• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Stucadoor gezocht? Vind de goedkoopste bij de Stuc-Concurrent

Wilt u uw muur laten stucen of een strak plafond laten realiseren? Maak het uzelf dan gemakkelijk en schakel een stukadoor in van Stuc-Concurrent B.V.

Heeft u ooit eerder een stucadoor gezocht en was u niet tevreden over de geleverde stucwerkzaamheden? Hoe heeft u dat aangepakt en wat ging er mis? Vaak raadplegen mensen vrienden of bekenden voor aanbevelingen van stukadoors.

Meestal wordt er gezocht naar een stukadoor in lokale huisbladen, en sommigen gaan op zoek op het internet. Maar waar vindt u nu de juiste stukadoor die zonder problemen uw huis kan stucen? Ontdek op deze pagina alles over het inhuren van een stuccer of professionele stukadoor en de tarieven die hij hanteert voor zijn stukadoorswerk.

Stucadoor gezocht
Stucwerk muur en plafond

Bereken in 2 min uw prijs

Wat doet een stukadoor precies?

Een stukadoor is een professionele vakman die gespecialiseerd is in het aanbrengen van stucwerk mortels op oppervlakken zoals muren en plafonds. Het belangrijkste werkzaamheden van een stukadoor zijn:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: Een stukadoor begint meestal met het voorbereiden van de ondergrond voordat het stucwerk kan worden aangebracht. Dit kan het reinigen, egaliseren, repareren of primen van de oppervlakte omvatten, afhankelijk van de staat en het type ondergrond.

 2. Aanbrengen van stucwerk: Nadat de ondergrond is voorbereid, brengt de stukadoor het stucwerk aan. Dit kan verschillende technieken en materialen omvatten, zoals traditioneel stucwerk, gipspleister, sierpleister (bijv. spachtelputz of granol), schuurwerk, of speciale afwerkingen zoals tadelakt of betonlook.

 3. Afwerking en gladmaken: De stukadoor werkt het aangebrachte stucwerk af door het glad te maken en eventuele oneffenheden te verwijderen. Dit wordt vaak gedaan met behulp van gereedschappen zoals een rei, spaan en schuurpapier.

 4. Eventuele aanvullende afwerkingen: Afhankelijk van de wensen van de klant en het type stucwerk, kan de stukadoor aanvullende afwerkingen uitvoeren, zoals het aanbrengen van verf, decoratieve texturen of andere afwerkingsmaterialen.

Het werk van een stukadoor vereist vaardigheid, precisie en kennis van verschillende technieken en materialen. Het doel is om een gladde, gelijkmatige en esthetisch aantrekkelijke afwerking te creëren op de oppervlakken waarop het stucwerk wordt aangebracht. Een professionele stukadoor zorgt voor een hoogwaardige afwerking en houdt rekening met de specifieke wensen van de klant.

Wat kost een gemiddelde stucadoor per m2?

Wat kost een stucadoor? Gaat het om een bestaande woning die gestukadoord moet worden of om een nieuwbouwwoning?

Hierin zit een groot verschil wat de stucadoor gaat kosten. In een nieuwbouwwoning zullen er door een nieuwbouw stucadoor veel dunnere lagen worden aangebracht dan in een bestaande woning. In het geval van een bestaande woning zal het materiaal verbruik vele malen hoger liggen en zal de m2 prijs dus meer zijn.

De gemiddelde kosten van een stucadoor per vierkante meter variëren doorgaans tussen de €10 en €25. Deze prijs hangt af van factoren zoals het type stucwerk, de ondergrond en de omvang van de klus.

Voor een nauwkeurige prijsopgave is het raadzaam offertes op te vragen bij verschillende stucadoors en rekening te houden met uw specifieke wensen en eisen voor de afwerking."

Muren uitvlakken
Muren uitvlakken

Verhoog de waarde van uw woning

Het investeren in stucwerk voor uw woning is een waardevolle beslissing die zich op termijn dubbel en dwars terugbetaalt, vooral als u overweegt uw woning te verhuren of te verkopen.

Het inschakelen van een stukadoor draagt bij aan de waardestijging van uw woning bij een eventuele verkoop of verhuur. Stelt u zich eens voor dat u een woning wilt aanschaffen, maar de muren en plafonds zijn slecht afgewerkt; dit zou potentiele kopers of huurders zeker afschrikken.

Door een stukadoor in te schakelen, kunt u de muren en plafonds een volledige make-over geven, waardoor uw woning aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers of huurders.

Voordelen van het inzetten van een stukadoor:

 1. Strak afgewerkte plafonds en muren voor meer woongenot.
 2. Verbeterde isolatiewaarden dankzij stucwerk op uw muren.
 3. Verhoogde brandvertraging door professioneel aangebracht stucwerk.
 4. Vochtwerend cementgebonden stucwerk beschermt tegen vocht.

Al met al is stucwerk een waardevolle toevoeging aan elke woning, wat de algehele waarde verhoogt. Als u echter ook een gunstige prijs per vierkante meter voor uw stucwerk wilt, is het verstandig om samen te werken met een erkend stucadoorsbedrijf dat vakmanschap waarborgt. Let daarbij op de ervaring van het bedrijf, de verkregen erkenningen en, niet onbelangrijk, de geboden garantie.

Verschillende soorten stucwerk inclusief de prijzen per m2?

Als u op zoek bent naar een stukadoor, is het belangrijk om te weten dat er een groot prijsverschil bestaat tussen het stucen van muren en plafonds. De gemiddelde kosten voor het laten stucen van een muur liggen tussen de € 10 en € 18 per vierkante meter.

Voor het glad laten stucen van een plafond liggen de kosten tussen de € 15 en € 22 per vierkante meter, inclusief materiaal- en stukadoor loonkosten.

Als u uw bestaande of nieuwbouwwoning wilt laten stucen door een erkende stukadoor, is het belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten zijn. De kosten van stucwerk hangen af van verschillende factoren, zoals het type stucwerk, de grootte van het project, de moeilijkheidsgraad van de klus en de ervaring van de stukadoor.

Om u een idee te geven van de gemiddelde kosten, hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van de kosten per vierkante meter voor verschillende soorten stucwerk:

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per m2 inlc btw
Spackspuitwerk ( structuur )Vanaf € 8,- tot aan € 9,
Behangklaar stucen ( bijna glad )Vanaf € 10,- tot aan € 15,
Sausklaar stucen ( glad stucwerk )Vanaf € 12 tot aan € 22,
Sierpleister (spachtelputz )Vanaf € 15 tot aan € 22,
Plafond stucen ( glad )Vanaf € 16 tot aan € 25,
Schuurwerk ( structuur )Vanaf € 18 tot aan € 25,
Raapwerk ( dik stucwerk )Vanaf € 17 tot aan € 28,

Dit prijsvoorbeeld geeft een goede indicatie om uw gehele woning te laten stucen. Wilt u toch graag exact weten wat de kosten zullen worden voor uw stucklus? Vraag dan geheel vrijblijvend een stucwerk offerte aan. Na het aanvragen heeft u binnen 2 werkdagen de exacte prijs ontvangen.

We hopen dat dit overzicht u helpt bij het vinden van een erkende stukadoor die past bij uw budget en wensen. Als u meer informatie wilt over de prijzen van stucwerk, kunt u altijd contact opnemen met een stukadoorsbedrijf bij u in de buurt.

Bereken in 2 min uw prijs

Betaalbare m2 prijzen!

De Stuc-Concurrent Amsterdam vindt dat u snel de m2 prijzen moet kunnen achterhalen van wat een stucadoor per m2 rekent of het uurloon stucadoor.

Daarom hebben wij op onze website een snelle manier gevonden voor uw stucadoor offerte berekening. Op onze offerte aanvraag pagina kunt u uw opdracht voor het te stucen project invullen en het systeem zal u de berekening binnen 2 minuten toe mailen.

Bespaar op uw stucwerk!

De offerte die u ontvangt van de Stuc-Concurrent is altijd zeer scherp geprijsd en gemiddeld 20 %  goedkoper dan bij andere stukadoorsbedrijven. De prijs aanvraag is geheel vrijblijvend en voor vragen over stucwerk kunt u terecht op de pagina stel u vraag. Wij zullen u altijd zo snel mogelijk beantwoorden.

Stucadoor gezocht en gevonden!

Als u toch nog twijfelt over uw stucadoorswerk, dan vindt de Stuc-Concurrent het heel belangrijk dat u zich goed kunt oriënteren.

Daarom hebben wij op onze website zoveel mogelijk informatie verstrekt over verschillende soorten van stucwerk en de kosten hiervan. Uw stucadoor kan uw huis mooier dan mooi gaan afwerken met een aanvraag bij de Stuc-Concurrent bv.. Lees hier meer informatie betreft de stukadoor prijzen en ontdek de kosten van stucwerk...

Bereken in 2 min uw prijs

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik of ik een goede stukadoor inhuur?

Als u op zoek bent naar een stukadoor dan is het belangrijk dat hij is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de NOA. 

Het beoordelen van de kwaliteit van een stukadoor kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Vraag om referenties: Vraag de stukadoor om referenties van eerdere klanten. Neem contact op met deze klanten en vraag naar hun ervaringen met de stukadoor. Dit geeft je een idee van de kwaliteit van het geleverde werk.

 2. Bekijk eerdere projecten: Vraag de stukadoor om foto's of voorbeelden van eerdere projecten die vergelijkbaar zijn met jouw project. Zo kun je de afwerking en kwaliteit van het werk beoordelen.

 3. Controleer de certificering en ervaring: Vraag naar de certificering en ervaring van de stukadoor. Een gekwalificeerde en ervaren stukadoor heeft waarschijnlijk meer kennis en vaardigheden om hoogwaardig werk te leveren.

 4. Vraag om een offerte en planning: Een professionele stukadoor zal een gedetailleerde offerte verstrekken met daarin de geschatte kosten, materialen en planning. Dit geeft je een idee van de nauwkeurigheid en professionaliteit van de stukadoor.

 5. Vraag om garantie: Een goede stukadoor biedt meestal een garantie op het geleverde werk. Dit laat zien dat ze vertrouwen hebben in hun vaardigheden en materialen.

 6. Vraag om aanbevelingen: Je kunt ook vrienden, familie of buren vragen of ze een stukadoor kunnen aanbevelen op basis van hun eerdere ervaringen. Mond-tot-mondreclame is vaak een betrouwbare bron van informatie.

Hoe zit het met de garantie op stucwerk?

Het is niet meer dan gebruikelijk dat professionele stukadoors garantie bieden op het door hen geleverde stucwerk. Garantievoorwaarden kunnen echter variëren, afhankelijk van de stukadoor en de specifieke situatie. Het is belangrijk om dit aspect te bespreken voordat je een stukadoor inhuurt, zodat je duidelijkheid hebt over de garantievoorwaarden.

Over het algemeen kan de garantie op stucwerk betrekking hebben op zaken zoals scheuren, loslaten van de pleisterlaag of andere gebreken die optreden als gevolg van slechte vakmanschap of ondeugdelijke materialen. De duur van de garantie kan ook variëren, maar typisch bieden stukadoors garantie voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 5 jaar.

Hoeveel kosten stukadoors per uur?

Over het algemeen kan het uurloon van een stukadoor variëren tussen de € 35 tot € 40 per uur. Dit is echter een ruwe schatting en de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van de genoemde factoren. Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende stukadoors en de specifieke details van de klus te bespreken om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Hoeveel kost 1 m2 stucwerk?

Als algemene richtlijn kunt u verwachten dat de kosten voor stucwerk per vierkante meter ergens tussen de € 15 en € 25 liggen. Dit is echter slechts een ruwe schatting en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Waar kan ik een betrouwbare stukadoor vinden?

Online zoeken is de jusite optie: Gebruik online websites die gespecialiseerd zijn in stukadoorswerken. Wij van de Stuc-Concurrent kunnen je helpen bij het vinden van een stukadoors in jouw regio en het lezen van beoordelingen en feedback van eerdere klanten.

Hoe kan ik controleren of een stukadoor gecertificeerd of gekwalificeerd is?

Om te controleren of een stukadoor gecertificeerd of gekwalificeerd is, kun je de volgende stappen ondernemen:

 1. Vraag naar certificeringen en kwalificaties: Vraag de stukadoor rechtstreeks naar zijn certificeringen, opleidingen en kwalificaties. Een professionele en betrouwbare stukadoor zal open staan voor het verstrekken van deze informatie en kan documentatie of bewijs van zijn vaardigheden en training tonen.

 2. Controleer vakverenigingen: Raadpleeg lokale vakverenigingen of brancheorganisaties van stukadoors in jouw land of regio. Deze organisaties kunnen lijsten verstrekken van erkende stukadoors die voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en trainingseisen.

Hoe lang duurt stucwerk aanbrengen gemiddeld?

De duur van een stucwerkproject kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang en complexiteit van het project, de staat van de ondergrond, het type stucwerk dat wordt toegepast, en de werksnelheid van de stukadoor.

Over het algemeen kunnen we een ruwe schatting geven van de tijd die nodig is voor bepaalde stucwerkprojecten:

 1. Stucen van muren: Voor het glad laten stucen van muren van een gemiddelde grootte kan het enkele dagen tot een week duren, afhankelijk van de staat van de ondergrond en het gewenste afwerkingsniveau. Het aanbrengen van meerdere lagen en het droogproces kan tijd in beslag nemen.

 2. Stucen van plafonds: Het glad laten stucen van plafonds kan vaak wat meer tijd in beslag nemen, omdat het werken boven het hoofd lastiger kan zijn. Gemiddeld kan het enkele dagen tot een week duren om een plafond te stucen, afhankelijk van de grootte en complexiteit.

 3. Stucen van een volledige kamer: Als je een volledige woonkamer wilt laten stucen, inclusief zowel de muren als het plafond, kan dit enkele dagen tot twee weken duren, afhankelijk van de grootte van de kamer en de gewenste afwerking.