• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Stucadoorswerk van de Stuc-Concurrent

Net als iedereen wilt u natuurlijk een mooi stukje vakwerk in uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning ( ouder woonhuis ). Wij leggen u op deze pagina uit wat stucadoorswerk inhoud en geven u een goed inzicht van de gemiddelde m2 prijzen.

Stucadoors van de Stuc-Concurrent zorgen ten alle tijden voor het beste stukadoorswerk wat geheel naar uw wensen is. Van dun pleisterwerk in een nieuwbouwwoning tot dikke raaplagen (stucwerk) in een renovatiewoning is voor ons geen probleem.

Indien wij gebruik kunnen maken van een machinale stucwerk bewerking zullen wij dit altijd toepassen, dit i.v.m. de lichamelijke zorg van onze stucadoors. Door het spuiten van gips met een gipsspuitmachine creëren wij meer snelheid en precisie voor ons stukadoorwerk.

Wanden stucen of plafonds stucen in een nieuwbouwwoning of renovatiewoning is en blijft lichamelijk een van de zwaarste beroepen in de bouw. U zult weer jaren lang plezier hebben van uw woning en ons goede stukadoorswerk zal getuigen van kwaliteit en van vakmanschap.

Stucadoorswerk
Stukadoorswerk door ons stukadoorsbedrijf

Bereken in 2 min uw prijs

Prijzen stukadoorswerk per m2

Een mooi en betaalbaar stukje stukadoorswerk is een zeer strakke afwerking van plafonds en wanden. “Maar wat kost stukadoorswerk per m2 ?” Wanden en plafond glad stukadoren is een van de meest voorkomende afwerkingen in een woning. Het geeft niet alleen een visueel meer ruimte maar heeft ook een moderne uitstraling.

De prijzen van stucadoorswerk willen nog wel eens uiteenlopen. Dit komt omdat er verschillende soorten stucwerk op de markt zijn. We zullen u hier een goed voorbeeld van geven zodat u een beter inzicht heeft in de gemiddelde prijzen van stucwerk.

Afwerkingsoort Gemiddelde m2 prijzen, incl mat en loonkosten
Spackspuitwerk ( gespoten korrel )€ 8 - € 11
Behangklaar stucen ( Bijna glad )€ 10 - € 18
Sausklaar stucen ( strak en glad )€ 12 - € 25
Sierpleister (spachtelputz korrel )€ 15 - € 23
Plafond glad stucen ( pleisterwerk )€ 15 - € 30
Latex spuiten (verf)€ 8 - € 12
Raapwerk ( dik stucwerk vanaf 1 cm )€ 18 - € 30

Nu u een redelijk inzicht heeft in de gemiddelde prijzen van stucadoorswerk is het misschien een optie om exact de kosten van uw stucadoor te achterhalen? Daar heeft de Stuc-Concurrent iets op gevonden! Online uw offerte aanvragen en binnen 2 minuten een prijs in uw mailbox ontvangen.

Op deze manier heeft u snel een inzicht wat het stucwerk bij u in uw woning kan gaan kosten en komt u niet voor aangename verassingen te staan. Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan.

Wat is stukadoorswerk?

Stukadoorswerken, ook wel stucwerk of stucen genoemd, verwijzen eigenlijk allemaal naar het aanbrengen van een dunne of dikke laag gipsmortel op muren, buitengevels of plafonds. Het doel van stukadoorswerk is dan ook ongelijke muren vlak maken door deze op de juiste manier te egaliseren.

Stukadoorswerk wordt door onze stukadoors toegepast in zowel de nieuwbouw als renovatieprojecten. De voordelen van stucwerk zijn:

 • Egale gladde afwerklaag
 • Vlakke muren en plafonds
 • Verbeteren van isolatie
 • Verbergen van oneffenheden

Het stukadoorsproces begint meestal met het voorbereiden van de ondergrond. Dit omvat het reinigen van het oppervlak, het aanbrengen van een hechtlaag en het eventueel repareren van scheuren, gaten of andere beschadigingen.

Vervolgens wordt de gipsmortel of pleister met een troffel of spaan op de muur aangebracht en gladgestreken om een gelijkmatige en strakke afwerking te bereiken. Afhankelijk van de gewenste textuur of afwerking kan het stukadoorswerk worden geschuurd, gepolijst of op andere manieren worden behandeld.

Stucadoorswerk: uitvlakken muren
Stucadoorswerk: uitvlakken muren

Stucen nieuwbouw

Bent u van plan om een nieuwbouwwoning te kopen in Amsterdam, Utrecht, Almere of Rotterdam? Dan heeft u een stukadoor nodig die de opgeleverde behangklare muren voorziet van een laagje stucwerk. Maar wat kost het laten stucen van een nieuwgebouwde woning per vierkante meter? De stucwerk prijzen liggen voor nieuwbouwwoningen een stuk lager dan bijvoorbeeld een rijtjes huis. Waarom dit komt?

Omdat de laagdikte van het te stucen oppervlakte in een nieuwbouwhuis vele malen dunner is dan een oudere klus woning. In een nieuwbouwwoning wordt er een filmlaag ( dunne laag stucwerk ) aangebracht over de betonmuren of de giboblokken. Met een laagje van 2 mm dikte krijgt u perfecte gladde muren om deze te schilderen of te laten spuiten met latexverf.

Wilt u exact weten wat de kosten zijn om uw nieuwbouw geheel te laten stucen door onze stukadoors? Vraag dan hier geheel vrijblijvend een online offerte aan. Na het aanvragen van de stuc offerte ontdekt u al snel onze lagen prijzen!!!!

Welke soorten stucwerk zijn er?

Er zijn verschillende manieren om uw wanden en plafonds af te werken. Dit kan met een structuur of geheel glad en strak. Glad stucwerk is momenteel erg in trek. Door glad stucwerk aan te brengen krijgt u visueel meer ruimte en een modernere look.

Er zijn dus verschillende soorten stucwerk waar u uit kunt kiezen. Welke plaatsen in een woning worden het meest voorzien van stukadoorswerk? We zullen deze is voor u op een rijtje gaan zetten.

 • Douche
 • Badkamer
 • Keuken
 • Woonkamer
 • Slaapkamer
 • Zolder

Bereken in 2 min uw prijs

Kosten stukadoor

Wat zijn de gemiddelde kosten van een stukadoor? Een stukadoor berekend zijn prijs vaak per m2. Vooral bij grotere oppervlaktes zoals een complete woonkamer of gehele woning zal de stukadoor een prijs per m2 berekenen. Mocht het zo wezen dat u maar een enkele muur te stucen heeft of u wilt de schouw in uw woonkamer opknappen dan kan de vakman ook een uurtarief in rekening brengen.

Het gemiddelde uurtarief van een stukadoor ligt tussen de 25 en 35 euro per uur exclusief materiaal. Ook zit er een groot prijsverschil tussen de stukadoor kosten voor het stucen van muren of plafonds. De kosten voor het stucen van een muur liggen lager dan de kosten voor het laten stucen van een plafond.

Stucwerk met structuur

Het aanbrengen van stucwerk met een structuur heet ook wel een sierpleister. Sierpleister word veelal aangebracht met een roestvrij stalen spaan en heeft verschillende korrel diktes.

De korrels bestaan vanaf 0,5 mm dikte tot aan 2,5 mm dikte. Het voordeel van een sierpleister is dat deze meteen op kleur kan worden aangebracht. Het nadeel ervan is dat dit wel over zeer vlakke wanden heen gestukadoord moet worden om zo een geleidelijk effect te kunnen krijgen.

Glad maken muren
Glad maken muren

Stucadoorswerk binnen en buiten

Vaak wordt aan de buitenkant van het huis ook gestukadoord. Vooral bij een nieuwbouwwoning wordt deze methode regelmatig toegepast. Als uw woning extra gesoleerd moet worden dan is het plaatsen van buiten gevelisolatie een van de beste opties om uw woning van buitenaf goed te isoleren.

Alvorens u gaat besluiten wat er moet gebeuren, vraag bijtijds advies aan bij een professionele stucadoor, iemand die weet hoe het moet, hij heeft de ervaring, en zal u advies geven over het binnen en buiten stukadoren. Bent u nieuwsgierig naar de stucadoor offerte vraag dan gratis een online offerte aan en kijkt u zelf hoe laag onze kosten zijn.

Hier vind u een verklaarbare woordenlijst met stucadoors termen. Of kijkt u eens op de pagina strijklicht , vals licht en leer hoe stukadoorswerk beoordeelt mag worden.

Bereken in 2 min uw prijs

Prijs stucen aanvragen…

Uiteraard wilt u natuurlijk weten wat het stucen van uw nieuwbouw of bestaande woonhuis gaat kosten. Wij kunnen u vertellen dat de prijzen van stucwerk bij ons zeer makkelijk te berekenen zijn. Vult u het online offerte formulier in en binnen 2 werkdagen heeft u de exacte prijs ontvangen voor al het stuc en schilderwerk van uw woning.

Wilt u graag weten wat het verschil is tussen stuccen, stuken, stukken, stuccen en stucken?

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoeveel kost stukadoorswerk?

Stucadoorswerk heeft veel verschillende vormen. Zo kan een stukadoor dik of dun stucwerk aanbrengen. Hierdoor wordt er een groot prijsverschil gecreëerd. De gemiddelde prijzen van stucadoren liggen daarom erg uit elkaar. Zo kan er voor het stukadoren van een muur 10 euro per m2 worden berekend maar kan de zelfde muur ook 25 euro per m2 kosten.

Welke soorten stukadoorswerk zijn er?

Stukadoorswerken zijn allemaal verschillende soorten van stucwerk voor zowel wand als plafond. De meest gekozen soort stucwerk is glad stucwerk. Echter is dit een van de voordeligste soorten vooral voor nieuwbouwwoningen.

Kan stucadoorswerk worden geschilderd?

Ja, stucwerk kan zeker worden geschilderd. In feite wordt stucwerk vaak geschilderd om de gewenste kleur en afwerking te bereiken. Het schilderen van stucwerk biedt de mogelijkheid om de uitstraling van de ruimte te transformeren en het stucwerk te beschermen.

Hoe lang duurt stukadoorswerk?

De duur van stukadoorswerk kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de complexiteit van de oppervlakken, het type stucwerk en de droogtijd van de gebruikte materialen. Over het algemeen kan de duur van stukadoorswerk variëren van enkele dagen tot meerdere weken.

Voor kleine projecten, zoals het stucen van een enkele kamer, kan het proces meestal binnen enkele dagen worden voltooid. Dit omvat het voorbereiden van de oppervlakken, het aanbrengen van de pleisterlaag en het laten drogen van de pleister.

Voor grotere projecten, zoals het stucen van een volledige woning of een uitgebreide renovatie, kan het langer duren, mogelijk enkele weken. Dit komt omdat er meer oppervlakken zijn om te behandelen en er mogelijk extra tijd nodig is voor reparaties, schuren, drogen en afwerkingswerkzaamheden.