Wandafwerkingen zijn er in vele verschillende soorten met verschillende prijzen. Elke nieuwbouwwoning of renovatiewoning heeft natuurlijk wel een mooie gladde en strakke wandafwerking. Maar welke soorten muurafwerkingen zijn er op de markt en wat koste een muur laten afwerken per m2? Op deze pagina vertellen wij u alles wat u moet weten over de kosten en soorten.

Wandafwerking in een nieuwbouwwoning of bestaande kluswoning klinkt als iets simpels, maar een muurafwerking is zo uitgebreid en er zijn zo veel verschillende mogelijkheden.

We zullen u zoveel mogelijk informatie geven op deze pagina over de soorten, de mogelijkheden en de stucen prijs per m2 van het afwerken van uw muren in uw woonkamer, badkamer, keuken of zolder.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor het afwerken van uw wanden voor zowel in uw badkamer, woonkamer, of douche. Zo kunt u ervoor kiezen uw muren met structuur af te laten werken maar ook is een gladde afwerking erg gewild. We zetten de meest voorkomende wandafwerkingen voor u op een rijtje:

Stucwerk en de m2 prijzen

Er zijn uiteraard verschillende soorten stucwerk mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sierpleister die een structuur achterlaat op uw wanden maar er is ook zoiets als gladpleisterwerk op uw muren.

Glad pleisterwerk of ook wel (spuitpleister genoemd) geeft een zeer strak uiterlijk aan uw woning in tegenstelling tot een sierpleister. Als u kiest voor structuur op uw muren dan kiest u voor iets meer gezelligheid. Lees meer over de soorten afwerkingen voor wanden en plafonds op de pagina soorten stucwerk.

Kosten wandafwerkingen

Wat kost een wandafwerking die door onze stukadoors wordt aangebracht, en wat voor soorten zijn er nu pressies? In de loop van de tijd komen er steeds meer verschillende soorten muur en plafondafwerkingen bij. Sommige hiervan zijn in ons ogen gewoon oude producten met een nieuw naampje.

Maar natuurlijk zijn er ook wandafwerkingen bij die totaal nieuw op de markt zijn zoals Marmerino of de producten waar je de badkamer geheel waterdicht mee kan maken zoals Tadelakt en microbeton. Leest u hieronder in onze prijzentabel de gemiddelde kosten van verschillende soorten wandafwerkingen inclusief de m2 prijzen:

Wandafwerking soortenGemiddelde m2 prijzen, incl materiaal
Spackspuitwerk ( gespoten korrel )€ 8 – € 11
Behangklaar stucen ( Bijna glad )€ 9 – € 18
Sausklaar stucen ( strak en glad )€ 10 – € 25
Sierpleister (spachtelputz korrel )€ 15 – € 23
Plafond glad stucen ( pleisterwerk )€ 15 – € 30
Dunpleister nieuwbouw€ 10 – € 12
Raapwerk ( dik stucwerk vanaf 1 cm )€ 18 – € 30

Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten van een wandafwerking voor in uw woonkamer, slaapkamers of gehele huis ? En u wilt nu exact weten waar u aan toe ben voor dat u een stukadoor inschakelt? U kunt bij ons zelf uitrekenen wat het stucwerk gaat kosten als u ons online offerte formulier invult. Wist u dat u dat u direct de prijzen in uw mailbox ontvangt?

Wandafwerking nieuwbouw

Bij een wandafwerking in de nieuwbouw is het verstandig een gladde afwerking te kiezen. Waarom een gladde afwerking? Omdat de meeste nieuwbouwwoningen nog uit moeten werken en hierdoor een lichte scheurvorming kan ontstaan.

Als u wanden en plafonds heeft met een structuur zullen de reparatie plekken altijd te zien blijven. Bij gladde muren en plafonds is dit echter niet het geval en zullen de reparatie plekken niet meer terug te vinden zijn.

Je kan een reparatie plek zo wegwerken dat deze niet meer terug te vinden is. Wat ook en goede optie is is renovlies behang. Lees hier meer.. 

wandafwerking
Wandafwerking badkamer

Afwerking wanden badkamer

In een badkamer (ook wel vochtige ruimte genoemd) is het belangrijk om cementgebonden te gaan werken. Een cementgebonden mortel is veel meer bestand tegen water dan een gipsgebonden mortel. Een gipsgebonden mortel kan gaan verzepen en bros worden als deze continu water zal opnemen. Een cementgebonden mortel kan water veel beter verdragen kijkt u maar naar de voegen van u woning buiten.

De meeste voorkomende wandafwerking in een badkamer of doucheruimte is Beton Cire, Betonlook, Beal Mortex of Tadelakt. Deze producten zijn vochtbestendig en door het aanbrengen van een 2 componenten PU coating zullen uw muren in de badkamer waterdicht zijn. U kunt in plaats van het tegelen van uw badkamer nu gemakkelijk uw muren waterdicht laten stucen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een badkamer stucen lees dan hier meer….

Waterdichte coating over de wandafwerking heen

Wat ook een goede optie kan wezen in een vochtige ruimte is een 2 componenten PU coating aanbrengen over het nieuw aangebrachte stucwerk.

De waterdichte coating ( transparante verflaag ) zal er voor zorgen dat er geen water bij de wanden kan komen en maakt deze geheel waterdicht. Deze coating kan zowel in hoogglans als mat worden aangebracht en is stoot en kras vast.

Offerte wandafwerking of plafondafwerking

De ontwikkelingen blijven zich maar voort zetten en in sommige gevallen komen er producten op de markt waar we echt blij mee zijn en de consument mee kunnen helpen. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van wandafwerkingen? 

Bereken u geheel vrijblijvend uw stucadoor offerte en wij geven u de scherpste prijs per m2 voor alle soorten van stukadoorswerk!

Wat u moet weten!

Wat is een wandafwerking?

Wandafwerkingen zijn er om uw muren in uw woonkamer van mooi glad stucwerk te voorzien. U kunt door de juiste wandafwerking toe te laten passen door onze stukadoor het metselwerk of andere lelijke betonmuren weer prachtig laten egaliseren zodat deze na de behandeling geschilderd kunnen worden.

Wat zijn de kosten van een wandafwerking?

Om te beginnen zijn er veel verschillende soorten wandafwerkingen. Dus zijn ook de prijzen per vierkante meter erg variabel. Op deze pagina kunt u alles lezen over de soorten en de prijzen van wandafwerkingen.

Is een muurafwerking duur?

Een muurafwerking hoeft niet duur te kosten. Je kunt bijvoorbeeld voor een nieuwbouwwoning kiezen voor dunpleister wat ongeveer maar 10 euro per m2 kost. Voor een muur af laten werken in een renovatiewoning zullen die m2 prijzen iets duurder uitvallen. Dit komt omdat de laagdikte van het stucwerk dikker aangebracht moet worden.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓