• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Wanden en plafonds stucen

Overweegt u uw wanden en plafonds in uw nieuwbouw- of bestaande woning te voorzien van hoogwaardig stucwerk? Ontdek op deze pagina alles over stucen, inclusief kosten per m2 voor diverse afwerkingen

Het stucen van wanden en plafonds is essentieel voor een perfect afgewerkt interieur, of het nu om een nieuwbouwproject of renovatie gaat. Voor een optimale hechting wordt voorstrijken voor het aanbrengen van stucwerk aanbevolen.

Er zijn diverse stucwerkopties beschikbaar, zoals glad pleisterwerk en spackspuitwerk, elk met unieke structuur en afwerking. De keuze voor het juiste type stucwerk hangt af van het gewenste resultaat en de ondergrond.

Aangezien het stucen van wanden en plafonds een uitdagende taak kan zijn, kan het inhuren van een ervaren stukadoor zorgen voor een professioneel eindresultaat tegen de meest voordelige prijs.

Wanden en plafonds stucen

Bereken in 2 min uw prijs

Stucwerk aanbrengen

Stucwerk biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke afwerking, maar verbetert ook de duurzaamheid en isolatie van uw muren en plafonds. Bij ons streven we naar vakmanschap in elk detail van het stucproces, waarbij we gebruik maken van geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen.

Of u nu kiest voor glad pleisterwerk voor een moderne uitstraling of spackspuitwerk voor een meer textuurrijk resultaat, onze ervaren stukadoors leveren vakmanschap op maat. We begrijpen dat stucwerk niet alleen een visuele impact heeft, maar ook bijdraagt aan de structuur en kwaliteit van uw interieur.

Gepersonaliseerd advies

Ontvang gepersonaliseerd advies over welk type stucwerk het beste past bij uw behoeften en ontdek de kosteneffectieve oplossingen die wij bieden. Van voorstrijken tot de laatste verfijnde afwerking, vertrouw op onze expertise voor een resultaat dat zowel duurzaam als esthetisch bevredigend is.

Vind betaalbare stucwerkdiensten die voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en esthetiek. Ontdek de meerwaarde van deskundig aangebracht stucwerk voor uw huis en ervaar de transformatie van uw leefruimte

Al uw muren en plafonds worden met uiterste zorg door onze stukadoors behandeld. Wij brengen eerst een primer laag aan en daarna een dikke laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond, ook als wij gipsplaten stucen.  Dit vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan.

Hierdoor kunnen wij scheuren in het stucwerk voorkomen en u krijgt een prachtige afwerking die onder de normen is aangebracht.

M2 prijzen muren en plafonds laten stucen

Ontdek de precisie en vakmanschap achter onze m2 prijzen voor het stucen van wanden en plafonds.

Bij het transformeren van uw leefruimte is het essentieel om niet alleen de esthetiek, maar ook de prijs per vierkante meter in overweging te nemen. Wij bieden transparante tarieven en hoogwaardig vakmanschap, waardoor uw investering in stucwerk een waardevolle toevoeging wordt aan uw huis.

Onze m2 prijzen voor wanden en plafonds stucen variëren op basis van het gekozen stucwerktype en de gewenste afwerking. Of u nu gaat voor glad pleisterwerk voor een strakke, moderne uitstraling of spackspuitwerk voor een karaktervolle textuur, wij passen onze prijzen aan op uw specifieke behoeften.

Krijg inzicht in de kosten van stucen per vierkante meter en ontvang advies op maat voor uw project. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat elke vierkante meter stucwerk een investering is in duurzame kwaliteit en esthetische schoonheid.

De kosten van een muur laten glad stucen liggen gemiddeld rond de €10,- €20,- per m2 en bij een plafond ligt dit tussen de €15,- €25,- per m2 inclusief de materialen en andere benodigdheden.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een nauwkeurige offerte op basis van uw wensen en ontdek de meerwaarde van professioneel gestucte wanden en plafonds."

Zie hieronder een indicatie van de prijzen van een stukadoor en zijn stucwerk.

Stucwerk per type Gemiddelde prijs per m2
Spackspuitwerk€ 8 - € 10
Sausklaar stucwerk€ 10 - € 23
Behangklaar stucen€ 8 - € 20
Sierpleister€ 16 - € 20
Plafonds stucen€ 15 - € 23
Latex spuiten€ 8 - € 12
Raapwerk (dik stucwerk)€ 18 - € 35

Stucwerk in een nieuwbouwwoning

Het kan ook voorkomen dat we alleen een dunne pleisterlaag aanbrengen van +/- 2mm dikte, dit gebeurt dan ook vaak in een nieuwbouwhuis. De wanden in een nieuwbouwwoning worden dan ook gepleisterd en glad afgewerkt tenzij u een andere wandafwerking in uw nieuwbouwhuis wilt zoals spachtelputz of een andere sierpleister.

Hier een voorbeeld van de prijzen die normaal gesproken gerekend worden voor diverse soorten stukwerk in een nieuwbouwwoning.

 • Gladde muren in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 12 euro (collectief vanaf 3 woningen uit hetzelfde project)
 • Gladde plafonds in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 15 euro
 • Spachtelputz op de muren in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 16 euro
 • Spackspuiten in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 9 euro

Bereken in 2 min uw prijs

Verschillende soorten stucwerk

Uw stucadoor kan verschillende soorten stucwerk voor u verzorgen ook in een renovatiewoning, van sierpleisterwerk tot aan glad stucwerk. Nu volgt een overzicht van de kosten die een stucadoor gemiddeld berekend voor veelgevraagde soorten stucwerk. U kunt dan zelf inschatten of de gemiddelde prijzen redelijk zijn.

Wanden en plafonds glad stucen
Wanden en plafonds glad stucen

Prijzen stucen van wanden en plafonds

 • Prijzen van spackspuiten :Spackspuiten is een wat goedkopere vorm van stucen. Omdat spackwerk machinaal wordt aangebracht. Hierdoor kan de stukadoor sneller zijn werk verrichten en op deze manier blijven de prijzen vrij laag.   Prijzen 8 t/m 10 euro per m2
 • Prijzen van plafond stucen: Een plafond stukadoren gebeurt met een dunne of dikke laag gips. Na het glad maken van uw plafond is deze overschilderbaar. Prijzen variëren van 15 t/m 20 euro per m2
 • Prijzen van Spachtelputz (structuur): Spachtelputz is een sierpleister die u in steeds meer Nederlandse huizen terug zal zien. De stucadoor kan verschillende korrel groottes smeren na bespreking met de klant. De prijzen van Spachtelputz zijn in het algemeen niet echt heel goedkoop. Dit komt omdat de inkoop van het materiaal vrij duur is geworden.  Prijzen van Spachtelputz: 16 t/m 18 euro per m2
 • Prijzen van sausklaar stucwerk (strak pleisterwerk ook wel genoemd) : Sausklaar stucwerk is een gladde afwerking voor wanden en plafonds. Na deze behandeling kunnen de wanden of plafonds geschilderd of gespoten worden met latex verf. Prijzen voor sausklaar stucwerk variëren van 10 t/m 22 euro per m2

Vergelijk de stukadoor kosten!

Bent u op zoek naar stukadoorsdiensten en wilt u de kosten vergelijken? Bij het inhuren van een stukadoor zijn er diverse factoren die de prijs beïnvloeden, zoals het type stucwerk en de oppervlakte. Ontdek op onze website een gedetailleerde vergelijking van stukadoor kosten per m2, inclusief tarieven voor glad pleisterwerk en spackspuitwerk.

Onze professionele stukadoors leveren betaalbaar stucwerk van topkwaliteit, en u kunt eenvoudig offertes vergelijken om de beste deal te vinden. Bespaar op uw renovatiekosten en krijg een perfect afgewerkt interieur met onze ervaren stukadoors.

Bereken in 2 min uw prijs

Plafond glad laten stucen

De meeste mensen kiezen tegenwoordig een glad gestukadoord plafond. De aangebrachte laag gladpleisterwerk is tussen de 2 mm en 1,5 cm dik. Het aanbrengen van het gips gebonden materiaal kan met de hand of machinaal. Na het bewerken van het plafond kan er een latexverf worden aangebracht gespoten of gerold.

Stukadoor die het plafond aan het uitvlakken is
Stukadoor die het plafond aan het uitvlakken is

Plafond met spackspuitwerk

Mocht u niet teveel willen besteden aan het stukadoren van uw plafonds dan is spack spuiten een goedkope oplossing. De eerste laag spack die gespoten wordt, wordt glad gemaakt en is dekkend wit. In de tweede laag wordt er een structuur aangebracht namelijk de korrel van 1 tot 2 mm dikte.

Schuurwerk (vlammen halve maantjes)

Vroeger werd er vaak traditioneel schuurwerk aangebracht op het plafond. Dit omdat er na het plafond stucen geen verflaag meer nodig was. Echter is het nadeel van een schuurwerk plafond dat na een keer schilderen de schaduw effecten voor 60% zijn verdwenen.

Bereken in 2 min uw prijs

Wanden glad laten stucen

Ook voor wanden stucen gelden meerdere soorten van wand afwerkingen. Zo kan hier glad gepleisterd worden maar de wanden kunnen ook worden voorzien van een structuur zoals spackspuitwerk.

Ook is er een mogelijkheid om voor duurdere afwerkingen te kiezen zoals een decoratieve wandafwerking lees hier meer over op deze pagina.

Wanden en plafonds stucen nieuwbouwwoning

Wanden stucen en  plafonds stucen, alles wordt met uiterste zorg door onze stukadoors behandeld. Het kan voorkomen (vooral bij stucen in de nieuwbouw) dat wij werken met een kunsthars gebonden mortel, deze mortel is zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bovendien is deze mortel sterker dan het traditionele gips.

Minder kans op scheuren in uw stucwerk

Deze kunsthars gebonden mortel scheurt 60% minder dan gips en de toplaag is vele malen harder en zal minder snel beschadigen. De kunsthars afwerking wordt glad afgeleverd voor zowel wanden en plafonds.

De keuze is aan u om deze afwerking verder af te laten ronden met verfspuitwerk door middel van de airless spuit techniek met latex verf.

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op de kosten

Iedereen wilt uiteraard zo goedkoop mogelijk uit zijn voor het stucen van wanden en de plafonds. Maar hoe kunt u nu op de prijs besparen? Door offertes te vergelijken! Als u bij de Stuc-Concurrent.nl vrijblijvend uw offerte aanvraagt kunt u onze prijzen per m2 vergelijken met die van andere stukadoorsbedrijven.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij goedkoop zijn en u kunt besparen op de kosten van het stucen van uw wanden en plafonds in uw nieuwe -of bestaande woning.

Meest gestelde vragen over stucwerk (FAQ)

Hoe dik moet stucwerk aangebracht worden?

Nieuw stucwerk kan op verschillende manieren worden aangebracht. Zo kan er een dunpleister aangebracht worden op de muren en plafonds van een nieuwbouwwoning met een laagdikte van 2 mm. Maar zo kan een stukadoor ook kiezen om een renovatie woning tot aan wel 3 cm dik te stucen. Dit alles heeft te maken met de vlakheid van zowel de muur als de plafonds.

Kan ik zelf mijn plafond stucen?

Als u geen ervaring heeft met stukadoorswerkzaamheden dan raden wij dit af. Stucen van plafonds is een zware opgave en hier is minimaal 5 jaar ervaring voor nodig. Lees hier alles over het stucen van plafonds.

Wat kost het stucen van een plafond?

De gemiddelde prijzen van plafonds stucen liggen tussen de 15 euro per m2 en 22 euro per m2. Dit prijsverschil heeft te maken met de laagdikte die moet worden aangebracht. Is uw plafond krom dan zal de stukadoor meer materiaal verbruiken en loopt de vierkante meter prijs op.

Wat kost het stucen van een muur?

Ook hierbij geldt hoe dikker de stuclaag moet worden aangebracht op de muur des te duurder de stukadoor per m2 zal worden. De prijzen van een muur stucen liggen tussen de 12,- euro en 20,- euro per m2.

Welk type stucwerk is geschikt voor wanden en plafonds?

Er zijn verschillende soorten stucwerk die geschikt zijn voor wanden en plafonds, waaronder glad pleisterwerk en spackspuitwerk. Glad pleisterwerk is geschikt voor een strakke en egale afwerking, terwijl spackspuitwerk een wat grovere structuur heeft. Het is belangrijk om het juiste type stucwerk te kiezen op basis van het gewenste resultaat en de ondergrond.

Moeten ik de wanden en plafonds voorstrijken voordat ik ga stucen?

Het is belangrijk om de wanden en plafonds eerst voor te strijken voordat je gaat stucen. Dit zorgt voor een betere hechting van het stucwerk en voorkomt dat de ondergrond te veel vocht opneemt

Kan ik zelf mijn wanden en plafonds stucen of moet ik een stukadoor inhuren?

Het stucen van wanden en plafonds kan een uitdagende klus zijn, vooral als je geen ervaring hebt met stucen. Het inhuren van een stukadoor kan ervoor zorgen dat het stucwerk op de juiste manier wordt aangebracht en dat het eindresultaat er professioneel uitziet.