• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Stucadoorsbedrijf

Het nauwkeurig stucen van uw woning vereist expertise en vakmanschap. Zoekt u naar hoogwaardige stucwerkdiensten in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam? Dan is het raadzaam om een erkend en professioneel stucadoorsbedrijf in te schakelen.

Bij het kiezen van een stucadoorsbedrijf zijn er verschillende factoren waarop u moet letten. Hieronder vindt u enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

 1. Ervaring en Expertise: Kies voor een stucadoorsbedrijf met ruime ervaring en expertise in diverse stucwerktechnieken en -toepassingen.

 2. Klantbeoordelingen: Bekijk de beoordelingen en feedback van eerdere klanten om een ​​idee te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het stukadoorsbedrijf.

 3. Locatie: Zoek naar een stucadoorsbedrijf dat lokaal actief is en bekend is met de specifieke bouwstijlen en materialen in uw regio.

 4. Stuc prijs en offerte: Vraag offertes aan bij verschillende stucadoorsbedrijven en vergelijk de prijzen en diensten om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Ons stukadoorsbedrijf biedt professionele stucwerkdiensten van topkwaliteit in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Met onze ervaren stukadoors en toewijding aan vakmanschap leveren wij uitstekende resultaten die aan uw verwachtingen voldoen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Ontdek waarom wij het toonaangevende afbouwbedrijf zijn waarop u kunt vertrouwen voor al uw stucwerkbehoeften.

Stucadoorsbedrijf
Onze stukadoor

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een stucadoor van een stucadoorsbedrijf?

Wanneer uw plafonds en muren een nieuwe laag stucwerk nodig hebben en u overweegt om een professioneel stucadoorsbedrijf in te schakelen, wilt u natuurlijk een idee krijgen van de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Bij ons stucbedrijf bieden we transparantie over de prijzen van verschillende veelvoorkomende stucwerkdiensten, zodat u een duidelijk overzicht heeft van wat u kunt verwachten. Veel gestelde vragen zoals "Wat kost een stukadoor?" worden hier beantwoord met een volledig inzicht in onze tarieven.

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor de meest gangbare stucwerkzaamheden:

 1. Plafond stucen: €16 per m²
 2. Wand stucen: €15 per m²
 3. Sierpleister aanbrengen: €17 per m²

Ons ervaren team van stukadoors staat klaar om uw project professioneel en efficiënt uit te voeren, tegen concurrerende tarieven. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek waarom wij het toonaangevende stucadoorsbedrijf zijn waarop u kunt vertrouwen.

Diensten stucadoor Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuitwerk wanden en plafond€ 8 - € 10
Behangklaar stucen wanden€ 10 - € 12
Sausklaar stucen wanden€ 12 - € 20
Sierpleister (spachtelputz )€ 16 - € 21
Plafond stucen€ 15 - € 25
Schuurwerk plafond en wanden€ 18 - € 25
Raapwerk ( dik stucwerk )€ 18 - € 25

Zoals u hierboven kunt zien zijn de prijzen verschillend per soort stucwerk dat u wilt laten aanbrengen. Zo kan er voor het spackspuiten van een woning €8,- per m² worden berekend en voor het laten aanbrengen van een sierpleister op de muren wel € 21 per m².

Dan kan de prijs ook nog afhankelijk zijn door de volgende omstandigheden:

 • Hoe groot is het oppervlakte wat er gestuct moet worden?
 • Welk stukadoorsbedrijf kiest u?

Het gemiddelde prijsverschil van de meeste stukadoorsbedrijven kan flink uiteen lopen. Zo kunt u bij het ene stucadoorsbedrijf €450,- betalen voor het laten stucen van uw plafond terwijl u bij een ander stucadoorsbedrijf hiervoor maar €300,- hoeft te betalen voor dezelfde klus.

Als u wilt voorkomen dat u teveel gaat betalen kies dan niet meteen de eerste offerte van een stucadoorsbedrijf maar vergelijk de prijzen van verschillende stucadoorsbedrijven bij u in de regio.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u graag weten wat ons stukadoorsbedrijf berekent voor het aanbrengen van stucwerk? Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Vult u ons online offerte formulier in en u ontvangt binnen 2 werkdagen de kosten voor uw nieuwe stucwerk in uw mailbox!

Plafond stucen door ons stukadoorsbedrijf
Plafond stucen door ons stukadoorsbedrijf

Een stucadoorsbedrijf of zelf stucen?

Als u links en rechts een beetje informeert is er vast wel iemand die beweert prachtig stucwerk te kunnen leveren. Veel van dit soort klussers willen het stucen wel voor een zacht prijsje uitvoeren. Maar in de praktijk merken wij vaak genoeg dat er een hoop aspecten fout kunnen gaan en u een zeer slecht afgewerkte muur krijgt. U moet denken aan:

 • Vlakheid
 • Gladheid
 • Hechting
 • Kleurverschil

U heeft vast wel een handige vriend of buurman die zegt dat hij het stucwerk wel even voor u verzorgt voor een schappelijke prijs. Als het stucwerk is aangebracht komt u er al snel achter dat het nieuwe stucwerk niet naar behoren is. De wanden zijn niet vlak en hebben een hoop oneffenheden. De hulp die u heeft ingeschakeld, in plaats van een stucadoorsbedrijf, weet hier geen verklaring voor te geven.

Het resultaat is uiteindelijk dat de muren overgedaan moeten worden en u extra hoge kosten zult krijgen omdat u nu wel een stucadoorsbedrijf moet gaan inhuren. Had u niet beter meteen een stucadoorsbedrijf kunnen inschakelen dan had u uzelf al deze ellende bespaart?

Zoals wij al hierboven hebben verteld is stucen een vak apart en zijn er niet voor niets stukadoors opleidingen en scholen voor stukadoors. De meeste stukadoorsbedrijven uit Amsterdam kiezen voor stucadoors met een vakdiploma zodat zij ook garantie kunnen geven op het geleverde stucwerk, wat een hobby klusser nooit kan en zal doen.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kan ons stucadoorsbedrijf voor u betekenen?

Met steeds nieuwere materialen en technieken voor stucken, en natuurlijk de uitstekende service, is uw stucwerk project bij ons in goede handen.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een accentmuur uitgevoerd in een beton- of marmerlook? Of u nu in een dertiger jaren huis woont, een nieuwbouw woning, woonboot of in een monumentaal pand. Voor ons is iedere wand of plafond een uitdaging.

Welke stucwerk soorten kunnen wij voor u aanbrengen? Hieronder geven wij u een overzicht van de meest voorkomende plafond en wandafwerkingen zowel in een renovatie- als nieuwbouwwoning:

Wanden en plafonds goedkoop laten stucen

Als uw wanden en plafonds gestuct zijn, lijkt het alsof u een nieuwe woning heeft betrokken.

Maar niet alleen visueel verandert er veel, uw muren zijn beter beschermd, de isolerende waarde neemt toe en het indringen van vocht en geluid wordt geminimaliseerd.

Wij staan vooral bekend als specialist in het stucen van een nieuwbouwwoning maar ook voor vochtbestrijding deinzen wij niet terug! Als we ons door de jaren heen opgebouwde imago in één woord moeten samenvatten, rolt daar het woord ….betrouwbaarheid…. uit.

Hoe herkent u een goed stucadoorsbedrijf?

Als u uw nieuwbouw- of bestaande huis wilt laten stucen door een stucadoorsbedrijf dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat u een stucadoorsbedrijf kiest die niet erkend is. Maar hoe herkent u nu een goed stucadoorsbedrijf? Dat kunt u zien aan de onderstaande logo’s.

Stucadoorsbedrijven worden hier namelijk hier met regelmaat op getoetst om er zeker van te zijn dat zij zich onderscheiden van de niet erkende stucadoorsbedrijven.

 • NOA Afbouw en stucadoor garantie
 • Stuckeur (keurmerk voor stukadoorsbedrijven)

Bereken in 2 min uw prijs

Klant blijft koning!

Dat bij stucadoorsbedrijf  de Stuc-Concurrent de klant nog steeds koning is merkt u als opdrachtgever ook aan het feit dat we een bijzonder compleet pakket leveren. Onze werkwijze maakt maat oplossingen mogelijk, met flexibele levertijden en lage prijzen als bijkomend voordeel.

Laag btw-tarief stucadoorsbedrijf

Als u een huis heeft dat ouder is dan 2 jaar dan kunt u profiteren van een btw tarief van maar liefst 9% bij het inschakelen van een stukadoorsbedrijf. Het gebruikelijke btw tarief van 21% vervalt dus bij de oudere woningen. Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht gaat deze btw regeling helaas niet op. De lage btw regeling geldt niet alleen maar voor stucwerk maar ook voor:

 • De voorbereiding van het stucwerk
 • De materialen en arbeidsuren

Nu is natuurlijk de vraag wat dit verlaagde btw tarief doet als u een stucadoorsbedrijf inhuurt. De kosten zullen uiteraard lager zijn als u uw woning geheel laat stucen. We zullen u een voorbeeld geven wat er exact met de prijs gebeurt:

Prijsvoorbeeld

Stel dat u uw muren met een totaal oppervlakte van 100 m2 behangklaar wilt laten stucen. Een gemiddeld stucadoorsbedrijf vraagt dan hiervoor een tarief van rond de € 10 per m².

Dan zouden de totaalkosten inclusief de 9% btw € 1090,00  zijn. In dit geval is de btw maar € 90,00.

Het is dus duidelijk dat het inhuren van een stukadoorsbedrijf een stuk voordeliger is met een laag btw tarief. Wilt u meer weten over de btw verlaging? Lees dan alles hierover op de website van de belastingdienst.

Ons stukadoorsbedrijf aan het werk
Ons stukadoorsbedrijf aan het werk

Waarom ons stukadoorsbedrijf kiezen?

Waarom kiezen voor ons stucadoorsbedrijf terwijl er zoveel andere afwerkingsbedrijven zijn? Als eerste werken wij in veel steden in Nederland. Steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Almere zijn de steden waar wij regelmatig onze stucwerkzaamheden uitvoeren.

Wij zullen al onze voordelen voor u op een rij zetten zodat wij u ervan kunnen overtuigen dat u met het beste bedrijf in zee gaat:

Bereken in 2 min uw prijs

Ons stucadoorsbedrijf denkt met u mee!

Natuurlijk denkt ons stucadoorsbedrijf met u mee. Als u het stucwerk gaat uitbesteden dan verwacht u uiteraard een goede prijs kwaliteit verhouding. Onze stucadoors kunnen u dit natuurlijk leveren. Wilt u het risico vermijden dat u met een verkeerd stucadoorsbedrijf in zee gaat?

Kijk dan naar de keurmerken zoals de NOA. Ook een stucadoorsbedrijf moet natuurlijk aan verschillende eisen voldoen op het gebied van garantie, kwaliteit en vaardigheid.

Voor specifiek informatiemateriaal, offertes en/of een afspraak kunt u altijd bellen, of even E-mailen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u zich eerst nader wilt oriënteren of wilt weten voor wie stucadoorsbedrijf de Stuc-concurrent allemaal heeft gewerkt.

Kijkt u dan een op deze pagina zij gingen u voor of op televisie stukadoors zijn wij wel actief in uw regio? Kiest u voor ons? Neem dan contact op met ons kantoor in Zwanenburg / Amsterdam en wij zullen al uw vragen beantwoorden. Wij hopen u snel als klant te mogen begroeten.

Wilt u graag weten wat het verschil is tussen stuccen, stuken, stukken, stuccen en stucken?

Vragen & Antwoorden over ons stukadoorsbedrijf

Stukadoren jullie ook in Amsterdam?

Ons stucadoorsbedrijf werkt door geheel Nederland dus ook Amsterdam.

Wat kost het laten stucen van een nieuwbouwwoning door jullie stukadoorsbedrijf?

Als u wilt weten wat een woning laten stucen kost dan kunt u op deze pagina een geheel vrijblijvende stucadoors offerte aanvragen.

Wat doet een stukadoorsbedrijf?

Een stukadoorsbedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van stucwerk op verschillende oppervlakken, zowel binnen als buiten gebouwen. De belangrijkste taken van een stukadoorsbedrijf zijn:

 1. Stucwerk aanbrengen: Het belangrijkste doel van een stukadoorsbedrijf is het aanbrengen van stucwerk op muren, plafonds en andere oppervlakken. Stucwerk bestaat uit het aanbrengen van een dunne laag pleistermateriaal op het oppervlak om het glad, vlak en esthetisch aantrekkelijk te maken.

 2. Voorbereiding van de ondergrond: Voordat het stucwerk wordt aangebracht, bereidt een stukadoorsbedrijf de ondergrond voor. Dit omvat het reinigen van het oppervlak, het repareren van eventuele scheuren of beschadigingen, en het aanbrengen van een geschikte primer om de hechting van het stucwerk te verbeteren.

 3. Afwerkingstechnieken: Een stukadoorsbedrijf beheerst verschillende afwerkingstechnieken om de gewenste uitstraling en textuur te creëren. Dit kan variëren van glad stucwerk tot structuurafwerkingen zoals spachtelputz, sierpleister, schuurwerk, of betonlook.

 4. Herstelwerkzaamheden: Naast het aanbrengen van nieuw stucwerk, voert een stukadoorsbedrijf ook herstelwerkzaamheden uit aan bestaand stucwerk. Dit omvat het repareren van beschadigde pleisterlagen, het opvullen van scheuren, het egaliseren van oneffenheden en het herstellen van andere gebreken.

 5. Advies en expertise: Een stukadoorsbedrijf biedt vaak advies en expertise aan klanten. Ze kunnen u adviseren over de beste stucwerkoplossingen voor uw specifieke behoeften, rekening houdend met factoren zoals het type oppervlak, de gewenste afwerking, de functionaliteit en het budget.

Kortom, een stukadoorsbedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van stucwerk en zorgt voor de voorbereiding, uitvoering en afwerking van verschillende stucwerkprojecten. Ze streven ernaar om oppervlakken te transformeren en een esthetisch aantrekkelijke en duurzame afwerking te bieden.

Hoe vind ik een betrouwbaar stukadoorsbedrijf?

Het vinden van een betrouwbaar stukadoorsbedrijf kan een belangrijke stap zijn om ervoor te zorgen dat uw stucwerkproject soepel verloopt en van hoge kwaliteit is. Hier zijn enkele tips om een betrouwbaar stukadoorsbedrijf te vinden:

 1. Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familieleden, buren of collega's die recentelijk stucwerk hebben laten doen naar hun ervaringen en of ze een stukadoorsbedrijf kunnen aanbevelen. Persoonlijke aanbevelingen zijn vaak waardevol omdat ze gebaseerd zijn op echte ervaringen.

 2. Zoek online: Maak gebruik van online bronnen zoals zoekmachines, bedrijvengidsen en beoordelingswebsites om stukadoorsbedrijven in uw regio te vinden. Let op beoordelingen, recensies en opmerkingen van voormalige klanten om een idee te krijgen van de reputatie en betrouwbaarheid van het bedrijf.

 3. Controleer de referenties: Vraag het stukadoorsbedrijf om referenties van eerdere klanten. Neem contact op met deze klanten en vraag naar hun ervaring met het bedrijf, de kwaliteit van het geleverde werk en of ze tevreden waren met de diensten.

Welke diensten biedt een stukadoorsbedrijf aan?

Een stukadoorsbedrijf biedt verschillende diensten op het gebied van stucwerk. De exacte diensten kunnen variëren afhankelijk van het specifieke bedrijf, maar hier zijn enkele veelvoorkomende diensten die worden aangeboden:

 1. Traditioneel stucwerk: Dit omvat het aanbrengen van een dunne laag gipsmortel op muren en plafonds om ze glad en strak te maken. Traditioneel stucwerk wordt vaak gebruikt als basis voor verdere afwerkingen zoals schilderen of behangen.

 2. Sierpleister: Een stukadoorsbedrijf kan verschillende soorten sierpleister aanbrengen om textuur en visuele interesse aan oppervlakken toe te voegen. Dit kan onder andere spachtelputz, rustiekputz, granol of andere decoratieve pleisters zijn.

 3. Schuurwerk: Schuurwerk is een stucwerktechniek waarbij het oppervlak een gestructureerd, korrelig effect krijgt door het te schuren met een speciale techniek. Dit kan zorgen voor een unieke uitstraling en kan worden aangepast aan de gewenste textuur.

 4. Betonlook: Betonlook is een populaire afwerking die de uitstraling van beton nabootst. Een stukadoorsbedrijf kan betonlook toepassen op muren, vloeren of andere oppervlakken om een moderne en industriële uitstraling te creëren.

 5. Restauratie en reparatie: Naast het aanbrengen van nieuw stucwerk, kan een stukadoorsbedrijf ook restauratie- en reparatiediensten bieden. Dit omvat het herstellen van beschadigde of versleten pleisterlagen, het opvullen van scheuren, het egaliseren van oneffenheden en het herstellen van andere gebreken.

 6. Spuitwerk: Sommige stukadoorsbedrijven bieden ook spuitwerk aan als een snelle en efficiënte manier om grote oppervlakken te bedekken. Dit omvat het gebruik van spuitapparatuur om verf, latex of andere coatings gelijkmatig op de muren aan te brengen.

Is het nodig om vooraf een offerte aan te vragen bij een stukadoorsbedrijf?

Ja, het is sterk aan te raden om vooraf een offerte aan te vragen bij een stukadoorsbedrijf voordat u besluit met hen in zee te gaan. Een offerte geeft u inzicht in de geschatte kosten en helpt u bij het plannen en budgetteren van uw stucwerkproject. Het biedt ook transparantie over de prijsopbouw en eventuele extra kosten die van toepassing kunnen zijn.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een professioneel stukadoorsbedrijf?

Het inhuren van een professioneel stukadoorsbedrijf biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Vakmanschap en expertise: Professionele stukadoorsbedrijven beschikken over ervaren vakmensen met expertise in stucwerk. Ze hebben de juiste kennis en vaardigheden om hoogwaardig stucwerk af te leveren. Ze weten welke materialen en technieken het beste werken voor verschillende oppervlakken en afwerkingen.

 2. Kwaliteit van het werk: Een professioneel stukadoorsbedrijf streeft naar kwaliteit. Ze zullen zorgvuldig werken, aandacht besteden aan detail en streven naar een mooi en duurzaam resultaat. Dit betekent dat u kunt rekenen op een gladde, strakke en professionele afwerking van uw muren en plafonds.

 3. Tijdsbesparing: Stucwerk kan een tijdrovend proces zijn, vooral als u het zelf probeert te doen zonder ervaring. Door een professioneel stukadoorsbedrijf in te huren, kunt u kostbare tijd besparen. Ze hebben de nodige mankracht en efficiënte werkwijzen om het stucwerk snel en efficiënt uit te voeren, waardoor uw project sneller wordt voltooid.

 4. Professionele apparatuur en materialen: Stukadoorsbedrijven hebben toegang tot professionele apparatuur en hoogwaardige materialen die niet altijd beschikbaar zijn voor particulieren. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en duurzaamheid van het stucwerk. Bovendien kunnen ze u advies geven over de beste materialen en afwerkingen voor uw specifieke behoeften.

 5. Garantie en verzekering: Betrouwbare stukadoorsbedrijven bieden vaak garanties op hun werk. Dit betekent dat als er problemen optreden na de voltooiing van het stucwerk, ze het zullen herstellen zonder extra kosten. Bovendien zijn professionele stukadoorsbedrijven doorgaans verzekerd, wat u gemoedsrust geeft in geval van schade of ongelukken tijdens het werk.

 6. Advies en ondersteuning: Een professioneel stukadoorsbedrijf kan u waardevol advies en ondersteuning bieden. Ze kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste afwerking, het oplossen van specifieke stucwerkproblemen en het beantwoorden van al uw vragen. Ze kunnen u ook informeren over de beste onderhoudspraktijken om de levensduur van uw stucwerk te verlengen.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor stucwerk door een stucadoorsbedrijf?

De kosten van stucwerk kunnen variëren op basis van factoren zoals het type stucwerk, de omvang van het project en de locatie. Gemiddeld liggen de kosten tussen [prijs 15 euro] en [prijs 20 euro] per vierkante meter.

Wat doet een stucadoorsbedrijf precies?

Een stucadoorsbedrijf voert verschillende werkzaamheden uit, waaronder het aanbrengen van stucwerk op wanden en plafonds, het repareren van beschadigd stucwerk, en het aanbrengen van decoratieve afwerklagen zoals sierpleister.