• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Glad pleisterwerk & stucwerk m2 prijzen en voordelen

Glad stucwerk, ook wel een ander woord voor glad pleisterwerk is een van de modernste trends in Nederland. Momenteel is het gladde stucwerk een van de meest voorkomende soort. Gladde muren en plafonds geven een woonhuis een veel modernere uitstraling dan muren of plafonds met structuur.

Heeft u een nieuwbouw- of bestaande renovatiewoning en u wilt de muren voorzien van een nieuwe stuclaag zodat u mooie gladde muren krijgt? Wat is er dan mooier om super strakke gladde wanden van stucwerk laten aanbrengen door een stukadoor van de Stuc-Concurrent?

Door het glad laten stucen van de muren en plafonds creëert u visueel veel meer ruimte in huis. Lees op deze pagina meer informatie over hoe pleisterwerk wordt aangebracht en wat de kosten per m2 zijn. Uw wilt uw muren glad laten pleisteren voor een niet al te hoge m2 prijs? Dat kan!! We zullen u uitleggen hoe u glad stucwerk voordelig kan laten aanbrengen op zowel uw wanden en plafonds.

Bereken in 2 min uw prijs

Glad stucwerk
Nieuwbouw plafond stucen

Glad stucwerk onze specialiteit

Als u op zoek bent naar glad stucwerk maar dan voor een goedkopere m2 prijs, Dan bent u bij onze stukadoors aan het juiste adres. Het laten glad stucen van muren en plafonds is een van onze vele specialiteiten. Door onze jarenlange ervaring met glad stucen kunnen wij uw stucklus voorspoedig afronden.

Elke wandafwerking begint bij een afgemeten laag glad pleisterwerk. Het doel van pleisterwerk is het egaliseren van uw ruwe wanden en plafonds (ook wel het glad stucen of glad strijken genoemd). Door glad pleisterwerk te laten stucen hebben uw muren of plafonds een goede basis voor een finale afwerking zoals:

Wilt u graag een strakke, stijlvolle en moderne uitstraling geven aan uw plafonds en wanden? Dan kiest u voor stucwerk genoemd glad pleisterwerk. Leest u hier het verschil tussen stucwerk of pleisterwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is pleisterwerk?

Glad pleisterwerk is een populaire en effectieve afwerkingsmethode voor zowel wanden als plafonds. Door het aanbrengen van een enkele laag gipsmortel of specie, worden oppervlakken spiegelglad afgewerkt. Dit biedt een uitstekende basis voor verdere decoratie, zoals sauzen (texen), behangen of schilderen.

Wat is nu exact het verschil tussen pleisteren van wanden en stucen? Wanden egaliseren kan op verschillende manieren. Zo kan men kiezen voor dik stucwerk maar ook voor dun pleisterwerk. Pleisterwerk wilt zeggen dat je muren glad worden afgewerkt met een dunne laag stucwerk.

Pleisterwerk wordt veel toegepast in een nieuwbouwwoning met een spuitpleister. Spuitpleister wordt machinaal aangebracht en wordt door de stukadoors glad afgewerkt. (Vaak in 2 lagen)
Strak en vlak stucwerk kan dus door het aanbrengen van een film laag op behangklare muren in een nieuwbouwwoning vrij goedkoop. Denk hierbij aan prijzen vanaf 10,- euro per vierkante meter.

Machinaal of handmatig glad stucwerk aanbrengen?

Een stukadoor brengt pleisterwerk meestal handmatig aan, vooral in nieuwbouwwoningen met een gladde ondergrond waar dunne lagen volstaan. In oudere woningen kan een dikkere laag nodig zijn.

Voor stuc lagen dikker dan 3 centimeter kan machinale toepassing nodig zijn, waarbij de kosten afhangen van de gewenste dikte.

Voordelen: Glad laten stucen

 • Geschikt voor diverse wanden en plafonds, mits deze geschikt zijn als pleisterdragers.
 • Glad stucwerk biedt een geschikte afwerking voor schilderen, maar dient ook als ideale onderlaag voor betonlooks, behang, of tegelwerk.
 • Deze toepassing is zowel binnen als buiten bruikbaar, hoewel buitenshuis het stucwerk vaak een lichte korrel kan hebben.
 • De conditie van je muur bepaalt of de stuclaag dik of dun moet worden aangebracht.
 • Het gebruik van materialen met verschillende eigenschappen, zoals die geschikt zijn voor vochtige ruimtes, is mogelijk.

Wat kost glad stucwerk per m2?

Het glad maken van de muren of plafonds is voor een stucadoor een dagelijkse klus. Zo kan er een dunne laag stucwerk worden aangebracht als de ondergrond vlak genoeg is, zoals beton in een nieuwbouwwoning, maar ook een dikke laag zoals in oudere woningen.

De prijs voor het gladde stucwerk wil sterk variëren en is afhankelijk van de laagdikte die moet worden aangebracht. We zullen u hieronder een voorbeeld geven van de gemiddelde prijs:

Afwerking wand & plafond Gemiddelde prijs per m2
Glad stucwerk in een nieuwbouwwoning€ 12,-
Glad stucwerk in een bestaande woning€ 16,-
Glad stucen plafonds nieuwbouwwoningVanaf € 15,-
Glad stucen plafonds bestaande woning€ 18,-

De bovengenoemde prijzen zijn voor het gladstrijken en stucen van de muren en plafonds. Bij deze berekeningen gaan wij uit van een minimale laagdikte tussen de 2 en 5 mm.

Het glad pleisteren van de plafonds is zoals u ziet altijd per m2 duurder dan het glad stucen van de muren. Dit komt omdat het afwerken van de plafonds een stuk zwaarder is en een stucadoor boven zijn macht moet werken.

Wilt u weten wat het kost om uw gehele woning van een pleisterlaag te voorzien? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan. Na het aanvragen van de offerte heeft u de exacte kosten binnen enkele minuten ontvangen in uw mailbox.

Glad pleisterwerk
Pleisterwerk muren

Ondergronden voor pleisterwerk

De ondergrond voor pleisterwerk, of te wel glad stucwerk, is een belangrijk aspect. De ondergrond moet ten alle tijden stofvrij zijn en draagkrachtig genoeg zijn om hier een nieuwe stuc laag over aan te brengen.

Ook is een hechtbrug (voorstrijkmiddel) een must om zo een goede hechting te creëren van de oude- en nieuwe stuclaag. In sommige gevallen. zoals vaak in nieuwbouwwoningen, is het niet nodig om een primer laag te gebruiken en kan de gladde stuclaag zo worden aangebracht op de gibo blokken of betonnen muren en plafonds.

Bereken in 2 min uw prijs

Gipsplaten & stucplaten

Het verschil tussen gipskartonplaten en stucplaten zit hem in de eindlaag van het papier. Stucplaten zijn speciaal ontwikkeld om een stuclaag te laten kristalliseren, zodat er een goede hechting ontstaat tussen de plaat en het stucwerk.

De stucplaten hoeven dan ook niet voorgestreken te worden met een primer laag.

Gipsplaten daar in tegen hebben geen goede hechting voor een laag stucwerk. Deze platen moeten worden voorzien van een hechtbrug door middel van een primer. Gebruikt u geen voorstrijkmiddel dan is de kans erg groot dat de nieuwe stuclaag los zal laten.

Leest u hier alles over gipsplaten laten stucen….

Muren spuiten met latexverf
Muren spuiten met latexverf

Glad pleisterwerk sauzen

Glad pleisterwerk (Stucen) of ook wel sausklaar stucwerk genoemd moet altijd voorzien worden van een verflaag. Deze verflaag zorgt ervoor dat het nieuwe stukwerk beschermt wordt en op deze manier krijgt u een egale muur of egaal plafond zonder vlekken. TIP: Schuur altijd het nieuwe stucwerk voordat je gaat schilderen.

 

Glad pleisterwerk prijzen per m2

Het berekenen van stucwerk (pleisterwerk) gaat vaak per m2. De afwerking keuze die gemaakt wordt heeft grote invloed op de kosten van pleisterwerk. Een ander belangrijk aspect is de ondergrond waar de nieuwe stuclaag over aan gebracht moet worden.

Als we het hebben over goedkoop stucwerk denk dan maar aan een nieuwbouwwoning. De betonnen elementen in deze woningen zorgen ervoor dat de wanden super vlak zijn, zodat er maar een pleisterlaag van een paar mm hoeft worden aangebracht, zodat de prijzen van een stucadoor per m2 vele malen lager zullen liggen.

Als er in een bestaande woning een stuclaag moet worden aangebracht dan kunt u er van uitgaan dat er een dikkere laag is dan in een nieuwbouwwoning. De stuclaag in een ouder huis kan soms wel dikker zijn dan 3 cm, en zal in dit geval machinaal worden aangebracht in plaats van met de hand.

Machinaal stucwerk aanbrengen gaat niet alleen sneller maar is ook een stuk lichter werken voor de stukadoors. De prijzen per m2 verschillen van dit soort stucwerk van 14 euro tot er met 30 euro per m2 afhankelijk hoe dik de te stucen laag moet zijn.

Bereken in 2 min uw prijs

Garantie op glad stucwerk!

De brancheorganisatie voor stukadoorsbedrijven is de NOA (Nederlandse ondernemersvereniging voor afbouwbedrijven).

Stukadoorsbedrijven die zich aangesloten hebben bij de NOA zijn verplicht om een garantie van 5 jaar te geven op binnen stucwerk.

 • Onder de garantie valt: Stuclagen die loslaten, dunne stuclagen en scheuren die niet komen door het werken van de ondergrond.
Glad pleisterwerk aanbrengen muren en plafond
Glad pleisterwerk aanbrengen muren en plafond

Wat kunt u doen nadat het stucwerk is aangebracht?

Na de oplevering van het stucwerk kunt u ervoor kiezen om de muren te verven te behangen of te laten spuiten met latex muurverf. Er zijn dan ook twee vormen van glad pleisterwerk:

Behangklaar pleisterwerk is strak getrokken en ideaal om te behangen. Bij een sausklare variant wordt het pleisterwerk spiegelglad afgewerkt, zonder krassen of oneffenheden, zodat uw muren en plafonds kunnen worden voorzien van een verflaag. Dit is vervolgens prima te combineren met sierlijsten, rozetten en ornamenten.

Glad stucen waar kan dit?

Een gladde pleisterlaag in uw woonkamer, badkamer of keuken kan worden aangebracht op bijna elke soort ondergrond zolang deze maar een zuigend vermogen heeft. Woonkamers, badkamers en slaapkamers worden vaak voorzien van glad stucwerk omdat dit een ruimtelijk effect geeft in uw woning.

We zullen u een overzicht geven van de meest voorkomende gedeeltes van een woning die glad worden afgewerkt:

 • Badkamer
 • Woonkamer
 • Slaapkamers
 • Keuken

Bereken in 2 min uw prijs

Voordelen van glad stucwerk & pleisterwerk

Zoals iedere wandafwerking heeft zijn er voor- en nadelen. Lees hier de voordelen van pleisterwerk:

 1. Strakke en egale afwerking: Met glad pleisterwerk worden wanden en plafonds volledig egaal en strak afgewerkt. Dit zorgt voor een moderne en nette uitstraling die past bij elk interieur.

 2. Veelzijdige toepassingsmogelijkheden: Na het aanbrengen van glad pleisterwerk zijn de wanden en plafonds direct klaar om gesaust, behangen of geschilderd te worden. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor elke ruimte in uw huis of kantoor.

 3. Duurzaamheid en onderhoudsgemak: Glad pleisterwerk is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam. Het biedt een stevige en langdurige afwerking die bestand is tegen de tand des tijds. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat bijdraagt aan een frisse en verzorgde uitstraling van uw ruimtes.

Nadelen van glad stucen

 • Beschadigt iets sneller dan spachtelputz
 • Droogtijd is iets langer

Kortom: wanneer u kiest voor gladde, strakke muren en plafonds dan is het stucen van gladpleisterwerk hetgeen dat u zoekt!

Wilt u de exacte m2 prijzen weten van pleisterwerk in uw nieuwbouw- of bestaande woning of u wilt snel uw muren glad laten maken?? Vraag geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan en binnen 2 minuten vindt u de gewenste kosten in uw mailbox.

Veel gestelde prijsvragen (FAQ)

Wat is glad pleisterwerk?

Het glad stucen van zowel een muur als plafond is één van de meest gekozen afwerkingsmethodes van het moment. Door middel van het aanbrengen van een pleisterlaag kunnen de wanden en plafonds strak en vlak worden afgewerkt. Met een laag gipsmortel of specie worden uw wanden en plafonds, spiegelglad opgeleverd.

Na deze afwerking kan het nieuwe stucwerk geschilderd, gespoten of behangen worden.

Hoe glad wordt stucwerk?

Glad stucwerk is bedoeld om, na het egaliseren van de muren of plafonds, te kunnen sauzen. Bij het glad stucen van een muur of plafond is het de kunst van de stukadoor om deze zo glad mogelijk op te leveren. Dus overweegt u om de badkamer, woonkamer, slaapkamer of keuken in uw woning glad te laten stucen, vraagt u dan vrijblijvend een stuc offerte aan.

Wat kost glad pleisterwerk per m2?

U kunt uw muren in een nieuwbouwwoning al vanaf 10,- euro per m2 glad laten stucen. Bij een renovatiewoning zal de stuclaag dikker moeten worden aangebracht om de muren of plafonds vlak en strak af te werken. U kunt dan rekening houden met prijzen vanaf 15 euro per m2. Op onze website treft u per soort stucwerk onze voordelige prijzen aan.

Kan ik mijn nieuwbouw woning laten glad stucen?

Ja zeker. Dit is ook wat wij adviseren om in een nieuwbouw woning te laten doen. Een nieuwbouwwoning is gevoelig voor wat scheurvorming waardoor het repareren van het gladde stucwerk een stuk makkelijker gaat dan bijvoorbeeld spachtelputz.

 

Wat is het verschil tussen glad pleisterwerk en glad stucwerk?

Glad pleisterwerk en glad stucwerk verwijzen naar dezelfde techniek waarbij een dunne laag pleister of stucmateriaal op muren of plafonds wordt aangebracht om een strakke en egale afwerking te creëren. Het verschil in terminologie kan regionaal bepaald zijn, waarbij "pleisterwerk" vaak wordt gebruikt in Nederland en "stucwerk" in andere landen. Over het algemeen verwijzen beide termen naar dezelfde afwerkingsmethode.

Wat zijn de voordelen van glad pleisterwerk of glad stucwerk?

Glad pleisterwerk of glad stucwerk biedt verschillende voordelen. Het zorgt voor een strakke, naadloze en esthetisch aantrekkelijke afwerking van muren en plafonds.

Het verbergt oneffenheden, scheuren of andere onvolkomenheden in het oppervlak en creëert een gladde basis voor verdere afwerking, zoals schilderen of behangen. Bovendien draagt het bij aan een verbeterde akoestiek en kan het de isolerende eigenschappen van een ruimte verbeteren.

Kan ik zelf glad pleisterwerk of glad stucwerk uitvoeren?

Het uitvoeren van glad pleisterwerk of glad stucwerk vereist technische kennis en ervaring om een hoogwaardige afwerking te bereiken. Hoewel het mogelijk is om het zelf uit te voeren, kan het een uitdagende taak zijn, vooral voor beginners.

Het inhuren van een professionele stukadoor wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het pleisterwerk of stucwerk op de juiste manier wordt uitgevoerd en een professioneel resultaat oplevert.

Hoe lang duurt het om glad pleisterwerk of glad stucwerk aan te brengen?

De duur van het aanbrengen van glad pleisterwerk of glad stucwerk hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de ondergrond en de ervaring van de stukadoor.

Over het algemeen kan het aanbrengen van glad pleisterwerk of glad stucwerk variëren van enkele dagen tot meerdere weken, afhankelijk van de complexiteit en de omstandigheden.