Latex spuiten voor de laagste m2 prijs!

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Bent u aan het zoeken naar een latexspuiter, die uw pas gestucte muur of plafond kan voorzien van een nieuwe verflaag? Of wilt u graag weten wat latexspuiten kost, voor het laten spuiten van uw muren en plafonds, bijvoorbeeld in uw woonkamer of de slaapkamers van uw nieuwbouwwoning?

Dan kunt u kiezen om uw wanden te laten rollen of te laten latex spuiten (verfspuiten). Latex spuiten door latexspuiters bespaart u flink veel tijd en geld. Het spuiten van latex is gemiddeld 10% tot wel 20% goedkoper dan het traditioneel sauzen van de muren of de plafonds.

Wist u dat ook het stukadoren van een nieuw gebouwde woning flink prijs besparend is? De Stuc-Concurrent geeft regelmatig actie kortingen op het laten stucen van een nieuwbouwhuis.

Omdat het voor onze klanten een heerlijk idee geeft dat zij zowel het stucen als het latexspuiten onder één bedrijf kunnen onderbrengen kunnen wij prijstechnisch erg interessant zijn, om zowel het stucwerk als het latex spuiten door de Stuc-Concurrent te laten uitvoeren.

Veel van onze klanten met een nieuwbouw woning kiezen er dan ook voor om voor een all-in prijs te gaan! Stucen en verfspuiten dus..

Bereken in 2 min uw prijs

Zie hier een introductiefilmpje van hoe latex laten spuiten in een nieuwbouwwoning in zijn werk gaat. Zo heeft u goed beeld van de werkzaamheden.

Bereken in 2 min uw prijs

Sneller & mooier eindresultaat met latexspuiters!

Latex spuiten gaat ook nog eens vele malen sneller dan het ouderwetse rollen met een verfroller en kwast. Buiten deze voordelen zal de latexspuiter bij het gebruik van de Airless spuitmachine de latexverf laag dikker spuiten (aanbrengen) op de muren en de plafonds dan normaal gesproken.

Dit zal zorgen voor een zeer strak en glad eindresultaat zonder dat u strepen, banen of roller aanzetten terug zult vinden. Leest u op deze pagina alle informatie over latexspuiters, het latex spuitwerk voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw en de gemiddelde prijzen per m2 voor het spuiten van muren en plafonds. Leest u op deze pagina hoe latex spuitwerk gelijkmatig verdeeld wordt op het te spuiten oppervlakte.

Muren en plafonds goedkoop laten latexspuiten

Wanneer u een wand of plafond bijvoorbeeld met een roller gaat witten of ook wel sauzen genoemd, ziet u na afloop altijd de banen en aanzetten van de vachtroller. Bij het drogingsproces willen deze strepen niet altijd wegtrekken en is het eindresultaat van het nieuwe schilderwerk niet wat het moet zijn. Dit is bij latex spuiten zeker niet het geval!!

Latex spuiten geeft een egaal en gelijkmatig glad eindresultaat en kan ook nog eens snel worden aangebracht terwijl de kosten van latex spuitwerk per m2 niet eens zo hoog zijn. Hoe groter het oppervlakte is, des te goedkoper de m2 prijs van de latexspuiter zal worden.

Latex laten spuiten door latexspuiters is zeker aantrekkelijk als het om grotere oppervlaktes gaat vanaf 100 m2. Onder de 100 m2 is het rollen van de latexverf ook een goede optie en zal er weinig prijsverschil zitten tussen het verfspuiten of het rollen van latexverf.

Latex muurverf kan op de meeste ondergronden worden aangebracht. Denk hier eens aan:

Als de ondergronden strak en egaal zijn zoals bij pleisterwerk (glad stucen) in een nieuwbouwwoning dan zal na het spuiten van de latexverf geen structuur zichtbaar zijn en is het eindresultaat strakker dan strak! Mooie gladde muren of plafonds dus!

Latex spuiten
Latexspuiter muren aan het spuiten met verf

Verfspuiten in plaats van rollen

Latex spuiten: Als uw wanden en plafonds afgewerkt zijn, kunnen onze latexspuiters uw muren en plafonds in de kleur latexspuiten die u maar wilt.

De meest gekozen kleur door onze klanten is wit en Rall 9010. Latex spuitwerk is een kwalitatief goed en goedkoop alternatief in plaats van traditionele schilderwerk dat vaak bij muren verven wordt toegepast. Door middel van een airless verfspuit wordt de muurverf op een druk van 120 tot aan 180 bar gebracht.

Door de hoge druk verneveld de latexverf over de ondergrond en laat zo een streeploos resultaat achter. Spuiten kan in elke gewenste kleur per ruimte in uw woning, met een superstrak en streeploos eindresultaat. Een investering die u niet alleen veel tijd oplevert, maar ook prachtige streep loze wanden of plafonds. Kortom: wij zorgen voor een super strak eindresultaat waar u jaren plezier van heeft!

Waar kan latex spuiten worden toegepast?

Verfspuitwerk kan overal worden toegepast zowel in een nieuwbouwwoning als een bestaande oudere woning. Voor het goedkoop afwerken van de muren in een nieuwbouwwoning is het na een dun stuclaagje aan laten brengen de ideale oplossing om snel en voordelig uit te zijn.

Houdt u er wel rekening mee dat een nieuwbouwwoning behangklaar wordt opgeleverd en deze niet direct van een verflaag (latexverf spuitwerk) kan worden voorzien. Hiervoor zal de stukadoor eerst een dunpleisterlaag aan moeten brengen zodat de muren sausklaar zijn.

Waar wij het meeste latexspuitwerk toepassen laten we u hier beneden zien, vaak zijn dit gebouwen met een grote oppervlakte.

 • Nieuwbouwwoning
 • Renovatiewoning / Klushuis
 • Kantoorpanden

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost latex spuitwerk per m2?

Omdat er veel goedkope vierkante meter aanbiedingen zijn op internet op de vraag “Wat is de prijs van latex spuiten” natuurlijk erg lastig te beantwoorden.

Zo worden er al aanbiedingen gedaan van 3,50 euro per m2! Dit is uiteraard onmogelijk en zijn trucjes om u als klant te werven. Bij dit soort goedkope aanbiedingen worden de muren en de plafonds maar één keer gespoten en zullen beschadigingen niet worden nagekeken.

Een latexspuiter (een goede dan) zal altijd eerst alle beschadigingen uit de oppervlakte van de muren en de plafonds repareren. Hierna zal de latexspuiter de eerste laag latexverf aanbrengen en nogmaals alles controleren om vervolgens zijn tweede laag latex aan te brengen.

Trap er dus niet in in de prijzen van vanaf 3,50 want voor een goede kwaliteit (dat altijd een 2 lagen systeem is ) zijn deze goedkope prijzen onmogelijk!!!!

De normale prijzen van latex spuiten variëren tussen de 6,- euro en de 12,- euro per m2. Afhankelijk van welke soort merk latex er wordt gebruikt. Merken zoals Sigma, Sikkens, Wijzonol en Farrow and Ball zijn latex verven die erg duur op de markt zijn. Als u daarvoor kiest zal de m2 prijs uiteraard oplopen.

Latexspuitwerk incl afplakken Gemiddelde m2 prijs Lagen
Latex spuiten (Kleur wit)€ 8,-2 lagen latex
Latex spuiten  (Kleuren)Vanaf € 12,-2 lagen latex

Zoals u kunt zien is latex laten spuiten in de kleur wit de meest voordelige soort. Omdat bij het spuiten van kleuren erg veel afplakwerk gedaan moet worden zal de kostprijs oplopen.

Voordelen latexspuiten

Latex spuiten van de wanden of plafonds zorgt ervoor dat het eindresultaat veel gladder zal zijn dan het ouderwetse rollen van de verf. Door de dikte van de spuitlaag dekken de muren en plafonds vaak in één of twee keer en heeft u meteen het eindresultaat dat u wenst.

Om het werk nog eens vlotter te laten verlopen is er sprake van een grotere spuitstraal waardoor de latexspuiter nu nog sneller kan werken. Overigens zijn er ontzettend veel kleuren beschikbaar. Op deze manier kunt u dus een kleur uitkiezen die precies bij uw interieur past, maar vergeet de kosten spuitwerk niet !

Niet meer dagenlang op een ladder met een roller uw plafond een kleurtje geven om er na een week achter te komen dat er overal strepen en banen te zien zijn in uw nieuwe schilderwerk? We zullen de voordelen van latexspuiten onder elkaar zetten:

 • Geen strepen aanzetten of banen te zien
 • Altijd een egaal oppervlakte
 • Goedkoop en snel
 • Gratis een prijsopgave
 • Dekkend eindresultaat
 • Weinig rommel
Verfspuiten van de muren
Verfspuiten van de muren

Nieuwbouwwoningen spuiten

In een nieuwbouwwoning, of deze nu in Amsterdam, Almere, Utrecht of Rotterdam wordt gebouwd, zullen in de meeste gevallen de muren behangklaar zijn opgeleverd. Dit wil helaas niet zeggen dat hier direct een verspuitbare latexverf over aangebracht kan worden. De wanden zullen eerst moeten worden voorzien van een dunne laag stucwerk ook wel filmwerk of het dunpleisteren van de muren genoemd.

Door het dun laten stucen van de betonwanden zullen alle oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Na het stucen van de muren in een nieuwbouwwoning kan een latexspuiter zijn latexverf aanbrengen met de airless verfspuit, om zo tot een prachtig eindresultaat te kunnen komen. Lees hier alles over het laten stucen van een nieuwbouwwoning op deze pagina.

Kleur mogelijkheden latex spuiten

Uiteraard kunt u kiezen voor allerlei soorten kleuren. Echter is het wel zo bij het spuiten van latexverf hoe meer kleuren u kiest hoe duurder en langer het project gaat worden. Ook zijn er genoeg keuzemogelijkheden in glansgraden. Zo kunt u kiezen voor:

 • Matte latex
 • Zijdeglans latex
 • Hoogglans latex

Wij adviseren onze klanten de muren en plafonds altijd met een matte latexverf te laten spuiten door onze latexspuiters. Waarom mat? Matte latexverf geeft een rustiger eindresultaat dan een latex met glans. Buiten dit is glanzende latexverf erg vervelend met strijklicht op uw muren.

Tegenwoordig zijn de gematteerde latex verven ook zeer goed schoon te maken mocht u de muren of plafonds willen afnemen met een doek.

De uiteindelijke kleurkeuze van de muurverf maakt u als klant natuurlijk zelf. Wij brengen de latexverf aan met de kleur die u wilt. Omdat het spuiten van verschillende kleuren veel tijd in beslag neemt moet u wel denken aan de extra kosten en werkzaamheden die een latexspuiter zal moeten doen. Denk hierbij aan:

 • Extra afplakken
 • Airless spuit vaker spoelen ( schoonmaken )
 • Meerdere malen terug komen op de spuitklus

Door de extra werkzaamheden zal de m2 prijs van latexspuiten met 20% toenemen. Niet alleen het toevoegen van de kleurpigmenten maar ook de extra tijd die de latexspuiter kwijt is aan het afplakken moet worden berekend.

Prijzen per m2 verfspuiten

De gemiddelde prijzen van het latexspuitwerk willen per m2 een aardige variatie geven. Zo rekent de ene latex spuiter 4 euro per m2 terwijl de ander 12 euro per m2 rekent voor dezelfde oppervlakte.

We zullen u uitleggen waardoor er zoveel prijsverschil kan ontstaan. Allereerst hebben we te maken met, welke kwaliteit latexverf wordt er gebuikt? Is dit een bus van 10 liter van de Sigma of wordt er 10 liter verf gebruikt van de Praxis?

Een gemiddelde goede kwaliteit latexverf kost voor 10 liter 80,- euro inclusief de btw. Deze verf is goed schoon te maken en heeft een redelijke kwaliteit.

We begrijpen dat u graag wilt weten wat het spuiten van uw woning gaat kosten. Als u geheel vrijblijvend ons offerte formulier invult kunt u binnen enkele minuten de juiste prijsindicatie ontvangen in uw mailbox.

Meest gestelde vragen over latexspuiten (FAQ)

Latex spuiten is een techniek waarbij verf, meestal latexverf, met behulp van een spuitapparaat gelijkmatig op muren, plafonds of andere oppervlakken wordt aangebracht. Het resulteert in een snelle en efficiënte manier om grote oppervlakken te voorzien van een verflaag zonder dat er strepen of banen ontstaan.

Het spuiten van muren met latexverf is een stuk goedkoper dan het laten rollen van uw muren. U kunt rekening houden met een prijs die tussen de 8,- en 12 euro per m2 ligt voor de kleur wit. Wilt u diverse kleuren laten spuiten dan zal de vierkante meter prijs oplopen. Dit omdat het laten spuiten in meerdere kleuren, veel afplakwerk vereist. Dit komt door de verneveling van het spuitwerk.

Ja, latex spuiten is een veelgebruikte techniek die ook kan worden toegepast in een nieuwbouwwoning. Het is een efficiënte en snelle manier om grote oppervlakken van muren en plafonds te voorzien van een verflaag. Er zijn echter enkele overwegingen en stappen die moeten worden genomen bij het latex spuiten in een nieuwbouwwoning:

 1. Droogtijd: Nieuwbouwwoningen hebben vaak nog vocht in de muren en plafonds als gevolg van het bouwproces. Het is belangrijk om te wachten tot het vocht volledig is uitgetrokken voordat het latex spuiten plaatsvindt. Dit kan variëren, afhankelijk van factoren zoals het klimaat, de bouwmaterialen en de ventilatie van de woning. Het is raadzaam om de aanbevelingen van de bouwer of een professionele schilder te volgen met betrekking tot de juiste droogtijd.

 2. Voorbereiding: Zoals bij elke schilderklus is een goede voorbereiding van essentieel belang. Het is belangrijk om de oppervlakken goed schoon te maken, eventuele gaten of scheuren te repareren en de ruimte af te plakken om spatten op andere oppervlakken te voorkomen. Ook is het verstandig om de ruimte goed te ventileren tijdens en na het schilderproces.

 3. Kwaliteit van de ondergrond: Nieuwbouwwoningen kunnen verschillende soorten ondergronden hebben, zoals gipsplaat, beton of behangklaar pleisterwerk. Het is belangrijk om de geschikte primer te gebruiken die geschikt is voor de specifieke ondergrond om een goede hechting van de verf te waarborgen.

Het is mogelijk om latexspuitwerk bij te werken. Het bijwerken van latexspuitwerk kan nodig zijn als er na verloop van tijd beschadigingen, vlekken of veranderingen in de kleur zijn ontstaan. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om latexspuitwerk bij te werken:

 1. Voorbereiding: Bereid het gebied voor door randen af te plakken en de omgeving te beschermen tegen verfspatten. Als er beschadigingen zijn, zoals deuken of scheuren, vul ze dan op met een geschikt vulmiddel en schuur ze glad.

 2. Latex spuiten: Gebruik een verfspuitapparaat om de nieuwe verflaag op het bij te werken gebied aan te brengen. Zorg ervoor dat je de spuitapparatuur goed instelt volgens de aanbevelingen van de fabrikant en volg de juiste techniek om een gelijkmatige verflaag te krijgen. Werk in dunne lagen en laat elke laag volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

 3. Afwerking: Nadat de verf volledig is opgedroogd, controleer je het bijgewerkte gebied op consistentie met de rest van het oppervlak. Als er nog kleine kleurverschillen zijn, kun je proberen ze te egaliseren door de verf in lichtere lagen aan te brengen.

Latex spuiten biedt verschillende voordelen, waaronder een snelle applicatie waardoor grote oppervlakken snel kunnen worden geverfd. Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de verf zonder zichtbare strepen of kwaststreken. Het kan ook tijd besparen in vergelijking met handmatig rollen of kwasten.

Latex spuiten kan worden toegepast op verschillende oppervlakken, zoals muren, plafonds van stucwerk of oudere bestaande verflagen. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, afhankelijk van de geschiktheid van de gebruikte verf en de omstandigheden.

Latex spuiten is met name geschikt voor latexverf, maar kan ook worden gebruikt met andere soorten verf, zoals acrylverf. Het is belangrijk om de compatibiliteit van de verf met de spuitapparatuur te controleren en de juiste verdunning en instellingen toe te passen voor een optimaal resultaat.

Ja, voorafgaand aan het latex spuiten is het belangrijk om de ruimte goed voor te bereiden. Dit kan het afplakken van randen, het verwijderen van meubels of het beschermen van vloeren en andere oppervlakken omvat. Het is ook raadzaam om eventuele gaten, scheuren of oneffenheden in de ondergrond te repareren voordat de verf wordt aangebracht.

Hoewel latex spuiten een doe-het-zelfoptie kan zijn, wordt het vaak aanbevolen om een professionele schilder of stukadoor in te huren. Een ervaren schilder of stukadoor heeft de kennis, ervaring en het juiste materiaal om een hoogwaardig resultaat te bereiken. Ze kunnen ook advies geven over kleurkeuzes, oppervlaktevoorbereiding en andere aspecten van het schilderproces.

Dit zijn slechts enkele van de veelgestelde vragen over latex spuiten. Het is altijd raadzaam om specifieke vragen en zorgen te bespreken met een professionele schilder of stukadoor om het beste advies te krijgen op basis van jouw specifieke situatie.