Wat is de gemiddelde stuc prijs per m² ? | Stuc-Concurrent verteld het u!

Wat is de stuc prijs per m²?

  • Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997 actief

De prijzen van stucwerk voor zowel het laten stucen van muren als plafonds voor een nieuwbouw- of oudere bestaande woning worden in de meeste gevallen berekend per m² (vierkante meter). Maar dit kan uiteraard per stucadoor verschillen. Maar wat kost het om een heel huis te laten stucen? En zit er een groot verschil tussen een stukadoor collectief inhuren of valt dit prijsverschil mee?

De gemiddelde stuc kosten of de (stucen prijs per m2) liggen tussen de € 12 en de € 22 euro per m². Uiteraard zijn er ook een paar manieren om te besparen op de m² prijs voor glad stucwerk zoals pleisterwerk in een woonkamer, het stucwerk in een badkamer, betonstuc en nog meer varianten.

Leest u alles wat u moet weten over de prijsberekeningen van het stucen van uw hele huis, of alleen uw muren / plafonds van uw woning en de gemiddelde stucadoor prijzen op deze pagina. We behandelen de volgende onderwerpen op deze pagina:

Wat is de stuc prijs per m2
Collectief laten stucen altijd goedkoper!!

Wat kost een stucadoor?

Goed glad stucwerk (ook wel sausklaar genoemd) hoeft niet teveel te kosten per vierkante meter en zeker niet als het standaard glad stucwerk is voor in uw nieuwbouwwoning of klushuis.

Het spackspuiten van muren en plafonds in uw huis is een goedkope manier van stucen, spackspuitwerk gaat machinaal, dus de stukadoor is sneller klaar met het stucen van uw woning en de prijzen per vierkante meter zullen hierdoor lager blijven.

Veel mensen vragen zich af wat een gemiddelde stucadoor kost. Maar ook de vraag of het inhuren van een stukadoor collectief niet veel goedkoper is komt vaak aan bod. Omdat de prijzen van stucwerk aardig uiteen kunnen lopen is de vraag “wat kost een stucadoor”? nog niet zo gek. We geven u een aantal voorbeelden van de vragen die wij vaak te horen krijgen met het desbetreffende antwoord:

Stukadoor aan het stucen
Onze stukadoor aan het stucen

Buitenlandse stucadoors

Onze buitenlandse collega’s, en dan hebben we het vooral over de Poolse stucadoors worden in de grote lijnen gezien als goedkope vaklui. De prijzen van de legale buitenlandse stucadoors zijn gemiddeld 20 tot aan 30 % lager dan die van de Nederlandse stucadoor.

Dit komt grotendeels door het afdragen van hun belasting, die stukken minder in het land van herkomst is dan in ons eigen land. Zo houden zij per m2 veel meer geld over dan de zzp’ers in Nederland.

Verschil van plafond en muur

Waarom is wand stucwerk goedkoper dan plafond stucwerk? Een plafond laten stucen is een veel zwaardere klus voor een stukadoor dan het stucen van een muur. De m² kosten van een plafond liggen gemiddeld 30% hoger dan die van het stuccen van muren in uw woning.

Als een stucadoor een plafond moet gaan stukadoren dan zal hij boven zijn macht moeten werken en dit is een stuk zwaarder dan een wand stucen. Hier ontstaat ook het prijsverschil in de m² prijzen van plafond en wand.

Bereken in 2 min uw prijs

Gemiddelde kosten

Als we nu eens voor u alles op een rij zetten, zoals de uur kosten en het afwerken van verschillende elementen in uw woning, wordt het prijskaartje misschien een stuk duidelijker voor u:

Stuc prijs Kosten per uur Kosten per m2
Stucwerk muur€25 per uur - €30 per uurvanaf €10,- per m² tot - €22 per m²
Stucwerk plafond€30 per uur - €30 per uurvanaf €15,- per m² tot - €24 per m²
Spuitwerk plafond€20 per uur - €30 per uurvanaf €8,- per m² tot - €12 per m²
muren glad stucen
Stucen woonkamer

Prijs per m²

Je hoort vaak veel spookverhalen over de kosten van een stucadoor en de prijzen per m2 van zijn stucwerk. Maar wat kost een stucadoor nu per m² pressies? Zoals wij hierboven als prijsvoorbeeld hebben gegeven kunt u de m² van uw muren of plafonds maal de prijs voor het stucwerk berekenen.

Buiten de m² prijzen zijn er ook wat vaste kosten voor het standaard stucwerk van een woning. Wij hebben dan ook de gemiddelde bovenstaande m² prijzen all-in berekend. Echter kan de m² prijs nog wat dalen bij de volgende aspecten. Wilt u weten of weet u niet hoe u de vierkante meters moet berekenen? Bekijk dan deze pagina en vul de online calculator in.

  • Heeft u heel veel m² in uw oude- of nieuwbouwwoning die gestuct moeten worden?
  • Grote oppervlakten van muren en plafonds.

Woonkamer laten stucen

Om dus de juiste prijsindicatie te kunnen krijgen voor het laten stucen van uw woonkamer of uw gehele huis kunt u dus nu zelf een kleine berekening maken. Als u alle m² van uw wanden maar ook de plafonds vermenigvuldigt met de m² prijs die voor de gewenste afwerking staat dan weet u de stucadoor kosten voor het stucen van uw woonkamer.

Wilt u een muur een aparte look geven (eye catcher) dan kunt u eens denken aan de volgende wandafwerking:

Als u één van deze afwerkingen kiest moet u wel rekening houden dat de prijs hoger ligt dan die van normaal stucwerk. Houdt hier rekening met een prijs per m2 tussen de € 60,- en € 120,- per m2.

Bent u benieuwd naar meerdere bijzondere wandafwerking soorten. Klikt u dan op de volgende link Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf, kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent een kijkje nemen in Europa's grootste showroom op het gebied van bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, Marmerlook en dergelijke.

Heeft u een keuze gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de email. Wij zullen het benodigde materiaal voor u inkopen (met korting) en overeenkomstig uw wens afspraken maken wanneer wij bij u aan de slag mogen.

Bereken in 2 min uw prijs

Huis laten stucen prijsberekening

We zullen nu nog wat verder ingaan op het laten stucen van uw huis. We zullen onderdelen zoals de woonkamer, keuken, slaapkamers, wanden en plafonds hierin meenemen:

Te stucen ruimte Afmeting Oppervlakte Prijs per m2 Totaal
Woonkamer stucwerk muur5 m bij 5 m en 2,6 m hoog50 m² gem€12 per m²€ 700
Woonkamer stucwerk plafond5 m bij 5 m25 m² gem€18 per m²€ 450
Keuken stucwerk muur3 m bij 4 m en 2,6 m hoog30 m² gem€14 per m²€ 420
Keuken stucwerk plafond3 m bij 4 m12 m² gem€18 per m²€ 216
Slaapkamer 1 stucwerk muur4 m bij 4 m en 2,6 m hoog40 m² gem€12 per m²€ 480
Slaapkamer 1 stucwerk plafond4 m bij 4 m16 m² gem€18 per m²€ 288
Hal stucwerk muur2 m bij 5 m en 2,6 m hoog20 m² gem€14 per m²€ 280
Hal stucwerk plafond2 m bij 5 m10 m² gem€18 per m²€ 180

Als u al deze prijzen bij elkaar optelt komt u op een gemiddelde prijs uit voor het laten stuccen van uw huis van rond de € 3014,00. Op deze manier van berekenen kunt u altijd zien of het stuccen van uw gehele woning wel binnen uw budget past en of u misschien alleen maar de beneden verdieping of de slaapkamers wilt laten doen.

Aanbrengen van stucwerk
Aanbrengen van stucwerk

Prijzen stucwerk altijd betaalbaar

Er zijn natuurlijk in Nederland veel mensen die dit vakwerk kunnen verrichten. Zij kunnen dan ook concurreren met lage prijzen. Voor de Nederlandse burger is het dus best mogelijk om een stucadoor prijs te vragen om in uw woning te komen stuken.

U kunt natuurlijk bij diverse stucadoors een prijs aanvragen en deze met elkaar te vergelijken. Het loont zeker de moeite om te informeren naar pleisterwerk prijs of een schilder offerte. Er moet natuurlijk ook opgepast worden of er bij de één beter werk wordt geleverd dan bij de ander. Vaak is een mond op mond reclame zo betrouwbaar.

Maar wat ook belangrijk is dat u op let op een erkend stukadoorsbedrijf, want die zijn vaak aangesloten bij verschillende verenigingen. Wat zeker nu ook meespeelt is dat de er tegenwoordig veel buitenlandse stukadoors aan het werk zijn, die zijn zeker stukken voordeliger maar maken die echt vakwerk voor normale stucadoor prijzen?

Exacte prijzen stucadoor

U heeft nu een aardig inzicht in de gemiddelde prijzen van een stucadoor. U bent eigenlijk klaar voor de volgende stap om de exacte prijzen van uw stuc klus te ontvangen. Dit kan uiteraard geheel vrijblijvend door een offerte bij ons aan te vragen. Als u dit op de juiste manier aanpakt kunt u flink besparen op de stukadoors prijzen.

De meeste stukadoors hanteren namelijk verschillende stuc prijzen per m². U wilt uiteraard niet de hoofdprijs betalen voor het laten stucen van uw hele huis. Vergelijk onze prijsindicatie en u zult zelf zien dat de Stuc-Concurrent.nl een van de voordeligste stukadoorsbedrijven is van Nederland.

Goedkoop stucwerk leveren?

Wij kunnen in nieuwbouwwoningen al stucwerk leveren vanaf 12,- euro per m2. De prijzen van stucwerk liggen bij ons in het algemeen 20 % lager dan dat van andere bedrijven. Hoe dit kan? Slimme inkoop van materialen , Efficiënte werkwijze , Mond op mond reclame door uitstekende service en veel publiciteit door onze optredens in tv-programma's zoals Het Blok en Uitstel van Executie.

Bespaar op uw stucklus!

U kunt bij ons geheel vrijblijvend een online offerte aanvragen voor alle soorten collectief stukadoorswerk. Door een offerte aan te vragen heeft u de mogelijkheid onze prijsindicatie te vergelijken met die van een wederpartij.

Op deze manier kunt u altijd besparen op uw stucklus en betaalt u nooit teveel! Deze offerte aanvraag is binnen 1 minuut ingevuld en als u de aanvraag verstuurt staat hij direct met de prijzen in uw mailbox zodat u een goede indicatie heeft wat het stucwerk in uw huis gaat kosten.

Wilt u meer weten over het voordeel van je huis laten stucen? Kijk dan eens op deze pagina

Meest gestelde vragen (FAQ)

De kosten van stucwerk worden in de meeste gevallen per m2 berekent. De stukadoor heeft vaak een vaste vierkante meter prijs wat tussen de 10,- en 25,- euro kan zijn. Hier heeft u een handige tool die de m2 meters berekend van uw oppervlakte. Zo kunt u makkelijker de kosten van uw nieuwe stucwerk berekenen.

De kosten van een badkamer laten stucen zijn in het algemeen wat duurder dan het laten stucen van een woonkamer. Dit komt omdat een badkamer in een cementgebonden mortel gestukadoord hoort te worden. Ook zal deze mortel waterpas en haaks aangebracht moeten worden voor het eventuele tegelwerk.

Over het algemeen kunnen de kosten voor het stucen van een badkamer liggen tussen €30 en €70 per m². Deze prijs kan echter hoger zijn als er extra voorbereidende werkzaamheden nodig zijn, zoals het repareren van vochtproblemen, het verwijderen van oud stucwerk of het aanbrengen van een speciale waterbestendige coating.

Afhankelijk van de grootte van de oppervlakte van uw woning kan onze stukadoor een prijs per vierkante meter voor u maken. Na het berekenen van de vierkante meters van de muren en plafonds heeft onze stukadoor een vaste vierkante meter prijs die hij offreert in zijn stukadoor offerte.

Als algemene richtlijn kunt u verwachten dat het stucen van een heel huis aanzienlijke kosten met zich meebrengt. De prijs kan variëren tussen €5.000 en €15.000, afhankelijk van het oppervlakte van de muren en de plafonds.

Het stucwerk in een nieuwbouwwoning is vele malen goedkoper dan het traditionele stucwerk. Dunpleister is de meest aangebrachte stucwerk soort voor nieuwbouwwoningen. 

De kosten voor het stucen van een nieuwbouwwoning kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, het type stucwerk, de complexiteit van het project en de regio waarin je je bevindt. Het is daarom moeilijk om een exacte prijs te geven zonder specifieke details.

Over het algemeen kun je verwachten dat het stucen van een nieuwbouwwoning een aanzienlijke investering kan zijn. Een ruwe schatting zou kunnen variëren tussen €3.000 en €10.000 of meer, afhankelijk van de omvang en specificaties van de woning.

Dunpleisterwerk kost gemiddeld 10,- euro per m2. Lees hier alles over het aanbrengen van dunpleister in een nieuwbouwwoning.

Ja, de staat van de ondergrond kan zeker invloed hebben op de prijs per m² voor stucwerk. Als de ondergrond in slechte staat verkeert, zoals met scheuren, ongelijkheden of vochtproblemen, kan er extra voorbereidend werk nodig zijn voordat het stucwerk kan worden aangebracht. Dit kan extra tijd, materialen en arbeid vereisen, wat de totale kosten kan verhogen.

De behandeling van materiaalkosten kan variëren, afhankelijk van de stukadoor en de specifieke afspraken die je maakt. In sommige gevallen kunnen de materiaalkosten worden opgenomen in de prijs per m², terwijl in andere gevallen deze kosten apart worden berekend.

Het is gebruikelijk dat stukadoors de kosten van de benodigde materialen meenemen in hun offertes en deze verrekenen in de totale prijs per m². Dit betekent dat je een all-inclusive prijs per m² ontvangt, waarin zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten zijn verwerkt. Dit is handig omdat je dan niet apart voor materialen hoeft te betalen en het overzichtelijk is.