• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Kosten pleisterwerk (glad stucwerk)

Overweegt u om de muren of plafonds in uw bestaande renovatie- of nieuwbouwwoning te voorzien van een strakke en gladde bepleistering? Dan is het vanzelfsprekend dat u eerst inzicht wilt krijgen in de kosten (per m2)  per vierkante meter voor pleisterwerk, ook wel bekend als glad stucwerk. De kosten voor pleisterwerk, waarbij de muren of plafonds worden geëgaliseerd, ook wel stucwerk prijzen  genoemd, zijn samengesteld uit diverse componenten.

Op deze pagina verstrekken wij gedetailleerde informatie over het glad stucen van uw muur en plafond met stucwerk. Daarnaast bespreken wij de gemiddelde prijs per vierkante meter voor pleisterwerk, zowel in nieuwbouwprojecten als bij renovaties van oudere kluswoningen. Ontdek hier alle relevante informatie en krijg helder inzicht in de kosten van hoogwaardig pleisterwerk voor uw specifieke situatie.

Bereken in 2 min uw prijs

Gemiddelde prijzen (binnen en buiten)

Benieuwd naar de kostprijs voor het glad pleisteren en stucen van zowel uw wanden en plafonds? Voor binnenbepleistering variëren de gemiddelde kosten doorgaans tussen €12,- en €20,- (per m²) per vierkante meter. Wat betreft buitenbepleistering kunt u rekenen op een gemiddelde prijs tussen €40 en €125 per m².

De prijs voor binnenbepleistering wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het werk en de gewenste afwerking. Bij buitenbepleistering spelen aspecten zoals de gebruikte materialen en eventuele specifieke eisen voor bescherming tegen weersinvloeden een rol.

Ontdek hier alles over de kostprijs van hoogwaardige bepleistering en stucwerk, zowel voor binnen als buiten, en krijg helder inzicht in de investering voor het verfraaien van uw leefruimtes.

Prijzen pleisterwerk per m2

Voor het verkrijgen van sausklaar of behangklaar gestucte muren in zowel een nieuwbouwwoning als in uw bestaande klushuis, is het essentieel dat de stukadoor een hoogwaardige stuclaag aanbrengt. De dikte van de aangebrachte dunpleister kan aanzienlijk variëren, en om u een concreet voorbeeld te geven, wordt dit hieronder toegelicht.

Ontdek de mogelijkheden en nuances van dunpleister, en leer hoe dit cruciale element bijdraagt aan een gladde en perfect voorbereide ondergrond voor het sausklaar of behangklaar maken van uw muren. Vertrouw op vakmanschap voor een naadloze afwerking in uw woonomgeving.

Woning soort Gemiddelde laagdikte
Nieuwbouwwoningen2 mm tot aan 5 mm (dun pleisterwerk)
Renovatiewoningen5 mm tot aan 2 cm raapwerk

De stucwerk prijzen voor het glad laten pleisteren van muren of plafonds worden in grote lijnen per m2 berekend door een stukadoor. De meeste stukadoors hebben een vaste m2 prijs voor verschillende soorten wandafwerkingen, waaronder het aanbrengen van een gladde pleisterlaag.

De gemiddelde kosten voor het bepleisteren van muren liggen per m2 lager dan die van de plafonds. Dit komt omdat het stucen van een plafond veel zwaarder is dan die van de muren. We zullen u een prijsindicatie geven:

Wanden & plafond Gemiddelde prijs per m2
Pleisterwerk plafondVanaf 15,- euro
Pleisterwerk murenVanaf 10,- euro

Indien u, na het doornemen van deze informatie, nieuwsgierig bent geworden naar de exacte kosten voor het laten aanbrengen van pleisterwerk, nodigen wij u uit geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u binnen 2 minuten een nauwkeurige prijsschatting betreffende de kosten voor het laten glad pleisteren van uw woning.

Wilt u dieper ingaan op de kosten van pleisterwerk, met een focus op glad stucwerk? Ontdek dan meer op onze pagina over de kosten van glad pleisterwerk en verkrijg gedetailleerde inzichten. Wij staan klaar om u te voorzien van transparante informatie en nauwkeurige prijsindicaties voor hoogwaardig pleisterwerk.

Kosten pleisterwerk
Nieuwbouw stucwerk aanbrengen

Dunpleister glad stucwerk voor nieuwbouw

Bij de oplevering van uw nieuwbouwwoning begint al snel de zoektocht naar de mogelijkheden die een stukadoor biedt. Onze stukadoors, gespecialiseerd in nieuwbouwprojecten, zorgen ervoor dat zowel de muren als plafonds van uw nieuwbouwwoning voorzien worden van een kosteneffectieve dunpleisterlaag.

In een nieuwbouwwoning is het echter niet noodzakelijk om traditioneel stucwerk toe te passen met een laagdikte van 5 tot 8 mm. Wij kunnen uw betonnen muren pleisteren met een dun laagje stucwerk dat hetzelfde verfijnde eindresultaat oplevert als een dikkere laag stucwerk.

Dunpleister biedt niet alleen een vergelijkbaar resultaat als traditioneel stucwerk, maar is ook aanzienlijk voordeliger per vierkante meter. Doordat dunpleister met een airless machine wordt aangebracht, worden de muren in uw nieuwbouwwoning uiterst glad afgewerkt en voorzien van latexverf in de door u gekozen kleur.

Ontdek hier meer over de kostenefficiënte mogelijkheden van het laten stucen van uw nieuwbouwwoning...

Glad stucwerk waar moet je op letten?

Wanneer u de keuze maakt voor een deskundige vakman, lid van het NOA (Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven), geniet u van een garantieperiode van 5 jaar op de uitgevoerde stucwerken. Stukadoors, als geschoolde vakmensen, hebben een significante invloed op de prijs per vierkante meter, en hun werkwijze speelt hierbij een cruciale rol:

Of het nu gaat om met de hand gestukadoorde plafonds en wanden of machinaal aangebrachte stucwerken, de keuze heeft invloed op de kostprijs. Handmatig stukadoren vergt meer tijd, waardoor het duurder kan zijn, maar het resultaat staat bekend om zijn kwaliteit. Aan de andere kant biedt machinespuiten snelheid, maar dit gaat gepaard met een verschil in kwaliteit.

Daarnaast is het van belang rekening te houden met het aantal hoeken en onderbrekingen, zoals deuren en ramen, in de wand, aangezien dit de complexiteit van het stucwerk beïnvloedt. Vertrouw op vakmanschap en ontdek de verschillende facetten van hoogwaardig stucwerk met een erkende NOA-vakman.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost het glad stucen van een muur of plafond?

Veel mensen vragen zich af wat de prijzen zijn van het glad laten stucen van muren of plafonds. Helaas is dit niet zo één twee drie uitgelegd.

Er zijn veel verschillende soorten wandafwerkingen toe te passen op zowel de muren als de plafonds. We hebben voor u een handig overzicht gemaakt van de richtprijzen van een stucadoor en de prijzen per m² zodat u wat meer inzicht heeft voor uw budget:

Tarieven stucwerk Prijs per m2
Spack spuitwerk  € 8 - € 11
Gladde muren ( behangklaar )  € 10 - € 15
Gladde muren ( sausklaar )  € 12 - € 23
Glad plafond ( sausklaar )  € 15 - € 23
Latex spuitwerk  € 8 - € 12
Raapwerk ( dik stucwerk )  € 16 - € 25

Wilt u snel een pleisterwerk prijs per m2? Klik dan hier en ontvang de prijsindicatie en tarieven van glad pleisterwerk binnen 2 minuten!!!!

Pleisterwerk aangebracht complete woonkamer
Pleisterwerk complete woonkamer

Wat kost glad stucwerk laten aanbrengen?

Wanneer de ondergrond van de muren of plafonds al redelijk vlak zijn, zoals in een nieuwbouwwoning zullen de kosten van stucwerk per m2 ook lager zijn. Bij een bestaande woning zullen de muren en/of plafonds eerst egaal gemaakt moeten worden. Het uitvlakken van de wanden en plafonds heet raapwerk.

Raapwerk is een dikkere stuclaag die er voor zorgt dat alles weer vlak en recht wordt voordat er een eindafwerking wordt aangebracht.

Als u wanden in uw woning van beton zijn kunnen deze worden voorzien van pleisterwerk. Pleisterwerk is niets meer dan het glad maken van de muren of plafonds. Dit kan met een stuclaag van 2 mm dikte of met een laag van 2 cm dikte. Wilt u een duidelijke prijsindicatie ontvangen voor het opnieuw laten stucen van uw woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend de prijzen per meter aan zodat u van te voren een goede berekening kunt maken van de kosten.

Gladde muren zijn van deze tijd...

De meest voorkomende wandafwerking is de afwerking waarbij er glad gestuct wordt. Gladde muren en plafonds zorgen ervoor dat u een visueel grotere ruimte creëert en geeft een enorme moderne uitstraling. Een huis pleisteren geeft dus meer voldoening dan alleen maar een gladde muur!

Gladde muren maken zijn ook nog goedkoper en kunnen vaak met een behandeling kant en klaar worden afgeleverd. We zetten de voordelen van pleisterwerk voor u op een rij:

 • Goedkoop
 • Strak en modern uiterlijk
 • Ideaal voor schilderwerk
 • Visueel meer ruimte in uw woning

Bereken in 2 min uw prijs

Kan glad stucwerk gerepareerd worden?

Of u nu buiten of binnen de muren en plafonds laat bepleisteren, een gladde afwerking is makkelijk te herstellen bij eventuele schade. Het repareren van een glad gepleisterde ondergrond gaat gemakkelijker dan een ondergrond met structuur zoals spachtelputz.

Bij een beschadiging is het een kwestie van het beschadigde gedeelte opnieuw op te vullen met een reparatiemiddel en weer vlak te schuren. Na de droging kan de oppervlakte opnieuw geschilderd worden en u zult niets meer terug zien van het herstel van de muur.

Verfspuiten over glad pleisterwerk muren
Verfspuiten over glad pleisterwerk muren

Wat kost een professionele stukadoor?

Of u nu een nieuwbouwwoning gekocht heeft of u gaat uw huidige woning opnieuw laten opknappen dan kunnen mooi glad gestucte muren en plafonds niet ontbreken.

Maar wat kost pleisterstuc precies, en wat zijn de kosten van een stucadoor? De prijzen van een stukadoor liggen voor een uurtarief gemiddeld tussen de 25 en 35 euro per uur.

Als een stukadoor het werk aanneemt zal hij een totaalprijs moeten maken inclusief de materialen en de btw. De kosten van stucwerk wordt per m2 berekend en kunt u gescheiden terug vinden in de gespecificeerde offerte. Hieronder hebben wij voor u een tarieventabel uiteen gezet om u wat meer duidelijkheid te kunnen geven over de prijzen van glad pleisterwerk:

Kosten stucadoor   Prijs per m2
Glad stucwerk muur  Vanaf : € 10 - € 16
Glad stucwerk plafond  Vanaf : € 15 - € 22
Glad spuitwerk muur  Vanaf : € 10 - € 23
Glad spuitwerk plafond  Vanaf : € 15 - € 23

Bent u benieuwd wat een stucadoor bij u gaat kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 minuten de prijs die u zoekt!

Schilderen van glad pleisterwerk (stucwerk)

Nadat de wanden glad zijn gepleisterd in bijvoorbeeld uw woonkamer of slaapkamer, kan een afwerklaag van verf worden aangebracht. De wanden of plafonds kunnen met verf worden gerold maar om het mooiste eindresultaat te krijgen adviseren wij om latex te laten spuiten.

Bij het verfspuitwerk bent u verzekerd dat u geen strepen of banen in uw muren of plafonds zult krijgen en krijgt u een super strak eindresultaat. Het voordeel van latex spuiten is dat het veel sneller gaat en de prijzen per vierkante meter zijn goedkoper.

Lees meer informatie op de pagina latex spuiten en ontdek hoe dit in zijn werk gaat. Wilt u ook genieten van een perfect gladde muur? Laat u ook verrassen door de lage prijs op uw offerte! Vraag gratis uw stucadoor offerte aan !! Is stucwerk hetzelfde als pleisterwerk? Leest u hier het antwoord..

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost dunpleister laten stucen per m2?

In een nieuwbouwwoning kunt u beter kiezen voor dunpleister in plaats van traditioneel stucwerk. Dunpleister in een nieuwbouwwoning is vele malen goedkoper per m2 dan normaal stucwerk. De prijzen voor dunpleister voor muren begint al vanaf 12,- euro per m2. Het dun bepleisteren van plafonds kost rond de 15,- euro per m2.

Wat is het verschil tussen pleisteren en het stucen van een muur?

Het eindresultaat van pleisteren of stucwerk is exact hetzelfde. Echter bij traditioneel stucen is de laagdikte tussen de 5 en 8 mm. Bij dunpleister is dit 2 tot 3 mm dik. Beide afwerkingen worden glad en sausklaar afgewerkt door onze stukadoors.

Kan dunpleister aangebracht worden in een nieuwbouwwoning?

Pleisterwerk kan zeker worden aangebracht in een nieuwbouwwoning. In feite wordt dunpleister vaak gebruikt als afwerkingslaag voor binnenmuren en plafonds in nieuwbouwprojecten. Pleisterwerk, ook bekend als dunne afwerkpleister of dunlagige pleister, is een speciale pleistermengsel dat in dunne lagen wordt aangebracht om een gladde en strakke afwerking te creëren.

Het toepassen van pleisterwerk heeft verschillende voordelen, zoals:

 1. Egaliseren van oppervlakken: Dunpleister kan oneffenheden, kleine scheurtjes en onregelmatigheden in de ondergrond egaliseren, waardoor een vlak en glad oppervlak ontstaat.

 2. Verbeteren van esthetiek: Dunpleister zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van de muren en plafonds. Het creëert een egale en gladde basis voor verdere afwerking, zoals schilderen of behangen.

 3. Tijdsbesparing: Dunpleister kan relatief snel worden aangebracht vanwege de dunne laagdikte, wat resulteert in een efficiënter werkproces.

Wij geven altijd als advies om een nieuwbouwwoning juist te laten dunpleisteren. Leest u op deze pagina meer over het laten glad stucen van een nieuwbouwwoning.

Is de prijs van pleisterwerk inclusief materiaalkosten?

De prijs van pleisterwerk kan inclusief of exclusief materiaalkosten zijn, afhankelijk van de afspraken die je maakt met de stukadoor. Het is belangrijk om dit duidelijk te bespreken voordat het werk begint, zodat je een volledig beeld hebt van de totale kosten.

In sommige gevallen kan de prijs van pleisterwerk een all-inclusive prijs zijn, waarbij zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten zijn inbegrepen. Dit betekent dat de stukadoor verantwoordelijk is voor het leveren van alle benodigde materialen en deze kosten al in de totaalprijs heeft verwerkt.

Zijn er bijkomende kosten, zoals het afplakken van randen, beschermen van meubels of het opruimen van afvalmateriaal?

Er kunnen bijkomende kosten zijn bij pleisterwerk voor zaken zoals het afplakken van randen, het beschermen van meubels en het opruimen van afvalmateriaal. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

Het afplakken van randen: Om ervoor te zorgen dat het pleisterwerk netjes en nauwkeurig wordt aangebracht, kan het nodig zijn om randen, zoals plinten, kozijnen en deurposten, af te plakken met tape of afdekmateriaal. Dit beschermt de aangrenzende oppervlakken tegen pleistermateriaal en verf. Het afplakken van randen kan extra tijd en materiaal vereisen, wat kan leiden tot bijkomende kosten.

Worden er garanties gegeven op het uitgevoerde pleisterwerk?

In de meeste gevallen worden er garanties gegeven op het uitgevoerde pleisterwerk. De garantievoorwaarden kunnen echter variëren afhankelijk van de stukadoor, of het stukadoorsbedrijf dat het pleisterwerk uitvoert. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken en de garantievoorwaarden schriftelijk vast te leggen.

Hoe pleisterwerk (glad stucwerk) herstellen?

In de loop van de tijd kunnen gepleisterde muren of een bepleisterd plafond schade krijgen. Denk hierbij aan scheurtjes of oude boorgaatjes. Schade aan glad stucwerk is simpelweg te herstellen door dit aan te smeren met een gladde gipsmortel. 

Wat is pleisterwerk en waarmee kan je het vergelijken?

Voor de meeste mensen is pleisterwerk een onbekende naam. Pleisterwerk valt onder de kern van glad stucwerk. Het bepleisteren van muren en een plafond is het aanbrengen van stucwerk wat glad en strak wordt afgewerkt om te sauzen. (Ook wel sausklaar stucwerk genoemt)

Hoe dik wordt pleisterwerk aangebracht?

Een pleisterlaag heeft een gemiddelde dikte tussen de 5 en 2,5 mm. In een nieuwbouwwoning wordt een dunnere laag pleisterwerk aangebracht dan in een oude renovatie woning. In de renovatie kunt u er van uit gaan dat een stukadoor een laagdikte aanhoud van rond de 10 tot 15 mm.