• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Wandafwerking

Muurafwerkingen en decoraties voor wanden zijn beschikbaar in diverse varianten met uiteenlopende prijzen per vierkante meter. Elke nieuwbouw- of renovatiewoning verdient natuurlijk een prachtige, gladde wandafwerking. Maar welke soorten muurafwerkingen zijn momenteel op de markt, en wat zijn de kosten voor het laten afwerken van een muur per vierkante meter?

Op deze pagina voorzien wij u van alle nodige informatie omtrent de tarieven en varianten.

Een betaalbare wandafwerking met stucwerk is een geliefde keuze vanwege de veelzijdigheid en duurzaamheid van dit materiaal. Diverse soorten stucwerk, zoals pleisterwerk, gipspleister, cementpleister en betonstuc, bieden elk een unieke textuur en uitstraling. Momenteel zijn schuurwerk, glad stucwerk en sierpleister de meest favoriete afwerkingen.

Bereken in 2 min uw prijs

Wandafwerking
Speciale muur decoratie

Wandafwerkingen in vele soorten

De wandafwerking van een nieuwbouwwoning of een bestaande kluswoning lijkt eenvoudig, maar het is een zeer uitgebreid proces met tal van mogelijkheden.

Op deze pagina streven we ernaar u uitgebreide informatie te verstrekken over de verschillende soorten wandafwerking, de beschikbare opties en de prijs per vierkante meter voor stucen in uw woonkamer, badkamer, keuken of zolder.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat zijn de mogelijkheden?

Er bestaan diverse opties voor het decoreren van uw muren, zowel in de badkamer, woonkamer als douche. U heeft de keuze om structuur aan te brengen op uw muren, maar een gladde afwerking is eveneens zeer populair. Hier zijn enkele van de meest gangbare wandafwerkingen:

Stucwerk als muurafwerking

Stucwerk is niet alleen een functionele wandafwerking, maar ook een esthetische keuze die een unieke uitstraling aan uw interieur kan geven. Van gladde oppervlakken tot decoratieve texturen, stucwerk biedt diverse mogelijkheden voor verschillende ruimtes in uw woning.

Soorten stucwerk:

 1. Glad stucwerk: Creëer een strakke en moderne uitstraling met glad stucwerk, perfect voor een eigentijdse woonkamer of slaapkamer.
 2. Sierpleister en Spachtelputz: Voeg textuur en karakter toe aan uw muren met sierpleister of spachtelputz, wat zorgt voor een speels effect.
 3. Betonlook: Kies voor een industriële uitstraling met betonlook stucwerk, ideaal voor een stoere en moderne inrichting.
 4. Spackspuitwerk: Een voordelige optie voor een gelijkmatige afwerking die geschikt is voor diverse ruimtes in huis.
 5. Spuitpleister: Voor een snelle en efficiënte afwerking met een fijne structuur, ideaal voor het vernieuwen van uw muren.
 6. Dunpleister: Een subtiele afwerking met dunpleister voor een strak resultaat, geschikt voor diverse ruimtes in uw woning.
 7. Decoratief Stucwerk: Voeg een artistiek tintje toe aan uw interieur met decoratief stucwerk, waarmee u unieke patronen en designs kunt realiseren.

Glad pleisterwerk of ook wel (spuitpleister genoemd) geeft een zeer strak uiterlijk aan uw woning in tegenstelling tot een sierpleister. Als u kiest voor structuur op uw muren dan kiest u voor iets meer gezelligheid. Lees meer over de soorten afwerkingen voor wanden en plafonds op de pagina soorten stucwerk.

Kosten verschillende soorten wandafwerkingen

Benieuwd naar de kosten van wandafwerking door onze stukadoors en de diverse beschikbare soorten? De wereld van muur- en plafondafwerkingen evolueert voortdurend, met een scala aan keuzes die variëren in prijs en kwaliteit. Wij bieden niet alleen traditionele opties maar ook innovatieve producten die uw interieur een moderne uitstraling geven.

Maar natuurlijk zijn er ook wandafwerkingen bij die totaal nieuw op de markt zijn zoals Marmerino of de producten waar we de badkamer geheel waterdicht mee kunnen maken zoals Tadelakt en microbeton

In onze prijzentabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten en m2-prijzen voor diverse wandafwerkingen. Of u nu kiest voor een klassieke uitstraling of een moderne innovatie, wij bieden transparante prijsinformatie.

Wandafwerking soorten Gemiddelde m2 prijzen, incl materiaal
Spackspuitwerk ( gespoten korrel )€ 8 - € 11
Behangklaar stucen ( Bijna glad )€ 9 - € 18
Sausklaar stucen ( strak en glad )€ 12 - € 25
Sierpleister (spachtelputz korrel )€ 16 - € 23
Plafond glad stucen ( pleisterwerk )€ 15 - € 30
Dunpleister nieuwbouw€ 12 - € 12
Raapwerk ( dik stucwerk vanaf 1 cm )€ 18 - € 22

Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten van een wandafwerking voor in uw woonkamer, slaapkamers of gehele huis ? En u wilt nu exact weten waar u aan toe bent voordat u een stukadoor inschakelt? U kunt bij ons zelf uitrekenen wat het stucwerk gaat kosten als u ons online offerte formulier invult. Wist u dat u dat u direct de prijzen in uw mailbox ontvangt?

Bereken in 2 min uw prijs

Welke wandafwerking kiezen voor nieuwbouw?

Bij de wandafwerking van nieuwbouwwoningen is een strakke afwerking een slimme keuze. Waarom? Omdat veel nieuwbouwhuizen nog aan het uitzetten zijn, wat lichte scheurvorming kan veroorzaken.

Als uw muren en plafonds een structuur hebben, blijven reparatieplekken altijd zichtbaar. Met gladde muren en plafonds is dit echter niet het geval; reparaties zijn vrijwel onzichtbaar. Onze vakmensen weten hoe ze reparaties zo kunnen uitvoeren dat ze naadloos opgaan in de rest van de wand.

Een alternatieve optie is renovliesbehang. Ontdek hier meer over deze duurzame en esthetisch aantrekkelijke keuze voor uw wandafwerking. Kies voor een vlekkeloze afwerking en laat uw nieuwbouwwoning stralen. Lees hier meer.. 

Bronse wandafwerking schouw
Bronse wandafwerking schouw

Welke wandafwerking badkamer?

In een badkamer, een ruimte die vaak vochtig is, is het essentieel om met cementgebonden materialen te werken. Cementgebonden mortel is aanzienlijk beter bestand tegen water dan gipsgebonden mortel. Gipsgebonden mortel kan namelijk verzepen en broos worden bij aanhoudende blootstelling aan water. Vergelijk het met de voegen aan de buitenkant van uw woning; cementgebonden materialen doorstaan water veel beter.

Voor wandafwerking in badkamers en doucheruimtes zijn populaire keuzes onder andere Beton Cire, Betonlook, Beal Mortex en Tadelakt. Deze producten zijn vochtbestendig, en door het aanbrengen van een 2-componenten PU-coating worden uw badkamermuren waterdicht. Het stucen van uw badkamermuren biedt nu een waterdicht alternatief voor traditioneel tegelwerk.

Ontdek hier meer over de mogelijkheden en voordelen van het waterdicht stucen van uw badkamer. Transformeer uw badruimte met duurzaam en stijlvol stucwerk.

Showroom house of Heaven

Benieuwd naar bijzondere soorten wandafwerkingen? Klik op de link Showroom House of Heaven. Dankzij onze samenwerking met dit bedrijf kunnen toekomstige klanten van Stuc-Concurrent de grootste showroom van Europa zien voor bijzondere wanden afwerkingen, zoals Cire beton, marmerlook en dergelijke.

Na het maken van uw keuze kunt u na uw bezoek contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of per e-mail. Wij schaffen de benodigde materialen voor u aan en bepalen, afhankelijk van uw wensen, wanneer wij voor u aan de slag kunnen.

Waterdichte muurafwerking badkamer
Waterdichte muurafwerking badkamer

Bereken in 2 min uw prijs

Waterdichte coating over de wandafwerking heen

Wat ook een goede optie kan zijn in een vochtige ruimte is een 2 componenten PU coating aanbrengen over het nieuw aangebrachte stucwerk.

De waterdichte coating (transparante verflaag) zal er voor zorgen dat er geen water bij de wanden kan komen en maakt deze geheel waterdicht. Deze coating kan zowel in hoogglans als mat worden aangebracht en is stoot- en kras vast.

Offerte wandafwerking of plafondafwerking

De ontwikkelingen blijven zich maar voortzetten en in sommige gevallen komen er producten op de markt waar we echt blij mee zijn en de consument mee kunnen helpen. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van wandafwerkingen? 

Bereken nu geheel vrijblijvend uw stukadoor offerte en wij geven u de scherpste prijs per m2 voor alle soorten stukadoorswerk!

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de kosten van een wandafwerking?

De kosten van wandafwerking hangen af van verschillende factoren, zoals het type wandafwerking, de oppervlakte van de muur en de kosten van arbeid. Over het algemeen zijn de kosten voor wandafwerking per vierkante meter gemiddeld tussen de €12 en €150.

Voor stucwerk als wandafwerking liggen de kosten gemiddeld tussen de €12 en €150 per vierkante meter. Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen slechts indicatief zijn en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van de specifieke situatie en de gekozen afwerking.

Wat zijn de verschillende soorten wandafwerking?

Er zijn verschillende soorten wandafwerking die kunnen worden toegepast om een ruimte een unieke uitstraling te geven. Enkele veel voorkomende soorten wandafwerking zijn:

Glad stucwerk: Dit is een veelzijdige wandafwerking die kan worden aangebracht in verschillende texturen en afwerkingen. Glad stucwerk is populair vanwege de strakke en moderne uitstraling en kan worden aangebracht op verschillende ondergronden zoals beton, baksteen en gipsplaten. 

Spackspuitwerk: Dit is een afwerking waarbij een spuitmachine een structuur aanbrengt op de wanden. Spackspuitwerk is een populaire keuze vanwege de relatief lage kosten en de snelle applicatie. Het is echter minder geschikt voor natte ruimtes vanwege de poreuze structuur. 

Sierpleister en spachtelputz: Dit zijn decoratieve wandafwerkingen die een structuur aanbrengen op de wanden. Sierpleister en spachtelputz zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen en kunnen worden aangebracht op verschillende ondergronden. 

Betonlook: Dit is een moderne afwerking die de uitstraling van beton nabootst. Betonlook kan worden aangebracht op verschillende ondergronden en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een industriële uitstraling.

Er zijn nog veel meer soorten wandafwerking beschikbaar, afhankelijk van de gewenste uitstraling en toepassing. Het is belangrijk om te overwegen welk type wandafwerking het beste past bij de ruimte en het gewenste resultaat.

Hoe kan ik mijn muren voorbereiden op een gladde wandafwerking?

Om je muren voor te bereiden op wandafwerking zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om eventuele gaten, scheuren of andere beschadigingen in de muur te repareren.

Dit kan worden gedaan met vulmiddel of pleisterwerk. Vervolgens is het belangrijk om de muur goed schoon te maken en eventueel te ontvetten. Dit zorgt ervoor dat de wandafwerking goed hecht aan de muur. Als laatste stap kun je de muur egaliseren, zodat de wandafwerking mooi en egaal wordt aangebracht. Dit kan met behulp van een muurvuller of een egaliseermiddel.

Het is belangrijk om te onthouden dat de voorbereiding van de muur afhankelijk is van het type wandafwerking dat je wilt aanbrengen. Raadpleeg daarom altijd de instructies van de fabrikant van de wandafwerking voor specifieke aanbevelingen.

Wat zijn de voordelen van stucwerk als wandafwerking?

Stucwerk heeft verschillende voordelen als wandafwerking. Allereerst zorgt het voor een strakke en egale afwerking van de muur, waardoor de ruimte een moderne en nette uitstraling krijgt. Daarnaast is stucwerk duurzaam en slijtvast, waardoor het lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

Ook is stucwerk in verschillende kleuren en texturen verkrijgbaar, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling aan de ruimte te geven. Bovendien kan stucwerk vochtregulerend werken, waardoor het bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Wat kost een gladde wandafwerking per m2?

De kosten voor wandafwerking variëren afhankelijk van het type afwerking. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €15,- en €50,- per m2, inclusief materiaal en arbeid

Hoeveel kost het stucen van een badkamer?

De kosten voor het stucen van een badkamer liggen doorgaans tussen de €1.000,- en €4.000,-, afhankelijk van de gekozen afwerking en de omvang van de ruimte.

Zijn er goedkopere alternatieven voor stucwerk?

Ja, er zijn goedkopere alternatieven, zoals renovlies behang. Dit biedt een gladde afwerking en is vaak voordeliger dan traditioneel stucwerk.

Wat zijn de kosten voor betonlook op de muren?

De kosten voor betonlook wandafwerking variëren, maar gemiddeld kunt u rekenen op prijzen tussen de €40,- en €80,- per m2, inclusief afwerking.

Zijn er extra kosten voor waterdichte wandafwerking in de badkamer?

Ja, waterdichte afwerkingen zoals Tadelakt kunnen duurder zijn. De kosten variëren, maar het biedt een vochtbestendige oplossing voor badkamermuren.

Wat zijn de prijzen voor glad stucwerk in nieuwbouwwoningen?

De prijzen voor glad stucwerk in nieuwbouwwoningen liggen gemiddeld tussen de €15,- en €25,- per m2, afhankelijk van de gekozen stucsoort.

Wat zijn de kosten voor het afwerken van plafonds?

De kosten voor plafondafwerking variëren, maar gemiddeld liggen ze tussen de €20,- en €40,- per m2, afhankelijk van het type afwerking.