Wilt u uw muren in uw woonkamer of slaapkamers mooi glad laten stucen? Wat is kost het laten stucen van uw muren dan en wat zijn de mogelijkheden?

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over welke soort wandafwerking het beste geschikt is voor uw nieuwbouw of renovatiewoning en geven wij de m2 prijzen weer wat onze stukadoor berekend.

Er zijn altijd alternatieven mogelijk om de kosten voor het laten stucen van muren binnen uw budget te houden. Wilt u alles weten over de mogelijkheden en de kosten om uw muren te laten stucen in uw woning?

Lees dan alle informatie op deze pagina. Verdere informatie over scheuren in stucwerk of stucwerk drogen vind u op deze pagina’s.

Waarom muren laten stucen? 

Tegenwoordig laat iedereen zijn muren en plafonds van mooi glad stucwerk voorzien. Vroeger bestond er alleen maar zoiets als kranten en behang op de wanden.

De ondergronden waren vaak cement gebonden of gewoon van steen. Er is nu ook veel meer sprake over moderne huizen (afwerkingen) dat was toen zeker nog niet het geval. Het stucen van uw nieuwbouwwoning of eengezinswoning geven uw huis een flinke meerwaarden bij eventuele verkoop en het geld wat u aan een stucadoor uitgeeft is vrij makkelijk terug verdient.

Door het laten aanbrengen van een nieuwe stuclaag zullen uw wanden er weer prachtig uitzien en kunt u deze weer opnieuw afwerken met een verflaag.

Wat kost een muur laten stucen?

De prijs van oude wanden stucen is voor de klant natuurlijk het meest belangrijke. Maar vergeet u ook de kwaliteit van het stukadoorswerk niet! Het laatste wat u natuurlijk wilt is goedkoop uit zijn en met loszittend stucwerk komen te zitten.

De prijs voor muren laten stucen ligt geheel aan de laagdikte van het stucwerk wat bereikt wordt. Hoe dikker de laag hoe duurder het stucwerk. Gaat u er van uit dat een gemiddelde laag stucwerk rond de 5 tot 8 mm dik gesmeerd word en dan 14 euro per m2 kost glad afgewerkt.

Een gladde muur is na droging weer goed te schilderen met latexverf. Dit kunt u natuurlijk zelf doen of u kunt onze latexspuiter dit laten spuiten.

Wilt u precies weten wat de kosten zijn van muren laten stucen in uw nieuwbouw of bestaande woning? Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Na het invullen van het offerte formulier ontvangt u binnen 2 minuten de kosten van stucwerk in uw mailbox.

stucen-wanden-plafonds
Wanden stucen

Nieuwbouwhuis goedkoop laten afwerken

Nieuwbouwhuizen kosten in het algemeen niet zoveel om te laten voorzien van stucwerk. Echter is er maar een dun laagje stucwerk nodig van enkele mm dik om de wanden en plafonds mooi glad en strak af te laten werken. U betaalt per m2 rond de 10 euro inclusief de benodigde materialen voor pleisterwerken.

Plafonds laten stucen zijn in het algemeen iets duurder. Houd u hier rekening met een prijs van gemiddeld 15 tot 20 euro per vierkante meter.

De wanden en plafonds stucen in een nieuwbouwwoning zijn dus niet zo duur. Dit komt omdat de muren en plafonds vaak van beton zijn en aardig vlak worden geplaatst. Een dikke laag stukwerk is dan ook echt niet nodig.

Goedkoop stucen kan dit?

Een groot voordeel van het laten aanbrengen van stucwerk is dat u de prijzen grotendeels zelf in de hand heeft. Uiteraard heeft elke stucadoor een tarief waar u rekening mee dient te houden zoals materiaalkosten en de btw die moet worden afgedragen. Maar de grootste prijsfactor heeft u natuurlijk zelf in de hand en dat is het soort stucwerk wat u kiest. De prijzen van verschillende soorten stucwerk kunnen flink uiteen lopen.

Als u een mooie strakke afwerking wilt op uw muren en plafonds maar ook het prijskaartje zo laag mogelijk wilt houden kiest u dan voor spackpuitwerk of een andere variant spuitwerk zoals een spuitpleister. Spackspuitwerk word door een spuitmachine aangebracht waardoor een stucadoor veel sneller en goedkoper kan werken. De gemiddelde prijzen van spack laten spuiten beginnen al bij € 6 per m².

Maar spackspuitwerk is natuurlijk niet de enige vorm van goedkoop stucwerk. Zo is er nog een spuitpleister en een sierpleister die kan worden aangebracht met zeer lage vierkante meter prijzen.

Mogelijkheden van stucwerk

Op het moment zijn er zoveel verschillende wand en plafond afwerkingen dat het moeilijk word om nog een keuze te maken. We zullen de meest voorkomende soorten is op een rijtje voor u zetten:

Zoals u kunt zien zijn dit de meest voorkomende soorten stucwerk die op wanden worden aangebracht. De prijzen van deze afwerkingen variëren van 7 euro per m2 tot aan wel 40 euro per m2.

Wilt u graag weten welke soort stucwerk bij u in uw woning past? En u wilt graag de prijs hiervan ontvangen? Vraag gratis een online stucadoor offerte of schilder offerte aan en u krijgt van ons de scherpste prijs per m2 voor het stucen van uw muren.

Wat moet u weten over het stucen van een muur?

Is een muur zelf stucen moeilijk?

Als u nog nooit gestukadoord heeft verwacht dan niet dat u zelf een muurtje glad kunt stucen. Bij het stukadoren van muren is echter minimaal 5 jaar ervaring nodig. In nieuwbouwwoningen zijn de muren makkelijker te stukadoren. Hier gaat een dunne laag pleisterwerk overheen. De meeste mensen proberen de betonmuren in de nieuwbouw zelf te stucen wat achteraf erg tegen valt.

Kan een muur gestuct worden zonder voorstrijk?

De materialen van tegenwoordig hechten erg goed op een oudere ondergrond. Echter is het voorstrijken in een renovatiewoning wel nodig. In een nieuwbouwwoning hoeft er niet meer voor gestreken te worden.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓