• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Stukadoren wat kost dit?

Stukadoren, het liefst doet iedereen het natuurlijk zelf om op zo de kosten te besparen van de verbouwing maar helaas is zelf stucen niet voor iedereen weggelegd. Het vak stukadoren brengt een lang leer proces met zich mee, jarenlange scholing en men zal veel ervaring moeten opdoen in de bouw.

Hierbij heeft een jonge stukadoor een leermeester nodig die hem een aantal jaren begeleid. Stukadoors van de Stuc-Concurrent zijn allemaal in het bezit van hun diploma s en hebben jarenlange ervaring in het stukadoren van zowel nieuwbouw- als bestaande renovatie woningen.

Dus als u goed stukadoorswerk wilt voor een schappelijke prijs dan bent u bij ons stukadoorsbedrijf aan het juiste adres…. Leest u op deze pagina alles over de kosten van stukadoorswerk en de juiste werkwijze van een stukadoor.

Stukadoren van de muren
Stukadoren van de muren

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is stukadoren?

Wat houdt stukadoren eigenlijk in? Het stukadoren van van een keuken, douche, huiskamer, badkamer houdt in dat zowel de muren als de plafonds opnieuw worden uitgevlakt (geëgaliseerd) met een gips of cement gebonden mortel. Hierdoor wordt de ondergrond weer helemaal glad en strak om te laten schilderen of tegelen.

Dit wordt gedaan door middel van een gipslaag en kan zowel machinaal (met een gipsspuitmachine)als met de hand worden aangebracht door een stukadoor. Is stukadoren duur? De gemiddelde tarieven van stukadoorswerk hangen grotendeels af van de grootte van het oppervlakte van de wanden en plafonds in uw woning.

De prijs van het stukadoren van een muur is per m² altijd goedkoper dan de prijs voor het stukadoren van een plafond. U kunt er voor kiezen om muren glad maar ook met structuur af te laten werken. Bespreek altijd uw wensen samen met de stukadoor die uw gehele woning gaat stucen.

Btw 9% op stucwerk

Woont u in een woning die ouder is dan 2 jaar? Dan heeft u een flink btw voordeel namelijk 12%. Helaas is bij een nieuwbouwwoning deze belasting regel niet van toepassing en zal de nieuwbouwbewoner 21% btw moeten afdragen over het laten stukadoren van zijn of haar nieuwbouwhuis.

Echter is het geheel laten stucen van een nieuwbouwwoning weer goedkoper dan het stucen van een renovatiewoning!

Wat kost een stukadoor?

Wilt u uw huidige woning een opknapbeurt geven, of uw nieuwbouwwoning van prachtige wanden en plafonds laten voorzien? Dan kan het stucwerk uiteraard niet ontbreken, maar wat kost stucen? Goed en mooi stucwerk is de eye catcher van iedere woning.

Bent u op zoek naar een stukadoor en nieuwsgierig naar de prijzen? Dan zullen wij u hieronder de gemiddelde prijzen voor stucwerk laten inzien:

Diensten stucadoor        Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuiten        € 6 - € 10
Behangklaar stucwerk        € 6 - € 12
Sausklaar stucwerk        € 7 - € 22
Spachtelputz ( korrelpleister )        € 12 - € 20
Plafond stucadoren        € 13 - € 20
Schuurwerk ( vlammen )        € 12 - € 20
Raapwerk (dik stucwerk )        € 14 - € 28

Nu u een goed prijzenoverzicht heeft van de gemiddelde kosten voor het stucen van muren en plafonds in uw nieuwbouw- of bestaande woonhuis bent u misschien wel klaar voor de volgende stap om de exacte prijzen voor het stucwerk te ontvangen.

Door een vrijblijvende offerte aan te vragen heeft u een grote kans dat u flink kan besparen op de kosten. Vergelijken van offertes kan u wel meer dan 40% schelen op de totaalprijs.

Als u bij de Stuc-Concurrent.nl een vrijblijvende offerte aanvraagt dan ontvangt u binnen enkele minuten de prijs in uw mailbox zodat u exact weet waar u aan toe bent als u ons uw stucwerk gunt.

Stukadoren van muren
Stukadoren van muren

Bereken in 2 min uw prijs

Huis laten stukadoren kosten

Als u een nieuwe woning heeft gekocht zal deze in de meeste gevallen een nieuwe stuclaag nodig hebben. Maar wat kost het stukadoren van een complete gehele woning inclusief het voorstrijken? Wij zullen u hieronder de gemiddelde kosten laten zien van stucwerk:

Stukadoren van uw huis Prijs per uur Prijs per  m²
Stukadoren muren€ 25 per uur - € 35 per uur€ 8 per m² - € 20 per m²
Stukadoren plafonds€ 25 per uur - € 35 per uur€ 13 per m²- - € 22 per m²
Spuitwerk plafonds€ 25 per uur - €35 per uur€ 7 per m² - € 12 per m²

Zoals u hierboven kunt zien zijn de prijzen voor het stukadoren van uw muren goedkoper dan de prijzen van het stukadoren van uw plafonds. Het is voor een stukadoor een stuk zwaarder om plafonds te stukadoren omdat hij boven zijn macht moet staan te werken. Bij de muren in uw huis is dit niet het geval.

Nieuwbouw stucen

De meest voorkomende stucklussen komen voor in de wat oudere woningen. Maar ook in een nieuwbouwhuis wordt stucwerk steeds vaker toegepast.

Stucen in een nieuwbouwwoning is niet alleen leuk om te doen, maar het afmaken van de klus gaat een stuk sneller dan in een oude woning. Dit komt omdat de laagdikte van stucwerk in een nieuwbouwhuis veel dunner is en sneller droogt.

De prijzen van een nieuwbouw woning stukadoren liggen lager dan die van een oude renovatiewoning. U kunt er van uit gaan de de kosten gemiddeld 25% lager liggen. Wilt u meer weten over het laten stucen van een nieuwbouwhuis? Leest u dan alle informatie op deze pagina.

Slijtage en letsel van de stukadoors

Stukadoren is een zwaar vak en is algemeen bekend onder de meeste mensen, schouders en nek wervels slijten sneller dan normaal. Zo hebben we vaak klanten meegemaakt die zeiden zooo..jullie verdienen ze snel….tja dat lijkt zo echter zijn wij als stukadoors maar tot ons 45e actief.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar ongeveer 45 tot en met 50 jaar dan houdt het echt op. Als stukadoor moet je dus ook zorgen dat je goed gespaard hebt want de verzekeringen betalen hier echt niet voor dus de reden dat een stukadoor iets meer verdiend is vrij normaal.

Wand en plafond glad stukadoren
Wand en plafond glad stukadoren

Bereken in 2 min uw prijs

Stukadoren kosten per m²

Wat kost stucen? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Het antwoord hierop is moeilijk te geven aangezien het belangrijk is om te weten hoe de staat van de ondergrond is, welke laagdikte moet er worden aangebracht, voor welke wandafwerking kiest u en om hoeveel m2 gaat het in totaal.

Een stukadoor rekent zijn prijzen vaak per m2 (als dit om wat grotere oppervlaktes gaat). Bij kleiner werk, dat veelal meer tijd in beslag zal nemen, zal er een uurtarief worden afgesproken.

Wij willen dan ook altijd het mooiste en beste stuccen voor een schappelijke prijs! Vraag gratis uw stucadoor offerte aan en binnen enkele minuten weet u wat stukadoren gaat kosten.

Wat u weten over stukadoren? (FAQ)

Wat kost stukadoren?

Stukadoren hoeft niet veel te kosten. Wilt u weten wat stukadoren kost van een nieuwbouw- of bestaande renovatiewoning? Dan kunt u rekening houden met een groot prijsverschil. Renovatiewoningen laten stucen kost gemiddeld tussen de 15 en 22 euro per m2. Bij het stucen van een nieuwbouwwoning kunt u rekening houden met prijzen vanaf 10 euro per vierkante meter.

Wat kost een huis laten stukadoren?

Afhankelijk of u een gehele nieuwbouwwoning wilt laten stukadoren of een kluswoning kan onze stukadoor een prijscalculatie opstellen. Echter is het stucen (dunpleister) van een nieuwbouw woning veel voordeliger per m2 dan het aanbrengen van een dikke stuclaag in een kluswoning. Laat ons stukadoorsbedrijf vrijblijvend een prijs opstellen voor uw project.

Is er een alternatief voor stukadoren?

Als u mooie gladde muren wilt in uw woonkamer of slaapkamers dan is stukadoren de enige optie. Wilt u toch een goedkoper alternatief dan kunt u overwegen om renovlies behang op uw wanden te laten aanbrengen. Echter als u de prijzen gaat vergelijken zit hier weinig tot geen verschil in.

Waarom is een renovatiewoning goedkoper met stukadoren dan nieuwbouw?

Een nieuwbouwwoning kan met een dunpleister gespoten worden. Dit is een dunne filmlaag die zowel op de nieuwbouw muren als de plafonds kan worden aangebracht. In een renovatiewoning is de laagdikte van het stukadoorswerk vele malen dikker. Er wordt meer materiaal verbruikt dus wordt de m2 prijs een stuk duurder.

Waarom zou ik mijn muren laten stukadoren?

Het stukadoren van muren biedt verschillende voordelen. Het zorgt voor een strakke, egale en esthetisch aantrekkelijke afwerking van de muren. Stukadoren helpt ook bij het verbergen van oneffenheden, scheuren of andere onvolkomenheden in het oppervlak. Daarnaast creëert stukadoren een goede ondergrond voor verdere afwerking, zoals schilderen of behangen.

Moet ik een professional inschakelen of kan ik zelf stukadoren?

Het stukadoren van muren vereist technische vaardigheden en ervaring om een hoogwaardige afwerking te bereiken. Hoewel het mogelijk is om zelf te stukadoren, kan het een uitdagende taak zijn. Het inhuren van een professionele stukadoor wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het stucwerk op de juiste manier wordt uitgevoerd en een professioneel resultaat oplevert.

Hoe lang duurt het stukadoren van muren?

De duur van het stukadoren van muren hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de ondergrond en het type stucwerk dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan het stukadoren van muren variëren van enkele dagen tot meerdere weken, afhankelijk van de complexiteit en de omstandigheden.

Wat is het verschil tussen behangklaar en sausklaar stukadoren?

Behangklaar stucwerk is geschikt voor directe behanging, waarbij het stucwerk egaal en strak wordt afgewerkt om behang gemakkelijk aan te brengen. Sausklaar stucwerk is geschikt voor schilderwerk, waarbij het stucwerk nog gladder en strakker wordt afgewerkt om een perfecte basis te bieden voor het schilderen.