U bent op zoek naar een stucadoor om uw nieuwbouw- of oude woning volledig te laten stucen? Of wilt u maar een gedeelte van uw woning laten stukadoren zoals de zolder, badkamer of woonkamer?

Maar welk soort stucwerk past nu het best in uw woonhuis, zodat het combineert met uw interieur. En wat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter (m2) van een stucadoor en het nieuwe stucwerk dat aangebracht moet worden op uw muren of plafonds?

Uiteraard is het niet meer dan logisch dat u van te voren wilt weten of de stucadoor prijzen per m2 wel in uw budget zullen passen.

Leest u op deze pagina alle informatie over de verschillende soorten stucwerk, de kosten van een stucadoor en de prijzen per m2 voor het laten stucen van uw wanden en plafonds in uw bestaande- of nieuwbouwwoning.

Op deze pagina geven wij u het juiste antwoord op de vraag ” wat kost stucwerk”? Dit doen we aan de hand van de volgende onderwerpen:

Wat is de gemiddelde prijs van stucen?

Natuurlijk is de meter prijs van het stucwerk dat moet worden aangebracht in uw bestaande- of nieuwbouwwoning erg belangrijk. Zo zit er bijvoorbeeld al een flink prijsverschil tussen uw volledige huis laten stucen of alleen de woonkamer, badkamer of de zolder.

Ook in het stucen van de muren en de plafonds zit een verschil in prijs. Zo is het stucwerk van een plafond altijd duurder dan het laten stucen van een muur. De gemiddelde te stucen kosten per vierkantenmeter voor het stucen van een muur liggen tussen de €10,- en €22,- (uitgaande van glad stucwerk).

De prijs per meter voor het stucen van een plafond ligt tussen de €15 en €20,- per m2. De genoemde kostprijs is inclusief het stukadoorsmateriaal en de loonkosten van de stukadoor. Om een duidelijke prijsindicatie te kunnen geven van hebben wij voor u een prijzentabel gemaakt met daarin verschillende soorten muurafwerkingen en plafondafwerkingen.

Hier kunt u een indicatie zien van de kosten per m² voor het laten stukadoren van uw hele huis of een gedeelte hiervan zoals de woonkamer, badkamer of de zolderruimte:

Afwerkingsoort Gemiddelde m2 prijzen, incl mat en loonkosten
Spackspuitwerk ( gespoten korrel ) € 8 – € 11
Behangklaar stucen ( Bijna glad ) € 10 – € 18
Sausklaar stucen ( strak en glad ) € 10 – € 25
Sierpleister (spachtelputz korrel ) € 16 – € 23
Plafond glad stucen ( pleisterwerk ) € 15 – € 30
Schuurwerk ( halve manen ) € 18 – € 25
Raapwerk ( dik stucwerk vanaf 1 cm ) € 18 – € 30

Extra prijsinformatie

Als u niet uw gehele woonhuis wilt laten stukadoren maar een gedeelte van uw woning, bijvoorbeeld een slaapkamer of de woonkamer dan is het prijsvoorbeeld hieronder misschien wel makkelijk om zo de kosten van een stukadoor beter te kunnen berekenen:

Gedeelte woonhuis Totaalprijs en tijdsduur
Stucen kleine kamer €380 tot aan €1200 /  2 tot 3 dagen
Stucen medium kamer €450 tot aan €1500 /  3 tot 4 dagen
Stucen grote kamer €700 tot aan €2000 / 4 tot 6 dagen
Stucwerk muren per m2 Vanaf €9 tot aan €20
Stucwerk plafond per m2 Vanaf €13 tot aan €20
Badkamer stucen Vanaf €17 tot aan €22 / 3 tot 5 dagen
Woonkamer stucen €1200 tot aan €3500 / 4 tot 6 dagen
nieuwbouw-stucen-dunpleister
Nieuwbouw plafond stucen

Wat kost een stucadoor?

De gemiddelde kosten stucadoor (stucen kosten) zijn heel verschillend en variëren van € 6 per m2 tot over de € 20 per m2. Dit is geheel afhankelijk van welk soort stucwerk u kiest. En of u een nieuwbouwwoning wilt laten stucen of een bestaande oudere woning wilt laten voorzien van een nieuwe stuclaag als wandafwerking.

Ook heeft de prijs van een stukadoor veel te maken met de afmetingen van de wanden en plafonds. Zo is het hele huis stucen goedkoper dan alleen een badkamer of een slaapkamer.

Hoe meer vierkante meters een stukadoor heeft om te stukadoren des te goedkoper het stucwerk zal worden.

Betaal niet teveel voor uw stucwerk!!!

Veel stukadoorsbedrijven of stukadoors die meer dan €21 per vierkante meter berekenen voor dun pleisterwerk (glad stucwerk in een nieuwbouwhuis) vragen in onze ogen veel te veel.

Wij stucen muren in een nieuwbouwwoning al vanaf € 10 per m, dit is inclusief alle stukadoorsvoorbereidingen.

De kosten stucwerk hebben te maken met verschillende factoren. Hoe groter de opdracht en de oppervlakte van de muren en de plafonds is, des te lager de vierkante meter prijs zal worden.

Ook heeft de huidige ondergrond veel invloed op de totaalprijs. De kosten van een muur van bakstenen is duurder dan het laten stucen van een betonmuur. Het prijsverschil zit hem hier in de laagdikte van de stuclaag.

Kijk hier eens voor een vrijblijvende offerte! en ontdek hoe goedkoop wij uw hele huis kunnen stucen !

Bij een muur die behang klaar is, zoals vaak in een nieuwbouwwoning voorkomt, hebben wij minder werk en zullen dus de vierkante meter prijzen voor een muur te laten stucen lager zijn. Dit laatste geldt vooral voor nieuwbouwwoningen die meestal behang klaar worden opgeleverd.

Vergelijk de prijzen van een stucadoor

Waar moet u nu opletten als u een stukadoor wilt inhuren? En hoe weet u nu of u niet te veel betaald voor uw nieuwe stucwerk? Waar u op kunt letten wanneer u de kosten stukadoor vergelijkt, is een branchevereniging of keurmerk waar desbetreffende stukadoorsbedrijf bij aangesloten is.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). De Noa ziet erop toe dat afbouwbedrijven een bepaalde kwaliteit afleveren en kunnen zelfs bemiddelen wanneer u als klant niet tevreden bent over het geleverde stukadoorswerk.

Stukadoren is namelijk niet alleen maar een muur glad maken in een woning, het is een vak apart en er kan veel mis gaan, daar heeft u natuurlijk geen zin in.

De stucadoor prijs ligt in het geval van normale m2 prijzen tussen de €  10 en € 22 per m2 voor een laagdikte tot 4 mm. Bij een laagdikte dikker dan 4 mm zullen de prijzen voor het stucen al snel oplopen omdat het materiaalverbruik dan veel hoger zal liggen.

nieuwbouw-stucen-amsterdam
Nieuwbouw wanden glad stucen

Prijsverschil plafond & muur

Zoals we hierboven al uiteen zetten, zit er een groot prijsverschil in het laten stucen van een plafond of het stucwerk van uw wanden. Het stucen van een plafond in de woonkamer of badkamer van uw woonhuis is een stuk arbeidsintensiever dan het stucen van een muur.

Omdat de stucadoor bij het stucen van een plafond boven zijn macht moet werken is de m2 prijs om het plafond te laten afwerken met stucwerk altijd 20% duurdere dan het afwerken van muren.

De gemiddelde prijzen voor een plafond te laten stucen liggen tussen de € 15 en € 20 per m2. Muren daarin tegen liggen de kosten tussen de €8 en € 17 per m2.

De kosten van een complete woning laten stukadoren zijn daarom altijd goedkoper omdat de stukadoor een groter oppervlakte te bewerken heeft en per dag meer vierkante meters kan stukadoren.

Stucwerk prijzen

De prijzen van stucwerk variëren dus van € 10,-  per m2 tot aan € 20,- per m2. Het is ook mogelijk om voor een duurdere afwerking te kiezen zoals waterdicht stucwerk voor in de badkamer of decoratief stucwerk zoals beton ciré.

De prijzen van betonlook stucwerk beginnen pas vanaf € 40,- per m2 tot aan wel € 120,-. De gemiddelde kosten van stucwerk zijn geheel afhankelijk van welk soort stucwerk u kiest in uw woning en de laagdikte die moet worden aangebracht.

Soms kan stucwerk bijvoorbeeld in een badkamer wel 4 cm dik moeten worden aangebracht, dit zal dan natuurlijk meer materiaal gaan kosten en zo is de m2 prijs weer duurder voor de consument.

De prijs van stucwerk en de prijzen van een stucadoor liggen dus grotendeels in uw eigen handen als u uw woning of badkamer wilt laten stucen.

Wij kunnen u hierbij wel een handje helpen om zo voordelig en goedkoop mogelijk uit te zijn voor uw stuc klus. Wilt u snel een prijs voor uw stucwerk weten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang de kosten van stucwerk binnen een minuut in u mailbox.

kosten-spuitwerk
Spuitwerk nieuwbouw

Goedkoop stucen

Omdat het moeilijk is de kosten stucadoor te berekenen en een keuze te maken in het soort stucwerk dat u in uw woonkamer, badkamer, of slaapkamers wilt laten aanbrengen, zullen wij de belangrijkste aspecten voor u op een rij zetten.

Uiteraard zit er wel verschil in de exacte prijs voor het stucen van een hele woning of maar een gedeelte. Omdat elke situatie verschillend is zal het uiteindelijke prijskaartje ook variëren van goedkoop naar duur.

De prijs van een goede stucadoor hangt van talloze factoren af. Hieronder laten wij u zien welke factoren dit zijn:

  • Welk soort stucwerk kiest u?
  • Hoe groot is het oppervlakte (m2) ?
  • Moet er een wand of plafond gestukadoord worden?
  • Hoe zien uw bestaande wanden en plafonds eruit?

Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de totaalprijs van het stukadoren van uw huis. Als u een fraaie afwerking wilt voor uw muren en plafonds en redelijk goedkoop uit wil zijn, kiest u dan voor spuitwerk op uw plafond of muren, dat veel in nieuwbouwwoningen wordt toegepast.

Spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht met een spuitmachine. Hierdoor kan een stucadoor heel efficiënt te werk gaan. Als de voorbereidingen goed zijn uitgevoerd is het spuiten van uw woning vaak binnen een dag geheel afgerond voor een zeer lage prijs.

De prijzen van spackspuiten beginnen namelijk al vanaf € 6 per m2. Maar welke goedkope soorten stucwerk zijn er nog meer?

Zoals u hierboven kunt zien zullen deze soorten stucwerk jarenlang meegaan en zal het prijskaartje zeker niet te hoog zijn voor het volledig stucen van uw huis.

Kosten stucadoor, duidelijkheid over de prijzen!

De Stuc-Concurrent is een erkend stucadoorsbedrijf. Wij binden u niet aan onnodige voorwaarden en u ontvangt zekerheid en de beloofde kwaliteit voor een zeer scherpe prijs.

Hoe goedkoop is het stucwerk van de Stuc-Concurrent? Ontdek hoe scherp onze prijs voor stucen van uw volledige woonhuis is, door geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan te vragen.

Zo hebben wij een geautomatiseerd prijs berekeningssysteem laten ontwikkelen, die een offerte voor het stucen van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis snel uitrekent en u via uw opgegeven email adres toezendt.

U heeft dus werkelijk binnen 2 minuten duidelijkheid over de prijzen van het stucwerk dat u wilt laten uitvoeren, of dit nu een klein muurtje is of uw gehele huis.

Nadat u het prijssysteem heeft ingevuld zullen wij binnen 2 dagen telefonisch contact met u opnemen om te vragen of u de prijzen voor het stucen van uw huis aantrekkelijk en interessant vindt, en de details doorspreken.

Op deze manier kunnen wij de kosten stucadoor inzichtelijk en duidelijk maken, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

9% Btw over de stucadoor prijzen

Helaas moeten we allemaal btw betalen, maar door deze btw regeling op huizen die ouder zijn dan 2 jaar kunt u flink besparen op de prijzen van een stucadoor en het laten stucen van uw woonhuis.

Mocht uw woning ouder zijn dan 2 jaar dan valt u dus in een speciale 9% btw regeling, in plaats van de huidige 21%, dat voor stucwerk in een nieuwbouwwoning berekend wordt.

Bij een oudere renovatiewoning heeft u dus een voordeel op de kosten van stucwerk van maar liefst 12 %. We zullen u hier een klein kostenvoorbeeld laten zien van het verschil tussen het laten stucen van een nieuwbouwwoning of een ouder huis.

Mocht u een wand willen laten stucen in uw woonkamer van 50 m2 dan zou u met een gemiddelde prijs van € 12 per m2 600,- euro betalen. De 21% btw is dan € 126,-.

Bij de 9% regeling is dit maar € 54,- een verschil dus van € 72,- die snel verdient is. Helaas geldt deze regeling dus niet voor het stuccen van een nieuwbouwwoning.

Het stucwerk dat uitgevoerd moet worden in een nieuwgebouwde woning zal 21% btw over berekend moeten worden. Profiteer dus van de laagste stucadoor prijzen als uw woning ouder is dan 2 jaar.

Tip!! Heeft u meerdere klussen in uw huis te doen en is het lastig om een vakman te vinden dan kunt u uw klus plaatsen bij de Stuc-Concurrent! Plaats gratis uw klus en ontvang een gratis offerte van een erkend samenwerkend bedrijf.

Meest gestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de gemiddelde kosten van stucwerk?

De prijs van stucwerk hangt af van meerdere factoren. Zo is het belangrijk te weten welke soort stucwerk u wilt en wat voor soort ondergrond er op de wanden aanwezig is.. Leest u hier alles over de kosten van een stukadoor en de verschillende soorten wandafwerking. Ook is het van belang of het om een nieuwbouw- of woning ouder dan 2 jaar gaat in verband met de af te dragen btw.

Wat kost een volledig huis laten stucen?

Hier kunnen wij geen eenduidig antwoord op geven. Afhankelijk van de vierkante meters die de wanden en plafonds in uw huis hebben willen wij graag een stukadoor offerte opstellen. Geeft u in uw offerte aanvraag ook duidelijk aan hoe de conditie van uw muren momenteel is. Dus waar bestaat de ondergrond uit. En waar gaat uw voorkeur qua wandafwerking naar uit.

Wat kost een stukadoor per dag of per uur?

Stukadoors werken in de meeste gevallen per vierkante meter. Voor kleinere stucklussen zal een stukadoor een uur prijs van minimaal 35,- euro in rekening brengen. Als u een stukadoor voor één dag wilt inhuren reken dan op een prijs van 300,- euro zonder de materiaal kosten.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓