dankzij de btw-regeling voor huizen ouder dan 2 jaar kunt u aanzienlijk besparen op de prijzen van een stucadoor voor uw woonhuis. Als uw woning ouder is dan 2 jaar, profiteert u van een speciale 9% btw-regeling, in tegenstelling tot de gebruikelijke 21% die geldt voor stucwerk in nieuwbouwwoningen.

Bij een oudere renovatiewoning geniet u dus van een kostenvoordeel van maar liefst 12% op de stucwerkkosten. Hier geven we een klein voorbeeld van het kostenverschil tussen het laten stucen van een nieuwbouwwoning en een ouder huis.

Voorbeeld BTW berekening

Stel dat u een wand in uw woonkamer van 50 m2 wilt laten stucen, met een gemiddelde prijs van € 12 per m2. Dat zou neerkomen op € 600,-, waarbij de btw bij de gebruikelijke 21% € 126,- bedraagt. Met de 9% regeling is dit slechts € 54,-, wat een verschil van € 72,- oplevert. Helaas is deze regeling niet van toepassing op het stucen van een nieuwbouwwoning.

Voor stucwerk in een nieuwgebouwde woning geldt een btw-tarief van 21%. Maak dus gebruik van de gunstigste stucadoor prijzen als uw woning ouder is dan 2 jaar.

Tip! Als u meerdere klussen in uw huis heeft en moeite heeft om een vakman te vinden, kunt u uw klus gratis plaatsen bij de Stuc-Concurrent en een gratis offerte ontvangen van een erkend samenwerkend bedrijf.

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost stucwerk per vierkante meter (m2) gemiddeld?

De kosten van stucwerk variëren doorgaans tussen de €12 en €22 per vierkante meter. Dit is echter een algemene schatting en de daadwerkelijke prijs kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk, de staat van de ondergrond en de regio.

Worden de kosten van materiaal inbegrepen in de offerte?

In veel gevallen worden de kosten voor materiaal apart in rekening gebracht boven op de arbeidskosten. Het is belangrijk om bij het aanvragen van een offerte te vragen of de materiaalkosten zijn inbegrepen of dat ze apart worden vermeld.

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden bij stucwerk?

Naast de basisprijs per vierkante meter kunnen er extra kosten zijn, zoals voorrijkosten, materiaalkosten, eventuele reparaties of voorbereidende werkzaamheden. Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen waarin alle kosten worden opgenomen om verrassingen te voorkomen.

Moet ik vooraf een aanbetaling doen?

Het kan voorkomen dat sommige stukadoors vragen om een aanbetaling voordat ze aan het werk beginnen. Dit kan variëren afhankelijk van de stukadoor en de omvang van het project. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over betalingsvoorwaarden voordat u akkoord gaat met de samenwerking.

Kan ik besparen door zelf stucwerk uit te voeren?

Het is mogelijk om kosten te besparen door zelf stucwerk uit te voeren, maar dit kan alleen aanbevolen worden als u ervaring heeft en bekwaam bent in het stucen. Stucwerk vereist vakmanschap en het gebruik van de juiste technieken en gereedschappen. Onjuist uitgevoerd stucwerk kan resulteren in extra kosten voor reparaties.

Wat zijn de gemiddelde m2 kosten van een stukadoor en zijn stukadoorswerk?

De kosten van een stukadoor kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type stucwerk dat wordt gekozen, de staat van de ondergrond en de regio waarin je woont. Gemiddeld kunnen de kosten voor stucwerk variëren van €15 tot €50 per vierkante meter. Het is altijd aan te raden om bij verschillende stukadoors offertes op te vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke project.

Wat is inbegrepen in de prijs van een stukadoor?

De prijs van een stukadoor is inclusief de kosten voor arbeid, materiaal en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Het omvat meestal het aanbrengen, egaliseren en afwerken van het pleisterwerk. Eventuele extra werkzaamheden, zoals het repareren van scheuren of het verwijderen van oud stucwerk, kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een stukadoor?

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de prijs van een stukadoor, waaronder de grootte en complexiteit van het project, het gekozen type stucwerk, de bereikbaarheid van de oppervlakken en de staat van de ondergrond. Daarnaast kunnen ook de locatie en de concurrentie onder stukadoors de prijzen beïnvloeden.

Kan ik besparen op de kosten van een stukadoor door zelf voor te strijken?

Er zijn enkele manieren om de kosten van een stukadoor te beheersen. Het vergelijken van offertes van verschillende stukadoors kan je helpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Daarnaast kun je besparen door bepaalde voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, zoals het verwijderen van oud behang of verf van de muren.

Hoe kan ik een nauwkeurige prijsopgave krijgen voor mijn project?

Voor een nauwkeurige prijsopgave is het aan te raden om een stukadoor persoonlijk te laten langskomen en het project te laten beoordelen. Op basis van de specifieke situatie en jouw wensen kan de stukadoor dan een gedetailleerde offerte op maat maken.

Hoeveel kost het inhuren van een stukadoor in 2024?

De kosten voor het inhuren van een stukadoor variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type stucwerk, de oppervlakte en de staat van de ondergrond. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €10 en €25 per vierkante meter.

Is er een verschil in de m2 prijs tussen stucwerk voor wanden en plafonds?

Over het algemeen is stucwerk voor plafonds iets duurder dan voor wanden. Dit komt doordat het stucen van plafonds vaak arbeidsintensiever is.

Hoe kan ik snel en nauwkeurig een offerte krijgen voor stucwerk?

U kunt snel een offerte ontvangen door online formulieren in te vullen of contact op te nemen met lokale stukadoorsbedrijven. Zorg ervoor dat u alle relevante informatie verstrekt voor een nauwkeurige prijsopgave.