Stucadoor gezocht? Vindt hem bij de Stuc-Concurrent.nl

Stucadoor gezocht

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Wilt u een muurtje laten stucen? Of een plafond strak laten trekken? Maak u het uzelf dan makkelijk! Huur een stukadoor in van de Stuc-Concurrent b.v

Heeft u al eens eerder een stucadoor gezocht en u was niet tevreden over zijn stucwerkzaamheden? Hoe pakte u dat aan en wat ging er verkeerd? De meeste mensen vragen vrienden of bekenden of ze een stucadoor kennen of ervaring hebben met een stucadoor.

Vaak wordt er gezocht naar een stucadoor in het lokale huisblad of een enkeling zoekt op het internet. Maar waar vindt u nu de goede stukadoor die zonder problemen uw huis stuct? Leest u op deze pagina alles over het inhuren van een professionele stuccer en de prijzen die hij berekend voor zijn stukadoorswerk.

Stucadoor gezocht
Stucwerk muur en plafond

Bereken in 2 min uw prijs

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is een professionele vakman die gespecialiseerd is in het aanbrengen van stucwerk mortels op oppervlakken zoals muren en plafonds. Het belangrijkste werkzaamheden van een stukadoor zijn:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: Een stukadoor begint meestal met het voorbereiden van de ondergrond voordat het stucwerk kan worden aangebracht. Dit kan het reinigen, egaliseren, repareren of primen van de oppervlakte omvatten, afhankelijk van de staat en het type ondergrond.

 2. Aanbrengen van stucwerk: Nadat de ondergrond is voorbereid, brengt de stukadoor het stucwerk aan. Dit kan verschillende technieken en materialen omvatten, zoals traditioneel stucwerk, gipspleister, sierpleister (bijv. spachtelputz of granol), schuurwerk, of speciale afwerkingen zoals tadelakt of betonlook.

 3. Afwerking en gladmaken: De stukadoor werkt het aangebrachte stucwerk af door het glad te maken en eventuele oneffenheden te verwijderen. Dit wordt vaak gedaan met behulp van gereedschappen zoals een rei, spaan en schuurpapier.

 4. Eventuele aanvullende afwerkingen: Afhankelijk van de wensen van de klant en het type stucwerk, kan de stukadoor aanvullende afwerkingen uitvoeren, zoals het aanbrengen van verf, decoratieve texturen of andere afwerkingsmaterialen.

Het werk van een stukadoor vereist vaardigheid, precisie en kennis van verschillende technieken en materialen. Het doel is om een gladde, gelijkmatige en esthetisch aantrekkelijke afwerking te creëren op de oppervlakken waarop het stucwerk wordt aangebracht. Een professionele stukadoor zorgt voor een hoogwaardige afwerking en houdt rekening met de specifieke wensen van de klant.

Wat kost een stucadoor?

Wat kost een stucadoor? Gaat het om een bestaande woning die gestukadoord moet worden of om een nieuwbouwwoning?

Hierin zit een groot verschil wat de stucadoor gaat kosten. In een nieuwbouwwoning zullen er door een nieuwbouw stucadoor veel dunnere lagen worden aangebracht dan in een bestaande woning. In het geval van een bestaande woning zal het materiaal verbruik vele malen hoger liggen en zal de m2 prijs dus meer zijn.

Muren uitvlakken
Muren uitvlakken

Verhoog de waarde van uw woning

Een goede investering in uw woning is ook weer zo terugverdiend. Zeker als u uw woning, op termijn, te huur op te koop aanbiedt.

Het inhuren van een stucadoor zal er voor zorgen dat de waarde van uw woning stijgt bij verkoop of het verhuren hiervan. Stelt u zich eens voor dat u een woning wilt gaan kopen maar de muren en de plafonds zijn slecht afgewerkt, dan zou dit u toch afschrikken?

Bij het inschakelen van een stucadoor kunt u de wanden en de plafonds een nieuw leven geven en zal de woning gemakkelijker verkoopbaar zijn.

Voordelen van het inschakelen van een stucadoor:

 • Strakke afgewerkte plafonds en muren dus meer woongenot
 • Meer isolatie waarden door stucwerk op uw muren
 • Brandvertraging door het aangebrachte stucwerk
 • Vochtwerend cement gebonden stucwerk tegen vocht

Kortom, stucwerk is een mooie toevoeging aan iedere woning en zal de waarde doen stijgen.

Maar als u ook een aantrekkelijke m2 prijs voor uw stukadoorswerk wilt, is het altijd wel slim om met een erkend stucadoorsbedrijf in zee te gaan die achter zijn vakwerk staat. Let op de ervaring van het bedrijf en zijn erkenningen, en niet onbelangrijk….of er wel garantie wordt verleend.

Wat kost stucwerk?

Er zit een groot prijsverschil tussen de stukadoor kosten van het stucen van muren of plafonds. De gemiddelde kosten van een muur laten stucen liggen tussen de € 5 en € 18 per m2 (vierkante meter). Voor een plafond stucen liggen de bedragen tussen de € 14 € 22 per m2, inclusief materiaal en stucadoor loonkosten.

Bent u op zoek naar een stucadoor dan is het belangrijk dat u zich een beetje verdiept in de prijzen van stucwerk. Hieronder geven wij een indicatie van de gemiddelde kosten om uw bestaande- of nieuwbouwwoning te laten stucen door een erkende stukadoor:

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per m2 inlc btw
Spackspuitwerk ( structuur )Vanaf € 8,- tot aan € 9,
Behangklaar stucen ( bijna glad )Vanaf € 10,- tot aan € 15,
Sausklaar stucen ( glad stucwerk )Vanaf € 12 tot aan € 22,
Sierpleister (spachtelputz )Vanaf € 15 tot aan € 22,
Plafond stucen ( glad )Vanaf € 16 tot aan € 25,
Schuurwerk ( structuur )Vanaf € 18 tot aan € 25,
Raapwerk ( dik stucwerk )Vanaf € 17 tot aan € 28,

Dit prijsvoorbeeld geeft een goede indicatie om uw gehele woning te laten stucen. Wilt u toch graag exact weten wat de kosten zullen worden voor uw stucklus? Vraag dan geheel vrijblijvend een stucwerk offerte aan. Na het aanvragen heeft u binnen 2 werkdagen de exacte prijs ontvangen.

Bereken in 2 min uw prijs

Betaalbare m2 prijzen!

De Stuc-Concurrent Amsterdam vindt dat u snel de m2 prijzen moet kunnen achterhalen van wat een stucadoor per m2 rekent of het uurloon stucadoor.

Daarom hebben wij op onze website een snelle manier gevonden voor uw stucadoor offerte berekening. Op onze offerte aanvraag pagina kunt u uw opdracht voor het te stucen project invullen en het systeem zal u de berekening binnen 2 minuten toe mailen.

Bespaar op uw stucwerk!

De offerte die u ontvangt van de Stuc-Concurrent is altijd zeer scherp geprijsd en gemiddeld 20 %  goedkoper dan bij andere stukadoorsbedrijven. De prijs aanvraag is geheel vrijblijvend en voor vragen over stucwerk kunt u terecht op de pagina stel u vraag. Wij zullen u altijd zo snel mogelijk beantwoorden.

Stucadoor gezocht en gevonden!

Als u toch nog twijfelt over uw stucadoorswerk, dan vindt de Stuc-Concurrent het heel belangrijk dat u zich goed kunt oriënteren.

Daarom hebben wij op onze website zoveel mogelijk informatie verstrekt over verschillende soorten van stucwerk en de kosten hiervan. Uw stucadoor kan uw huis mooier dan mooi gaan afwerken met een aanvraag bij de Stuc-Concurrent bv.. Lees hier meer informatie betreft de stukadoor prijzen en ontdek de kosten van stucwerk...

Bereken in 2 min uw prijs

Veel gestelde vragen (FAQ)

Als u op zoek bent naar een stukadoor dan is het belangrijk dat hij is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de NOA. 

 

Het beoordelen van de kwaliteit van een stukadoor kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hier zijn een paar suggesties:

 

 1. Vraag om referenties: Vraag de stukadoor om referenties van eerdere klanten. Neem contact op met deze klanten en vraag naar hun ervaringen met de stukadoor. Dit geeft je een idee van de kwaliteit van het geleverde werk.

 2. Bekijk eerdere projecten: Vraag de stukadoor om foto's of voorbeelden van eerdere projecten die vergelijkbaar zijn met jouw project. Zo kun je de afwerking en kwaliteit van het werk beoordelen.

 3. Controleer de certificering en ervaring: Vraag naar de certificering en ervaring van de stukadoor. Een gekwalificeerde en ervaren stukadoor heeft waarschijnlijk meer kennis en vaardigheden om hoogwaardig werk te leveren.

 4. Vraag om een offerte en planning: Een professionele stukadoor zal een gedetailleerde offerte verstrekken met daarin de geschatte kosten, materialen en planning. Dit geeft je een idee van de nauwkeurigheid en professionaliteit van de stukadoor.

 5. Vraag om garantie: Een goede stukadoor biedt meestal een garantie op het geleverde werk. Dit laat zien dat ze vertrouwen hebben in hun vaardigheden en materialen.

 6. Vraag om aanbevelingen: Je kunt ook vrienden, familie of buren vragen of ze een stukadoor kunnen aanbevelen op basis van hun eerdere ervaringen. Mond-tot-mondreclame is vaak een betrouwbare bron van informatie.

Het is niet meer dan gebruikelijk dat professionele stukadoors garantie bieden op het door hen geleverde stucwerk. Garantievoorwaarden kunnen echter variëren, afhankelijk van de stukadoor en de specifieke situatie. Het is belangrijk om dit aspect te bespreken voordat je een stukadoor inhuurt, zodat je duidelijkheid hebt over de garantievoorwaarden.

 

Over het algemeen kan de garantie op stucwerk betrekking hebben op zaken zoals scheuren, loslaten van de pleisterlaag of andere gebreken die optreden als gevolg van slechte vakmanschap of ondeugdelijke materialen. De duur van de garantie kan ook variëren, maar typisch bieden stukadoors garantie voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 5 jaar.

Over het algemeen kan het uurloon van een stukadoor variëren tussen de € 35 tot € 40 per uur. Dit is echter een ruwe schatting en de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van de genoemde factoren. Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende stukadoors en de specifieke details van de klus te bespreken om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Als algemene richtlijn kunt u verwachten dat de kosten voor stucwerk per vierkante meter ergens tussen de € 15 en € 25 liggen. Dit is echter slechts een ruwe schatting en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Online zoeken is de jusite optie: Gebruik online websites die gespecialiseerd zijn in stukadoorswerken. Wij van de Stuc-Concurrent kunnen je helpen bij het vinden van een stukadoors in jouw regio en het lezen van beoordelingen en feedback van eerdere klanten.

Om te controleren of een stukadoor gecertificeerd of gekwalificeerd is, kun je de volgende stappen ondernemen:

 

 1. Vraag naar certificeringen en kwalificaties: Vraag de stukadoor rechtstreeks naar zijn certificeringen, opleidingen en kwalificaties. Een professionele en betrouwbare stukadoor zal open staan voor het verstrekken van deze informatie en kan documentatie of bewijs van zijn vaardigheden en training tonen.

 2. Controleer vakverenigingen: Raadpleeg lokale vakverenigingen of brancheorganisaties van stukadoors in jouw land of regio. Deze organisaties kunnen lijsten verstrekken van erkende stukadoors die voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en trainingseisen.

De duur van een stucwerkproject kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang en complexiteit van het project, de staat van de ondergrond, het type stucwerk dat wordt toegepast, en de werksnelheid van de stukadoor.

 

Over het algemeen kunnen we een ruwe schatting geven van de tijd die nodig is voor bepaalde stucwerkprojecten:

 

 1. Stucen van muren: Voor het stucen van muren van een gemiddelde grootte kan het enkele dagen tot een week duren, afhankelijk van de staat van de ondergrond en het gewenste afwerkingsniveau. Het aanbrengen van meerdere lagen en het droogproces kan tijd in beslag nemen.

 2. Stucen van plafonds: Het stucen van plafonds kan vaak wat meer tijd in beslag nemen, omdat het werken boven het hoofd lastiger kan zijn. Gemiddeld kan het enkele dagen tot een week duren om een plafond te stucen, afhankelijk van de grootte en complexiteit.

 3. Stucen van een volledige kamer: Als je een volledige kamer wilt laten stucen, inclusief zowel de muren als het plafond, kan dit enkele dagen tot twee weken duren, afhankelijk van de grootte van de kamer en de gewenste afwerking.