Kosten pleisterwerk per m2 berekenen? Offerte binnen 2 min!

Kosten pleisterwerk

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Wilt u uw muren of plafonds glad laten bepleisteren in uw bestaande renovatie- of nieuwbouwwoning? Dan wilt u uiteraard eerst weten wat de kosten per m2 zijn voor pleisterwerk (glad stucwerk). De kosten van pleisterwerk (het glad maken van de muren of plafonds) of ook wel de stucwerk prijzen genoemd zijn opgebouwd uit verschillende elementen.

Op deze pagina geven wij u informatie over het glad maken van uw muur en plafond met stucwerk, maar zullen wij het ook hebben over de gemiddelde pleisterwerk prijs per meter (m2) zowel in de nieuwbouw als bij een oudere kluswoning.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is de kostprijs voor het bepleisteren en het stucen van uw wanden en plafonds? Leest u hieronder de gemiddelde kosten per m2.

Prijzen pleisterwerk

Om uw muren sausklaar te laten stucen of behangklaar in een nieuwbouwwoning of in uw bestaande klushuis zal de stucadoor een stuclaag moeten aanbrengen. Het aanbrengen van de dunpleister kan in dikte erg variëren. We zullen u hieronder een voorbeeld geven:

Woning soort Gemiddelde laagdikte
Nieuwbouwwoningen2 mm tot aan 5 mm (dun pleisterwerk)
Renovatiewoningen5 mm tot aan 2 cm raapwerk

De stucwerk prijzen voor het glad laten pleisteren van wanden of plafonds worden in grote lijnen per m2 berekend door een stukadoor. De meeste stukadoors hebben een vaste m2 prijs voor verschillende soorten wandafwerkingen, waaronder het aanbrengen van een gladde pleisterlaag.

De gemiddelde kosten voor het bepleisteren van muren liggen per m2 lager dan die van de plafonds. Dit komt omdat het stucen van plafonds veel zwaarder is dan die van de muren. We zullen u een prijsindicatie geven:

Wanden & plafond Gemiddelde prijs per m2
Pleisterwerk plafondVanaf 15,- euro
Pleisterwerk murenVanaf 10,- euro

Als u, na deze informatie gelezen te hebben, benieuwd bent geworden naar de exacte kosten voor het laten aanbrengen van pleisterwerk kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Na het aanvragen van de tarieven ontvangt u binnen 2 minuten een goede prijsschatting van de kosten die u eventueel kwijt zult zijn voor het laten glad pleisteren van uw woning.

Kosten pleisterwerk
Pleisterwerk aanbrengen plafond

Dunpleister nieuwbouw

Als uw nieuwbouwwoning wordt opgeleverd dan bent u zich al snel aan het oriënteren naar wat een stukadoor voor u kan betekenen. Onze stukadoors zijn echte nieuwbouw specialisten die ervoor zorgen dat zowel uw muren als plafonds in uw nieuwbouwwoning van een goedkope dunpleisterlaag worden voorzien.

In een nieuwbouwwoning is het echter niet nodig om traditioneel stucwerk toe te passen met een laagdikte van 5 tot 8 mm. Wij kunnen uw betonnen muren pleisteren met een dun laagje stucwerk dat hetzelfde eindresultaat heeft als een dikke laag stucwerk.

Dunpleister levert niet alleen maar hetzelfde resultaat op dan stucwerk, het is per vierkante meter een stuk goedkoper dan traditioneel stucen. Omdat dunpleister spuitwerk wordt aangebracht met een airless machine, worden de muren in uw nieuwbouw woning super glad afgewerkt en gespoten met latexverf in de door u gewenste kleur.

Lees hier meer over het goedkoop laten stucen van een nieuwbouwwoning…..

Stucwerk waar moet u op letten?

Kiest u voor een geschoolde vakman die lid is van het NOA (Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven ), krijgt u van het NOA 5 jaar garantie op de stucwerken. Stucadoors zijn vaklui, hun werkwijze bepaalt ook mede de m2 prijs:

 • Plafonds en wanden die met de hand gestukadoord zijn of machinaal
 • Is de kostprijs duurder, omdat men langer bezig is.
 • Sneller is het machinespuiten, gaat veel sneller, maar is anders van kwaliteit.
 • Daarnaast houdt u ook rekening met het aantal hoeken of onderbrekingen (deuren en ramen) in de wand.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost stucwerk?

Veel mensen vragen zich af wat de prijzen zijn van stucwerk. Helaas is dit niet zo één twee drie uitgelegd. Er zijn veel verschillende soorten wandafwerkingen toe te passen op zowel de muren als de plafonds. We hebben voor u een handig overzicht gemaakt van de richtprijzen van een stucadoor en de prijzen per m² zodat u wat meer inzicht heeft voor uw budget:

Tarieven stucwerk Prijs per m2
Spack spuitwerk  € 8 - € 11
Gladde muren ( behangklaar )  € 10 - € 15
Gladde muren ( sausklaar )  € 12 - € 23
Glad plafond ( sausklaar )  € 15 - € 23
Latex spuitwerk  € 8 - € 12
Raapwerk ( dik stucwerk )  € 16 - € 25

Wilt u snel een pleisterwerk prijs per m2? Klik dan hier en ontvang de prijsindicatie en tarieven van glad pleisterwerk binnen 2 minuten!!!!

Pleisterwerk aangebracht complete woonkamer
Pleisterwerk aangebracht complete woonkamer

Wat kost glad stucwerk laten aanbrengen?

Wanneer de ondergrond van de muren of plafonds al redelijk vlak zijn, zoals in een nieuwbouwwoning zullen de kosten van stucwerk per m2 ook lager zijn. Bij een bestaande woning zullen de muren en/of plafonds eerst egaal gemaakt moeten worden. Het uitvlakken van de wanden en plafonds heet raapwerk.

Raapwerk is een dikkere stuclaag die er voor zorgt dat alles weer vlak en recht wordt voordat er een eindafwerking wordt aangebracht.

Als u wanden in uw woning van beton zijn kunnen deze worden voorzien van pleisterwerk. Pleisterwerk is niets meer dan het glad maken van de muren of plafonds. Dit kan met een stuclaag van 2 mm dikte of met een laag van 2 cm dikte. Wilt u een duidelijke prijsindicatie ontvangen voor het opnieuw laten stucen van uw woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend de prijzen per meter aan zodat u van te voren een goede berekening kunt maken van de kosten.

Gladde muren zijn van deze tijd...

De meest voorkomende wandafwerking is de afwerking waarbij er glad gestuct wordt. Gladde muren en plafonds zorgen ervoor dat u een visueel grotere ruimte creëert en geeft een enorme moderne uitstraling. Een huis pleisteren geeft dus meer voldoening dan alleen maar een gladde muur!

Gladde muren maken zijn ook nog goedkoper en kunnen vaak met een behandeling kant en klaar worden afgeleverd. We zetten de voordelen van pleisterwerk voor u op een rij:

 • Goedkoop
 • Strak en modern uiterlijk
 • Ideaal voor schilderwerk
 • Visueel meer ruimte in uw woning

Bereken in 2 min uw prijs

Herstellen & repareren

Of u nu buiten of binnen de muren en plafonds laat bepleisteren, een gladde afwerking is makkelijk te herstellen bij eventuele schade. Het repareren van een glad gepleisterde ondergrond gaat gemakkelijker dan een ondergrond met structuur zoals spachtelputz.

Bij een beschadiging is het een kwestie van het beschadigde gedeelte opnieuw op te vullen met een reparatiemiddel en weer vlak te schuren. Na de droging kan de oppervlakte opnieuw geschilderd worden en u zult niets meer terug zien van het herstel van de muur.

Verfspuiten over glad pleisterwerk muren
Verfspuiten over glad pleisterwerk muren

Wat kost een stucadoor?

Of u nu een nieuwbouwwoning gekocht heeft of u gaat uw huidige woning opnieuw laten opknappen dan kunnen mooi glad gestucte muren en plafonds niet ontbreken.

Maar wat kost pleisterstuc precies, en wat zijn de kosten van een stucadoor? De prijzen van een stucadoor liggen voor een uurtarief gemiddeld tussen de 25 en 35 euro per uur.

Als een stukadoor het werk aanneemt zal hij een totaalprijs moeten maken inclusief de materialen en de btw. De kosten van stucwerk wordt per m2 berekend en kunt u gescheiden terug vinden in de gespecificeerde offerte. Hieronder hebben wij voor u een tarieventabel uiteen gezet om u wat meer duidelijkheid te kunnen geven over de prijzen van glad pleisterwerk:

Kosten stucadoor   Prijs per m2
Stucwerk muur  Vanaf : € 10 - € 16
Stucwerk plafond  Vanaf : € 15 - € 22
Spuitwerk muur  Vanaf : € 10 - € 23
Spuitwerk plafond  Vanaf : € 15 - € 23

Bent u benieuwd wat een stucadoor bij u gaat kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 minuten de prijs die u zoekt!

Schilderen van glad pleisterwerk

Nadat de wanden glad zijn gepleisterd in bijvoorbeeld uw woonkamer of slaapkamer, kan een afwerklaag van verf worden aangebracht. De wanden of plafonds kunnen met verf worden gerold maar om het mooiste eindresultaat te krijgen adviseren wij om latex te laten spuiten.

Bij het verfspuitwerk bent u verzekerd dat u geen strepen of banen in uw muren of plafonds zult krijgen en krijgt u een super strak eindresultaat. Het voordeel van latex spuiten is dat het veel sneller gaat en de prijzen per vierkante meter zijn goedkoper.

Lees meer informatie op de pagina latex spuiten en ontdek hoe dit in zijn werk gaat. Wilt u ook genieten van een perfect gladde muur? Laat u ook verrassen door de lage prijs op uw offerte! Vraag gratis uw stucadoor offerte aan !! Is stucwerk hetzelfde als pleisterwerk? Leest u hier het antwoord..

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

In een nieuwbouwwoning kunt u beter kiezen voor dunpleister in plaats van traditioneel stucwerk. Dunpleister in een nieuwbouwwoning is vele malen goedkoper per m2 dan normaal stucwerk. De prijzen voor dunpleister voor muren begint al vanaf 12,- euro per m2. Het dun bepleisteren van plafonds kost rond de 15,- euro per m2.

Het eindresultaat van pleisteren of stucwerk is exact hetzelfde. Echter bij traditioneel stucen is de laagdikte tussen de 5 en 8 mm. Bij dunpleister is dit 2 tot 3 mm dik. Beide afwerkingen worden glad en sausklaar afgewerkt door onze stukadoors.

Pleisterwerk kan zeker worden aangebracht in een nieuwbouwwoning. In feite wordt dunpleister vaak gebruikt als afwerkingslaag voor binnenmuren en plafonds in nieuwbouwprojecten. Pleisterwerk, ook bekend als dunne afwerkpleister of dunlagige pleister, is een speciale pleistermengsel dat in dunne lagen wordt aangebracht om een gladde en strakke afwerking te creëren.

Het toepassen van pleisterwerk heeft verschillende voordelen, zoals:

 1. Egaliseren van oppervlakken: Dunpleister kan oneffenheden, kleine scheurtjes en onregelmatigheden in de ondergrond egaliseren, waardoor een vlak en glad oppervlak ontstaat.

 2. Verbeteren van esthetiek: Dunpleister zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van de muren en plafonds. Het creëert een egale en gladde basis voor verdere afwerking, zoals schilderen of behangen.

 3. Tijdsbesparing: Dunpleister kan relatief snel worden aangebracht vanwege de dunne laagdikte, wat resulteert in een efficiënter werkproces.

Wij geven altijd als advies om een nieuwbouwwoning juist te laten dunpleisteren. Leest u op deze pagina meer over het laten glad stucen van een nieuwbouwwoning.

De prijs van pleisterwerk kan inclusief of exclusief materiaalkosten zijn, afhankelijk van de afspraken die je maakt met de stukadoor. Het is belangrijk om dit duidelijk te bespreken voordat het werk begint, zodat je een volledig beeld hebt van de totale kosten.

In sommige gevallen kan de prijs van pleisterwerk een all-inclusive prijs zijn, waarbij zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten zijn inbegrepen. Dit betekent dat de stukadoor verantwoordelijk is voor het leveren van alle benodigde materialen en deze kosten al in de totaalprijs heeft verwerkt.

Er kunnen bijkomende kosten zijn bij pleisterwerk voor zaken zoals het afplakken van randen, het beschermen van meubels en het opruimen van afvalmateriaal. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

Het afplakken van randen: Om ervoor te zorgen dat het pleisterwerk netjes en nauwkeurig wordt aangebracht, kan het nodig zijn om randen, zoals plinten, kozijnen en deurposten, af te plakken met tape of afdekmateriaal. Dit beschermt de aangrenzende oppervlakken tegen pleistermateriaal en verf. Het afplakken van randen kan extra tijd en materiaal vereisen, wat kan leiden tot bijkomende kosten.

In de meeste gevallen worden er garanties gegeven op het uitgevoerde pleisterwerk. De garantievoorwaarden kunnen echter variëren afhankelijk van de stukadoor, of het stukadoorsbedrijf dat het pleisterwerk uitvoert. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken en de garantievoorwaarden schriftelijk vast te leggen.