• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Badkamer stucen

Het waterdicht laten stucen van uw bestaande badkamer, in plaats van traditioneel betegelen in uw nieuwbouwwoning of bij renovatie, biedt niet alleen een unieke uitstraling maar maakt de ruimte ook aanzienlijk eenvoudiger schoon te houden door het ontbreken van voegen

Ontdek hier uitgebreide informatie over het stucen van badkamers in plaats van betegelen, inclusief de gemiddelde prijzen m2 (per vierkante meter) voor het stucen van de muren in uw badkamer.

Doordat wij regelmatig badkamers met een waterdichte gips- of cementgebonden mortel stukadoren, ontvangen we veel vragen betreft het stucen van badkamers in plaats van tegelwerk. Enkele veel gestelde vragen zijn:

Lees snel alles over de m2 prijzen van stucwerk in je badkamer of douche op deze pagina.

Geef je badkamer een nieuwe uitstraling

Het renoveren en stucen van je badkamer met waterdicht stucwerk is een voortreffelijke manier om de ruimte een frisse uitstraling te geven. Er bestaan diverse soorten stucwerk die specifiek geschikt zijn voor badkamers, waaronder betonstuc, beton ciré, leemstuc, acrylaat stucwerk en siliconenhars stucwerk.

Het is van cruciaal belang om te kiezen voor waterbestendig en vochtbestendig stucwerk dat optimaal geschikt is voor de badkameromgeving. Voordat het stucwerk wordt aangebracht, is een grondig voorstrijkmiddel van de ondergrond essentieel om een sterke hechting te waarborgen.

Inschakelen van een stukadoor

Hoewel het inschakelen van een stukadoor voor het stucen van een badkamer voor of na het tegelen wellicht niet als een goedkope oplossing wordt gezien, zijn wij van mening dat dit niet per se kostbaar hoeft te zijn! Ontdek op deze pagina alle antwoorden op bovenstaande vragen, inclusief inzicht in de gemiddelde kosten voor het stucen van badkamers.

Welk type stucwerk is geschikt voor toepassing in een vochtige ruimte zoals uw douche of badkamer? U vindt alle benodigde informatie op deze pagina, en wij staan ook graag voor u klaar als het gaat om unieke wandafwerkingen.

Welk stucwerk (stuc) kan er toegepast worden in een natte ruimte zoals uw douche of badkamer? Wij geven u alle informatie op deze pagina, en ook voor bijzondere wandafwerkingen zijn wij u graag van dienst.

Bereken in 2 min uw prijs

Hier ziet u een film van een door ons gestukadoorde badkamer

Prijzen van stucwerk in een badkamer

De prijs voor het opnieuw stucen van uw badkamer of douche kan aanzienlijk variëren. Niet alle stucwerksoorten bieden dezelfde waterbestendigheid, en de afwerkingen die optimale waterdichtheid vereisen, zijn doorgaans wat prijziger. De kosten worden sterk beïnvloed door factoren als de stukadoor, de ondergronden, en het aantal vierkante meters dat gestuct moet worden.

In vergelijking met het betegelen van een badkamer liggen de kosten voor het stucen van een badkamer over het algemeen hoger. U kunt rekening houden met prijsklassen van €80,- tot €190,- per vierkante meter. Een nauwkeurige kostenberekening is afhankelijk van zowel de oppervlakte als het type stucwerk dat u wilt laten aanbrengen.

Ontdek hieronder de 7 beste soorten waterdicht stucwerk voor het stucen van uw badkamer:

Afwerking badkamer Gemiddelde m2 prijzen, incl mat en loonkosten
TadelaktVanaf € 160,
Beton CireVanaf € 160,
Sausklaar stucen (waterdicht)Vanaf € 60,
Microbeton of MicrocementVanaf € 160,
Plafond glad stucen badkamerVanaf € 19,
Betonstuc / BetonlookVanaf € 150,
Uitvlakken badkamerwandenVanaf € 25,

De hierboven genoemde m2 prijzen zijn een gemiddelde van wat een stukadoorsbedrijf kan berekenen. Afhankelijk van de waterdichte coating en de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt kan er een vaste prijs worden samengesteld.

Wilt u exact een prijsindicatie ontvangen binnen 2 minuten? Vul dan geheel vrijblijvend ons offerte formulier in en ontvang de kosten van het stucwerk voor uw badkamer snel in uw mailbox.

Waarom je badkamer stucen?

Een van de meest recente trends op het gebied van wandafwerking is stucwerk. Een badkamer stucen biedt volledige waterbestendigheid en vormt een uitstekend alternatief voor het betegelen van de badkamerwanden.

De voordelen van een badkamer stucen in plaats van het betegelen ervan zijn met name de hygiëne en originaliteit. Dankzij de naadloze aanbrenging van het stucwerk, zonder voegen, ervaart u nauwelijks problemen met schimmel of ongewenste plekken.

Bovendien wordt het stucwerk op de muren afgewerkt met een duurzame 2-componentencoating, waardoor alles blijft zoals het oorspronkelijk is aangebracht.

Badkamer stucen
Badkamer gestukadoord met betonlook

Bereken in 2 min uw prijs

Showroom House of Heaven

Ontdek diverse unieke wandafwerking opties door een bezoek te brengen aan de showroom van House of Heaven  via de volgende link: Showroom House of Heaven. Dankzij ons partnerschap met dit bedrijf kunnen potentiële klanten van Stuc-Concurrent Europa's grootste showroom verkennen met speciale wandafwerkingen zoals Beton Ciré, marmerlook en meer.

Na het maken van uw keuze, kunt u na uw bezoek contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via e-mail. Wij zullen het benodigde materiaal voor u aanschaffen en volgens uw wensen afspraken maken over wanneer wij bij u aan de slag kunnen.

Over tegels heen stucen kan dit?

Ontdek de mogelijkheid om 9stuc) stucwerk over bestaande tegels aan te brengen. Is een badkamer stucen voordeliger dan tegelen? Als u bestaande badkamertegels op de muren of vloeren heeft en u wilt overstappen naar prachtig strak stucwerk, dan is het niet noodzakelijk om ze te verwijderen.

Indien het huidige tegelwerk stevig zit, kan het behandeld worden met een speciale primerlaag, waardoor het nieuwe stucwerk goed kan hechten. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd aan sloopwerk, waardoor u uw badkamer binnen korte tijd weer in gebruik kunt nemen.

Lees hier meer over Beton Cire over tegels heen.

Douche afgewerkt met Beton Cire

De hygiëne

Ervaar het gemak van het schoonhouden van uw badkamer zonder de noodzaak van schoonmaakmiddelen om schimmel tussen tegelvoegen te verwijderen. Door de gedeeltelijke toepassing van stucwerk en verf op de muren en plafonds van uw badkamer, bereikt u een optimale, schone en hygiënische badkameromgeving. Ontdek de moderne oplossing van badkamer stucen!

Originele afwerking

Omdat de materialen die in een badkamer gebruikt worden hele andere bestandsdelen hebben, kunnen er leuke patronen en unieke structuren aangebracht worden. Het is zelfs mogelijk met deze materialen het bad, douche, en de wastafel te behandelen in uw badkamer. U kunt geheel uw eigen badkamer ontwerpen op basis van waterdicht stucwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Nieuwbouw badkamers

Het stucen van badkamers in nieuwbouwwoningen is momenteel een veelvoorkomende keuze. Of het nu gaat om een gedeeltelijke stucwerk toepassing, waarbij bijvoorbeeld de douchehoek wordt betegeld, of om het volledig laten stucen van de gehele badkamer in plaats van traditioneel tegelwerk, deze opties winnen aan populariteit.

Gezien de vochtige omstandigheden en het frequente contact met water in badkamers, is het cruciaal om te zorgen voor een waterdichte afwerking.

U heeft de mogelijkheid om de badkamer strak en glad te laten stucen en verven, of om een prachtige betonlook afwerking te kiezen, verzorgd door ervaren stukadoors. Over het algemeen zijn de kosten van badkamer stucen gunstiger dan die van het betegelen met badkamertegels.

Benieuwd naar de kosten van een badkamer stucen in een nieuwbouwwoning? Vraag hier vrijblijvend een richtprijs aan en ontdek hoe betaalbaar het is om uw badkamer om te toveren tot een prachtig eindresultaat.

Betonlook in badkamer aangebracht
Betonlook in badkamer aangebracht

Stucwerk in de badkamer

Zoals wij hierboven verteld hebben zijn er 3 geschikte soorten waterdicht stucwerk mogelijk in uw badkamer. Leest u hieronder welke soorten dit zijn en hoe deze soorten kunnen worden toegepast.

Tadelakt afwerking

Tadelakt is een Marokkaanse pleistersoort op basis van kalk met daarin toegevoegde kleur pigmenten. Wilt u een gezellige warme badkamer creëren dan is Tadelakt een prima keuze. Het is geheel waterdicht en kan overal in de badkamer worden toegepast.

Bereken in 2 min uw prijs

Beton Cirë afwerking

Als we het hebben over een sterke slijtvaste en watervaste cementstuc dan kunnen wij u vertellen dat betoncirë een van de weinige afwerkingen is die dit in zijn mars heeft. Het is in zeer veel kleuren te verkrijgen en kan over het bestaande tegelwerk gestukadoord worden.

Showroom in Amsterdam
Showroom in Amsterdam

Microcement & Microbeton

Microcement heeft exact dezelfde eigenschappen als microbeton. Echter is microbeton wel een iets sterkere betonlook soort en laat ook een iets grovere structuur achter dan microcement. Deze stuc mortel wordt veel gebruikt in Argentinië en is gegarandeerd waterdicht.

Stucwerk in overige ruimtes

Als u wel eens eerder naar een stucadoor gezocht heeft weet u ook wel dat de mogelijkheden van stucwerk eindeloos zijn. Of dit nu in uw badkamer of woonkamer is. Buiten dat wij u nu informatie hebben verstrekt over een badkamer stucen kunt u op onze website nog veel meer vinden zoals:

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op de kosten?

U wilt uw badkamer stucen met Betonlook, Microbeton of Tadelakt? In plaats van de badkamer laten betegelen in uw nieuwbouwwoning of bestaande huis maar u wilt niet teveel betalen? Dan raden wij u aan om een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen zodat u het juiste inzicht krijgt wat een badkamer laten stucen gaat kosten.

Klik hier om naar het offerte formulier te gaan en ontvang binnen 2 minuten de prijzen in uw mailbox. Het kan u zomaar 40% op de prijs schelen!!!

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost het stucen van een badkamer?

Afhankelijk van welke soort waterdichte wandafwerking u kiest variëren de prijzen enorm. Zo kan een badkamer al worden uitgevlakt voor 25 euro per m2. Echter zal de wandafwerking waterdicht moeten worden afgesloten. Dit is een stuk duurder dan traditioneel stucen in bijvoorbeeld uw woonkamer. Een waterdichte stuc afwerking loopt al snel op naar 60,- euro per vierkante meter.

Waarmee wordt een badkamer gestuct?

Badkamers worden in het algemeen met een cementgebonden mortel gestukadoord. Echter kan dit niet bij alle badkamers omdat de ondergrond dit niet toelaat. Als dit het geval is zijn er gips gebonden producten die prima waterafstotend zijn. Lees hier alles over het waterdicht stucen van uw badkamer of douche.

Kan er over badkamertegels heen gestuct worden?

Ja. er kan over de badkamertegels heen gestukadoord worden. Echter zullen deze op de juiste manier moeten worden ontvet en in een hecht primer gezet moeten worden. Op deze manier kunnen wij de muren in uw badkamer snel glad laten stucen. Voorwaarde is wel dat alle tegels goed vast zitten!

Hoeveel kost het stucen van een badkamer?

De kosten voor het stucen van een badkamer variëren afhankelijk van het gekozen stucwerk en de omvang van het project. Het is het beste om een professionele stukadoor te raadplegen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Is een badkamer stucen goedkoper dan badkamertegels?

Er zit een behoorlijk prijsverschil tussen het waterdicht stucen of uw badkamer laten betegelen. U kunt rekening houden dat het stucen 20% goedkoper is dan het laten tegelen van de muren in uw badkamer of douche.

Is stucwerk geschikt voor een badkamer?

Er zijn verschillende soorten stucwerk beschikbaar die geschikt zijn voor badkamers, zoals betonstuc, beton ciré, leemstuc, acrylaat stucwerk en siliconenhars stucwerk. Het is belangrijk om een waterbestendig en vochtbestendig stucwerk te kiezen dat geschikt is voor de badkameromgeving.

Moeten de wanden en plafonds voorbehandeld worden voordat het stucwerk wordt aangebracht?

Voordat het stucwerk kan worden aangebracht, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te strijken om een goede hechting te garanderen

Kan stucwerk worden aangebracht over tegels?

In sommige gevallen kan stucwerk over tegels worden aangebracht, maar het is belangrijk om eerst te controleren of de tegels goed vastzitten en of het oppervlak vlak genoeg is om het stucwerk aan te brengen

Kan ik zelf mijn badkamer stucen?

Hoewel het in theorie mogelijk is om zelf een badkamer te stucen, kan het een uitdagende klus zijn die professionele vaardigheden en ervaring vereist. Het inhuren van een professionele stukadoor kan zorgen voor een professioneel eindresultaat.