Wanden en plafonds stucen

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Wilt u uw wanden en/of plafonds in uw nieuwbouw- of bestaande huis van een nieuwe laag stucwerk voorzien? Dan zijn wij de aangewezen partij om dit zo goedkoop mogelijk voor u te kunnen doen. Leest u op deze pagina alles over wanden en plafonds stucen en de kosten per m2 van verschillende soorten afwerkingen.

Het stucen van wanden en plafonds is een belangrijke stap bij het afwerken van een interieur, of het nu gaat om een nieuwbouwproject of een renovatie. Voordat het stucwerk kan worden aangebracht, is het belangrijk om de wanden en plafonds eerst voor te strijken om een goede hechting te garanderen.

Er zijn verschillende soorten stucwerk beschikbaar, waaronder glad pleisterwerk en spackspuitwerk, die elk hun eigen structuur en afwerking bieden. Het is belangrijk om het juiste type stucwerk te kiezen op basis van het gewenste resultaat en de ondergrond. Het stucen van wanden en plafonds kan een uitdagende klus zijn, dus het inhuren van een stukadoor kan zorgen voor een professioneel eindresultaat.

Wanden en plafonds stucen
Onze stukadoor de wanden aan het glad stucen

Bereken in 2 min uw prijs

Stucwerk aanbrengen

Al uw muren en plafonds worden met uiterste zorg door onze stucadoors behandeld. Wij smeren altijd eerst een primer laag en daarna een dikke laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond, ook als wij gipsplaten stucen.  Dit vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan.

Hierdoor kunnen wij scheuren in het stucwerk voorkomen en u krijgt een prachtige afwerking die onder de normen is aangebracht.

Stucadoor prijzen

Als u op zoek bent naar de kosten stucadoor dan zal u wel opgevallen zijn dat de ene stucadoor een andere prijs per m2 berekend dan de andere. Er zit altijd een prijsverschil in verschillende stucadoors en het laten stucen van muren en plafonds.

De kosten van een muur laten stucen liggen gemiddeld rond de €10,- €20,- per m2 en bij een plafond ligt dit tussen de €15,- €25,- per m2 inclusief de materialen en andere benodigdheden.

Zie hieronder een indicatie van de prijzen van een stucadoor en zijn stucwerk.

Stucwerk per type Gemiddelde prijs per m2
Spackspuitwerk€ 8 - € 10
Sausklaar stucwerk€ 10 - € 23
Behangklaar stucen€ 8 - € 20
Sierpleister€ 16 - € 20
Plafonds stucen€ 15 - € 23
Latex spuiten€ 8 - € 12
Raapwerk (dik stucwerk)€ 18 - € 35

Stucwerk in een nieuwbouwwoning

Het kan ook voorkomen dat we alleen een dunne pleisterlaag aanbrengen van +/- 2mm dikte, dit gebeurt dan ook vaak in een nieuwbouwhuis. De wanden in een nieuwbouwwoning worden dan ook gepleisterd en glad afgewerkt tenzij u een andere wandafwerking in uw nieuwbouwhuis wilt zoals spachtelputz of een andere sierpleister.

Hier een voorbeeld van de prijzen die normaal gesproken gerekend worden voor diverse soorten stukwerk in een nieuwbouwwoning.

 • Gladde muren in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 12 euro (collectief vanaf 3 woningen uit hetzelfde project)
 • Gladde plafonds in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 15 euro
 • Spachtelputz op de muren in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 16 euro
 • Spackspuiten in een nieuwbouwwoning prijs per m2 vanaf 9 euro

Bereken in 2 min uw prijs

Verschillende soorten stucwerk

Uw stucadoor kan verschillende soorten stucwerk voor u verzorgen ook in een renovatiewoning, van sierpleisterwerk tot aan glad stucwerk. Nu volgt een overzicht van de kosten die een stucadoor gemiddeld berekend voor veelgevraagde soorten stucwerk. U kunt dan zelf inschatten of de gemiddelde prijzen redelijk zijn.

Wanden en plafonds glad stucen
Wanden en plafonds glad stucen

Prijzen stucen van wanden en plafonds

 • Prijzen van spackspuiten :Spackspuiten is een wat goedkopere vorm van stucen. Omdat spackwerk machinaal wordt aangebracht. Hierdoor kan de stukadoor sneller zijn werk verrichten en op deze manier blijven de prijzen vrij laag.   Prijzen 8 t/m 10 euro per m2
 • Prijzen van plafond stucen: Een plafond stukadoren gebeurt met een dunne of dikke laag gips. Na het glad maken van uw plafond is deze overschilderbaar. Prijzen variëren van 15 t/m 20 euro per m2
 • Prijzen van Spachtelputz (structuur): Spachtelputz is een sierpleister die u in steeds meer Nederlandse huizen terug zal zien. De stucadoor kan verschillende korrel groottes smeren na bespreking met de klant. De prijzen van Spachtelputz zijn in het algemeen niet echt heel goedkoop. Dit komt omdat de inkoop van het materiaal vrij duur is geworden.  Prijzen van Spachtelputz: 16 t/m 18 euro per m2
 • Prijzen van sausklaar stucwerk (strak pleisterwerk ook wel genoemd) : Sausklaar stucwerk is een gladde afwerking voor wanden en plafonds. Na deze behandeling kunnen de wanden of plafonds geschilderd of gespoten worden met latex verf. Prijzen voor sausklaar stucwerk variëren van 10 t/m 22 euro per m2

Wat kost een stucadoor?

Nu u een goed inzicht heeft in de gemiddelde prijzen voor het stucen van uw muren en plafonds wilt u uiteraard ook wel weten wat een stucadoor kost en de exacte prijzen voor het stucwerk ontvangen. Wij van de Stuc-Concurrent hebben hierop iets gevonden dat u snel een beter inzicht geeft in de kosten van een stucadoor. Geheel vrijblijvend een online offerte aanvragen!!

Als u dit formulier netjes en zo juist mogelijk invult zult u niet alleen maar besparen op de kosten voor uw muren te laten stucen. U heeft ook nog eens binnen 2 minuten de prijzen ontvangen in uw mailbox zodat u snel weet waar u aan toe bent.

Bereken in 2 min uw prijs

Plafonds stucen

De meeste mensen kiezen tegenwoordig een glad gestukadoord plafond. De aangebrachte laag gladpleisterwerk is tussen de 2 mm en 1,5 cm dik. Het aanbrengen van het gips gebonden materiaal kan met de hand of machinaal. Na het bewerken van het plafond kan er een latexverf worden aangebracht gespoten of gerold.

Stukadoor die het plafond aan het uitvlakken is
Stukadoor die het plafond aan het uitvlakken is

Plafond met spackspuitwerk

Mocht u niet teveel willen besteden aan het stukadoren van uw plafonds dan is spack spuiten een goedkope oplossing. De eerste laag spack die gespoten wordt, wordt glad gemaakt en is dekkend wit. In de tweede laag wordt er een structuur aangebracht namelijk de korrel van 1 tot 2 mm dikte.

Schuurwerk (vlammen halve maantjes)

Vroeger werd er vaak traditioneel schuurwerk aangebracht op het plafond. Dit omdat er na het plafond stucen geen verflaag meer nodig was. Echter is het nadeel van een schuurwerk plafond dat na een keer schilderen de schaduw effecten voor 60% zijn verdwenen.

Bereken in 2 min uw prijs

Wanden stucen

Ook voor wanden stucen gelden meerdere soorten van wand afwerkingen. Zo kan hier glad gepleisterd worden maar de wanden kunnen ook worden voorzien van een structuur zoals spackspuitwerk.

Ook is er een mogelijkheid om voor duurdere afwerkingen te kiezen zoals een decoratieve wandafwerking lees hier meer over op deze pagina.

Wanden en plafonds stucen nieuwbouwwoning

Wanden stucen en  plafonds stucen, alles wordt met uiterste zorg door onze stucadoors behandeld. Het kan voorkomen (vooral bij stucen in de nieuwbouw) dat wij werken met een kunsthars gebonden mortel, deze mortel is zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bovendien is deze mortel sterker dan het traditionele gips.

Minder kans op scheuren in uw stucwerk

Deze kunsthars gebonden mortel scheurt 60% minder dan gips en de toplaag is vele malen harder en zal minder snel beschadigen. De kunsthars afwerking wordt glad afgeleverd voor zowel wanden en plafonds. De keuze is aan u om deze afwerking verder af te laten ronden met verfspuitwerk door middel van de airless spuit techniek met latex verf.

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op de kosten

Iedereen wilt uiteraard zo goedkoop mogelijk uit zijn voor het stucen van wanden en de plafonds. Maar hoe kunt u nu op de prijs besparen? Door offertes te vergelijken! Als u bij de Stuc-Concurrent.nl vrijblijvend uw offerte aanvraagt kunt u onze prijzen per m2 vergelijken met die van andere stukadoorsbedrijven.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij goedkoop zijn en u kunt besparen op de kosten van het stucen van uw wanden en plafonds in uw nieuwe -of bestaande woning.

Meest gestelde vragen over stucwerk (FAQ)

Nieuw stucwerk kan op verschillende manieren worden aangebracht. Zo kan er een dunpleister aangebracht worden op de muren en plafonds van een nieuwbouwwoning met een laagdikte van 2 mm. Maar zo kan een stukadoor ook kiezen om een renovatie woning tot aan wel 3 cm dik te stucen. Dit alles heeft te maken met de vlakheid van zowel de muur als de plafonds.

Als u geen ervaring heeft met stukadoorswerkzaamheden dan raden wij dit af. Stucen van plafonds is een zware opgave en hier is minimaal 5 jaar ervaring voor nodig. Lees hier alles over het stucen van plafonds.

De gemiddelde prijzen van plafonds stucen liggen tussen de 15 euro per m2 en 22 euro per m2. Dit prijsverschil heeft te maken met de laagdikte die moet worden aangebracht. Is uw plafond krom dan zal de stukadoor meer materiaal verbruiken en loopt de vierkante meter prijs op.

Ook hierbij geldt hoe dikker de stuclaag moet worden aangebracht op de muur des te duurder de stukadoor per m2 zal worden. De prijzen van een muur stucen liggen tussen de 12,- euro en 20,- euro per m2.

Er zijn verschillende soorten stucwerk die geschikt zijn voor wanden en plafonds, waaronder glad pleisterwerk en spackspuitwerk. Glad pleisterwerk is geschikt voor een strakke en egale afwerking, terwijl spackspuitwerk een wat grovere structuur heeft. Het is belangrijk om het juiste type stucwerk te kiezen op basis van het gewenste resultaat en de ondergrond.

Het is belangrijk om de wanden en plafonds eerst voor te strijken voordat je gaat stucen. Dit zorgt voor een betere hechting van het stucwerk en voorkomt dat de ondergrond te veel vocht opneemt

Het stucen van wanden en plafonds kan een uitdagende klus zijn, vooral als je geen ervaring hebt met stucen. Het inhuren van een stukadoor kan ervoor zorgen dat het stucwerk op de juiste manier wordt aangebracht en dat het eindresultaat er professioneel uitziet.