Glad pleisterwerk & stucwerk voor de scherpste m2 prijs!

Glad pleisterwerk (stucwerk)

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Heeft u een nieuwbouw- of bestaande renovatiewoning en u wilt de muren voorzien van een nieuwe stuclaag zodat u mooie gladde muren krijgt? Wat is er dan mooier om super strakke gladde wanden van stucwerk laten aanbrengen door een stukadoor van de Stuc-Concurrent?

Door het glad laten stucen van de muren en plafonds creëert u visueel veel meer ruimte in huis. Lees op deze pagina meer informatie over hoe pleisterwerk wordt aangebracht en wat de kosten per m2 zijn.

Uw wilt uw muren glad laten pleisteren voor een niet al te hoge m2 prijs? Dat kan!! We zullen u uitleggen hoe u glad stucwerk voordelig kan laten aanbrengen op zowel uw wanden en plafonds.

Bereken in 2 min uw prijs

Glad stucwerk aanbrengen plafond
Glad stucwerk aanbrengen plafond

Elke wandafwerking begint bij een afgemeten laag glad pleisterwerk. Het doel van pleisterwerk is het egaliseren van uw ruwe wanden en plafonds (ook wel het glad stucen of glad strijken genoemd).

Door glad pleisterwerk te laten stucen hebben uw muren of plafonds een goede basis voor een finale afwerking zoals:

 

 

Wilt u graag een strakke, stijlvolle en moderne uitstraling geven aan uw plafonds en wanden? Dan kiest u voor stucwerk genoemd glad pleisterwerk. Leest u hier het verschil tussen stucwerk of pleisterwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is pleisterwerk?

Wat is nu exact het verschil tussen pleisteren van wanden en stucen? Wanden egaliseren kan op verschillende manieren. Zo kan men kiezen voor dik stucwerk maar ook voor dun pleisterwerk. Pleisterwerk wilt zeggen dat je muren glad worden afgewerkt met een dunne laag stucwerk.

Pleisterwerk wordt veel toegepast in een nieuwbouwwoning met een spuitpleister. Spuitpleister wordt machinaal aangebracht en wordt door de stukadoors glad afgewerkt. (Vaak in 2 lagen)

Strak en vlak stucwerk kan dus door het aanbrengen van een film laag op behangklare muren in een nieuwbouwwoning vrij goedkoop. Denk hierbij aan prijzen vanaf 10,- euro per vierkante meter.

Wat kost glad stucwerk?

Het glad maken van de muren of plafonds is voor een stucadoor een dagelijkse klus. Zo kan er een dunne laag stucwerk worden aangebracht als de ondergrond vlak genoeg is, zoals beton in een nieuwbouwwoning, maar ook een dikke laag zoals in oudere woningen.

De prijs voor het gladde stucwerk wil sterk variëren en is afhankelijk van de laagdikte die moet worden aangebracht. We zullen u hieronder een voorbeeld geven van de gemiddelde prijs:

Afwerking wand & plafond Gemiddelde prijs per m2
Glad stucwerk in een nieuwbouwwoning€ 12,-
Glad stucwerk in een bestaande woning€ 16,-
Glad stucen plafonds nieuwbouwwoningVanaf € 15,-
Glad stucen plafonds bestaande woning€ 18,-

De bovengenoemde prijzen zijn voor het gladstrijken en stucen van de muren en plafonds. Bij deze berekeningen gaan wij uit van een minimale laagdikte tussen de 2 en 5 mm.

Het glad pleisteren van de plafonds is zoals u ziet altijd per m2 duurder dan het glad stucen van de muren. Dit komt omdat het afwerken van de plafonds een stuk zwaarder is en een stucadoor boven zijn macht moet werken.

Wilt u weten wat het kost om uw gehele woning van een pleisterlaag te voorzien? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan. Na het aanvragen van de offerte heeft u de exacte kosten binnen enkele minuten ontvangen in uw mailbox.

Pleisterwerk muren
Pleisterwerk muren

Ondergronden voor pleisterwerk

De ondergrond voor pleisterwerk, of te wel glad stucwerk, is een belangrijk aspect. De ondergrond moet ten alle tijden stofvrij zijn en draagkrachtig genoeg zijn om hier een nieuwe stuc laag over aan te brengen.

Ook is een hechtbrug (voorstrijkmiddel) een must om zo een goede hechting te creëren van de oude- en nieuwe stuclaag. In sommige gevallen. zoals vaak in nieuwbouwwoningen, is het niet nodig om een primer laag te gebruiken en kan de gladde stuclaag zo worden aangebracht op de gibo blokken of betonnen muren en plafonds.

Bereken in 2 min uw prijs

Gipsplaten & stucplaten

Het verschil tussen gipskartonplaten en stucplaten zit hem in de eindlaag van het papier. Stucplaten zijn speciaal ontwikkeld om een stuclaag te laten kristalliseren, zodat er een goede hechting ontstaat tussen de plaat en het stucwerk.

De stucplaten hoeven dan ook niet voorgestreken te worden met een primer laag.

Gipsplaten daar in tegen hebben geen goede hechting voor een laag stucwerk. Deze platen moeten worden voorzien van een hechtbrug door middel van een primer. Gebruikt u geen voorstrijkmiddel dan is de kans erg groot dat de nieuwe stuclaag los zal laten.

Leest u hier alles over gipsplaten laten stucen….

Muren spuiten met latexverf
Muren spuiten met latexverf

Gladpleisterwerk sauzen

Glad pleisterwerk (Stucen) of ook wel sausklaar stucwerk genoemd moet altijd voorzien worden van een verflaag. Deze verflaag zorgt ervoor dat het nieuwe stukwerk beschermt wordt en op deze manier krijgt u een egale muur of egaal plafond zonder vlekken.

 

Glad pleisterwerk prijzen per m2

Het berekenen van stucwerk (pleisterwerk) gaat vaak per m2. De afwerking keuze die gemaakt wordt heeft grote invloed op de kosten van pleisterwerk.

Een ander belangrijk aspect is de ondergrond waar de nieuwe stuclaag over aan gebracht moet worden.

Als we het hebben over goedkoop stucwerk denk dan maar aan een nieuwbouwwoning. De betonnen elementen in deze woningen zorgen ervoor dat de wanden super vlak zijn, zodat er maar een pleisterlaag van een paar mm hoeft worden aangebracht, zodat de prijzen van een stucadoor per m2 vele malen lager zullen liggen.

Als er in een bestaande woning een stuclaag moet worden aangebracht dan kunt u er van uitgaan dat er een dikkere laag is dan in een nieuwbouwwoning.

De stuclaag in een ouder huis kan soms wel dikker zijn dan 3 cm, en zal in dit geval machinaal worden aangebracht in plaats van met de hand.

Machinaal stucwerk aanbrengen gaat niet alleen sneller maar is ook een stuk lichter werken voor de stukadoors. De prijzen per m2 verschillen van dit soort stucwerk van 14 euro tot er met 30 euro per m2 afhankelijk hoe dik de te stucen laag moet zijn.

Bereken in 2 min uw prijs

Garantie stucwerk

De brancheorganisatie voor stukadoorsbedrijven is de NOA (Nederlandse ondernemersvereniging voor afbouwbedrijven).

Stukadoorsbedrijven die zich aangesloten hebben bij de NOA zijn verplicht om een garantie van 5 jaar te geven op binnen stucwerk.

 • Onder de garantie valt: Stuclagen die loslaten, dunne stuclagen en scheuren die niet komen door het werken van de ondergrond.
Glad pleisterwerk aanbrengen muren en plafond
Glad pleisterwerk aanbrengen muren en plafond

Wat kunt u doen nadat het stucwerk is aangebracht?

Na de oplevering van het stucwerk kunt u ervoor kiezen om de muren te verven te behangen of te laten spuiten met latex muurverf. Er zijn dan ook twee vormen van glad pleisterwerk:

Behangklaar pleisterwerk is strak getrokken en ideaal om te behangen. Bij een sausklare variant wordt het pleisterwerk spiegelglad afgewerkt, zonder krassen of oneffenheden, zodat uw muren en plafonds kunnen worden voorzien van een verflaag. Dit is vervolgens prima te combineren met sierlijsten, rozetten en ornamenten.

Glad stucen waar kan dit?

Een gladde pleisterlaag in uw woonkamer, badkamer of keuken kan worden aangebracht op bijna elke soort ondergrond zolang deze maar een zuigend vermogen heeft. Woonkamers, badkamers en slaapkamers worden vaak voorzien van glad stucwerk omdat dit een ruimtelijk effect geeft in uw woning.

We zullen u een overzicht geven van de meest voorkomende gedeeltes van een woning die glad worden afgewerkt:

 • Badkamer
 • Woonkamer
 • Slaapkamers
 • Keuken

Bereken in 2 min uw prijs

Voordelen glad stucwerk

Zoals iedere wandafwerking heeft zijn er voor- en nadelen. De voordelen van pleisterwerk:

 • Lage m2 prijs
 • Makkelijk bij te werken en te repareren als er beschadigingen ontstaan
 • Makkelijk te schilderen
 • Voor nieuwbouwwoningen en bestaande woningen

Nadelen glad stucwerk

 • Beschadigt iets sneller dan spachtelputz
 • Droogtijd is iets langer

Kortom: wanneer u kiest voor gladde, strakke muren en plafonds dan is het stucen van gladpleisterwerk hetgeen dat u zoekt!

Wilt u de exacte m2 prijzen weten van pleisterwerk in uw nieuwbouw- of bestaande woning of u wilt snel uw muren glad laten maken?? Vraag geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan en binnen 2 minuten vindt u de gewenste kosten in uw mailbox.

Veel gestelde prijsvragen (FAQ)

Het glad stucen van zowel een muur als plafond is één van de meest gekozen afwerkingsmethodes van het moment. Door middel van het aanbrengen van een pleisterlaag kunnen de wanden en plafonds strak en vlak worden afgewerkt. Met een laag gipsmortel of specie worden uw wanden en plafonds, spiegelglad opgeleverd.

Na deze afwerking kan het nieuwe stucwerk geschilderd, gespoten of behangen worden.

Glad stucwerk is bedoeld om, na het egaliseren van de muren of plafonds, te kunnen sauzen. Bij het glad stucen van een muur of plafond is het de kunst van de stukadoor om deze zo glad mogelijk op te leveren. Dus overweegt u om de badkamer, woonkamer, slaapkamer of keuken in uw woning glad te laten stucen, vraagt u dan vrijblijvend een stuc offerte aan.

U kunt uw muren in een nieuwbouwwoning al vanaf 10,- euro per m2 glad laten stucen. Bij een renovatiewoning zal de stuclaag dikker moeten worden aangebracht om de muren of plafonds vlak en strak af te werken. U kunt dan rekening houden met prijzen vanaf 15 euro per m2. Op onze website treft u per soort stucwerk onze voordelige prijzen aan.

Ja zeker. Dit is ook wat wij adviseren om in een nieuwbouw woning te laten doen. Een nieuwbouwwoning is gevoelig voor wat scheurvorming waardoor het repareren van het gladde stucwerk een stuk makkelijker gaat dan bijvoorbeeld spachtelputz.

Glad pleisterwerk en glad stucwerk verwijzen naar dezelfde techniek waarbij een dunne laag pleister of stucmateriaal op muren of plafonds wordt aangebracht om een strakke en egale afwerking te creëren. Het verschil in terminologie kan regionaal bepaald zijn, waarbij "pleisterwerk" vaak wordt gebruikt in Nederland en "stucwerk" in andere landen. Over het algemeen verwijzen beide termen naar dezelfde afwerkingsmethode.

Glad pleisterwerk of glad stucwerk biedt verschillende voordelen. Het zorgt voor een strakke, naadloze en esthetisch aantrekkelijke afwerking van muren en plafonds.

Het verbergt oneffenheden, scheuren of andere onvolkomenheden in het oppervlak en creëert een gladde basis voor verdere afwerking, zoals schilderen of behangen. Bovendien draagt het bij aan een verbeterde akoestiek en kan het de isolerende eigenschappen van een ruimte verbeteren.

Het uitvoeren van glad pleisterwerk of glad stucwerk vereist technische kennis en ervaring om een hoogwaardige afwerking te bereiken. Hoewel het mogelijk is om het zelf uit te voeren, kan het een uitdagende taak zijn, vooral voor beginners.

Het inhuren van een professionele stukadoor wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het pleisterwerk of stucwerk op de juiste manier wordt uitgevoerd en een professioneel resultaat oplevert.

De duur van het aanbrengen van glad pleisterwerk of glad stucwerk hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de ondergrond en de ervaring van de stukadoor.

Over het algemeen kan het aanbrengen van glad pleisterwerk of glad stucwerk variëren van enkele dagen tot meerdere weken, afhankelijk van de complexiteit en de omstandigheden.