Kosten spuitwerk: Bereken de m2 prijs in 2 min online.

Kosten spuitwerk

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Stuc spuitwerk kan zowel op uw muren als plafonds worden aangebracht door onze stukadoor. Vooral in nieuwbouwwoningen wordt deze soort stucwerk als dunpleister gebruikt. Het spuiten van stucwerk is per vierkante meter een stuk voordeliger dan traditioneel stucen met de hand. Echter is het eindresultaat exact het zelfde.

Zo kunnen de behangklare- of sausklare muren in uw net opgeleverde nieuwbouwhuis met dunpleister, spackspuitwerk of latexverf worden afgewerkt zodat u een schitterend strak eindresultaat krijgt.

De meeste mensen (is ook aan te raden) kiezen voor glad stucwerk in een nieuwbouwwoning. Omdat het glad laten stucen van zowel muren als plafonds één van de goedkoopste en mooiste muur- en plafondafwerking van deze tijd is. Maar wat zijn de gemiddelde kosten van dunpleister en latexverf laten spuiten? Op deze pagina geven wij u informatie over de verschillende methodes van diverse soorten muurafwerkingen met de bijbehorende spuitwerk prijs per m2.

Welke soorten spuitwerk zijn er?

Als u graag uw bestaande- of nieuwbouwwoning wilt laten voorzien van spuitwerk zult u eerst moeten achterhalen welke soort spuitwerk u wilt laten aanbrengen op uw wanden en plafonds. Om u hiermee een handje te helpen zullen wij de meest voorkomende soorten spuit stucwerk op een rij voor u zetten:

 • Spackspuitwerk: Deze afwerking is geschikt voor zowel de muren als de plafonds. Spackspuiten geeft een korrelige structuur en wordt aangebracht met een spackspuit machine.
 • Latexverf spuiten: Als u uw woning heeft laten stucen dan zal het stucwerk moeten worden voorzien van een verflaag. Dit kan gespoten worden en geeft een schitterend eindresultaat. Latex spuiten wordt aangebracht met een airless verfspuit.
 • Dunpleister: In een nieuwbouwwoning worden de wanden vaak met dun pleisterwerk glad afgewerkt. Dun pleisteren in een nieuwbouwwoning ook wel filmen genoemd kan ook met een speciaal ontwikkelde pomp (machine) worden aangebracht. Uw wanden zien er hetzelfde uit als bij normaal stucwerk, alleen is de m2 prijs een stuk goedkoper.

Zoals u kunt lezen kunt u voor verschillende soorten stuc spuitwerk bij ons terecht, van standaard glad tot speciaal spuitwerk. Wij zijn van alle marken thuis. Als u wilt weten wat het spuiten van uw woning gaat kosten. Vul dan eens geheel vrijblijvend ons offerte formulier in en binnen 2 minuten ontvangt u een spuitwerk prijsindicatie in uw mailbox.

Kosten spuitwerk
Dunpleister aanbrengen op nieuwbouw muren

Spuitwerk voor muren

Stuc spuitwerk kan zowel op muren als plafonds toegepast worden. In de prijzen per m2 zit altijd wel een beetje verschil. Spuitwerk op de wanden kan grof of fijn gespoten worden, dit is geheel afhankelijk van uw eigen keuze. Houdt u er wel rekening mee dat de muren eerst behangklaar (vlak) moeten worden opgeleverd voordat er met het spuitwerk op de muren begonnen kan worden.

Dit geldt voor zowel spackspuiten als het airless spuiten van latexverf. We zullen u hier een indicatie geven van de kosten voor het spuiten van uw muren.

 • Spackspuiten muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 8,- euro
 • Latex spuiten muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 8,- euro
 • Dun pleisterwerk muren: Gemiddelde vanaf prijs per m2 12,- euro

De boven genoemde prijzen zijn inclusief het materiaal maar exclusief de btw. De hoogte van de btw is afhankelijk of u in een nieuwbouwwoning woont of in een bestaande oudere renovatiewoning. Bij dunpleister spuitwerk in een nieuwbouwwoning wordt er 21% btw berekend en bij een bestaande woning (ouder dan 2 jaar) maar 9% btw over het nieuw aan te brengen stucwerk.

Spuitwerk voor plafond

Ook kan spuitwerk op het plafond prima worden toegepast. Maar ook hier geldt de regel dat de plafonds vlak moeten zijn zonder grote beschadigingen.

Mocht dit wel het geval zijn dan zal er van tevoren eerst het plafond gerepareerd moeten worden. Zowel de muren als het plafond kunnen met spack spuitwerk behandeld worden. Als u na een aantal jaren uw kleur wilt veranderen, dan kunnen wij een nieuwe verf spuitlaag aanbrengen. Dit heet het oversauzen van de muren of het plafond.

Een klein werk, met een gigantisch resultaat. De gemiddelde kosten voor het spuiten van uw plafond zullen wij u hieronder laten zien:

 • Spackspuiten plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 8,- euro
 • Latex spuiten plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 7,- euro
 • Dun pleisterwerk plafond: Gemiddelde vanaf prijs per m2 15,- euro

Zoals u zelf nu kunt zien liggen de m2 prijzen voor het spuitwerk van het plafond iets hoger dan die van de muren. Omdat het spuiten van plafonds boven de stucadoor zijn macht moet uitgevoerd worden is dit een stuk zwaarder en iets tijdrovender dan dat hij de muren spuit.

Plafond spuiten nieuwbouwwoning
Plafond spuiten nieuwbouwwoning

Bereken in 2 min uw prijs

Latex spuiten (verf)

Wilt u een streep loos eindresultaat op uw muren en plafonds? Dan is het laten spuiten van latex hetgeen dat u zoekt. Het laten spuiten van uw muren en plafonds bespaart u een hoop tijd maar ook geld. Onze latexspuiter berekent in de meeste gevallen een prijs per vierkante meter. Afhankelijk van welk merk latex u wilt (en welke kleur) kan hij een totaalprijs voor uw gehele nieuwbouw- of bestaande woning maken.

Wanneer u latex laat spuiten krijgt u gegarandeerd een eindresultaat zonder strepen of banen. Omdat bij het spuiten geen roller wordt gebruikt zullen de oppervlaktes geen aanzetten krijgen en lijken de muren op een biljartlaken.

Is uw woning dus toe aan een flinke opknapbeurt? Of u wilt alleen uw badkamer of keuken laten stuc spuiten? In al deze voorbeelden zal er geverfd moeten worden en is het laten spuiten een stuk voordeliger dan het inhuren van een schilder. Leest u hier eens hoe latex spuitwerk ervoor zorgt dat het gelijkmatig op het oppervlakte wordt gespoten.

Kosten spuitwerk per m2

Als uw muren en plafonds wel een opknapbeurt kunnen gebruiken maar u wilt per m2 goedkoop uit zijn dan is spuitwerk hetgeen dat u zoekt. De prijs van stuc spuitwerk begint al vanaf 6 euro per m2, afhankelijk van welke soort spuitwerk u kiest.

Stucwerk of het stuc spuiten van de muren en plafonds worden in de meeste gevallen per m2 berekend. Als een stukadoor de prijs gaat uitrekenen zal hij eerst de hele oppervlakte van de muren en plafonds berekenen. Hoeveel vierkante meter is het totale oppervlak dat u gespoten wilt hebben.

Het aantal m2 van het oppervlakte gaat maal de prijs per m2 en zo komt de stukadoor op de eindprijs uit. Bent u benieuwd geworden wat spuitwerk op uw muren exact gaat kosten?

Vraag dan nu vrijblijvend een spuitwerk offerte aan de kosten. Binnen 2 minuten heeft u de spuitwerk prijsindicatie op maat in uw mailbox.

Is stuc spuitwerk goedkoper dan stucen?

De kosten van stuc spuitwerk zijn altijd voordeliger dan stucen van een huis met de hand. In sommige gevallen is spuitwerk geen optie wanneer er bijvoorbeeld heel dik gestuct moet worden in een oudbouw woning/pand om zo uw muur of plafond weer vlak te krijgen.

Het machinaal aanbrengen van stucspuitwerk is altijd goedkoper dan uw wanden en plafonds te voorzien van een stuclaag die met de hand is aangebracht.

Wilt u de aankomende jaren lekker genieten van prachtige afgewerkte muren en plafonds in uw woning? Maar het liefst bent u lekker goedkoop uit per vierkante meter? Kies dan voor spuitwerk van de Stuc-Concurrent.nl

Meest gestelde vragen (FAQ) over stuc spuitwerk

In een nieuwbouw huis is het voordeliger om het stucwerk te laten spuiten met een dunpleister systeem. De m2 prijs is een stuk lager dan traditioneel stucwerk. Leest u op deze pagina meer over dunpleister en de prijzen per m2 voor een nieuwbouwwoning. Omdat wij dunpleister machinaal op de wanden en plafonds spuiten, wordt er een laagdikte tussen de 1 tot 3mm aangebracht. Deze wijze van werken is voor u een stuk goedkoper ten opzichte van traditioneel gips stucwerk.

Het spuiten van latexverf is een stuk goedkoper dan het traditionele schilderen van verf met een roller. Echter heeft het laten spuiten van uw gehele woning pas voordeel als het om grotere oppervlaktes gaat. Denk aan 100m2 of 200m2. Het grote voordeel van het laten spuiten van uw woning is dat zichtbare strepen en banen van het aanzetten van de verfroller verleden tijd zijn.

Bij glad stucwerk is latex spuiten de meest strakke oplossing voor uw wanden en plafonds.

Stuc spuitwerk kan verschillende texturen en afwerkingen hebben, afhankelijk van de voorkeur van de klant en het specifieke type stucmateriaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan stuc spuitwerk zowel glad als met een lichte structuur worden aangebracht.

Als je een gladde afwerking wilt, kan de spuiter het spuitwerk zo aanpassen dat het een gladder uiterlijk heeft. Dit kan worden bereikt door een fijnere korrel of een dunne laag stucmateriaal te gebruiken, gevolgd door het zorgvuldig egaliseren en afwerken van het oppervlak.

Over het algemeen kunnen de kosten van spuitwerk per m² variëren tussen €8 en €12. Het is echter belangrijk op te merken dat dit slechts een ruwe schatting is en dat de werkelijke kosten hoger of lager kunnen zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor bijkomende werkzaamheden, zoals het afplakken en beschermen van meubels en vloeren, het repareren van beschadigingen of oneffenheden in de ondergrond, of het aanbrengen van speciale afwerklagen.

Er kan een prijsverschil zijn tussen verschillende soorten spuitwerk, zoals spackspuiten en airless spuitwerk. De kosten kunnen variëren vanwege verschillende factoren, waaronder het type materiaal, de benodigde voorbereiding, de complexiteit van het project en het vereiste vakmanschap.

Spackspuiten is een veelgebruikte vorm van spuitwerk waarbij een spackmortel op de muren of plafonds wordt aangebracht. Het is over het algemeen een kosteneffectieve optie en de prijzen kunnen lager zijn in vergelijking met andere vormen van spuitwerk.

Airless spuitwerk daarentegen maakt gebruik van een airless spuitmachine om verf, lak of andere coatings met hoge druk op de ondergrond aan te brengen. Dit type spuitwerk vereist vaak meer vakmanschap en kan meer arbeidsintensief zijn, wat de kosten kan verhogen in vergelijking met spackspuiten.

In veel gevallen wordt de spuitwerk prijs per m² verlaagd bij grotere oppervlakken. Dit komt doordat het efficiënter is om grotere oppervlakken te spuiten, omdat er minder voorbereidings- en afwerkingswerk nodig is in vergelijking met kleinere oppervlakken.

Bij het bepalen van de prijsstructuur kan een spuiterij of aannemer rekening houden met de omvang van het project. Ze kunnen een staffelkorting toepassen waarbij de prijs per m² afneemt naarmate het totale oppervlak groter wordt.

Over het algemeen kan een ruwe schatting worden gegeven van de tijd die nodig is om een bepaald oppervlak te spuiten:

 1. Muren: Voor het spuiten van muren kan het enkele uren tot enkele dagen duren, afhankelijk van de grootte van de muren, het gewenste afwerkingsniveau en de voorbereidingstijd, zoals het afplakken van randen en beschermen van meubels.

 2. Plafonds: Het spuiten van plafonds kan vaak meer tijd in beslag nemen, omdat het werken boven het hoofd fysiek veeleisender kan zijn. Gemiddeld kan het enkele uren tot enkele dagen duren om een plafond te spuiten, afhankelijk van de grootte en complexiteit.

 3. Volledige kamer: Als je een volledige kamer wilt laten spuiten, inclusief zowel de muren als het plafond, kan dit enkele dagen in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de kamer en de gewenste afwerking.