• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Nieuwbouw stucen, wat is de m2 prijs van het stucwerk?

Allereerst feliciteren wij u met het aankopen of huren van uw nieuwbouwwoning. Als trotse eigenaar wilt u natuurlijk mooi sausklaar glad stucwerk op de muren en de plafonds van uw nieuwbouwhuis. Het stucen van een nieuwbouwwoning is een cruciale stap om de muren een strakke en naadloze afwerking te geven.

Met de juiste voorbereiding, materialen en technieken kun je een perfect resultaat behalen. In deze gids delen we handige tips en een stappenplan om je te helpen bij het stucen van je nieuwbouwwoning.

Bij recent opgeleverde nieuwbouwwoningen zijn de muren vaak behang klaar afgewerkt. Het is dan ook totaal overbodig om een dikke stuclaag aan te laten brengen. Door een dunne pleisterlaag zoals dunpleister krijgen wij uw muren binnen een zeer korte tijd sausklaar en dit ook nog voor de laagste prijs!! Namelijk 12 euro per m2.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is stucen en waarom zou ik het in mijn nieuwbouwhuis overwegen?

Stucen is het aanbrengen van een dunne laag pleister op muren of plafonds om een gladde en strakke sausklare afwerking te creëren. Het wordt vaak gekozen voor nieuwbouwhuizen om oneffenheden te verbergen van behangklare muren. Zo krijgt u een moderne uitstraling en kunt u de muren en plafonds laten sauzen (schilderen)

Nieuwbouw stucen met dunpleister (dunne laag stucwerk) zal de prijs m2 van het stucen enorm naar beneden brengen. U kunt rekening houden dat het dunpleisteren van uw gehele nieuwbouwwoning 40% goedkoper uit zal vallen dan traditioneel stucwerk.

Op deze pagina zullen wij u informatie geven over hoe wij uw nieuwbouwwoning stucen, de beste wandafwerking, de kosten om uw hele huis te laten stucen en de verhalen over de scheurvorming.

Hoe wordt nieuwbouw gestukadoord?

Benodigde tijd: 4 dagen 8 uren.

Zie hier in verschillende stappen hoe wij een nieuwbouwwoning voorzien van dunpleister met een eindlaag van latexverf.

 1. Beginnen met de zwakke kritieke punten die kunnen scheuren

  Als wij beginnen met het glad stucen van een nieuwbouwwoning dan zullen onze nieuwbouw stukadoors eerst alle zwakke scheurkritieke punten in de woning behandelen met wapeningsgaas. Dit gaas zal voor 80% de scheurtjes in een nieuwbouw huis of appartement voorkomen.

 2. Afplakken nieuwbouwwoning

  Nadat wij het wapeningsgaas hebben aangebracht zullen onze stukadoors overgaan tot het afplakken en beschermen van uw deuren, kozijnen, vloeren en ramen. Uw gehele woning wordt dus netjes afgeplakt voordat er met dunpleister wordt gespoten.

 3. Behangklare muren sausklaar spuiten met dunpleister

  Wij zullen de afgeleverde behangklare wanden in 1 of 2 lagen dunpleister spuiten. Betonmuren hebben vaak 2 lagen dunpleister nodig omdat deze ondergrond wat robuuster is dan de tussenwanden. Dunpleister wordt door ons aangebracht met een dunpleisterpomp die het materiaal onder hogedruk op de muren en de plafonds aanbrengt. Nadat we de pleister hebben gespoten maken wij de muren geheel glad en sausklaar met een spackmes en spaan.

 4. Droging dunpleister

  Het drogen van de dunpleisterlaag gaat vele malen sneller dan een traditionele laag gips. Binnen 24 uur is de dunpleister droog en kan het schuren van de muren beginnen. Kleine oneffenheden zullen door de grote schuurmachine verwijderd worden en door het goed nalopen met een bouwlamp maken onze stucadoors de muren of plafonds klaar voor het verfspuitwerk.

 5. Inwendige hoeken

  Alle inwendige hoeken van het stucwerk worden ingesneden en met een flexibel materiaal weer dicht gezet. Dit kan met acrylaatkit of met een speciale flex mortel zoals Renoband van Knauf.

 6. Latex spuiten

  Als al de bovenstaande stappen afgerond zijn is het tijd om de eerste laag latexverf met voorstrijkmiddel aan te brengen. Dit gebeurt met een airless spuitmachine. Door het spuiten van een fijne nevel zullen alle muren en plafonds in uw nieuwbouw woning op kleur worden gebracht. Nadat de eerste laag met verf gespoten is laten wij deze drogen om nogmaals alle oneffenheden weg te kunnen werken. Door een eerste laag te spuiten komen de kleine oneffenheden duidelijker in beeld.

 7. Tweede laag latexverf spuiten

  Nu alle muren en plafonds in uw nieuwbouwwoning gereed zijn kunnen wij alles afspuiten met latexverf. Dit kan in de kleur wit (dat het goedkoopste is) maar ook in verschillende andere kleuren. Hoe meer kleuren hoe duurder het spuiten zal worden.

 8. Verwijderen van het afplakmateriaal

  Als de gehele nieuwbouwwoning gestuct en gespoten is laten we deze vaak 1 dag drogen. Na het drogen verwijderen wij al het afplakmateriaal en zorgen wij ervoor dat de woning bezemschoon wordt opgeleverd.

Nieuwbouw muren en plafonds in de dunpleister
Nieuwbouw muren en plafonds in de dunpleister

Collectief nieuwbouw stucwerk is goedkoper!!

Bij de wand- of plafondafwerkingen van een nieuwbouwwoning komt het er vaak op aan dat meerdere nieuwbouwbewoners geïnteresseerd zijn in de diensten van ons stukadoorsbedrijf. Als ook uw buren in het nieuwbouwcomplex geïnteresseerd zijn in het afnemen van onze stucdiensten kunnen wij een collectieve korting aanbieden. Dit levert een groot financieel voordeel voor alle nieuwbouwbewoners in het zelfde project op.

Vraag om een collectieve stukadoors korting als er meerdere nieuwbouwwoningen voorzien moeten worden van stuc- of spuitwerk.

Wanneer kan je een nieuwbouwwoning laten stucen?

Stucwerk vereist vaardigheid en ervaring. Voor een optimaal resultaat wordt het inhuren van een professionele stukadoor aanbevolen. Bij het aankopen van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. In uw nieuwbouwhuis zit namelijk nog zeer veel bouwvocht dat moet verdampen en uw nieuwe woning kan nog gaan “zetten” op de fundering.

Na aankoop van uw nieuwe woning kunt u vrijwel meteen over gaan tot het laten stukadoren. Door het gebruik van speciale materialen, die damp doorlatend zijn, zult u geen last krijgen van vochtproblemen en scheuren. Maar wat is nu de beste muurafwerking en hoe zit het met scheuren in een nieuwbouwwoning?

Wij gaan hierover meer informatie geven zodat u goed op de hoogte bent van de juiste wandafwerking.

Nieuwbouw stucen gladde muren
Nieuwbouw stucen gladde muren

Bereken in 2 min uw prijs

Hoe zit het met de scheuren in een nieuwbouw woning?

Scheuren kunnen in iedere woning ontstaan en gebeurt zeker niet alleen maar in een nieuwbouwwoning. Omdat een woning in het algemeen altijd wel blijft werken, is de kans op scheurvorming altijd wel aanwezig.

Waarom er juist zoveel verhalen worden verspreid over scheuren in een nieuwbouwwoning is ons een raadsel! Ook bestaande renovatiewoningen kunnen dus scheuren. denkt u maar eens aan het aanbouwen of uitbouwen van een renovatie woning.

Elke woning heeft zo zijn zwakke plekken en een stucadoor kan deze zwakkere plekken behandelen met wapeningsgaas om zo scheurvorming te voorkomen.

Mocht de nieuwgebouwde woning dan toch gaan scheuren dan komt dit in de meeste gevallen door het stookgedrag van de bewoners. Als de temperatuur in de woning te snel omhoog gaat, door de cv installatie omhoog te draaien, dan zal het vocht in de woning te snel uitgedreven worden waardoor scheuren ontstaan.

Zet de cv of kachel altijd 2 graden per week omhoog om dit te voorkomen en ventileer uw nieuwbouw woning goed door ramen en deuren open te zetten.

Nieuwbouw stucwerk aanbrengen plafond
Nieuwbouw stucwerk aanbrengen plafond

Voorkomen van nieuwbouw scheuren

Natuurlijk is de scheurvorming in een nieuwbouwhuis aardig te voorkomen door de juiste voorzorgmaatregelen. U kunt hier denken aan de volgende aspecten:

 • Het plakken van gaas
 • Het insnijden van de hoeken
 • Gebruik van speciaal materiaal

Door de juiste voorzorg te treffen zullen de kans op scheuren in de muren of plafonds voor 90% worden verminderd. Mochten er dan toch kleine haarscheurtjes in de loop van de tijd verschijnen zijn deze simpelweg snel te repareren, ook na een aantal jaar, en u zult hier niets meer van terug zien zolang u maar kiest voor een gladde afwerking zoals glad pleisterwerk.

Wilt u nog meer informatie over scheuren in een nieuwbouwwoning lees dan hier verder..

Kosten stucen nieuwbouw

Of u uw hele nieuwbouwwoning nu wilt laten behangen met glasvezelbehang of uw wilt de hele woning laten stucen? In beide gevallen brengen deze wandafwerkingen kosten met zich mee.

Wij kunnen u vertellen, uit onze ervaringen, dat het stucen van een nieuwbouwwoning uiteindelijk goedkoper zal zijn dan het behangen hiervan. Vaak wordt er alleen maar voor behang gekozen omdat men bang is voor scheuren.

Het behang moet later weer verwijdert worden en evengoed zal de nieuwe woning dan alsnog worden voorzien van stucwerk. Dubbele kosten dus! Stucen over glasvezelbehang is helaas niet mogelijk en zal voor problemen zorgen.

De prijzen per vierkante meter van het stucwerk  (pleisterwerken) van een nieuwbouwhuis zijn in het algemeen een stuk lager dan het stucen van een bestaande renovatiewoning. We zullen u hier een gemiddeld overzicht geven van de kostprijs van het stucwerk:

 • Gladde muren nieuwbouw prijs 10 euro per m2
 • Gladde plafonds nieuwbouw prijs vanaf 15 euro per m2
 • Spachtelputz prijs vanaf 16 euro per m2
 • Spackspuitwerk prijs vanaf 8 euro per m2
 • Schilderen/Spuiten van wanden en plafonds prijs vanaf 7 euro per m2

Zoals u kunt zien zijn de m2 prijzen voor een muur aansmeren een stuk lager in de nieuwbouw dan in de renovatie. Wilt u graag weten wat de kosten zullen zijn voor het stucwerk van uw nieuwe woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend het prijskaartje aan en ontvang deze binnen enkele minuten per mail.

Bereken in 2 min uw prijs

Nieuwbouw stukadoor inschakelen

Wilt u uw muren glad laten stucen? Of uw gehele nieuwbouwwoning in het strakke stucwerk laten zetten? Besteed het stucwerk dan uit aan een professionele nieuwbouw stukadoor. Dit levert veel sneller het gewenste eindresultaat op met de nodige garantie.

De snelheid van het aanbrengen van het stucwerk ligt vele malen hoger dan dat u het zelf gaat proberen. Ook zal de rommel van een stukadoor beperkt blijven en dat van u is natuurlijk nog maar af te wachten.

Door speciale spuitwerk technieken toe te passen zal uw woning binnen enkele dagen prachtige muren hebben en zijn de naden van uw betonnen plafond geheel weggewerkt zodat u een groot, glad en egaal plafond heeft.

Gladde wandafwerking nieuwbouw
Wandafwerking nieuwbouw

Verschil tussen een kluswoning stucen of nieuwbouw

Er zit veel verschil in het stucen van oudbouw woningen en nieuwbouw woningen. Zo worden er in renovatiewoningen veel dikkere stuclagen aangebracht dat niet nodig zal zijn in een nieuwbouwwoning.

De kosten van het stucen van een nieuwbouwwoning liggen veel lager. Doordat het materiaal verbruik bij een nieuwbouwwoning veel minder is . Ook is het aanbrengen van een dikkere stuclaag veel tijdrovender dan het aanbrengen van een dunne stuclaag.

De droogtijd van een laag stuc is 1 mm per dag. Dit droogproces gaat bij het stucen van een nieuwbouwwoning snel omdat er sprake is van een veel dunnere stuclaag dan bij bestaande oudere woningen.

Beste wandafwerking nieuwbouw

Gangbare stucwerken voor nieuwbouw zijn onder andere glad pleisterwerk, spackspuitwerk, en schuurwerk. De keuze hangt af van de gewenste uitstraling en het budget.

Welke muurafwerking is het beste in een nieuwbouwwoning? En wat zijn de mogelijkheden voor het stucen van de muren? Wij raden nieuwbouwbewoners altijd aan hun wanden en plafonds glad te laten stucen en de v-naden in het plafond te laten wegwerken.

Waarom? Omdat glad stucwerk makkelijk te herstellen is na eventuele scheurvorming. Mochten er toch kleine scheurtjes ontstaan in uw nieuwgebouwde woning, dan is het repareren van glad stucwerk vrij simpel en zal u geen reparatie plek meer terug vinden. Dit geldt zowel bij de muren als de plafonds.

Bereken in 2 min uw prijs

Goedkoop uw nieuwbouwwoning laten stucen

Als u snel en voordelig uw nieuwbouwwoning wilt laten stucen dan is spackspuitwerk hetgeen dat u zoekt. Spackspuiten (spack) kan zowel voor de wanden als de plafonds worden toegepast.

Spackspuitwerk wordt met een spackspuit aangebracht in twee lagen. De eerste laag is de meslaag die ervoor zorgt dat de ondergrond wit en egaal wordt. De tweede laag is de korrellaag die zorgt voor een gestructureerde afwerking.

Spackspuiten is per m2 voordeliger dan stucwerk en wordt in het algemeen veel sneller opgeleverd dan het stucen met de hand. Echter is het repareren van spack een stuk lastiger en de reparatie plekken blijven zichtbaar.

Bespaar op de m2 prijs van het stucwerk!

Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht dan komen er natuurlijk meer kosten bij kijken dan alleen maar het stucwerk. Uiteraard probeert iedereen op de kosten te besparen en wil zo goedkoop mogelijk uit zijn, maar wel met een uitstekende kwaliteit.

Dat is mogelijk! Vraag geheel vrijblijvende de prijs voor uw stucwerk aan voor uw nieuwbouwwoning en vergelijk onze offerte met die van andere stucadoors. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij exact weten waar wij over praten en u de scherpste prijs aanbieden!

Bereken in 2 min uw prijs

Wat u moet weten over nieuwbouw stucwerk (FAQ)

Kan een nieuwbouwwoning meteen gestuct worden?

Tegenwoordig zijn de producten om nieuwbouwwoningen te stucen zo aangepast dat na het opleveren van de woning er meteen begonnen kan worden met stucen. U hoeft niet bang te zijn dat uw woning gaat scheuren of dat het stucwerk los komt. Wij raden u wel aan om uw muren en plafonds met glad pleisterwerk te laten stukadoren. Deze afwerking is namelijk veel makkelijker te herstellen dan een afwerking met structuur.

Hoe dik wordt er gestuct in een nieuwbouwwoning?

Vroeger werden er lagen van 5 tot wel 1 cm dik stucwerk aangebracht in een nieuwbouwwoning. Tegenwoordig met dunpleister is dit maar 1 tot 2 mm. Echter is het eindresultaat van de gladde muren of plafonds exact hetzelfde. De prijs voor een nieuwbouwwoning laten stucen ligt echter 40% lager.

Is het stucen van nieuwbouw echt nodig?

Omdat de muren van een nieuwbouwwoning behangklaar worden opgeleverd kunnen deze niet geverfd worden. Er zitten teveel oneffenheden in de betonmuren of tussenwanden. Wij raden aan om de muren met een laag dunpleister te laten behandelen zodat, zowel de muren als de plafonds, van schilderwerk of spuitwerk kunnen worden voorzien. Heeft u op voorhand interesse in spuitwerk? Klikt u dan op deze link, kosten spuitwerk en wij kunnen u ook de prijs geven voor het spuiten van uw nieuwbouwwoning.

Wanneer moet ik beginnen met stucen in mijn nieuwbouwwoning?

Het is belangrijk om te wachten tot de muren volledig droog zijn voordat je begint met stucen in een nieuwbouwwoning. Dit kan enige tijd duren, omdat nieuwe muren vocht kunnen bevatten van het bouwproces. Zorg ervoor dat de muren voldoende droog zijn volgens de richtlijnen van de fabrikant voordat je begint.

Welke soorten stucwerk zijn geschikt voor nieuwbouwwoningen?

Er zijn verschillende soorten stucwerk die geschikt zijn voor nieuwbouwwoningen, zoals glad stucwerk, spachtelputz, sierpleister of tadelakt. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling van de muren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professionele stukadoor om het beste type stucwerk voor jouw nieuwbouwwoning te bepalen.

Kan ik direct over het stucwerk schilderen of behangen?

Nee, nadat het stucwerk is aangebracht, moet je wachten tot het volledig droog is voordat je gaat schilderen of behangen. De droogtijd varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden en de dikte van het aangebrachte stucwerk. Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot de droogtijd en zorg ervoor dat het stucwerk volledig uitgehard is voordat je verdere afwerkingen aanbrengt.

Kan ik zelf mijn nieuwbouwwoning stucen of moet ik een professional inschakelen?

Het stucen van een nieuwbouwwoning vereist technische kennis en ervaring om een hoogwaardige afwerking te bereiken. Hoewel het mogelijk is om zelf te stucen, kan het een uitdagende taak zijn. Het inhuren van een professionele stukadoor wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het stucwerk op de juiste manier wordt uitgevoerd en een professioneel resultaat oplevert.

Moet ik rekening houden met de luchtvochtigheid tijdens het stucen van mijn nieuwbouwwoning?

Ja, de luchtvochtigheid kan van invloed zijn op het droogproces van het stucwerk. Houd rekening met de aanbevolen luchtvochtigheid door de fabrikant van het stucmiddel. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte om het droogproces te bevorderen en voorkom overmatige vochtigheid die het drogen kan vertragen.

Hoe kan ik het gestucte oppervlak onderhouden en schoonmaken?

Het gestucte oppervlak kan worden onderhouden door regelmatig stof af te nemen met een zachte doek of stofzuiger. Voor vlekken of vuilplekken kun je een milde zeepoplossing en een zachte spons gebruiken om voorzichtig schoon te maken. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen die het stucwerk kunnen beschadigen.

Kan ik meteen na de oplevering van de nieuwbouwwoning stucwerk laten aanbrengen?

Hoewel het technisch gezien mogelijk is, wordt vaak aangeraden te wachten tot de woning volledig is uitgedroogd om optimale resultaten te garanderen.

Welk type stucwerk is geschikt voor een nieuwbouwwoning?

Veelgebruikte opties zijn sausklaar of behangklaar stucwerk. Deze bieden een goede basis voor verdere afwerkingen zoals schilderen of behangen.

Wat zijn de kosten van stucwerk in een nieuwbouwwoning?

De kosten variëren afhankelijk van het type stucwerk, de oppervlakte en regio. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €12 en €20 per m2.