Stukadoor prijzen: Ontdek de kosten van stucwerk

 • Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Als je van plan bent om stukwerk uit te laten voeren in je huis of pand, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de stukadoor prijzen. De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type stucwerk, de oppervlakte, de staat van de ondergrond en de regio waarin je woont.

Op deze pagina bespreken we alles wat je moet weten over stukadoor prijzen, zodat je een realistisch budget kunt opstellen voor je stucwerk project.

Bereken in 2 min uw prijs

Stukadoor van de Stuc-concurrent bv
Stukadoor van de Stuc-concurrent bv

Factoren die de stukadoor prijzen beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijzen van een stukadoor. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Type stucwerk en afwerkingstechnieken: De keuze van het type stucwerk en de gewenste afwerkingstechnieken hebben invloed op de prijs. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals glad stucwerk, sierpleister of decoratieve texturen. Elk type stucwerk heeft zijn eigen prijsklasse, afhankelijk van het gebruikte materiaal en de benodigde vaardigheden.

 2. Oppervlakte van het te stucen gebied: De oppervlakte van het te stucen gebied speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten zullen zijn. Stukadoors berekenen vaak de prijs per vierkante meter, dus een nauwkeurige schatting van de oppervlakte is van belang.

 3. Staat van de ondergrond: De staat van de ondergrond kan de prijs beïnvloeden. Als er voorbereidend werk nodig is, zoals het repareren van scheuren, egaliseren of het verwijderen van oude afwerklagen, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Een gladde en stabiele ondergrond is essentieel voor een duurzaam en mooi eindresultaat.

 4. Complexiteit van het stucwerk: De complexiteit van het stucwerk kan eveneens van invloed zijn op de prijs. Bijvoorbeeld, als er speciale vormen, bochten of details vereist zijn, kan dit meer vakmanschap en tijd vergen, wat de kosten kan verhogen. Een ervaren stukadoor kan je adviseren over de inspanning en prijzen voor complex stucwerk.

 5. Locatie en concurrentie: De locatie waar je woont en de concurrentie onder stukadoors in die regio kunnen de prijzen beïnvloeden. In bepaalde gebieden kunnen de tarieven hoger zijn vanwege de hogere kosten van levensonderhoud of de lokale marktomstandigheden. Het is verstandig om offertes op te vragen bij meerdere stukadoors in jouw regio om een goed beeld te krijgen van de prijsniveaus.

Let op: Prijzen voor stucwerk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren en de marktomstandigheden. Het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met professionele stukadoors om nauwkeurige prijsinformatie te verkrijgen die is afgestemd op jouw specifieke situatie.

Tips voor het beheren van je stucwerk budget

 1. Vergelijk stukadoor offertes: Vraag offertes aan bij verschillende stukadoors en vergelijk de prijzen en diensten. Let op de specificaties en vraag om een gedetailleerde offerte, zodat je een goed beeld krijgt van wat er inbegrepen is.

 2. Duidelijke communicatie: Communiceer duidelijk met de stukadoor over je wensen en verwachtingen. Bespreek alle aspecten van het project en zorg ervoor dat ze worden opgenomen in de offerte. Op die manier voorkom je misverstanden en onverwachte kosten.

 3. Kwaliteit en ervaring: Overweeg om te kiezen voor een ervaren stukadoor met een goede reputatie, zelfs als de prijzen iets hoger zijn. Kwaliteit en vakmanschap zijn essentieel voor een duurzaam en mooi stucresultaat. Bekijk referenties en recensies om een weloverwogen keuze te maken.

 4. Timing van het project: Plan je stucwerkproject in een rustigere periode, wanneer stukadoors mogelijk lagere tarieven aanbieden. In de wintermaanden of tijdens een minder drukke bouwperiode kunnen er vaak gunstigere tarieven worden onderhandeld.

 5. Voorbereid op extra kosten: Houd rekening met mogelijke extra kosten die tijdens het project kunnen ontstaan, zoals voorbereidend werk, reparaties of aanpassingen. Zorg ervoor dat je een buffer in je budget opneemt om onvoorziene uitgaven op te vangen. Het is beter om voorbereid te zijn dan voor verrassingen te staan.

Onthoud dat de prijs niet altijd de enige doorslaggevende factor moet zijn bij het kiezen van een stukadoor. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen prijs, kwaliteit en ervaring om ervoor te zorgen dat je het gewenste resultaat krijgt.

Stukadoor prijzen
Stukadoor prijzen

Laat je een plafond of wand stucen?

Hoewel je mogelijk al een keuze hebt gemaakt, is het handig om te weten dat er een prijsverschil is tussen het stucen van wanden en plafonds. Over het algemeen is het stucen van een wand eenvoudiger dan het stucen van een plafond. Dit komt doordat de stukadoor boven zijn macht werkt, wat meer tijd en inspanning vergt. Daarom ligt de prijs voor het stucen van een plafond doorgaans hoger.

Gemiddeld gezien is het prijsverschil ongeveer € 5 per vierkante meter. Deze prijsverhoging geldt ook voor lastig bereikbare plekken. Als je niet zeker weet hoe groot de ruimte is die je wilt laten stucen, bekijk dan zeker het onderstaande kostenoverzicht. Hierin staan gemiddelde afmetingen voor de woonkamer, keuken, slaapkamer en hal, inclusief de bijbehorende totale kosten.

Dit kan je helpen om een idee te krijgen van de te verwachten kosten voor het stucen van verschillende ruimtes.

Ruimte in nieuwbouwhuis Gem. prijs per m2
Nieuwbouw muren woonkamer€ 10 - € 15
Nieuwbouw muren slaapkamer€ 10 - € 15
Nieuwbouw muren keuken€ 10 - € 20
Nieuwbouw muren hal€ 10 - € 15
Nieuwbouw plafond woonkamer€ 20 - € 23
Nieuwbouw plafond slaapkamer€ 20 - € 23
Nieuwbouw Trapgat€ 18 - € 30

Bereken in 2 min uw prijs

Wat moet je weten als je een stukadoor inschakelt?

9% btw op stucwerk: Ontdek de voordelen voor jouw oudere woning

Ben jij de eigenaar van een woning die ouder is dan 2 jaar? Dan heb je geluk, want jouw woning valt onder het 9%-tarief voor stukadoorswerkzaamheden. Dit gunstige btw-tarief is ook van toepassing op het voorbereiden van het stucwerk, voorbehandelingen en materialen. Houd er echter rekening mee dat als het gaat om werkzaamheden die verder afstaan van het stukadoorswerk, zoals het plaatsen van gipswanden en het zetten van tegels, het 21%-tarief van toepassing is. Helaas geldt dit hogere tarief ook voor woningen die jonger zijn dan 2 jaar.

Profiteer van het starttarief en vergelijk stukadoors

Als je van plan bent om een oppervlakte van minder dan 30 m2 te laten stucen, is het gebruikelijk dat stukadoors een starttarief in rekening brengen. Dit starttarief bedraagt gemiddeld € 250. Het is aan te raden om meerdere stukadoors te vergelijken en te informeren naar het starttarief. Neem deze kosten mee in je onderhandeling. In het geval van een stucwerk reparatie is het ook belangrijk om te controleren of er een starttarief van toepassing is.

Houd rekening met bijkomende kosten

Bij het inhuren van een stukadoor komen er altijd extra kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan voorrijkosten. Het loont om te kiezen voor een stukadoor bij jou in de buurt om deze kosten te beperken. Daarnaast zijn er nog andere kosten, zoals het afvoeren van puin. Bij het vergelijken van stucwerk offertes is het daarom belangrijk om goed te kijken welke werkzaamheden zijn inbegrepen en welke niet.

Garantie en kwaliteit: Kies voor aangesloten stukadoors

Natuurlijk wil je kwaliteit, maar hoe vind je een goede stukadoor? Een handige indicator zijn keurmerken. Stukadoors die zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA), de bekendste branchevereniging, bieden goede consumentenvoorwaarden en staan garant voor vakmanschap. Daarnaast is er de stichting Afbouwkeur, die zich richt op kwaliteit door het naleven van goede bedrijfsprocedures. Kortom, als een stukadoor is aangesloten bij een van deze partijen, kun je vertrouwen op garantie en kwaliteit.

Met deze informatie kun je goed geïnformeerd aan de slag gaan met het vinden van een stukadoor die past bij jouw wensen en behoeften. Geniet van een prachtig stucresultaat voor jouw woning.

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

De kosten van een stukadoor kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de regio, het type stucwerk, de oppervlakte en de staat van de ondergrond. Gemiddeld liggen de prijzen voor stucwerk tussen de € 15 en € 50 per vierkante meter.

Over het algemeen berekenen stukadoors de prijs per vierkante meter. Dit geeft een duidelijk beeld van de totale kosten op basis van de oppervlakte die gestuct moet worden. Het uurloon van een stukadoor kan variëren, maar wordt meestal gebruikt voor specifieke taken of reparaties.

De prijs van een stukadoor omvat over het algemeen de arbeidskosten, het materiaalgebruik, voorbereidend werk, afwerking en eventuele voorrijkosten. Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte te vragen, zodat je precies weet wat er wel en niet is inbegrepen in de prijs.

Ja, er kunnen extra kosten zijn, zoals voorbereidend werk, reparaties, het afvoeren van puin en eventuele voorrijkosten. Daarnaast kunnen speciale afwerkingen of decoratieve technieken extra kosten met zich meebrengen. Het is belangrijk om hierover duidelijkheid te krijgen bij het opvragen van offertes.

In sommige gevallen is er ruimte voor onderhandeling over de prijs, vooral als het gaat om grotere projecten. Het is altijd de moeite waard om offertes van verschillende stukadoors te vergelijken en te bespreken of er mogelijkheden zijn voor prijsaanpassingen. Houd er echter rekening mee dat kwaliteit en vakmanschap ook belangrijke overwegingen zijn bij het kiezen van een stukadoor.