U heeft een nieuwbouw woning gekocht? En u heeft in de wandelgangen al iets gehoord over scheuren die kunnen voorkomen in uw nieuwbouwhuis na het stucen van de muren en plafonds?

Dan zullen wij u op deze pagina meer informatie geven over horizontale en verticale scheurvorming in zowel de binnenmuren, betonmuren en de plafonds.

scheuren-nieuwbouwwoningen
Scheuren muren nieuwbouw

Hoe ontstaan scheuren?

Wat is nu de oorzaak van de scheuren? Bij een nieuwbouwwoning moet u er altijd rekening mee houden dat deze nog een jaar of vier de tijd nodig heeft om zich te zetten.

Dit betekent dat de woning nog niet geheel strak op zijn fundering rust en nog op de juiste plek moet gaan zakken. We praten hier over een enkele mm dus dit is minimaal.

In de tijd dat de woning nog werkt (ook het vocht wat nog in de woning aanwezig is) kunnen er nog wat zet scheurtjes zich voordoen in de wanden (binnenmuren) en plafonds, maar ook deze zijn minimaal.

Mochten er toch grote scheuren tevoorschijn komen dan zou er iets met de constructie van de woning niet in orde zijn maar dit komt nauwelijks voor.

Vocht in uw nieuwe woning

Een goede nieuwbouw stucadoor weet waar hij het over heeft. Ook vocht kan een probleem veroorzaken voor uw nieuwe stukadoorswerk.

Houdt u er maar rekening mee dat als de woning is opgeleverd er minimaal 65% aan vocht aanwezig is in de wanden , vloeren, en plafonds. Dit vocht is ontstaan tijdens de bouw door de regen en het niet verwarmen van de woning.

Het is dan ook zeer belangrijk dat u rustig de cv-installatie opstookt zodat het vocht dag voor dag de woning kan verlaten door een openstaand raam. Als u te snel de temperatuur opstookt zullen de wanden en plafonds gaan krimpen en uitdrogen en zullen er scheuren ontstaan in uw stucwerk in de nieuwe woning.

Voorkom scheurtjes

Uiteraard zijn er genoeg oplossingen om de scheurtjes in uw nieuwbouwhuis te voorkomen. We zullen de meest gebruikelijke op een rij voor u zetten:

  • Stook niet te warm
  • Huur een bouwdroger
  • Ventileer uw woning goed
  • Laat de stucadoor gaas gebruiken

Repareren

Of u nu verticale of horizontale scheuren heeft in uw binnenmuren er kan altijd gerepareerd worden. Het repareren van scheuren gaat het makkelijkste bij glad pleisterwerk. Dit geldt zowel voor het plafond als de wanden in uw nieuwbouwhuis.

Echter geven wij het advies om de woning eerst goed uit te laten werken. Hiervoor staat minimaal 2 jaar. Als de 2 jaar voorbij zijn is het herstellen van de scheuren een vrij makkelijke opgave voor een stucadoor.

Door middel van een flexibele mortel in de scheur aan te brengen zal deze niet meer terug komen. Belangrijk is wel de scheur eerst uit te krabben zodat er weer een goede hechting ontstaat en de reparatiemortel een goede hechting heeft.

Prijzen stucadoor

De prijs per m2 van een stucadoor kunnen erg uiteen lopen. Zo rekent de ene stucadoor 8 euro per m2 en de ander wel 20 euro per m2? Hoe dit kan? Grotendeels komt dit door de materiaal keuze en de vakbekwaamheid van de professionele stucadoor.

Het wil zeker niet zeggen dat het stucwerk van 20 euro per m2 er knapper uitziet dan dat van 8 euro per m2.

U moet bij het kiezen van een stucadoor op uw gevoel afgaan en niet meer betalen dan nodig is. Leest u meer informatie op de pagina stucadoor prijzen waar wij alles voor u op een rijtje zetten.

Stucwerk in nieuwbouwwoningen

Ook voor het stucen geldt dat er de eerste 4 jaar nog een zet scheurtje kan optreden maar deze zijn zo bijgewerkt zolang u maar voor een gladde wand of plafondafwerking kiest.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken over alle wilde verhalen op het internet want een goed stucadoorsbedrijf zal altijd een goed advies aan u geven of u de nieuwbouwwoning wel of niet kunt laten stucen. Leest u meer over het laten dunpleisteren van een nieuwbouwwoning op deze pagina.

Vraag eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang een prijsindicatie voor het laten stucen van uw nieuwbouwhuis.

Heeft u toch nog vragen betreft het stucen van een nieuwbouwwoning neem dan gerust contact op met ons kantoor.  tel   020 8900 181

In 2 min uw m2 prijs?      ↓