Stuc spuitwerk kan zowel op uw muren als plafonds worden aangebracht door een stukadoor. Vooral in een nieuwbouwwoning wordt deze soort stucwerk gebruikt om dunpleister werk uit te voeren.

Het spuiten van stucwerk is per vierkante meter een stuk voordeliger dan traditioneel stucen met de hand. Echter is het eindresultaat exact het zelfde.

Zo kunnen de behangklare of sausklare muren in uw net opgeleverde nieuwbouwhuis met dunpleister, spackspuitwerk of latexverf worden afgewerkt zodat u een schitterend strak eindresultaat krijgt.

De meeste mensen ( en is ook aan te raden ) kiezen voor glad stucwerk in een nieuwbouwwoning. Omdat het glad laten stucen van zowel muren als plafonds een van de goedkoopste en mooiste muur- en plafondafwerking van deze tijd is.

Maar wat zijn de gemiddelde kosten van dunpleister en latexverf laten spuiten? Op deze pagina geven wij u informatie over de verschillende methodes van diverse soorten muurafwerkingen met de bijbehorende prijzen per m2.

Welke soorten spuitwerk zijn er?

Als u graag uw bestaande of nieuwbouwwoning wilt laten voorzien van spuitwerk zult u eerst eens moeten achterhalen welke soort spuitwerk u wilt op uw wanden en plafonds in uw huis. Om u hiermee een handje te helpen zullen wij de meest voorkomende soorten spuit stucwerk op een rijtje voor u zetten:

  • Spackspuitwerk: Deze afwerking is geschikt voor zowel de muren als de plafonds. Snackspuiten geeft een korrelige structuur en wordt aangebracht met een spackspuit machine.
  • Latexverf spuiten: Als u  uw woning opnieuw heeft laten stucen dan zal het stucwerk moeten worden voorzien van een verflaag. Dit kan gespoten worden en geeft een schitterend eindresultaat. Latex spuiten wordt aangebracht met een airless verfspuit.
  • Dunpleister: In een nieuwbouwwoning worden de wanden vaak met dun pleisterwerk glad afgewerkt. Dun pleisteren in een nieuwbouwwoning ook wel filmen genoemd kan ook met een speciaal ontwikkelde pomp ( machine ) worden aangebracht. Uw wanden zien er het zelfde uit als bij normaal stucwerk alleen is de m2 prijs een stuk goedkoper.

Zoals u kunt lezen kunt u voor verschillende soorten stuc spuitwerk bij ons terecht, van standaard glad tot speciaal spuitwerk wij zijn van alle marken thuis.

Als u wilt weten wat het spuiten van uw woning gaat kosten. Vul dan eens geheel vrijblijvend ons offerte formulier in en binnen 2 minuten ontvangt u een prijsindicatie voor het spuitwerk in uw mailbox.

dunpleister nieuwbouw
Dunpleister nieuwbouw muren

Spuitwerk muren

Stuc spuitwerk kan zowel op muren als plafonds toegepast worden. In de prijzen per m2 zit altijd wel een beetje verschil. Spuitwerk op de wanden kan grof of fijn gespoten worden dit is geheel afhankelijk van u eigen keuze. Houd er wel rekening mee dat de muren eerst ( vlak ) behangklaar moeten worden opgeleverd voordat er met het spuitwerk op de muren begonnen kan worden.

Dit geld voor zowel spackspuiten als het airless spuiten van latexverf. We zullen u hier een indicatie geven van de kosten voor het spuiten van uw muren.

  • Spackspuiten muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 8,- euro
  • Latex spuiten muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 7,- euro
  • Dun pleisterwerk muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 10,- euro

De boven genoemde prijzen zijn inclusief het materiaal maar exclusief de btw. De hoogte van de btw is afhankelijk of u in een nieuwbouwwoning woont of in een bestaande oudere renovatiewoning.

Bij dunpleister spuitwerk in een nieuwbouwwoning wordt er 21% btw berekend en bij een bestaande woning maar 9% btw over het nieuw aan te brengen stucwerk.

Spuitwerk plafond

Ook kan spuitwerk op het plafond prima worden toegepast. Maar ook hier geld de regel dat de plafonds vlak moeten zijn zonder dat er grote beschadigingen in zitten.

Mocht dit wel het geval zijn dan zal er van te voren eerst een reparatie aan het plafond moeten plaats vinden. Zowel de muren als het plafond kunnen met spackspuitwerk aangepakt worden. Als je na een aantal jaren uw kleur wilt veranderen, dan kunnen wij een nieuwe verf spuitlaag aanbrengen. Dit heet het over sauzen van de muren of het plafond.

Een klein werk, met een gigantisch resultaat. De gemiddelde kosten voor het spuiten van uw plafond zullen wij u hieronder laten zien:

  • Spackspuiten plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 8,- euro
  • Latex spuiten plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 7,- euro
  • Dun pleisterwerk plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 15,- euro

Zoals u zelf nu kunt zien liggen de m2 prijzen voor het spuitwerk van het plafond iets hoger dan die van de muren. Omdat het spuiten van plafonds boven de stucadoor zijn macht moet uitgevoerd worden is dit een stuk zwaarder en iets tijdrovender dan hij de muren spuit.

spuitpleister-plafond
Plafond spuiten nieuwbouwwoning

Latex spuiten (verf)

Wilt u een streeploos eindresultaat op uw muren en plafonds? Dan is het laten spuiten van latex het gene wat u zoekt. Het laten spuiten van uw muren en plafonds bespaart u een hoop tijd maar ook geld.

Onze latexspuiter berekend in de meeste gevallen een prijs per vierkante meter. Afhankelijk van welk merk latex u wilt en welke kleur kan hij een totaalprijs voor uw gehele nieuwbouw of bestaande woning maken.

Wanneer u latex laat spuiten krijgt u gegarandeerd een eindresultaat zonder strepen of banen. Omdat bij het spuiten geen roller word gebruikt zullen de oppervlaktes geen aanzetten krijgen en lijken de muren wel op een biljartlaken.

Is uw woning dus toe aan een flinke opknapbeurt? Of u wilt alleen uw badkamer of keuken laten stuc spuiten? In al deze voorbeelden zal er geverfd moeten worden en is het laten spuiten een stuk voordeliger dan het inhuren van een schilder.

Kosten spuitwerk per m2

Als uw muren en plafonds wel een opknapbeurt kunnen gebruiken maar u wilt per m2 goedkoop uit wezen dan is spuitwerk het gene wat u zoekt. De prijs van stuc spuitwerk begint al vanaf 6 euro per m2 afhankelijk van welke soort spuitwerk u kiest.

Stucwerk of het stuc spuiten van de muren en plafonds worden in de meeste gevallen per m2 berekend. Als een stukadoor de prijs gaat uitreken voor het project wat gestuct moet gaan worden zal hij eerst het gehele oppervlakte berekenen.

Het aantal m2 van het oppervlakte gaat maal de prijs per m2 en zo komt de stukadoor op de eind prijs uit om u een schappelijke offerte te te kunnen sturen. Bent u nieuwsgierig geworden wat spuitwerk op uw muren exact gaat kosten?

Vraag dan nu vrijblijvend de kosten voor stucspuitwerk aan. Binnen 2 minuten heeft u de offerte op maat in uw mailbox.

Is stuc spuitwerk goedkoper dan stucen?

De kosten van stuc spuitwerk zijn altijd voordeliger dan stucen van een huis met de hand. In sommige gevallen is spuitwerk geen optie wanneer er bijvoorbeeld heel dik gestuct moet worden in een oudbouw woning of pand om zo uw muur of plafond weer vlak te krijgen.

Het machinaal aanbrengen van stucspuitwerk is altijd goedkoper dan uw wanden en plafonds te voorzien van een stuclaag die met de hand is aangebracht.

Wilt u de aankomende jaren lekker genieten van prachtige afgewerkte muren en plafonds in uw woning? Maar het liefst bent u lekker goedkoop uit per vierkante meter? Kies dan voor spuitwerk van de Stuc-Concurrent.nl

Vragen over stuc spuitwerk

Is dunpleister in een nieuwbouwwoning goedkoper dan stucen?

In een nieuwbouw huis is het voordeliger om het stucwerk te laten spuiten met een dunpleister systeem. De m2 prijs is een stuk lager dan traditioneel stucwerk. Leest u op deze pagina meer over dunpleister en de prijzen per m2 voor een nieuwbouwwoning.

Is latex spuiten goedkoper dan latex verven met een roller?

Het spuiten van latexverf is een stuk goedkoper dan het traditionele schilderen van verf met een roller. Echter heeft het laten spuiten van uw gehele woning pas voordeel als het om grotere oppervlaktes gaat. Denk aan 100m2 of 200m2.

Is stuc spuitwerk wel glad?

Het spuiten van stucwerk kan zowel dik als dun worden uitgevoerd. Beide vormen zijn glad afgewerkt en het eindresultaat is dan ook altijd glad.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓