Heeft u al eens eerder een stucadoor gezocht en u was niet tevreden over zijn stucwerkzaamheden? Hoe pakte u dat aan en wat ging er verkeerd? De meeste Nederlandse mensen vragen vrienden of bekenden of ze een stucadoor kennen of ervaring hebben met deze.

Een enkeling kijkt in het telefoonboek of op het internet. Toch goede manieren om zo een stucadoor te vinden.

stucen-wanden-plafonds
Stucwerk muur en plafond

Wat kost een stucadoor?

Wat kost een stucadoor? Gaat het om een bestaande woning die gestukadoord moet worden of om een nieuwbouwwoning?

Hierin zit een groot verschil wat de stucadoor gaat kosten. In een nieuwbouwwoning zullen er door een nieuwbouw stucadoor veel dunnere lagen worden aangebracht dan in een bestaande woning. In het geval van een bestaande woning zal het materiaal verbruik vele malen hoger liggen en zal de m2 prijs dus meer zijn.

Verhoog de waarde van uw woning

Een goede investering aan uw woning is ook weer zo terug verdient. Zeker als u uw woning in een niet al te lange tijd te huur op te koop aanbied.

Het inhuren van een stucadoor zal er voor zorgen dat de waarde van uw woning stijgt bij verkoop of het verhuren hiervan. Stelt u zich eens voor dat u een woning wilt gaan kopen maar de muren en de plafonds zijn slecht afgewerkt dan zou dit u toch afschrikken?

Bij het inschakelen van een stucadoor kan u de wanden en de plafonds een nieuw leven geven en zal de woning gemakkelijker verkoopbaar zijn.

Voordelen van het inschakelen van een stucadoor:

  • Strakke afgewerkte plafonds en muren dus meer woongenot
  • Meer isolatie waarden door stucwerk op uw muren
  • Brandvertraging door het aangebrachte stucwerk
  • Vochtwerend cement gebonden stucwerk tegen vocht

Kortom, stucwerk is een mooie toevoeging aan iedere woning en zal de waarde doen stijgen.

Maar als u ook een aantrekkelijke m2 prijs voor uw stukadoorswerk wilt, is het altijd wel slim om met een erkend stucadoorsbedrijf in zee te gaan die achter zijn vakwerk staat. Let op de ervaring van het bedrijf en zijn erkenningen.

pleisterwerk-prijs
Gehele woonkamer gestukadoord

Wat kost stucwerk?

Er zit een groot prijsverschil tussen de stukadoor kosten van het stucen van muren of plafonds. De gemiddelde kosten van een muur laten stucen liggen tussen de € 5 en € 18 per m2 ( vierkante meter ). Voor een plafond stucen liggen de bedragen tussen de € 14 – € 22 per m2, inclusief materiaal en stucadoor loonkosten.

Bent u op zoek naar een stucadoor dan is het belangrijk dat u zich een beetje verdiept in de prijzen van stucwerk. Hieronder geven wij een indicatie van de gemiddelde kosten om uw bestaande of nieuwbouwwoning te laten stucen door een erkende stukadoor:

Soort stucwerkGemiddelde prijs per m2 inlc btw
Spackspuitwerk ( structuur )Vanaf € 5,- tot aan € 9,-
Behangklaar stucen ( bijna glad )Vanaf € 8,- tot aan € 15,-
Sausklaar stucen ( glad stucwerk )Vanaf € 10 tot aan € 22,-
Sierpleister (spachtelputz )Vanaf € 15 tot aan € 22,-
Plafond stucen ( glad )Vanaf € 14 tot aan € 25,-
Schuurwerk ( structuur )Vanaf € 18 tot aan € 25,-
Raapwerk ( dik stucwerk )Vanaf € 17 tot aan € 28,-

Dit prijsvoorbeeld geeft een goede indicatie om uw gehele woning te laten stucen. Wilt u toch graag exact weten wat de kosten zullen worden voor uw stucklus? Vraag dan geheel vrijblijvend een stucwerk offerte aan. Na het aanvragen heeft u binnen 2 werkdagen de exacte prijs ontvangen.

Betaalbare m2 prijzen!

De Stuc-concurrent Amsterdam vind dat u snel de m2 prijzen moet kunnen achterhalen van wat een stucadoor per m2 rekend of het uurloon stucadoor.

Daarom hebben wij op onze website een snelle manier gevonden voor u stucadoor offerte berekening. Op ons offerte aanvraag pagina kunt u uw opdracht voor het te stucen project invullen en het systeem zal u de berekening binnen 2 minuten toe mailen.

Bespaar op uw stucwerk!

De offerte die u ontvangt van de Stuc-Concurrent is altijd zeer scherp geprijsd en gemiddeld 20 %  goedkoper dan bij andere stukadoorsbedrijven. De prijs aanvraag is geheel vrijblijvend en voor vragen over stucwerk kunt u terecht op de pagina stel u vraag. Wij zullen u altijd zo snel mogelijk beantwoorden.

Stucadoor gezocht en gevonden!

Als u toch nog twijfelt over uw stucadoorswerk, dan vind de Stuc-Concurrent het heel belangrijk dat u zich goed kan oriënteren.

Daarom hebben wij op onze website zoveel mogelijk informatie proberen te verstrekken over verschillende soorten van  stucwerk en de kosten hiervan. Uw stucadoor kan uw huis mooier dan mooi gaan afwerken met een aanvraag bij de Stuc-Concurrent bv..

Vragen & Antwoorden

Hoe weet ik of een stukadoor goed is?

Als u op zoek bent naar een stukadoor dan is het belangrijk dat hij is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de NOA.

Hoe zit het met de garantie op stucwerk?

Elke stukadoor hoort garantie te geven op het nieuwe aangebrachte stucwerk. Lees hier alles over de garantie en voorwaarden.

Wat is een normale prijs voor stucwerk?

De gemiddelde prijzen variëren enorm. Wilt u snel weten wat stucwerk kost? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

In 2 min uw m2 prijs?      ↓