• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wat is de stuc prijs per m² in 2024?

Wat zijn de tarieven voor stucwerk? Zowel voor het stucen van muren als plafonds in zowel nieuwbouw- als oudere bestaande woningen, worden de prijzen doorgaans berekend per vierkante meter (m²).

Het is belangrijk op te merken dat deze tarieven ook in 2024 kunnen variëren tussen verschillende stukadoors. Maar wat zijn de kosten voor het laten stuccen van een volledig huis? En is er aanzienlijk prijsverschil bij het gezamenlijk inhuren van een stukadoorscollectief?

Wat zijn de gemiddelde prijzen?

Gemiddeld liggen de stucwerk kosten, ofwel de stuc prijs per m² tussen €12 en €22 per m². Er zijn echter manieren om te besparen op de prijs per vierkante meter voor glad stucwerk, zoals pleisterwerk in de woonkamer, stucwerk in de badkamer, betonstuc, en andere varianten.

Ontdek alles wat u moet weten over de prijsberekeningen voor het stucen van uw gehele huis, inclusief muren en plafonds, op deze pagina. We behandelen uitgebreid de volgende onderwerpen:

Wat is de stuc prijs per m2
Nieuwbouw plafond stucen

Wat zijn de kosten van een stukadoor per m2?

Kwalitatief hoogwaardig glad stucwerk, ook bekend als sausklaar, hoeft niet buitensporig duur te zijn per vierkante meter, zeker niet wanneer het standaard glad stucwerk betreft voor uw nieuwbouwwoning of klushuis. De gemiddelde stukadoor prijzen per vierkante meter variëren doorgaans tussen de 12 en 22 euro, inclusief materiaal.

Wilt u een muur of plafond laten stucen dan kunt u rekening houden met de gemiddelde stucwerk kosten per vierkante meter voor een muur liggen tussen de €10,- en €20,- (Hier gaan we uit van glad stucwerk).

De gemiddelde prijs per vierkante meter voor het glad laten stuken van een plafond ligt tussen de €15 en €22,- per m2. Deze aangegeven prijs is inclusief de arbeidskosten en het stucmateriaal wat de stukadoor nodig heeft voor de stucklus.

Het spackspuiten van muren en plafonds in uw huis biedt een kosteneffectieve methode voor stucwerk. Doordat spackspuitwerk machinaal wordt uitgevoerd, kan de stukadoor sneller uw woning stuccen, wat resulteert in lagere prijzen per vierkante meter.

Veel mensen vragen zich af wat de gemiddelde kosten van een stukadoor zijn. Ook komt vaak de vraag naar voren of het inschakelen van een stukadoorscollectief niet aanzienlijk voordeliger is. Gezien de variërende prijzen van stucwerk is de vraag "wat kost een stukadoor?" niet ongebruikelijk. Hier zijn enkele veel gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden:

Stukadoor aan het stucen

Buitenlandse stukadoors inhuren (wel of niet doen?)

Onze internationale collega's, met name de Poolse stucadoors, worden over het algemeen beschouwd als vakmensen met betaalbare tarieven. De prijzen van legale buitenlandse stukadoors liggen gemiddeld 20 tot 30% lager dan die van Nederlandse stukadoors.

Dit prijsverschil komt voornamelijk voort uit het feit dat zij aanzienlijk minder belasting betalen in hun thuisland dan in Nederland. Hierdoor behouden zij per vierkante meter aanzienlijk meer geld dan zelfstandige stukadoors in Nederland.

Prijsverschil tussen plafond en muur laten stucen

Waarom is het stucen van een wand goedkoper dan het stucen van een plafond? Het stucen van een plafond is aanzienlijk arbeidsintensiever voor een stukadoor dan het stucen van een muur. De kosten per vierkante meter (m²) voor een plafond liggen gemiddeld 30% hoger dan die voor het stuccen van een muur in je woning.

Over het algemeen varieert de prijs voor het glad laten stucen van een muur tussen de 12 en 18 euro per m², terwijl het stucen van een plafond tussen de 15 en 22 euro per m² kost.

Het stucen van een plafond vereist dat een stukadoor boven zijn macht werkt, wat aanzienlijk zwaarder is dan het stucen van een wand. Hierdoor ontstaat het prijsverschil in de kosten per vierkante meter tussen plafond- en wandstucwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Gemiddelde stuc kosten per vierkante meter

Laten we nu alles overzichtelijk voor u op een rij zetten, inclusief de uurtarieven en de afwerking van diverse elementen in uw woning, zodat het prijskaartje wellicht een stuk duidelijker voor u wordt:

Stuc prijs Kosten per uur Kosten per m2
Glad stucwerk muur€25 per uur - €30 per uurvanaf €10,- per m² tot - €22 per m²
Glad stucwerk plafond€30 per uur - €30 per uurvanaf €15,- per m² tot - €24 per m²
Spuitwerk plafond€20 per uur - €30 per uurvanaf €8,- per m² tot - €12 per m²
muren glad stucen
Stucen woonkamer

De exacte m² prijzen van stucwerk

Er gaan vaak veel verhalen rond over de kosten van een stukadoor  en de prijzen per vierkante meter voor zijn stucwerk. Maar wat zijn nu precies de kosten per vierkante meter voor een stukadoor? Zoals we hierboven als voorbeeld hebben gegeven, kunt u de vierkante meters van uw muren of plafonds vermenigvuldigen met de prijs voor het stucwerk.

Naast de prijzen per vierkante meter zijn er ook enkele vaste kosten voor het standaard stucwerk van een woning. We hebben de gemiddelde prijzen per vierkante meter hierboven all-in berekend. De prijs per vierkante meter kan echter nog wat dalen bij de volgende aspecten.

Wilt u weten of weet u niet hoe u de vierkante meters moet berekenen? Bekijk dan deze pagina en vul de online calculator in.

Wat kost een gemiddelde woonkamer laten stucen?

Om een nauwkeurige prijsindicatie te verkrijgen voor het laten stucen van uw woonkamer of volledige huis, kunt u zelf een eenvoudige berekening maken. Vermenigvuldig alle vierkante meters van zowel uw wanden als plafonds met de prijs per vierkante meter die geldt voor de gewenste afwerking.

Zo krijgt u inzicht in de stukadoorskosten voor het stucen van uw woonkamer. Overweegt u om een muur een unieke uitstraling te geven als 'eyecatcher'? Denk dan eens aan de volgende wandafwerkingen:

Houd er rekening mee dat de prijs per vierkante meter voor deze afwerkingen hoger ligt dan die van normaal stucwerk, variërend tussen €60,- en €120,- per vierkante meter.

Als u geïnteresseerd bent in meer bijzondere wandafwerkingen, kunt u op de volgende link klikken: Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent Europa's grootste showroom bezoeken voor unieke wandafwerkingen zoals Beton Cire en Marmerlook.

Zodra u een keuze heeft gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op, telefonisch of via e-mail. Wij zullen het benodigde materiaal voor u aanschaffen met korting en in overeenstemming met uw wensen afspraken maken voor het moment waarop we bij u aan de slag kunnen.

Bereken in 2 min uw prijs

Huis laten stucen prijsberekening

We zullen nu nog wat verder ingaan op het laten stucen van uw huis. We zullen onderdelen zoals de woonkamer, keuken, slaapkamers, wanden en plafonds hierin meenemen:

Te stucen ruimte Afmeting Oppervlakte Prijs per m2 Totaal
Woonkamer stucwerk muur5 m bij 5 m en 2,6 m hoog50 m² gem€12 per m²€ 700
Woonkamer stucwerk plafond5 m bij 5 m25 m² gem€18 per m²€ 450
Keuken stucwerk muur3 m bij 4 m en 2,6 m hoog30 m² gem€14 per m²€ 420
Keuken stucwerk plafond3 m bij 4 m12 m² gem€18 per m²€ 216
Slaapkamer 1 stucwerk muur4 m bij 4 m en 2,6 m hoog40 m² gem€12 per m²€ 480
Slaapkamer 1 stucwerk plafond4 m bij 4 m16 m² gem€18 per m²€ 288
Hal stucwerk muur2 m bij 5 m en 2,6 m hoog20 m² gem€14 per m²€ 280
Hal stucwerk plafond2 m bij 5 m10 m² gem€18 per m²€ 180

Als u al deze m2 prijzen bij elkaar optelt komt u op een gemiddelde prijs uit voor het laten stuccen van uw huis van rond de € 3014,00. Op deze manier van berekenen kunt u altijd zien of het stuccen van uw gehele woning wel binnen uw budget past en of u misschien alleen maar de beneden verdieping of de slaapkamers wilt laten doen.

Aanbrengen van stucwerk
Aanbrengen van stucwerk

Betaalbare m2 prijzen voor stuccen!

In Nederland zijn er talloze vakmensen die dit specialistische werk kunnen uitvoeren, en ze kunnen concurreren met aantrekkelijke tarieven. Voor Nederlandse huiseigenaren is het dan ook goed mogelijk om offertes aan te vragen bij stukadoors om ze de stukadoor prijs te achterhalen om uw woning te laten stuken.

U kunt bij diverse stukadoors prijsaanvragen doen en deze met elkaar vergelijken. Het is de moeite waard om te informeren naar de prijs van pleisterwerk of een schilder offerte. Natuurlijk is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van het werk dat wordt geleverd, en mond-tot-mondreclame kan hierbij een betrouwbare bron zijn.

Een ander aspect om op te letten is of u te maken heeft met een erkend stukadoorsbedrijf, aangezien deze vaak aangesloten zijn bij verschillende brancheverenigingen. Tegenwoordig zijn er ook veel buitenlandse stukadoors actief, die vaak voordeligere tarieven hanteren. Echter, is het van belang te overwegen of zij daadwerkelijk vakwerk leveren tegen normale stukadoorstarieven?

Exacte stuc prijs laten berekenen!

U heeft nu een goed overzicht van de gemiddelde prijzen van een stukadoor. Als u klaar bent voor de volgende stap en exacte stuc prijzen voor uw wilt ontvangen, kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Door dit op de juiste manier aan te pakken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van stucwerk.

Het is belangrijk om te weten dat de meeste stukadoors verschillende prijzen m² per vierkante meter hanteren. U wilt natuurlijk niet onnodig veel betalen voor het stuccen van uw gehele woning. Vergelijk onze prijsindicatie, en u zult zelf ervaren dat Stuc-Concurrent.nl een van de meest voordelige stukadoorsbedrijven in Nederland is.

Goedkoop stucwerk bestaat ook!?

Wij bieden stucwerk voor nieuwbouwwoningen aan vanaf €12,- per m2. Over het algemeen liggen onze stucwerkprijzen 20% lager dan die van andere bedrijven. Hoe bereiken we dit?

Door slimme inkoop van materialen, een efficiënte werkwijze, uitstekende service die leidt tot mond-tot-mondreclame, en onze prominente aanwezigheid in tv-programma's zoals Het Blok en Uitstel van Executie.

Bespaar op uw stucklus bij de Stuc-Concurrent!

U kunt bij ons eenvoudig en vrijblijvend een online offerte aanvragen voor diverse collectieve stukadoorswerken. Door onze prijsindicatie te vergelijken met die van andere partijen, heeft u de mogelijkheid om te besparen op uw stucproject en betaalt u nooit te veel! Het invullen van deze offerteaanvraag neemt slechts 1 minuut in beslag.

Zodra u de aanvraag verstuurt, ontvangt u direct een e-mail met de prijzen, waardoor u een goede indicatie krijgt van de kosten voor het stucwerk in uw huis. Voor meer informatie over de voordelen van het laten stucen van uw huis, verwijzen wij u graag naar deze pagina.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe worden de kosten van stucen berekent?

De kosten van stucwerk worden in de meeste gevallen per m2 berekent. De stukadoor heeft vaak een vaste vierkante meter prijs wat tussen de 10,- en 25,- euro kan zijn. Hier heeft u een handige tool die de m2 meters berekend van uw oppervlakte. Zo kunt u makkelijker de kosten van uw nieuwe stucwerk berekenen.

Wat kost stuc voor een badkamer, toilet of wc?

De kosten van een badkamer laten stucen zijn in het algemeen wat duurder dan het laten stucen van een woonkamer. Dit komt omdat een badkamer in een cementgebonden mortel gestukadoord hoort te worden. Ook zal deze mortel waterpas en haaks aangebracht moeten worden voor het eventuele tegelwerk.

Over het algemeen kunnen de kosten voor het stucen van een badkamer liggen tussen €30 en €70 per m². Deze prijs kan echter hoger zijn als er extra voorbereidende werkzaamheden nodig zijn, zoals het repareren van vochtproblemen, het verwijderen van oud stucwerk of het aanbrengen van een speciale waterbestendige coating.

Wat kost het om een heel huis te laten stucen door een stucer?

Afhankelijk van de grootte van de oppervlakte van uw woning kan onze stukadoor een prijs per vierkante meter voor u maken. Na het berekenen van de vierkante meters van de muren en plafonds heeft onze stukadoor een vaste vierkante meter prijs die hij offreert in zijn stukadoor offerte.

Als algemene richtlijn kunt u verwachten dat het stucen van een heel huis aanzienlijke kosten met zich meebrengt. De prijs kan variëren tussen €5.000 en €15.000, afhankelijk van het oppervlakte van de muren en de plafonds.

Wat kost een nieuwbouwwoning glad laten stucen door een stukadoor?

Het stucwerk in een nieuwbouwwoning is vele malen goedkoper dan het traditionele stucwerk. Dunpleister is de meest aangebrachte stucwerk soort voor nieuwbouwwoningen. 

De kosten voor het stucen van een nieuwbouwwoning kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, het type stucwerk, de complexiteit van het project en de regio waarin je je bevindt. Het is daarom moeilijk om een exacte prijs te geven zonder specifieke details.

Over het algemeen kun je verwachten dat het stucen van een nieuwbouwwoning een aanzienlijke investering kan zijn. Een ruwe schatting zou kunnen variëren tussen €3.000 en €10.000 of meer, afhankelijk van de omvang en specificaties van de woning.

Dunpleisterwerk kost gemiddeld 10,- euro per m2. Lees hier alles over het aanbrengen van dunpleister in een nieuwbouwwoning.

Wordt de prijs per m² beïnvloed door de staat van de ondergrond?

Ja, de staat van de ondergrond kan zeker invloed hebben op de prijs per m² voor stucwerk. Als de ondergrond in slechte staat verkeert, zoals met scheuren, ongelijkheden of vochtproblemen, kan er extra voorbereidend werk nodig zijn voordat het stucwerk kan worden aangebracht. Dit kan extra tijd, materialen en arbeid vereisen, wat de totale kosten kan verhogen.

Zijn de materiaalkosten inbegrepen in de prijs per m² of worden deze apart berekend?

De behandeling van materiaalkosten kan variëren, afhankelijk van de stukadoor en de specifieke afspraken die je maakt. In sommige gevallen kunnen de materiaalkosten worden opgenomen in de prijs per m², terwijl in andere gevallen deze kosten apart worden berekend.

Het is gebruikelijk dat stukadoors de kosten van de benodigde materialen meenemen in hun offertes en deze verrekenen in de totale prijs per m². Dit betekent dat je een all-inclusive prijs per m² ontvangt, waarin zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten zijn verwerkt. Dit is handig omdat je dan niet apart voor materialen hoeft te betalen en het overzichtelijk is.

Is stucen echt nodig, zo ja waarom?

Het laten aanbrengen van stucwerk door een stukadoor zorgt ervoor dat u een gladde en strakke wand- of plafondafwerking krijgt. Stucen heeft buiten dit een goed isolerende werking en geeft een flinke meerwaarde aan uw woning.

 

Waarom is de prijs van stucen zo duur?

Waarom is een stukadoor en het stucwerk zo duur? Stukadoren is een vrij intensief beroep. De gemiddelde stukadoor zal per dag rond de 20 tot 25 m2 sausklaar stucwerk kunnen aanbrengen. Hierdoor is de vierkante meter prijs van kwaliteits stucwerk zo hoog.