• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Kosten spuitwerk, wat is de m2 prijs van stuc spuitwerk?

Stuc spuitwerk kan zowel op uw muren als plafonds worden aangebracht door onze stukadoor. Vooral in nieuwbouwwoningen wordt deze soort stucwerk als dunpleister gebruikt. Het laten spuiten van glad stucwerk is per vierkante meter(m2) een stuk voordeliger dan traditioneel stucwerk met de hand. 

Dit moderne alternatief voor handmatig stucen biedt aanzienlijke kostenvoordelen per vierkante meter, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het eindresultaat. Of het nu gaat om behangklare- of sausklare muren in uw pas opgeleverde nieuwbouwhuis, dunpleister, spackspuitwerk of latexverf kan worden aangebracht om een verbluffend strakke afwerking te realiseren.

De voorkeur voor nieuwbouw

In nieuwbouwwoningen geven de meeste bewoners de voorkeur aan glad stucwerk, aangezien het een van de meest kostenefficiënte en esthetisch aantrekkelijke muur- en plafondafwerkingen van deze tijd betreft.

Wij verstrekken gedetailleerde informatie over de verschillende methoden van muurafwerking, inclusief de bijbehorende spuitwerk prijs per m2 ,om u te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor uw interieur.

Lees hier meer over  glad stucwerk in een nieuwbouwwoning.

Welke soorten stuc spuitwerk zijn er?

Indien u overweegt om uw bestaande- of nieuwbouwwoning te laten voorzien van hoogwaardig spuitwerk, is het essentieel om eerst te bepalen welke variant van spuit stucwerk het meest geschikt is voor uw wanden en plafonds. Om u in dit proces te begeleiden, presenteren wij hieronder de meest gangbare soorten spuit stucwerk:

 1. Spackspuitwerk: Geschikt voor zowel muren als plafonds, levert spackspuiten een korrelige structuur op en wordt aangebracht met een geavanceerde spackspuit machine.

 2. Latexverf spuiten: Nadat uw woning gestuct is, vereist het gladde stucwerk een verflaag. Latex spuiten zorgt voor een prachtig eindresultaat en wordt aangebracht met een airless verfspuit.

 3. Dunpleister: In nieuwbouwwoningen worden wanden vaak met dun pleisterwerk strak afgewerkt, ook wel bekend als filmen. Dit kan efficiënt worden aangebracht met een speciaal ontwikkelde pomp (machine), waardoor de wanden dezelfde uitstraling behouden als bij traditioneel stucwerk, maar met een aanzienlijk voordeligere prijs per vierkante meter.

Bij ons kunt u terecht voor diverse soorten stuc spuitwerk, van standaard glad tot speciaal spuitwerk. Wij beheersen alle facetten van het vak. Wilt u weten wat de kosten zijn voor het spuiten van uw woning?

Vul dan geheel vrijblijvend ons stukadoor offerte formulier in, en binnen 2 minuten ontvangt u een indicatie van de spuitwerk prijs in uw mailbox. Maak van uw interieur een verfijnd kunstwerk met ons hoogwaardige spuitwerk.

Kosten spuitwerk

Spuitwerk voor gladde muren

Stuc spuitwerk, een verfijnde techniek die zowel op muren als plafonds kan worden toegepast, vertoont enige variatie in prijzen per vierkante meter. Spuitwerk op muren kan zowel grof als fijn worden gespoten, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de muren eerst behangklaar (vlak) moeten zijn voordat het spuitwerk kan worden aangebracht.

Deze vereiste geldt zowel voor spackspuiten als voor het airless spuiten van latexverf. Hieronder geven wij u een indicatie van de kosten voor het spuiten van uw muren:

 1. Spackspuiten muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 €8,-
 2. Latex spuiten muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 €8,-
 3. Dunpleisteren muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 €12,-

De genoemde prijzen zijn inclusief materiaal, maar exclusief btw. De btw-tarieven variëren op basis van uw woonsituatie: in een nieuwbouwwoning wordt 21% btw berekend, terwijl in een bestaande woning (ouder dan 2 jaar) slechts 9% btw wordt toegepast op het nieuw aan te brengen stucwerk.

Ontvang een hoogwaardige gladde afwerking voor uw muren met onze professionele stuc spuitwerk diensten.

Spuitwerk voor een glad plafond

Spuitwerk is niet alleen ideaal voor muren, maar kan ook uitstekend worden toegepast op plafonds. Echter, dezelfde richtlijn geldt hier: plafonds dienen vlak te zijn, vrij van aanzienlijke beschadigingen. In geval van schade moet het plafond voorafgaand aan het spuitwerk gerepareerd worden.

Zowel muren als plafonds kunnen worden behandeld met spack spuitwerk. Indien u na verloop van tijd een kleurverandering wenst, bieden wij de mogelijkheid om een nieuwe verf spuitlaag aan te brengen, bekend als het oversauzen van muren of plafonds.

Dit ambacht levert groots resultaat, zelfs bij kleine projecten. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor het spuitwerk op je plafond:

 1. Spackspuiten plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 €8,-
 2. Latex spuiten plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 €7,-
 3. Dunpleisteren plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 €15,-

Het moge duidelijk zijn dat de m2-prijzen voor plafondspuitwerk iets hoger liggen dan die voor muren. Dit komt omdat het spuiten van plafonds een uitdagender en tijdrovender proces is dan het spuiten van muren, vanwege de fysieke belasting op de stukadoor. Ontdek de finesse van ons vakmanschap en transformeer uw plafond met ons hoogwaardige spuitwerk.

Plafond spuiten nieuwbouwwoning

Bereken in 2 min uw prijs

Latex spuiten, voor een zeer strakke afwerking!

Verlangt u naar een streep loos eindresultaat op uw muren en plafonds? Dan is het laten spuiten van latex precies wat u zoekt. Het spuiten van latex op uw wanden en plafonds bespaart niet alleen aanzienlijk op tijd, maar ook op kosten. Onze ervaren latexspuiter hanteert doorgaans een prijs per vierkante meter.

Afhankelijk van het gewenste merk latex en de kleur, kan hij een uitgebreide prijsopgave maken voor uw volledige nieuwbouw- of bestaande woning.

Het laten spuiten van latex resulteert in een gegarandeerd streep loos eindresultaat. Doordat er geen roller wordt gebruikt tijdens het spuiten, zijn er geen aanzetten zichtbaar op de oppervlakken, waardoor de muren een biljartlakenachtige gladheid verkrijgen.

Of uw woning nu een uitgebreide renovatie nodig heeft of u slechts specifieke ruimtes zoals de badkamer of keuken wilt laten stuc spuiten, in al deze gevallen is verfapplicatie noodzakelijk. Het laten spuiten blijkt hier aanzienlijk kostenefficiënter dan het inhuren van een schilder. Ontdek hier hoe latex spuitwerk bijdraagt aan een gelijkmatige verdeling over het oppervlak en maak uw interieur weer als nieuw.

Kosten spuitwerk per m2 laten berekenen

Als uw muren en plafonds wel een opknapbeurt kunnen gebruiken maar u wilt per m2 goedkoop uit zijn dan is spuitwerk hetgeen dat u zoekt. De prijs van stuc spuitwerk begint al vanaf 6 euro per m2, afhankelijk van welke soort spuitwerk u kiest.

Stucwerk of het stuc spuiten van de muren en plafonds worden in de meeste gevallen per m2 berekend. Als een stukadoor de prijs gaat uitrekenen zal hij eerst de hele oppervlakte van de muren en plafonds berekenen. Hoeveel vierkante meter is het totale oppervlak dat u gespoten wilt hebben.

Het aantal m2 van het oppervlakte gaat maal de prijs per m2 en zo komt de stukadoor op de eindprijs uit. Bent u benieuwd geworden wat spuitwerk op uw muren exact gaat kosten?

Vraag dan nu vrijblijvend een spuitwerk offerte aan de kosten. Binnen 2 minuten heeft u de spuitwerk prijsindicatie op maat in uw mailbox.

Is stuc spuitwerk goedkoper dan traditioneel stucwerk?

De kosten van stuc spuitwerk zijn altijd voordeliger dan stucen van een huis met de hand. In sommige gevallen is spuitwerk geen optie wanneer er bijvoorbeeld heel dik gestuct moet worden in een oudbouw woning/pand om zo uw muur of plafond weer vlak te krijgen.

Het machinaal aanbrengen van stucspuitwerk is altijd goedkoper dan uw wanden en plafonds te voorzien van een stuclaag die met de hand is aangebracht.

Wilt u de aankomende jaren lekker genieten van prachtige afgewerkte muren en plafonds in uw woning? Maar het liefst bent u lekker goedkoop uit per vierkante meter? Kies dan voor spuitwerk van de Stuc-Concurrent.nl

Meest gestelde vragen (FAQ) over stuc spuitwerk

Is dunpleister in een nieuwbouwwoning goedkoper dan traditioneel stucwerk?

In een nieuwbouw huis is het voordeliger om het stucwerk te laten spuiten met een dunpleister systeem. De m2 prijs is een stuk lager dan traditioneel stucwerk. Leest u op deze pagina meer over dunpleister en de prijzen per m2 voor een nieuwbouwwoning. Omdat wij dunpleister machinaal op de wanden en plafonds spuiten, wordt er een laagdikte tussen de 1 tot 3mm aangebracht. Deze wijze van werken is voor u een stuk goedkoper ten opzichte van traditioneel gips stucwerk.

Is latex spuiten goedkoper dan latex verven met een roller?

Het spuiten van latexverf is een stuk goedkoper dan het traditionele schilderen van verf met een roller. Echter heeft het laten spuiten van uw gehele woning pas voordeel als het om grotere oppervlaktes gaat. Denk aan 100m2 of 200m2. Het grote voordeel van het laten spuiten van uw woning is dat zichtbare strepen en banen van het aanzetten van de verfroller verleden tijd zijn.

Bij glad stucwerk is latex spuiten de meest strakke oplossing voor uw wanden en plafonds.

Is stuc spuitwerk glad?

Stuc spuitwerk kan verschillende texturen en afwerkingen hebben, afhankelijk van de voorkeur van de klant en het specifieke type stucmateriaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan stuc spuitwerk zowel glad als met een lichte structuur worden aangebracht.

Als je een gladde afwerking wilt, kan de spuiter het spuitwerk zo aanpassen dat het een gladder uiterlijk heeft. Dit kan worden bereikt door een fijnere korrel of een dunne laag stucmateriaal te gebruiken, gevolgd door het zorgvuldig egaliseren en afwerken van het oppervlak.

Wat zijn de gemiddelde kosten van spuitwerk per m²?

Over het algemeen kunnen de kosten van spuitwerk per m² variëren tussen €8 en €12. Het is echter belangrijk op te merken dat dit slechts een ruwe schatting is en dat de werkelijke kosten hoger of lager kunnen zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor bijkomende werkzaamheden, zoals het afplakken en beschermen van meubels en vloeren, het repareren van beschadigingen of oneffenheden in de ondergrond, of het aanbrengen van speciale afwerklagen.

Is er een prijsverschil tussen verschillende soorten spuitwerk, zoals spackspuiten en airless spuitwerk?

Er kan een prijsverschil zijn tussen verschillende soorten spuitwerk, zoals spackspuiten en airless spuitwerk. De kosten kunnen variëren vanwege verschillende factoren, waaronder het type materiaal, de benodigde voorbereiding, de complexiteit van het project en het vereiste vakmanschap.

Spackspuiten is een veelgebruikte vorm van spuitwerk waarbij een spackmortel op de muren of plafonds wordt aangebracht. Het is over het algemeen een kosteneffectieve optie en de prijzen kunnen lager zijn in vergelijking met andere vormen van spuitwerk.

Airless spuitwerk daarentegen maakt gebruik van een airless spuitmachine om verf, lak of andere coatings met hoge druk op de ondergrond aan te brengen. Dit type spuitwerk vereist vaak meer vakmanschap en kan meer arbeidsintensief zijn, wat de kosten kan verhogen in vergelijking met spackspuiten.

Wordt de prijs per m² verlaagd bij grotere oppervlakken?

In veel gevallen wordt de spuitwerk prijs per m² verlaagd bij grotere oppervlakken. Dit komt doordat het efficiënter is om grotere oppervlakken te spuiten, omdat er minder voorbereidings- en afwerkingswerk nodig is in vergelijking met kleinere oppervlakken.

Bij het bepalen van de prijsstructuur kan een spuiterij of aannemer rekening houden met de omvang van het project. Ze kunnen een staffelkorting toepassen waarbij de prijs per m² afneemt naarmate het totale oppervlak groter wordt.

Hoeveel tijd is er gemiddeld nodig om een plafond of muur te spuiten?

Over het algemeen kan een ruwe schatting worden gegeven van de tijd die nodig is om een bepaald oppervlak te spuiten:

 1. Muren: Voor het spuiten van muren kan het enkele uren tot enkele dagen duren, afhankelijk van de grootte van de muren, het gewenste afwerkingsniveau en de voorbereidingstijd, zoals het afplakken van randen en beschermen van meubels.

 2. Plafonds: Het spuiten van plafonds kan vaak meer tijd in beslag nemen, omdat het werken boven het hoofd fysiek veeleisender kan zijn. Gemiddeld kan het enkele uren tot enkele dagen duren om een plafond te spuiten, afhankelijk van de grootte en complexiteit.

 3. Volledige kamer: Als je een volledige kamer wilt laten spuiten, inclusief zowel de muren als het plafond, kan dit enkele dagen in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de kamer en de gewenste afwerking.