• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wanden stucen

Het laten stucen van je muren is een populaire en effectieve manier om een strakke, egale en decoratieve afwerking te creëren. Of je nu renovaties uitvoert, een nieuw huis bouwt of gewoon een frisse uitstraling wilt geven aan je interieur, het stucen van muren kan een opmerkelijk verschil maken.

Op deze pagina bespreken we de essentiële aspecten van het stucen van muren, inclusief belangrijke technieken, tips en overwegingen voor een succesvol stucwerkproject.

Wilt u uw muren in uw woonkamer of slaapkamer mooi glad laten stucen? Wat kost het laten stucen van uw muren en plafonds en wat zijn de mogelijkheden? Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over welke soort wandafwerking het beste geschikt is voor uw nieuwbouw- of renovatiewoning en geven wij de m2 prijzen die onze stukadoor berekend.

Bereken in 2 min uw prijs

Er zijn altijd alternatieven mogelijk om de kosten voor het laten stucen van muren binnen uw budget te houden. Wilt u alles weten over de mogelijkheden en de kosten om uw muren te laten stucen in uw woning?

Lees dan alle informatie op deze pagina. Verdere informatie over scheuren in stucwerk of stucwerk drogen vindt u op deze pagina’s.

Waarom muren laten stucen? 

Tegenwoordig laat iedereen zijn muren en plafonds van mooi glad stucwerk voorzien. Vroeger bestond er alleen maar zoiets als kranten en behang op de wanden. De ondergronden waren vaak cement gebonden of gewoon van steen. In de loop van de tijd is er veel veranderd. Met name in de nieuwbouw.

Het laten stucen van een nieuwbouwwoning of eengezinswoning geeft een huis een flinke meerwaarde bij eventuele verkoop en het geld dat u aan een stucadoor uitgeeft is vrij makkelijk terug te verdienen.

Door het laten aanbrengen van een nieuwe stuclaag zullen uw wanden er weer prachtig uitzien en kunt u deze weer opnieuw afwerken met een verflaag.

Wanden stucen
Wanden stucen

Wat kost een muur laten stucen?

De prijs van oude wanden stucen is voor de klant natuurlijk het meest belangrijke. Maar vergeet u ook de kwaliteit van het stukadoorswerk niet! Het laatste wat u natuurlijk wilt is goedkoop uit zijn en met loszittend stucwerk komen te zitten.

De prijs voor muren laten stucen ligt geheel aan de laagdikte van het stucwerk dat bereikt wordt. Hoe dikker de laag hoe duurder het stucwerk. Een gladde muur is na droging weer goed te schilderen met latexverf. Dit kunt u natuurlijk zelf doen of u kunt onze latexspuiter dit laten spuiten.

Hieronder geven wij een voorbeeld van de gemiddelde kosten voor het laten stucen van uw nieuwbouw- of renovatiewoning;

Stucadoor werkzaamheden Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuiten€ 8 - € 11
Behangklaar stucen€ 8 - € 16
Schilder klaar stucen€ 10 - € 23
Spachtelputz€ 15 - € 23
Plafond stucen€ 15 - € 23
Raapwerk€ 17 - € 30

Nu u een redelijk inzicht heeft in de gemiddelde prijzen voor het laten stucen van uw nieuwbouw- of renovatiewoning bent u misschien wel nieuwsgierig geworden naar het exacte kostenplaatje?

Wilt u precies weten wat de kosten zijn van muren laten stucen in uw nieuwbouw- of bestaande woning? Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Na het invullen van het offerte formulier ontvangt u binnen 2 minuten de kosten van stucwerk in uw mailbox.

Nieuwbouwhuis goedkoop laten afwerken

Nieuwbouwhuizen kosten in het algemeen niet zoveel om te laten voorzien van stucwerk. Er is maar een dun laagje stucwerk nodig (van enkele mm dik) om de wanden en plafonds mooi glad en strak af te laten werken. U betaalt per m2 rond de 10 euro inclusief de benodigde materialen voor pleisterwerken.

Plafonds laten stucen zijn in het algemeen iets duurder. Houdt u hier rekening met een prijs van gemiddeld 15 tot 20 euro per vierkante meter.

De wanden en plafonds stucen in een nieuwbouwwoning zijn dus niet zo duur. Dit komt omdat de muren en plafonds vaak van beton zijn en aardig vlak worden geplaatst. Een dikke laag stukwerk is dan ook echt niet nodig.

Bereken in 2 min uw prijs

Glad laten stucen muren
Glad laten stucen muren

Goedkoper laten stucen kan dit?

Een groot voordeel van het laten aanbrengen van stucwerk is dat u de prijzen grotendeels zelf in de hand heeft. Uiteraard heeft elke stucadoor een tarief waar u rekening mee dient te houden zoals materiaalkosten en de btw die moet worden afgedragen. Maar de grootste prijsfactor heeft u natuurlijk zelf in de hand en dat is het soort stucwerk wat u kiest. De prijzen van verschillende soorten stucwerk kunnen flink uiteen lopen.

Als u een mooie strakke afwerking wilt op uw muren en plafonds maar ook het prijskaartje zo laag mogelijk wilt houden kiest u dan voor spackpuitwerk of een andere variant spuitwerk zoals een spuitpleister. Spackspuitwerk wordt door een spuitmachine aangebracht waardoor een stucadoor veel sneller en goedkoper kan werken. De gemiddelde prijzen van spack laten spuiten beginnen al bij € 6 per m².

Maar spackspuitwerk is natuurlijk niet de enige vorm van goedkoop stucwerk. Zo is er nog een spuitpleister en een sierpleister die kan worden aangebracht met zeer lage vierkante meter prijzen.

Waardevolle investering

Het stucen van muren is een waardevolle investering voor het creëren van een prachtige en duurzame afwerking in je interieur. Door de juiste voorbereiding, keuze van stucmateriaal, professionele uitvoering en zorgvuldige afwerking kun je genieten van gladde, strakke en esthetisch aantrekkelijke muren. Neem vandaag nog contact op met onze ervaren stukadoors om jouw muren te laten stucen en transformeer je interieur in een stijlvolle ruimte.

Mogelijkheden van stucwerk

Op het moment zijn er zoveel verschillende wand- en plafond afwerkingen dat het moeilijk wordt om nog een keuze te maken. We zullen de meest voorkomende soorten op een rij voor u zetten:

Zoals u kunt zien zijn dit de meest voorkomende soorten stucwerk die op wanden worden aangebracht. De prijzen van deze afwerkingen variëren van 7 euro per m2 tot aan wel 40 euro per m2.

Bent u echt op zoek naar iets speciaals en wilt u één of meerdere wanden laten schitteren? Denkt u dan eens aan een bijzondere luxe wandafwerking zoals Beton Cire, Marmer of een Betonlook?

Klikt u dan op de volgende link Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf, kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent een kijkje nemen in Europa's grootste showroom op het gebied van bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, marmerlook en dergelijke. Het bezoekadres is Den Brielstraat 19-C, 1055RV in Amsterdam.

Heeft u een keuze gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de email. Wij zullen het benodigde materiaal voor u inkopen en overeenkomstig uw wens afspraken maken wanneer wij bij u aan de slag mogen.

Wilt u graag weten welk soort stucwerk bij u in uw woning past? En u wilt graag de prijs hiervan ontvangen? Vraag gratis een online stucadoor offerte of schilder offerte aan en u krijgt van ons de scherpste prijs per m2 voor het stucen van uw muren.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat moet u weten over het stucen van muren?

Is een muur zelf stucen moeilijk?

Als u nog nooit gestukadoord heeft verwacht dan niet dat u zelf een muurtje glad kunt stucen. Bij het stukadoren van muren is echter minimaal 5 jaar ervaring nodig. In nieuwbouwwoningen zijn de muren makkelijker te stukadoren. Hier gaat een dunne laag pleisterwerk overheen. De meeste mensen proberen de betonmuren in de nieuwbouw zelf te stucen wat achteraf erg tegen valt.

Kan een muur gestuct worden zonder voorstrijk?

De materialen van tegenwoordig hechten erg goed op een oudere ondergrond. Echter is het voorstrijken in een renovatiewoning wel nodig. In een nieuwbouwwoning hoeft er niet meer voorgestreken te worden.

Wat is stucwerk en waarom zou ik mijn muren laten stucen?

Stucwerk is het aanbrengen van een afwerklaag op muren om een gladde, strakke en decoratieve afwerking te creëren. Het stucen van muren biedt verschillende voordelen, waaronder het verbergen van onvolkomenheden, het verbeteren van de duurzaamheid, het creëren van een esthetisch aantrekkelijke ruimte en het dienen als basis voor verdere afwerking, zoals schilderen of behangen.

Kan ik mijn muren zelf stucen of moet ik een professional inschakelen?

Het stucen van muren vereist vakmanschap en ervaring om een hoogwaardige afwerking te bereiken. Hoewel kleine doe-het-zelf-projecten mogelijk zijn, wordt het aanbevolen om een professionele stukadoor in te schakelen voor grotere projecten of als je geen ervaring hebt. Een professionele stukadoor heeft de juiste kennis, vaardigheden en gereedschappen om een perfect resultaat te garanderen.

Hoe kan ik mijn muren voorbereiden op stucwerk?

Om je muren voor te bereiden op stucwerk, dien je eventuele losse verf, behang of andere afwerkingen te verwijderen. Repareer beschadigingen, zoals scheuren of gaten, en zorg voor een schone en stofvrije ondergrond. Het is ook belangrijk om meubels te verplaatsen of te bedekken en de vloer te beschermen tegen stucmateriaal.

Welke soorten stucmateriaal zijn er beschikbaar voor het stucen van muren?

Er zijn verschillende soorten stucmateriaal beschikbaar, zoals traditioneel gips, cementgebonden stuc of moderne pleisterproducten. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen. Het is belangrijk om het juiste stucmateriaal te kiezen op basis van je behoeften, de gewenste afwerking en de aanbevelingen van een professionele stukadoor.

Hoe lang duurt het voordat gestucte muren volledig droog zijn?

De droogtijd van gestucte muren kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van het stucwerk, de omgevingsomstandigheden en het type stucmateriaal dat is gebruikt. Over het algemeen kan het enkele dagen tot enkele weken duren voordat het stucwerk volledig is uitgehard en droog genoeg is voor verdere afwerking, zoals schilderen.