• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Vochtbestrijding in huis of kruipruimte

Heeft u te maken met vochtproblemen in huis? Dan kunt u beter zo snel mogelijk deze vochtproblemen laten verhelpen voordat de vochtschade oploopt.

Er zijn veel verschillende vochtproblemen die in uw huis kunnen optreden. Een goede vochtbestrijding kan u helpen al deze problemen, of dit nu in uw woonkamer is of kruipruimte, te voorkomen. Wij stellen eerst de juiste diagnose voordat wij overgaan tot het oplossen van het vocht probleem. Leest u snel verder en verdiept u zich in de verschillende soorten vochtbestrijding en de kosten hiervan.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is de oplossing?

Vocht in huis bestrijden kan op veel verschillende manieren. Afhankelijk van welke soort vochtproblemen u last van heeft zijn er verschillende oplosmethodes. Maar wat is het meest voorkomende vochtprobleem in een huis? Leest u hieronder welke vochtproblemen door ons het meest opgelost worden:

 • Doorslaand vocht muren
 • Optrekkend vocht muren
 • Vochtige kelder
 • Condens vocht
 • Lekkage vocht

Bestrijding tegen vocht

Als u last heeft van vocht en natte plekken op uw muren of plafonds dan zal er hoogstwaarschijnlijk vocht van buitenaf naar binnen trekken. Vochtplekken geven een ongezond leefklimaat en kunnen voor schimmelvorming zorgen. Als u natte muren in huis heeft dan zal de luchtvochtigheid stijgen en zal voor flinke problemen zorgen zoals een schimmel of zwammen. Wat kunt u doen tegen vocht in uw woning om dit snel en simpel op te lossen?

 • Goed ventileren
 • Vochtvreters plaatsen

Als u dit al heeft geprobeerd maar het lukte niet om uw vochtprobleem op te lossen, dan kan een professionele vochtbestrijding u zeker helpen. We zullen u een aantal voorbeelden geven welke producten veel vocht op kunnen nemen in bijvoorbeeld uw kruipruimte:

 • Schelpen
 • Folie
 • Schuim
 • Gel

Leest u verder wat een vochtbestrijding kost en hoe we uw vochtprobleem in uw woning permanent kunnen stoppen.

Vochtplekken op de gevel en buitenmuren

Als u last heeft van vochtplekken op uw buitengevel dan is de kans groot dat u te maken heeft met doorslaand vocht. Dit fenomeen komt vaak voor bij oudere woningen waar de gevelstenen versleten zijn of het stucwerk niet meer goed afsluit. Omdat de gevelbekleding niet meer goed kan afsluiten zullen de stenen het vocht niet meer afstoten maar absorberen.

Als u last heeft van doorslaand vocht kan uw woning of gebouw aardig wat schade oplopen. Als de bakstenen vol met vocht zitten en in de winter gaat het vriezen kunnen deze gaan barsten en krijgt u scheuren in uw gevel. Dit is een flinke afknapper voor het aangezicht van uw woning.

Door de juiste vochtbestrijding toe te passen kan het vocht snel en op een goedkope manier worden opgelost. De muren kunnen worden behandelt met een transparante coating die geen vocht meer doorlaat. Deze techniek heet ook wel impregneren of hydrofuge genoemd.

Bereken in 2 min uw prijs

Vochtbestrijding kosten

De kosten van vochtbestrijding lopen erg uiteen. We zullen voor u verschillende bestrijdingsmethodes op een rij zetten inclusief de gemiddelde kosten zodat u exact weet waar u aan toe bent:

 • Optrekkend vocht: Optrekkend vocht kan door verschillende manieren uw woning betreden. Slechte voegen of scheuren zijn vaak de boosdoener. De juiste methode om dit soort vocht te bestrijden is injecteren. Door te injecteren wordt onder een hoge druk een vochtwerende substantie in de spouwmuur gespoten. Gemiddelde prijs € 80,- per meter.
 • Doorslaand vocht: Als u last heeft van doorslaand vocht dan is impregneren van de buitenmuur het redmiddel. Door een vochtwerende laag aan te brengen kan het buitenvocht niet meer door uw gevel naar binnen trekken. Gemiddelde prijs € 7 per meter2.

 • Vocht in kelder: Een kelder onder uw woning of een kruipruimte is één van de vochtigste plekken in uw huis. De oplossing hiervoor is meerdere lagen cementgebonden materiaal aan te brengen om dit varkentje te wassen. Gemiddelde prijs € 80 per m2.

Om u nog beter te informeren over de kosten hebben wij hier nog een kostenoverzicht voor u gemaakt:

 • Hydrofoberen gevel prijs 7 euro per m2
 • Spouwmuurisolatie prijs 12 euro per m2
 • Injecteren tegen optrekkend vocht per woning prijs 250 euro
 • Waterdicht maken van een kelder prijs per kelder 900 euro

Grotendeels worden de kosten van het herstellen van doorslaand vocht per m2 berekend. De kosten variëren omdat deze afhankelijk zijn van de grootte van het vochtprobleem.

Wanneer is het tijd voor vochtbestrijding?

Vochtproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Eén van de belangrijkste aspecten is om het vochtprobleem in uw woning snel te herkennen. Wij hebben voor u een lijst samengesteld zodat u kunt zien of u één van deze problemen in uw woning heeft:

 1. Zijn uw ramen beslagen?
 2. Heeft u last van schimmel in huis?
 3. Hangt er een muffe geur in uw woning?
 4. Gaat uw houtwerk rotten?
 5. Zijn uw binnenmuren vochtig?
 6. Laat uw verf los?

Hoe lost u de vochtproblemen op?

De symptomen oplossen van vochtproblemen is snel gebeurd, maar de oorzaak oplossen van vocht is vaak wat lastiger. Door de oorzaak niet goed op te lossen zal u aan de gang blijven met het bestrijden van de vochtproblemen. In dit geval is voorkomen beter dan genezen!

Oplossingen zijn als volgt:

 1. Blijft u uw woning goed ventileren.
 2. Maakt u na het schoonmaken van uw huis alles goed droog.
 3. Droog de was buiten in plaats van binnen.
 4. Ventileer uw badkamer goed door een raam open te zetten.
 5. Laat de afzuigkap na het koken aan staan.

In sommige huizen zijn er gewoon een aantal natte periodes in een jaar waar een vochtprobleem tevoorschijn komt.

Als er in de winter veel regen valt kunnen er plotseling overal vochtkringen op de muren, plafonds en de vloeren ontstaan. Om dit vochtprobleem voor eens en altijd op te lossen is een vochtinspectie het beste wat u kunt laten uitvoeren, om zo tot de juiste vochtbestrijding te kunnen komen.

Bereken in 2 min uw prijs

Ventileer uw woning goed!

Als u uw huis goed ventileert dan kan dit soms al voldoende zijn om het vocht in uw woning op een simpele manier te verdrijven. Lukt dit niet dan zal u andere maatregel moeten treffen om definitief het vochtprobleem te stoppen.

Een vochtprobleem uit zich vaak pas als dit niet onder controle wordt gehouden. Natte muren en optrekkend vocht maken steeds meer schade aan uw woning. Het vocht wat rond en onder uw woning aanwezig is wordt langzaam opgezogen door de muren en de fundering.

Omdat deze elementen kleine gaatjes bevatten, zogenoemde poriën, krijgen deze een capillaire zuigende werking. En zorgen ervoor dat u last krijgt van natte plekken in uw muren.

Vochtbestrijding voor een scherpe prijs!

Vochtbestrijding of een kelder afsluiten van optrekkend vocht is een vakbekwaam werk voor vochtbestrijders.

Een muur waar veel gaten in zitten kunt u tegen vocht bestrijden met speciale trechters en vloeistof en er wordt u aangeraden om de muur glad te maken zodat het vocht in de gaten weg blijft en uw muur voor de rest van de tijd gezond blijft.

Wel moet u opletten dat een muur met gaten meerde malen deze techniek nodig heeft om het hele vocht te bestrijden. Wilt u weten wat de kosten zijn voor de juiste vochtbestrijding van uw woning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang gratis een prijsindicatie in uw mailbox!