• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Decoratief stucwerk

Mooi en goed stucwerk is meer dan alleen maar een muur strak afwerken met gips. Decoratie stucwerk kan uw woonkamer of andere ruimtes in uw woning een geheel andere look geven. De opties van decoratief stucwerk zijn tegenwoordig eindeloos.

Op deze pagina laten wij u zien wat decoratief stucen inhoudt en geven wij de prijzen per m2 weer van deze prachtige wandafwerkingen. Als u informatie aan het zoeken bent over de kosten van betonlook, marmerpleister, pandomo, stuc-deco of tadelakt dan zult u versteld staan van ons aanbod.

Leest u snel verder en bekijk de verschillende soorten decor stucwerk inclusief de bijbehorende prijzen per m2.

Bereken in 2 min uw prijs

Decoratief stucwerk
Decoratief stucwerk

Badkamer, keuken, woonkamer enz..

U kunt ook kiezen voor de exclusieve uitstraling van betonlook , marmerstuc, pandomo en tadelakt in de keuken of badkamer. Deze waterdichte wandafwerkingen zijn uiterst geschikt voor in badkamers en natte ruimtes omdat ze spat waterdicht zijn door hun waterdichte 2-componenten epoxy laag.

Maar natuurlijk zijn deze opties ook mogelijk in uw woonkamer of keuken, in elke gewenste kleur.

Deze afwerkingen worden aangebracht op wanden die glad afgewerkt zijn (sausklaar). Zo worden deze producten ook wel microbeton of microcement genoemd.

Decoratief stucwerk

Al u op zoek bent naar iets speciaals voor uw wanden of plafonds dan is decoratief stucen waar u naar op zoek bent. Dit gaat verder dan alleen simpelweg een laagje stucwerk aanbrengen. Decoratief stucen is een vak apart en hiervoor moeten cursussen zijn gevolgd.

Zo kunt u uw wanden met marmerstuc laten stucen dat een zeer mooi eindresultaat geeft. Zo mooi dat u het verschil van echt marmer en het stucwerk niet eens kunt onderscheiden. Marmerstuc is toepasbaar zowel in de badkamer, de woonkamer of in de slaapkamers.

Tegenwoordig laten veel mensen hun tegelwerk vervallen op hun keukenwand en kiezen dan voor het prachtige marmerstuc in plaats van tegels.

House of Heaven

Bent u benieuwd naar meerdere bijzondere exclusieve wandafwerking soorten. Klikt u dan op de volgende link Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf, kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent een kijkje nemen in Europa's grootste showroom op het gebied van bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, Marmerlook, Croco Stuc.

Heeft u een keuze gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de email. Wij zullen het benodigde materiaal voor u inkopen en overeenkomstig uw wens afspraken maken wanneer wij bij u aan de slag mogen.

Cine wall stucen
Cine wall stucen

Cine wall maken

Heeft u altijd al een thuisbioscoop gewild in uw woonkamer? Een cinewall is een voorzetwand waarin u uw tv-scherm en openhaard kunt plaatsen.

U kunt kiezen tussen verschillende soorten cinewalls. Denk hierbij aan:

  • Kasten of vakjes
  • Met ledverlichting
  • Mat zwart of kleur
  • Alleen als tv wand

Het stucen van een cine wall kan op verschillende manieren. Vaak wordt er gekozen voor een decoratieve print zoals Croco Stuc of marmerpleister. Op deze manier zal uw Cine wall echt opvallen.

Wat is een cinewall?

De meeste mensen kiezen voor een Cinewall als voorzetwand om hun kabels en draden van tv of geluidsapparatuur weg te werken. Echter kan de voorzet wand zo geplaatst worden dat zowel uw tv als gashaard in de wand kunnen worden verwerkt.

Een cinewall geeft een zeer luxe uitstraling in uw woonkamer.

Croco stuc € 110,- tot aan 150,- per m2
Betonlook€ 70,- tot aan 140,- per m2
Beton Cire€ 85,- tot aan 135,- per m2
Beal mortex€ 90,- tot aan 130,- per m2
Microcement€ 90,- tot aan 140,- per m2
Tadelakt€ 140,- tot aan 160,- per m2
Marmerpleister€ 120 tot aan 160,- per m2
Croco Stuc decoratief
Croco Stuc decoratief

Bereken in 2 min uw prijs

Pandomo

Pandomo wanden of vloeren zijn momenteel erg in trek. Pandomo is zowel voor vloer als wand een naadloze afwerking met een unieke uitstraling. Pandomo wanden of muren hebben een effect vergelijkbaar met betonlook muren.

Het leuke aan deze stucwerk soort is dat geen enkele wand of muur hetzelfde is. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is een cement gebonden materiaal dat ook goed tegen water bestand is, waardoor dit product gemakkelijk op de vloer van uw woonkamer kan worden aangebracht.

Stuc Deco

Het materiaal Stuc Deco (speciaal stucwerk) is een kalksoort vergelijkbaar met Tadelakt. Met kalk en zeep werden vroeger de muren en vloeren van stoombaden en badhuizen geheel waterdicht gemaakt. De aangebrachte stuclaag was zeer stootvast en werd gepolijst met een oude edelsteen.

Het eindresultaat geeft een marmerachtige afwerking en wordt zeer glad. Omdat Stuc Deco geheel met de hand wordt aangebracht is geen enkele muur hetzelfde. Ook deze afwerking is slijt- en stootvast, onderhoudsarm en zeer goed reinig baar. Geheel afhankelijk van de manier waarop Stuc Deco wordt verwerkt kan deze een tadalakt of betonlook afwerking krijgen.

Gold look muur
Gold look muur

Marmerpleister

Marmerpleister is een Italiaanse muurafwerking die geheel is overgewaaid naar de rest van de wereld. De Stuc-Concurrent b.v. is een meester bedrijf in het aanbrengen van deze prachtige afwerking. Wilt u uw muren met een speciale marmer look laten stucen? Dan is marmerpleister hetgeen dat u zoekt. Het laten marmeren van uw muren in uw woonkamer wordt gedaan met een vet kalk uit Italië.

Door een speciale aanbrengtechniek, in meerdere lagen, wordt een prachtige (niet van echt te onderscheiden) marmereffect bereikt. Dit product is echter niet geschikt voor natte ruimtes zoals uw douche of badkamer.

Bereken in 2 min uw prijs

Tadelakt

Wat is Tadelakt? Tadelakt is één van de best waterdichte wand- en plafondafwerkingen van het moment. Het is een traditionele Marokkaanse muurafwerking dat geheel waterafstotend en slijtvast is. Tadelakt heeft een unieke en zeer warme uitstraling.

Kies Tadelakt voor een unieke, authentieke en warme uitstraling. De prijs voor het stucen verschilt uiteraard per stucadoor die u hiervoor kunt inhuren. Het prijskaartje kan onder meer afhangen van het uurtarief of het aantal m2 die er gestuct moeten worden. Het minimale bedrag voor het laten aanbrengen van Tadelakt ligt rond de €135, per vierkante meter (m2).

Tadelakt werd vroeger door de Marokkaanse bevolking aangebracht in stoombaden en badhuizen. Door zijn perfecte waterdichtheid, ademend en stootvast vermogen, is dit product ideaal voor natte ruimtes zoals de douche of de gehele badkamer.

Pandomo badkamer

Mogelijkheden decor stucwerk

Het toepassen van decoratief stucwerk in uw badkamer, keuken of op de vloer is onderhoudsvriendelijk en zorgt voor een moderne look. Er zijn verschillende keuze mogelijkheden voor het afwerken van de wanden in plaats van tegels. We geven hieronder de meest voorkomende voorbeelden:

De verschillende soorten decor stucwerk hebben ook verschillende prijzen per m2. Zo kan marmerpleister al aangebracht worden vanaf 55 euro per m2 terwijl tadelakt pas begint bij 55 euro per m2. Elke soort decoratief stucwerk heeft zo zijn eigen prijs. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Prijzen per m2 decoratief stucwerk

De prijzen van deze afwerkingen liggen tussen de 55 euro per m2 tot aan 120 euro per m2. Kiest u voor een traditionele betonlook dan zal de prijs rond de 60 euro per m2 liggen.

Kiest u voor dezelfde afwerking maar dan geheel waterdicht, voor in de douche of bij de keuken, dan kunt u rekenen op een prijs van 110 euro per m2. De prijzen van betoncire zijn weer geheel anders ingedeeld dan een traditionele betonlook. Kijk snel op de pagina van betoncire voor meer informatie hierover.

Wilt u besparen op het algehele prijskaartje? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en vergelijk onze prijsaanbieding met die van onze concurrenten. Op deze manier kunt u snel het prijsverschil zien en bent u goedkoper uit!

Nauwkeurig en ambachtelijk

Dit ambachtelijke decoratieve werk is 10 x zo nauwkeurig als normaal stucwerk. Een stucadoor moet dit meerdere malen gedaan hebben voordat hij het resultaat kan geven dat u verwacht. Als u geënteresseerd bent geraakt in deze prachtige wandafwerkingen zorg er dan voor dat u het juiste stucadoorsbedrijf kiest.

Laat u goed informeren over de producten en de ervaring van de stukadoor voordat u een beslissing neemt.

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost pandomo laten stucen?

Pandomo heeft verschillende prijzen per m2. Zo kan er al een muur in pandomo gestukadoord worden vanaf 80,- euro per m2.

Wat kost Italiaans stucwerk?

De prijzen van Venetiaans stucwerk zijn ongeveer hetzelfde als die van marmerstuc of Deco Stuc. Gemiddeld betaalt u prijzen vanaf € 70 tot aan wel € 180 per m2.

Wat is decoratief stucwerk?

Decoratief stucwerk, ook wel decoratieve pleister of sierpleister genoemd, is een techniek waarbij stucwerk wordt aangebracht met speciale patronen, texturen of reliëfs om visuele interesse en esthetische waarde toe te voegen aan muren en plafonds.

Welke soorten decoratief stucwerk zijn er?

Er zijn verschillende soorten decoratief stucwerk beschikbaar, zoals Venetiaans stucwerk, tadelakt, betonlook, marmerpleister, parelmoerpleister en nog veel meer. Elke techniek biedt unieke texturen en afwerkingen die kunnen worden aangepast aan de gewenste stijl en smaak.

Wat zijn de voordelen van decoratief stucwerk?

Decoratief stucwerk biedt tal van voordelen, waaronder het creëren van een unieke en opvallende uitstraling, het toevoegen van textuur en diepte aan oppervlakken, het verbergen van onvolkomenheden en het verbeteren van de algehele esthetiek van een ruimte.

Kan decoratief stucwerk op elke ondergrond worden aangebracht?

Decoratief stucwerk kan in de meeste gevallen op verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals beton, gipsplaten en baksteen. De ondergronden zullen wel van te voren geegaliseerd moeten worden door een stukadoor. Het is belangrijk om de specifieke vereisten en voorbereidingen voor elke ondergrond te kennen om het beste resultaat te behalen.

Is decoratief stucwerk duurzaam?

Decoratief stucwerk kan duurzaam zijn, afhankelijk van de juiste toepassing, het gebruik van hoogwaardige materialen en het opvolgen van de juiste onderhoudsrichtlijnen. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een ervaren professional om ervoor te zorgen dat het decoratieve stucwerk lang meegaat.

Kan decoratief stucwerk worden aangepast aan specifieke ontwerpen?

Decoratief stucwerk kan worden aangepast aan specifieke ontwerpen en stijlen. Professionals op dit gebied kunnen maatwerkoplossingen bieden, variërend van kleurkeuze en textuur tot het creëren van speciale patronen of ontwerpelementen die passen bij de smaak en het interieurontwerp van de klant.