• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Latex spuiten | De m2 prijs en de voordelen in 2024

Bent u op zoek naar een ervaren latexspuiter die uw pas gestucte muren of plafonds van een prachtige nieuwe verflaag kan voorzien? Of wilt u graag weten wat latex spuiten per m2 kost, bijvoorbeeld voor uw woonkamer of de slaapkamers in uw nieuwbouwwoning.

U heeft de keuze tussen het traditioneel rollen van wanden of het professioneel laten latex spuiten (verfspuiten). Het latex spuiten door gespecialiseerde latexspuiters bespaart niet alleen aanzienlijk veel tijd, maar ook op de kosten.

Latex verfspuiten blijkt gemiddeld 15% tot 25% voordeliger te zijn dan het traditioneel sauzen van muren of plafonds.

Wat is latexverf spuiten?

Latex spuiten is een geavanceerde techniek voor het aanbrengen van latex muurverf, uitgevoerd met een airless of air-assisted spuitapparaat. Deze methode zorgt voor een uniforme dekking van verf op zowel wanden als plafonds. Het is een snelle, efficiënte benadering voor het verkrijgen van een naadloos gesausd oppervlak.

Bereken in 2 min uw prijs

Zie hier een introductiefilmpje van hoe latex laten spuiten in een nieuwbouwwoning in zijn werk gaat. Zo heeft u goed beeld van de verfspuitwerkzaamheden.

Bereken in 2 min uw prijs

Sneller & mooier eindresultaat met een latexspuiter

Latex spuiten biedt niet alleen aanzienlijke tijdsbesparingen ten opzichte van traditioneel rollen met een verfroller en kwast, maar het gebruik van een Airless spuitmachine door de latexspuiter maakt ook een dikkere applicatie van latexverf mogelijk op de muren en plafonds dan gebruikelijk.

Deze methode resulteert in een uiterst strak en naadloos eindresultaat, vrij van strepen, banen, of roller aanzetten. Ontdek op deze pagina uitgebreide informatie over latexspuiters, de toepassing van latex spuitwerk in zowel nieuwbouw als bestaande bouw, en de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het spuiten van muren en plafonds.

Leest u op deze pagina hoe latex spuitwerk gelijkmatig verdeeld wordt op het te spuiten oppervlakte.

Muren en plafonds goedkoop laten latex verfspuiten

Wanneer u ervoor kiest om een wand of plafond met een verfroller te witten, ziet u vaak naderhand de duidelijke banen en aanzetten van de roller. Deze strepen willen tijdens het drogingsproces niet altijd verdwijnen, waardoor het eindresultaat van het schilderwerk niet het gewenste niveau bereikt. Bij het gebruik van latex spuiten doet zich dit probleem zeker niet voor!

Latex spuiten leidt tot een egaal en gelijkmatig glad eindresultaat, en dit kan bovendien snel worden bereikt tegen een betaalbare prijs per vierkante meter. Hoe groter het oppervlak, des te voordeliger wordt de m2-prijs van de latexspuiter.

Het laten spuiten van latex door professionele latexspuiters is met name aantrekkelijk voor grotere oppervlaktes, vanaf 100 m2. Voor oppervlaktes onder de 100 m2 is het met de hand aanbrengen van latexverf ook een goede optie, waarbij het prijsverschil tussen verfspuiten en rollen minimaal zal zijn.

Latex muurverf is geschikt voor de meeste ondergronden, waaronder:

Wanneer de ondergronden strak en egaal zijn, zoals bij pleisterwerk (glad stucen) in een nieuwbouwwoning, zal na het spuiten van de latexverf geen enkele structuur zichtbaar zijn, resulterend in een uitzonderlijk strak eindresultaat. Kortom, prachtig gladde muren of plafonds!

Latex spuiten

Verfspuiten in plaats van rollen (sauzen)

Latex spuiten: Nadat uw wanden en plafonds zijn afgewerkt, nemen onze ervaren latexspuiters het stokje over om uw muren en plafonds te voorzien van de gewenste kleur latex.

De favoriete kleur onder onze klanten is veelal wit, met RAL 9010 als populaire keuze. Latex spuitwerk vormt een hoogwaardig en kostenefficiënt alternatief voor traditioneel schilderwerk, dat vaak wordt toegepast bij het verven van muren. Met behulp van een airless verfspuit wordt de muurverf onder een druk van 120 tot 180 bar aangebracht.

De hoge druk zorgt ervoor dat de latexverf fijn verneveld wordt over de ondergrond, wat resulteert in een streeploos eindresultaat. Het spuiten is mogelijk in elke gewenste kleur per ruimte in uw woning, met een superstrakke en streeploze afwerking. Het is een investering die niet alleen veel tijd bespaart, maar ook resulteert in prachtig afgewerkte wanden of plafonds zonder strepen.

Kortom: wij garanderen een super strak eindresultaat waar u jarenlang plezier van zult hebben!

Waar kan latex spuiten worden toegepast?

Verfspuitwerk kan zowel in een nieuwbouwwoning als in een bestaande, oudere woning worden toegepast. Voor een kostenefficiënte afwerking van muren in een nieuwbouwwoning is het ideaal om, na het aanbrengen van een dun glad stuclaagje, snel en voordelig te werken met verfspuitwerk.

Belangrijk om te weten is dat nieuwbouwwoningen vaak behangklaar worden opgeleverd en niet direct van een verflaag (latexverf spuitwerk) kunnen worden voorzien. De stukadoor moet eerst een dunne pleisterlaag aanbrengen om de muren sausklaar te maken.

Hieronder laten we zien waar we het meeste latexspuitwerk toepassen, vaak bij gebouwen met een groot oppervlak.

 • Nieuwbouwwoning
 • Renovatiewoning / Klushuis
 • Kantoorpanden

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost latex spuitwerk per m2?

De prijzen per m² voor het laten latex spuiten van je muren of plafonds liggen gemiddeld tussen de 9,- euro en de 12,- euro per vierkante meter. De prijs wordt erg afhankelijk van hoeveelheid kleuren die u kiest. 

Aangezien er op internet veel goedkope offerte aanbiedingen zijn voor vierkante meters en de vraag "Wat is de prijs van latex spuiten per m2?" moeilijk te beantwoorden is. Er worden al aanbiedingen gedaan vanaf 3,50 euro per m2! Dit is uiteraard onrealistisch en bedoeld als lokkertje om klanten te werven.

Bij dergelijke goedkope aanbiedingen worden de muren en plafonds vaak slechts één keer gespoten, zonder grondige controle op beschadigingen.

Een ervaren latexspuiter zal altijd eerst alle beschadigingen aan de oppervlakte van muren en plafonds repareren. Hierna brengt de latexspuiter de eerste laag latexverf aan, voert opnieuw een grondige controle uit en brengt vervolgens de tweede laag latex aan.

Laat u dus niet verleiden door prijzen vanaf 3,50 euro, want voor een goede kwaliteit (altijd een 2-lagensysteem) zijn dergelijke goedkope prijzen onrealistisch!!!!

Gemiddelde m2 prijzen in 2024

De gemiddelde offerte prijzen voor latex spuiten in 2024 variëren tussen de 9,- euro en 14,- euro per m2, afhankelijk van het gebruikte merk latex. Merken zoals Sigma, Sikkens, Wijzonol en Farrow and Ball zijn latexverven die aan de prijzige kant zijn. Als u voor deze merken kiest, zal de m2-prijs uiteraard hoger uitvallen.

Wat zijn de exacte kosten?

De kosten van uw schilderproject worden bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte van het te bespuiten oppervlak, de gewenste kleur van de latexverf, en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Een groter oppervlak resulteert vaak in een lagere prijs per vierkante meter. Hieronder bieden we een gedetailleerd overzicht van de tarieven, waarbij zowel btw, materialen als arbeidskosten inbegrepen zijn.

Hieronder vindt u onze kostentabel, inclusief de prijzen per vierkante meter:

 

Dienst stukadoor Prijs per eenheid
Latex spuitwerk Wit -Ral 9016- Ral 9010- Ral 9001 9,- tot aan 11,- euro/m2
Latex spuitwerk Wit- Ral 9016- Ral 9010- Ral 9001 9,- tot 12,- euro/m2
Latex spuiten Wit, Ral 9016, Ral 9010- Ral 9001 13,- tot 14,- euro/m2
(Extra kosten) Latex spuiten wanden in kleur14,- tot 17,- euro/m2
Latex spuitwerk bedrijfshallen of bedrijfspanden7,-  tot 8,- euro/m2
Collectief latex spuiten voor meerdere nieuwbouwwoningenNeem contact op met ons kantoor voor de prijzen!

Zoals u kunt zien is latex laten spuiten in de kleur wit de meest voordelige soort. Omdat bij het spuiten van kleuren erg veel afplakwerk gedaan moet worden zal de kostprijs oplopen.

Wat zijn de voordelen van latexspuiten?

Het aanbrengen van latexverf op wanden of plafonds zorgt voor een aanzienlijk gladder eindresultaat dan het traditionele rollen van verf. Dankzij de dikte van de spuitlaag biedt dit proces vaak volledige dekking in slechts één of twee lagen, waardoor u direct het gewenste resultaat bereikt.

Om de efficiëntie verder te vergroten, wordt er gebruik gemaakt van een bredere spuitstraal, waardoor de latexspuiter nog sneller kan werken. Bovendien is er een uitgebreide keuze aan kleuren beschikbaar, zodat u een tint kunt kiezen die perfect bij uw interieur past. Vergeet echter niet de kosten van het spuitwerk!

Geen langdurig gedoe meer met een verfroller op een ladder om uw plafond te schilderen, om vervolgens na een week te ontdekken dat er overal strepen en banen in uw nieuwe schilderwerk zichtbaar zijn. Hier zijn de voordelen van latexspuiten op een rij:

 • Geen zichtbare strepen, aanzetten of banen
 • Altijd een egaal oppervlak
 • Voordelig en snel
 • Gratis prijsopgave
 • Dekkend eindresultaat
 • Minimale rommel
Verfspuiten van de muren

Nieuwbouwwoning laten spuiten met latexverf

In een nieuwbouwwoning, of deze nu verrijst in Amsterdam, Almere, Utrecht of Rotterdam, worden de muren doorgaans behangklaar opgeleverd. Echter, dit betekent niet automatisch dat deze direct geschikt zijn voor het aanbrengen van verspuitbare latexverf. De wanden dienen eerst te worden voorzien van een dunne laag stucwerk, ook wel bekend als filmwerk of het dunpleisteren van de muren.

oor het toepassen van dun stucwerk op de betonnen wanden verdwijnen alle oneffenheden als sneeuw voor de zon. Na het stucen van de muren in een nieuwbouwwoning kan een latexspuiter met behulp van een airless verfspuit zijn latexverf aanbrengen, resulterend in een prachtig eindresultaat. Lees op deze pagina alles over het laten stucen van een nieuwbouwwoning.

Kleur mogelijkheden van latex spuiten

Uiteraard heeft u de vrijheid om te kiezen uit een scala van kleuren. Echter, bij het spuiten van latexverf geldt dat hoe meer kleuren u kiest, hoe hoger de kosten en tijdsinvestering voor het project zullen zijn. Daarnaast zijn er diverse opties beschikbaar wat betreft glansgraden, waaronder:

 • Matte latex
 • Zijdeglans latex
 • Hoogglans latex

Ons advies aan klanten is om te opteren voor het spuiten van muren en plafonds met matte latexverf, verzorgd door onze ervaren latexspuiters. Waarom matte verf? Matte latexverf biedt een rustiger eindresultaat dan verf met glans. Bovendien kan glanzende latexverf hinderlijk zijn bij strijklicht op uw muren.

Tegenwoordig zijn matte latex verven ook uitstekend schoon te maken, mocht u besluiten de muren of plafonds af te nemen met een doek.

Uiteraard bepaalt u als klant zelf de uiteindelijke kleurkeuze van de muurverf. Wij brengen de latexverf aan in de door u gewenste kleur. Het is echter belangrijk te beseffen dat het spuiten van verschillende kleuren aanzienlijk meer tijd en moeite vergt, wat leidt tot extra kosten en werkzaamheden voor de latexspuiter. Denk hierbij aan:

 • Extra afplakwerkzaamheden
 • Vaker spoelen van de airless spuit (schoonmaken)
 • Meerdere bezoeken aan het spuitproject
Vanwege deze extra inspanningen zal de vierkante meter prijs voor het latexspuiten met 20% toenemen. Dit omvat niet alleen de kosten voor de kleurpigmenten, maar ook de extra tijd die de latexspuiter besteedt aan afplakken.

Prijzen per m2 verfspuiten met latex

De prijzen voor latexspuitwerk kunnen aanzienlijk variëren, waarbij sommige latexspuiters 4 euro per vierkante meter hanteren, terwijl anderen 12 euro per vierkante meter vragen voor hetzelfde oppervlak. Over het algemeen ligt de standaardprijs voor het laten spuiten van latex rond de 10 euro per vierkante meter.

Om het prijsverschil te verklaren, spelen verschillende factoren een rol. Allereerst wordt gekeken naar de kwaliteit van de gebruikte latexverf. Wordt er bijvoorbeeld een emmer van 10 liter van het merk Sigma gebruikt, of wordt er gekozen voor 10 liter verf van de Praxis?

Een emmer met hoogwaardige latexverf van gemiddelde kwaliteit kost ongeveer 80 euro voor 10 liter, inclusief btw. Deze verf is goed schoon te maken en biedt een redelijke kwaliteit.

We begrijpen dat u graag wilt weten wat de kosten zullen zijn voor het spuiten van uw woning. Door ons vrijblijvende offerteformulier in te vullen, ontvangt u binnen enkele minuten een nauwkeurige prijsindicatie in uw mailbox

Meest gestelde vragen over latexspuiten (FAQ)

Wat is latex spuiten precies?

Latex spuiten is een techniek waarbij verf, meestal latexverf, met behulp van een spuitapparaat gelijkmatig op muren, plafonds of andere oppervlakken wordt aangebracht. Het resulteert in een snelle en efficiënte manier om grote oppervlakken te voorzien van een verflaag zonder dat er strepen of banen ontstaan.

Wat kost het om mijn muren te laten spuiten met latex verf per m2?

Het spuiten van muren met latexverf is een stuk goedkoper dan het laten rollen van uw muren. U kunt rekening houden met een prijs die tussen de 8,- en 12 euro per m2 ligt voor de kleur wit. Wilt u diverse kleuren laten spuiten dan zal de vierkante meter prijs oplopen. Dit omdat het laten spuiten in meerdere kleuren, veel afplakwerk vereist. Dit komt door de verneveling van het spuitwerk.

Kan je latex spuiten in een nieuwbouwwoning?

Ja, latex spuiten is een veelgebruikte techniek die ook kan worden toegepast in een nieuwbouwwoning. Het is een efficiënte en snelle manier om grote oppervlakken van muren en plafonds te voorzien van een verflaag. Er zijn echter enkele overwegingen en stappen die moeten worden genomen bij het latex spuiten in een nieuwbouwwoning:

 1. Droogtijd: Nieuwbouwwoningen hebben vaak nog vocht in de muren en plafonds als gevolg van het bouwproces. Het is belangrijk om te wachten tot het vocht volledig is uitgetrokken voordat het latex spuiten plaatsvindt. Dit kan variëren, afhankelijk van factoren zoals het klimaat, de bouwmaterialen en de ventilatie van de woning. Het is raadzaam om de aanbevelingen van de bouwer of een professionele schilder te volgen met betrekking tot de juiste droogtijd.

 2. Voorbereiding: Zoals bij elke schilderklus is een goede voorbereiding van essentieel belang. Het is belangrijk om de oppervlakken goed schoon te maken, eventuele gaten of scheuren te repareren en de ruimte af te plakken om spatten op andere oppervlakken te voorkomen. Ook is het verstandig om de ruimte goed te ventileren tijdens en na het schilderproces.

 3. Kwaliteit van de ondergrond: Nieuwbouwwoningen kunnen verschillende soorten ondergronden hebben, zoals gipsplaat, beton of behangklaar pleisterwerk. Het is belangrijk om de geschikte primer te gebruiken die geschikt is voor de specifieke ondergrond om een goede hechting van de verf te waarborgen.

Kunt je latex spuitwerk bijwerken?

Het is mogelijk om latexspuitwerk bij te werken. Het bijwerken van latexspuitwerk kan nodig zijn als er na verloop van tijd beschadigingen, vlekken of veranderingen in de kleur zijn ontstaan. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om latexspuitwerk bij te werken:

 1. Voorbereiding: Bereid het gebied voor door randen af te plakken en de omgeving te beschermen tegen verfspatten. Als er beschadigingen zijn, zoals deuken of scheuren, vul ze dan op met een geschikt vulmiddel en schuur ze glad.

 2. Latex spuiten: Gebruik een verfspuitapparaat om de nieuwe verflaag op het bij te werken gebied aan te brengen. Zorg ervoor dat je de spuitapparatuur goed instelt volgens de aanbevelingen van de fabrikant en volg de juiste techniek om een gelijkmatige verflaag te krijgen. Werk in dunne lagen en laat elke laag volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

 3. Afwerking: Nadat de verf volledig is opgedroogd, controleer je het bijgewerkte gebied op consistentie met de rest van het oppervlak. Als er nog kleine kleurverschillen zijn, kun je proberen ze te egaliseren door de verf in lichtere lagen aan te brengen.

Wat zijn de voordelen van latex spuiten?

Latex spuiten biedt verschillende voordelen, waaronder een snelle applicatie waardoor grote oppervlakken snel kunnen worden geverfd. Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de verf zonder zichtbare strepen of kwaststreken. Het kan ook tijd besparen in vergelijking met handmatig rollen of kwasten.

Welke oppervlakken kunnen met latex worden gespoten?

Latex spuiten kan worden toegepast op verschillende oppervlakken, zoals muren, plafonds van stucwerk of oudere bestaande verflagen. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, afhankelijk van de geschiktheid van de gebruikte verf en de omstandigheden.

Is latex spuiten geschikt voor alle verftypes?

Latex spuiten is met name geschikt voor latexverf, maar kan ook worden gebruikt met andere soorten verf, zoals acrylverf. Het is belangrijk om de compatibiliteit van de verf met de spuitapparatuur te controleren en de juiste verdunning en instellingen toe te passen voor een optimaal resultaat.

Moet ik de ruimte voorbereiden voordat er latex wordt gespoten?

Ja, voorafgaand aan het latex spuiten is het belangrijk om de ruimte goed voor te bereiden. Dit kan het afplakken van randen, het verwijderen van meubels of het beschermen van vloeren en andere oppervlakken omvat. Het is ook raadzaam om eventuele gaten, scheuren of oneffenheden in de ondergrond te repareren voordat de verf wordt aangebracht.

Moet ik een professionele schilder inhuren voor latex spuiten?

Hoewel latex spuiten een doe-het-zelfoptie kan zijn, wordt het vaak aanbevolen om een professionele schilder of stukadoor in te huren. Een ervaren schilder of stukadoor heeft de kennis, ervaring en het juiste materiaal om een hoogwaardig resultaat te bereiken. Ze kunnen ook advies geven over kleurkeuzes, oppervlaktevoorbereiding en andere aspecten van het schilderproces.

Dit zijn slechts enkele van de veelgestelde vragen over latex spuiten. Het is altijd raadzaam om specifieke vragen en zorgen te bespreken met een professionele schilder of stukadoor om het beste advies te krijgen op basis van jouw specifieke situatie.

Waarom zou ik latex spuiten?

Een van de grootste voordelen van latex spuiten is de snelheid. Buiten dit wordt het oppervlakte gelijkmatig gespoten zodat er geen strepen of banen ontstaan. De m2 prijs is een stuk lager dan het aanbrengen van verf met een roller.

Hoe lang duurt het voordat latex droog is na het spuiten?

De droogtijd van latexverf na het spuiten varieert, maar meestal is het oppervlak na 24 uur droog. Volledige uitharding kan enkele weken duren.

Kan latex over bestaande verf worden gespoten?

Ja, latex kan over bestaande verf worden gespoten. Het is belangrijk dat de ondergrond schoon en glad is voor een optimale hechting.

Hoe kan ik de juiste latexspuiter kiezen?

Selecteer een latexspuiter op basis van ervaring, referenties en prijs. Vraag om offertes en lees beoordelingen om een weloverwogen keuze te maken.

Waarom kiezen voor latex spuiten in plaats van rollen?

Latex spuiten is efficiënter en vaak voordeliger dan traditioneel rollen. Het zorgt voor een gelijkmatige dekking, bespaart tijd en geeft een strak resultaat zonder strepen.